בית פורומים עצור כאן חושבים

למה??? בשביל מה הא-ל היה צריך לברוא עולם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/7/2014 12:47 לינק ישיר 

הרב מיכי, בזה אני מסכים איתך לגמרי וכבר לימדתנו התוה"ק שמידת ההתלוננות היא מידה גרועה שלא מובילה למעשה תיקון אלא להסרת אחריות. אבל לא לשפוך את התינוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 12:48 לינק ישיר 

עמד שלמה בפינתו בביה"כ להתפלל עבור שלושת הנערים. ויהי הדבר לפלא גדול בעיניו כי מאז עמדו על דעתו, מעולם לא התפלל עבור משהו מסויים אלא כלל את ענייניו בצרור אחד עם נוסח הסידור. אולי הדרמה סוחטת הדמעות הביאתו לכך – כמו איזה סרט טוב. כדי לא להכנע לרגשנות החליט בתחילה לא להתפלל עבור זה, אבל מה לעשות וחולשה אחזה בו. מה הופתע שלמה שעוד לפני שהספיק לסיים את המשפט הראשון, כבר פתח איתו בשיחה. "מה באת לבקש שלמה?" ויהי הדבר לפלא על פלא כי לא חיל ולא רעדה אחזתהו ויהי כמשיח עם חבר ותיק. "באתי לבקש על שלושת הנערים". השיב בנחת מדודה ובקול סדוק : "לטובים ממך לא השבתי ועל דברים נוראים מזה לא נעניתי". שלמה נאלם לרגע. "זה לא אני, זה משה רבינו שביקש לא על עצמו ולא על עמו, אלא על המוניטין שלך הוא ביקש". השיב לו בקול עייף: "הבט על המוניטין שלי, היש לו תקומה?" הביט שלמה ושתק. בינתיים החל הש"ץ בחזרה.

תוקן על ידי yerubaal ב- 08/07/2014 12:58:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 12:54 לינק ישיר 

יש הבדל בין העולם כפי שראוי להיות לביו העולם כפי שנברא לבין העולם בכל דור ודור. העולם כפי שנברא, נברא חסר על מנת שהאדם יתקנו. העולם כפי שראוי להיות הינו העולם המתוקן בדרכה של תורה. העולם בכל דור דור תולדות התיקונים והשגיאות של דורות קודמים. אחרי חטאו של האדם הראשון, חטאי עכו"ם של דור אנוש, חטאי דור המבול, וחטאי דור הפלגה, בא אברהם אבינו לעולם ואז התחיל תיקונו הכללי של האדם והעולם בדרכה של תורה.

א. התורה ניתנה לבני ישראל במדבר, כי רק בפרישות גמורה מהבלי העולם הזה אפשר היה לתת לבני אדם חזון כה נעלה ונשגב לחיי אמת ושלום. ורק בא"י, כפי שהתחילו לעשות בתקופת בית ראשון, אפשר לממש את החזון.
ב. בגולה, בני ישראל נאבקו לשמור על ייחודם ולשמר את מעט התורה שנמסרה להם מדורות קודמים אחרי חורבן בית שני.
ג. בא"י בני ישראל נדרשים לשוב לייחודם ולהעמיד חזון גדול לעצמם ולעולם כולו. אחרת, אם בני ישראל ממשיכים לקיים את התורה בדרכים גלותיות, או אם מחקים את אומות העולם כמו קופים ותוכים, אזי מחד אין תשובות אמתיות לבעיות ומאידך לכאורה החיים בחו"ל יותר מתוקנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 12:57 לינק ישיר 

מ80, במקום שבעלי שאלה עומדים בעלי תשובה גמורים לא יכולים לעמוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 14:48 לינק ישיר 

ירובעל,

אין שאלה בלי תשובה ואין תשובה בלי שאלה :)

היה פעם למדן בעל חנות שהחל לשמוע שיעורים אצל המגיד ממזריטש ונעשה לחסידו, וככל שביטל את תלמודו ועסקיו כדי להקשיב לדברי תורתו, כן פרנסתו הלכה והתמעטה. לבסוף, אזר אומץ ושאל את המגיד מדוע משנתקרב אליו ירד ממצבו. אמר לו המגיד: הרי אתה למדן ויודע שהרוצה להחכים ידרים ולהעשיר יצפין. אם-כך, אמר החסיד, אין לי תקוה לפרנסה. אמר לו המגיד: אדרבא פרנסתך רק החלה, כי אם האדם משים את עצמו כאין ואפס הוא נעשה רוחני, והרוחני אינו תופס מקום, ויכול להיות גם פה וגם שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 15:14 לינק ישיר 

מם80 כתב:

מחד אין תשובות אמתיות לבעיות ומאידך לכאורה החיים בחו"ל יותר מתוקנים.

באיזה צורה החיים בחו"ל יותר מתוקנים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 17:14 לינק ישיר 

זו לא רק שאלה של מידת ההתלוננות. דיברתי שם על כך שבמקרים רבים הרוע הוא מעשה ידינו (או עמיתינו בני אדם אחרים) ואנחנו פונים בתלונה כלפי שמיא. הוא נתן לנו בחירה ואפשרות לפעול רע או טוב, ומה שבחרנו זה מה שנאכל. נכון שיש מקרים שבהם זה לא עונה (סבל של תינוקות). גם לזה הצעתי פעם הסבר, ואכ"מ.
אם תעיין בדבריי שם תמצא שתשובת ה"ככה" שלי נאמרה כלפי הסברים לבריאת העולם ולא כלפי הסברים לשאלת הסבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 17:17 לינק ישיר 

פתיאמי,

שאלתך מתחלקת לשתי שאלות. אם החיים בחו"ל יותר מתוקנים, באיזה צורה החיים של יהודים בחו"ל מתוקנים יותר, והיאך החיים של חלק מאומות העולם מתוקנים יותר?

בד"כ אדם היושב במקומו, אם מקומו טוב, מיושב יותר מדעתו מאדם הנודד ממקום למקום. מאחר שבני ישראל נדדו בגולה כאלפיים שנה ויותר, הרי מששבו לא"י בדורות האחרונים עדיין אין זה כאומות עולם אשר יושבים בארצותיהן מאות ואלפי שנים בהתמדה במהלכן המעולות שבהן שיפרו ותיקנו את נימוסיהן ותרבותן וחברתן ומדינתן. לדאבוננו מדינת ישראל דומה יותר למדינות העולם השלישי מאשר למדינה מתוקנת. לפיכך, יהודים החיים בחו"ל בד"כ נמצאים בחברה מסודרת ומתוקנת ויציבה יותר, אם-כי נאלצים להתמודד עם בעיית התבוללות ועם בעיות הקיימות כיום בכל הארצות המפותחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 17:43 לינק ישיר 

מם80 כתב:

לדאבוננו מדינת ישראל דומה יותר למדינות העולם השלישי

טוב

כנראה אני חי בבועה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 18:07 לינק ישיר 

בועה שהגיעה אלינו במעופה מהעולם השלישי כמובן. באמת משעשע. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 18:32 לינק ישיר 

פתיאמי,

אם הנך ירושלמי, השווה את נקיון העיר בילדותך לאיך שהעיר נראית בשנים האחרונות. בפאריס, העירייה מדי יום השכם בבוקר שוטפת את כל הרחובות, תושבי העיר צריכים לסייד את בתיהם מבחוץ מדי עשר שנים, יש רכבת תחתית המשמשת כאמצעי התחבורה העיקרי של תושבי העיר, בהרבה שכונות יש פעמיים בשבוע שוק מקומי של מזון המגיע היישר מהכפרים, יש שני פארקים גדולים והרבה גנים לרווחת התושבים, והמדינה ממנת לכל לימודים באוניברסיטאות ונותנת מלגות לסטודנטים ממשפחות עניות. אם ירושלים לא נראית לגמרי כמו שטייטל מזרח אירופאי, הרי זה כי התגוררו בה תושבים יקים שלא הסכימו לסבול לא את הברדק המזרח-אירופאי ולא את הבאזר המזרח-תיכוני והשתדלו ופעלו שירושלים תהיה עיר מתוקנת ומסודרת ולו במקצת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 19:06 לינק ישיר 

אני ירושלמי שנשוי לבלגית כך שאין לך מושג כמה אני מזדהה עם כל מילה. גרתי באירופה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 19:28 לינק ישיר 

ומאחר ועוגיות קליינבלט מרצפת בהט ושש דרחובות אנטוורפען יכולת ללקק מה ראית לעלות ולטעום עפרא דירושלים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 19:50 לינק ישיר 

מ
האם אתה חיית בחו"ל? מוציא דיבת הארץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 20:46 לינק ישיר 

חסדא, אתה עגנון מבוזבז...

החזרת באפי את ניחוח הבלגליי

דווקא לא סבלתי את תחושת הגטו. עניין של טעם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה??? בשביל מה הא-ל היה צריך לברוא עולם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.