בית פורומים עצור כאן חושבים

והיו עיניך רואים את רבנך מאחזי העינים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/7/2014 05:47 לינק ישיר 

ירוחם

<אתמול  הרבי ממישקולץ  עצם את עיניו והודיע ברבים- החטופים חיים, הרב אלישיב- הבן -קבע, לפי גורל הגרא שעשיתי החטופים בחיים, הרב אליעזר שיק הצדיק מיבניאל- אמר בשיחה. כי החטופים חיים>

ישנם מספר הסברים להתנהגותם:  

א)       היה כאן "הסתר פנים".

האם לא היו שהסבירו כך את השואה, ואת הבטחות הרבנים באותה העת ולפניה?

ב)      הם לא הבטיחו דבר, וסיפורי ה"נבואות", לא היו אלא המצאות המשבק"קים, היחצ"נים, והלבלרים למיניהם.

ג)      הם לא הבטיחו, אלא אמרו את מה שאמרו כברכה.

שהוא פטנט ידוע בקרב החצרות החסידיות, אם המציאות תתברר כברכת הרבי, הרי שברכת הרבי היתה הבטחה, והיא שגרמה למציאות, (ראה מועד קטן דף טז עמוד ב: "אמר רבי אבהו, הכי קאמר: אמר אלהי ישראל: לי דבר צור ישראל, אני מושל באדם, מי מושל בי - צדיק. שאני גוזר גזרה ומבטלה", וברש"י: "צור ישראל - מושל באדם אני, מי מושל בי, צדיק מושל בי, ומבטלה", ואם יתברר מהמציאות תהיה שלא כברכתם, לא היתה זו הבטחה אלא ברכה, ומה הם אשמים אם ברכתם לא נתקבלה.

ד)      הם ידעו שהחטופים אינם בחיים, ומה שהבטיחו לא היה אלא לחזק את רוח הורי החטופים, ואיני יודע אם ניתן כך מדברי הרב אלישיב- הבן – שקבע שלפי גורל הגר"א שהוא עשה החטופים בחיים, שניתן להבינם שבמציאות החטופים אינם בחיים.

איני יודע כיצד זה חיזק את רוח הורי החטופים, כשהתברר להם שהם "רומו".

ה)     הם הבטיחו, מפני שהם שרלטנים.

אם הם שרלטנים, כי אז הם שרלטנים טפשים, כי מי ש"משחק על כל הקופה,'' ומבטיח בוודאות (ללא פתח מילוט), על מציאות, שאינם יודעים עליה דבר, מעידה על אי חכמתם.

מה אני חושב שהוא ההסבר לדבריהם?

האם מישהו מבין הקוראים  יודע מהו גורל הגר"א, ואם הוא מגלה רק את העתיד, או גם את העבר וההווה, או אם הוא מגלה גם מספרי לוטו של הגרלות העתיד, או רק מספרי העבר?

<כל רב המדבר דברים לא מבוקרים ודברי אלה ראוי לגינוי -ולגלות את חרפתו ברבים, בלי הבדל זרם או מגזר>

עוד שם לרשימת המגונים:

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=70484

<תפילת ונתנה תוקף חוברה לפי הנמסר על ידי רבי אמנון ממגנצא, והסיפור המפרסם - לאחר מותו  הטרגי- התפילה הוכנסה לפנתיאון התפילות ונחשבת עד היום לאחת התפילות הקאנוניות ביותר ... לכאורה לא מקבלים החלטות על פי חלום,...לפי מה ששמעתי מפי פרופ' אברהם גרוסמן- שמות ותאריכים בספריו.>

ראה אשכולי "רבי אמנון ממגנצא, היה או משל היה?"

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=1110037&forum_id=1364

מיכי

<כבר לא זכרתי את העניינים הללו>

כנראה שעברת בין שני או שני.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 04/07/2014 06:27:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2014 07:05 לינק ישיר 

<לאחר מציאת גופות הנערים הי"ד, הרב בנימין אלישיב, שערך גורל הגר"א כדי לאתר את החטופים, אומר כי הפסוק שעלה בגורל חשף את מיקומם. "'לחי', בפסוק, זה חלחול">

חכמתו של הרב בנימין אלישיב, הזכירה לי את הסיפור על הכהן שרצה לשאת גיורת, וכשעשה "גורל הגר"א" כדי לדעת אם מותר לו לשאתה, הוא פתח בפסוק (בראשית פרק יא פסוק כו): "וַיְחִי תֶרַח שִׁבְעִים שָׁנָה וַיּוֹלֶד אֶת אַבְרָם אֶת נָחוֹר וְאֶת הָרָן", וממנו הוא הבין שעליו לשאתה.

למה?

כי שבעים הוא הגימטריא של כן, והפסוק עוסק בלידה.

אם סיפורי הוא "בדיחת קרש", מה תאמרו על חכמתו של הרב דנן?

תוקן על ידי נישטאיך ב- 04/07/2014 07:07:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2014 11:44 לינק ישיר 

נישט
יהודי שהיו לו 5 בנות, בא לרבי או גאון כזה, וביקש  בקוויטל שהרבי הגאון יבטיח לו בן.הרבי כתב בקוויטל יהיה לך בן.
לאחר עת חייה והנה אשתו  של היהוד ילדה 2 בנות ,
בא היהודי בריצה אל הגבאי וצעק הייתכן? הרי יש הבטחה מפורשת בכתב בן,
נכנס הגבאי אל הרבי ושאל היתכן?
ענה לו הרבי- גם אתה עם הארץ ולא מבין, בן  = ב נ קבות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > והיו עיניך רואים את רבנך מאחזי העינים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.