בית פורומים עצור כאן חושבים

למה??? בשביל מה הא-ל היה צריך לברוא עולם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/7/2014 20:58 לינק ישיר 

ירוחם,

קל מאד בעזרת דמגוגיה זולה לסתום פיות ולהגיד שהכל בארץ נהדר/גרוע. לדאבוננו זו מנטליות של קהילה יהודית גלותית. לשמחתנו, רוב תושבי הארץ לא נולדו סאטמרים אלא ישראלים המסוגלים לומר את דעתם ללא כחל וללא סרק, וחלקם גם נבונים דים לדעת שארץ נדרש לבנות ולתקן ולשפר.

תוקן על ידי מם80 ב- 08/07/2014 20:59:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 21:03 לינק ישיר 

פתאימי 

תודה ,למען האמת בקושי עברית אני יודע לכתוב ,ועל כגון דא עמא דבר,,א נער זאגט אויך אמאל א גיט ווארט ,

מה שכן ,הסיפור שכולם קנו ממך על פגישתך עם הרב מסאטמר שאפילו משל לא היה מעיד שאתה מבוזבז ,
אגב ,איך הסיפור הגיע לשאולזון?

לגבי הגטו ,מה רע בשטיינועג של רב מיכל?[MECHELSESTEENWEG
אתה כנראה מתכוין לטשולנט ולא לגטו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 21:29 לינק ישיר 

למה אתה חושב שאפילו משל לא היה?

אני נפשתי בעיירה בית לחם שבניו המפשייר יחד איתו בחודש אב תשס"ו (או תשס"ז, אני אבדוק בדרכונים ) ואפילו כתבתי לעצמי את כל הדברים העסיסיים שהיו שם.

למה אתה לא מאמין? מה מוזר לך?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 21:33 לינק ישיר 

אוקיי ,שכנעת אותי ,הסיפור יפה גם אם הומצא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 22:28 לינק ישיר 

חסדא כתב:
אוקיי ,שכנעת אותי ,הסיפור יפה גם אם הומצא,

אני מכיר את ר' אהרן ודרך התנהלותו ולכן לדעתי הסיפור נשמע אמין.
אני גם אמרתי לו פעם, שר' יואליש למעשה ויתר על השלושה שבועות מעצם שהסכים עם החזו"א שרק בהקמת מוסדות תורה ננצל ובאמת הקים את המוסדות בבני ברק. (ולא ברחתי ודווקא אהב (וכמובן לא הסכים) את ההיגיון שבדברי)

תוקן על ידי maxmen ב- 08/07/2014 22:29:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 22:29 לינק ישיר 

מם80 כתב:
ירוחם,

קל מאד בעזרת דמגוגיה זולה לסתום פיות ולהגיד שהכל בארץ נהדר/גרוע. לדאבוננו זו מנטליות של קהילה יהודית גלותית. לשמחתנו, רוב תושבי הארץ לא נולדו סאטמרים אלא ישראלים המסוגלים לומר את דעתם ללא כחל וללא סרק, וחלקם גם נבונים דים לדעת שארץ נדרש לבנות ולתקן ולשפר.

תוקן על ידי מם80 ב- 08/07/2014 20:59:09

מי סותם כאן פיות? שאלתי עם אתה חיית בגולה שאתה כה מדבר בשבחה.
 מי אמר שלא צריך לשפר, אפילו את הגן העדן צריכים לשפר. ודאי שצריכים.
 אבל לשפר לתקן ולא להחליף. כאחד שיודע ומכיר, אני אומר לך בכל האחריות, אין מקום יותר טוב מהארץ שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 23:04 לינק ישיר 

ירוחם,

לא דיברתי בשבחה של הגולה, אלא בשבחן של אומות עולם שעמלו במשך מאות ואלפי שנים על תיקון דרך הארץ והחברה והמדינה שלהן, ודברי היו כמעין דברי רבי יהודה בשבח הרומאים. זה ששבנו לא"י בדורות האחרונים איננו אומר שצריך להמשיך להתנהל במנטליות המזרח-אירופאית או במנטליות המזרח-תיכונית הפרימיטיבים לענ"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 23:46 לינק ישיר 

מ
הרי על זה בוכה הנביא, מימים ימימה אני  כואב על כך כי אנחנו אמנם יצאנו מהגלות. אבל כל אחד ואחד הביא על גבו את הגלות שלו הנה. ראה כמה חסידויות  נקראים על שם מקום גלותם- כאמרם על נהרות הירקון שם ישבנו וגם בכינו בזכרנו.\את גור בעלז ויזניץ וכו', ליטא עירק פרס מרוקו. כל בתי הכנסת נקראים על שם ערי וקהילות הגלות, דבר המעיד ניתנה ראש ונשובה. אוי המקומות היפים שהשארנו.  בעלז מאין טאעטעלה בעלז. אוי זה שיר יפה.
הכל יכל להיות אחרת, ולכן יש לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2014 01:13 לינק ישיר 

ירוחם,

ישיבות וחסידויות נקראות בשמות גלותיים כי ממשיכים ללמוד בהן תורה גלותית. אם אתה יכול, בבקשה הסבר לי דבר הנשגב מבינתי: היאך זה שהרבה בני ישיבות שנולדו בא"י כמהים ללמוד תורה בצורת הלימוד של רבי חיים מבריסק ותלמידיו כבודם במקומם? האם אויר א"י פחות מחכים מאויר ליטא? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2014 09:38 לינק ישיר 

מ, במחילה זו שאלה שטותית ודמגוגית מאד.
הם כמהים לתורה של הדורות הקודמים, שהועברה אליהם במסורת. מה לעשות שהדורות הקודמים שלנו היו בליטא (ובחו"ל) ולא בא"י. אגב, בה במידה הם לומדים את המשנה שהתחברה בא"י, התלמוד בבבל, והרמב"ם והראשונים והאחרונים בכל העולם.
כל זה זה לגמרי טבעי. במקום להמציא את הגלגל הם רוצים לינוק מהמסורת שקיבלו. מה רע בזה? יש מקום לבקר את ההיצמדות היתירה ואת חוסר המוכנות לאמץ כלים חדשים. אבל זו סתם שמרנות. אין לזה שום קשר לגולה מול א"י.
אגב, הוא הדין לגבי שמות הישיבות והחסידויות. משם הם יונקים וזו המסורת שממנה למדו אז הם נקראים על שמם. מה רע בזה? זה כמו להיקרא על שם סבא או סבתא.
יש די נקודות אמיתיות לביקורת על ישיבות וחסידויות גם בלי להוסיף שטויות כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2014 09:39 לינק ישיר 

מ
ועל כך יענה לך כל ליטאי- למה התורה ניתנה בסיני ולא בא"י. למה עם ישראל קיבל אל התלמוד הבבלי, מלאת פילפולים רובם מיותרים סיפורי מעשיות מיותרות וכ'כמו שרבי יוחנן אמר.עם יושב בחושך עם תורה חשוכה- ולא את הירושלמי הנקי הממוקד והנכון?
במגילת העצמאות שהקריא דוד בן גוריון- כתוב כאן בארץ ישראל התפתחה תרבותנו וכ' צעק ליבוביץ  שקר. ערש תרבותנו היה בבל ספרד ליטא, והוא צדק.
ולכן באמת יצאנו מהגלות- אבל הגלות לא יצא מאיתנו. זכרנו את סיר הבשר אשר נאכל במצריים, כבר אז היהודים הבטיחו כי גם בעתיד נאכל ממצריים.

בענין רב חיים- אלמלא תורתו- הרבה מהלומדים ברצינות היו נושרים מהלימודים. תורתו מחדדת את המח נותנת לה אתגרי התמודדות, וזה מה שהצעירים החריפים צריכים, כי ביננו הגמרא די משעממת לאחר שלמדת אותה מספר פעמים, עם המפרשים. ר חיים ר'  ע.אייגר, הזרימו בה חמצן חדש וטרי, יש גם מתפלפלים  פלפולי הבל לריק שתופסים את מוחם, כגון ר' ש"ש

כל זה נכון- אבל עיקר קיומנו כאן בארץ אבותנו קיומנו הפיסי  הכלכלי החברתי והמוסרי, כל מה שכתבתי לעי"ל הם רק תבלינים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2014 10:48 לינק ישיר 

מ 80
זה כאילו נכתב עבורך (תורת א"י ותורה נבואית)
 http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2951763&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2014 11:16 לינק ישיר 

ירוחם, הסיסמאות הללו כבודן במקומן מונח, כבר התרגלתי. מילא ר' אשי ומילא הרמב"ם ומילא ר' חיים. ברור שדבריך הם ביטוי קולוסלי של חוסר הבנה. אבל כשאתה מגיע להשמצות על ר"ש שקאפ, כאן כבר חרגת מסמכותך. לשון אחר: אתה מדבר שטויות. זה אחד מהאנשים הכי חכמים ומקוריים בעולם התורני של הדורות האחרונים. הלוואי ששנינו היינו מבינים ויודעים עשירית ממה שהוא שכח. עם האינטואיציות הלוגיות המבריקות שלו, ועם הניתוחים הממצים והידע המקיף שלו, להאשים אותו בפלפולי הבל מצביע על חוסר הבנה גמור שלך. אמירה כזאת מעידה עליך ולא עליו.
עד כאן מחאתי לגבי הפגיעה בציפור נפשי... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2014 11:51 לינק ישיר 

ר
מיכי
אתה צפוי- ציפור נפשך  מימים ימימה. בעיני בלשון עדינה חריפותא משבשתא. להגיע לאבסורדים ולעבור אותו.

ודאי שזה מעיד עלי, ולא עליו. רק במתותא ממך למד בעיון רק את ההקדמה שלו בשערי יושר- ותהיה אוביקטיבי אם אפשר- (כנראה שאי אפשר בכל זאת ציפור נפש) ותגלה איך הוא סותר את עצמו בדבר והיפוכו.
למה הבנת בדיוק שאל ר ש. שקוף התכונתי? הרי כתבתי רש"ש, אול אל רש"ש  אחר התכונתי  אל רבי שמואל שטארשון מוילנה?

חבל שהיחסים שלנו התקלקלו בדיוק בזמן שהתחלתי משום מה להסכים לרוב תגובותיך כאן בפורום.

רק תוספת קטנה- יש אנשים הרוצים להראות במה הם חכמים יותר מהאחרים, הם כותבים דברי חוכמה.
ןיש אחרים הרוצים להראות את חוכמתם מעל האחרים, משפילים את האחרים, מכנים אותם בשמות, ומזלזלים בידיעותיהם ובחוכמתום.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 09/07/2014 11:56:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2014 12:32 לינק ישיר 

ירוחם,

סיני הוא מדבר, ואילו א"י ולהבדיל בבל וליטא ארצות מיושבות. מי שמשווה בין סיני לבין בבל או ליטא, איננו מבין לא מה זה סיני ולא מה זה א"י.

הרב מיכי,

שאלתי אולי שטחית, אולם שים לב לנקודות הבאות:
א. אם כמהים לתורה של דורות קודמים, הרי היתה תורה בהרבה גלויות, אז למה דווקא ליטא? 
ב. אם ליטא, הרי היו הרבה גדולי תורה בליטא, אז למה רבי חיים מבריסק ולא הנצי"ב או הרב יצחק יעקב ריינס או הרוגוצ'ובר?
ג. אם רבי חיים מבריסק וכמיהה לתורה שנמסרה מהדורות הקודמים, האם רבי חיים מבריסק כמה לתורתו של הגר"א או לתורתו של הרמב"ם? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה??? בשביל מה הא-ל היה צריך לברוא עולם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.