|
|
| נשלח ב-4/7/2014 14:13 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | ובכן האדם הנורמלי (אפי' הפמיניסטית הנורמלית) פשוט רואה כאן אימא אנוכית ואכזרית ורשעית שרק חושבת על צומי עצמית אפי' על גבי דם בנה ועוד על הקבר הפתוח של בנה ועוד קבל עם ועדה (= בפומבי) כלומר לא מצא לה המפגרת זמן ראוי יותר לצומי. |
|
כעת זכינו להבין את המשותף בין משלל"מ לחרדי קלאסי: גסות הרוח!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 14:17 |
|
| |
[מקסמן,
מקסמן, אני מודה שעם כל ניסיונותיי "לתרגם" את דבריך וכו' (כפי שרמז אריאל לעיל), דבריך הפעם צרמו לי באופן שממש הכאיב בליבי. קצת הצטערתי לקרוא את תגובת מואדיב, שכן רציתי לכתוב משהו דומה מאוד, ועכשיו כבר אין בכך צורך... לכן אסתפק בלומר לך: לא, אתה טועה לחלוטין. אדם נורמלי (גבר או אישה, מזרחי או אשכנזי, גבוהה או נמוכה, ימנית או שמאלנית - בקיצור, אדם נורמלי) פשוט רואה כאן אימא כואבת שמצליחה גם ברגעים איומים כאלה להתפלל לבורא עולם ולהמשיך לגדל ולקדש את שמו באופן שיכול לנוע (תלוי באידיאולוגיה של אותו אדם נורמלי) בין מופלא ומרגש למוזר ובלתי מובן. מי שרואה כאן אכזריות הוא אדם אכזרי, ומי שרואה כאן אנוכיות הוא רשע. עכשיו, אתה מוזמן לדון לגופו של עניין - מותר או אסור לאישה לומר קדיש, פמיניסטיות כן או לא מחריבות את העולם, נשים כן או לא הן בהגדרה לא נורמליות וכו'.]
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 16:20 |
|
| |
לא שמישהי צריכה את ההסכמות שלי, אבל אי אפשר לשכוח שהאשה הזו קדשה שם שמים לא רק במטבע שטבעו חכמים אלא גם בדברים שאמרה בדם לבה, הן במהלך תקופת ההמתנה הנוראה והן במעמד המתוקשר כשאמרה שגם השבת הגופות אינו דבר המובן מאליו וצריך להודות עליו, משפט שקשה לראות בו איזשהו מנוף פמיניסטי או אחר. אפשר להסכים אתה ולשבח אותה על ה״קדיש״, ואפשר לחלוק עליה ולסלוח לה על ה״קדיש״. אי אפשר להתאכזר אליה ולראות בה אכזרית!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 16:56 |
|
| |
רק כהערת אגב, ללא קשר לנידונה, תמיד הרגשתי שתפילה ואבל הם עניינים אישיים שההחצנה רק פוגעת בהם. אבל הפסיכולוגיה של אינה חייבת להיות דומה אצל אחרים. אבל ממבט כזה ההתקפה על מקס מוגזמת
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 18:20 |
|
| |
חברים\ות היקרים. האם אני חייב שוב ושוב לומר שאני סומך על הרב מיכי שהמקרה שלנו היא לא המקרה שאני מבקר ?
אני מבקר את התופעה של לרקוד על הדם ועוד על דם בניך על הקבר הפתוח. ולא משנה לאיזה כיוון (השקפה או פוליטית וכו' וכו') אפי' בכיוון להחניף לאלוהים (שאמשלום היקרה מצדיקה). אין מקום להחניף לאלוהים עם קדיש בכזה מקרה. על דרך "וידום אהרן" זה התגובה הטבעית של אדם ישר וצדיק כמו אהרן. אדם שמתרגש מידי, יזעק חמס מעומק ליבו. אחרים אפי' יקללו את האלוהים וגם את זה אפשר לקבל מתוך צערו של אדם. אבל להחניף עם קדיש ? זאת שקר וחנופה שהאלוהים שונא ביותר. רק מה ? זה מטבע שתקנו חכמים כלומר אני זועק את כאבי עם מילים של החכמים בלי לכוון למשמעות המילים. זה סוג של לשון סגי נהור שזה אומר שאני זועק את כאבי עם המילים של הקדיש ולא ח"ו מחניף לאלוהים.
אתם יכולים להמשיך לצטט קטעי משפטים שלי ולהשתין עלי, אבל לא יעזור לכם כלום כי זה פשוט ביקורת אמיתית. אני אומר שוב שאין לי בעיה עם פמיניזם ועם שמאלניות ושאר הדעות של בני אנוש. יש לי בעיה עם רוקדים על הדם. וכמובן יש לי עניין שסוג לייצניים שכאלה יבינו שההמונים יודעים לזהות את השקר שלהם כך שלפחות לא ינצלו יותר טרגדיות זוועתיות לטובתם האישית. (אגב: גם לצטט קטעי משפטים שלי בכוונה תחילה להשתין עלי כאילו להגדיל לעצמכם את האגו כאילו אתם כואבים יותר ממני ?! זאת גם ריקוד על הדם של הנהרגים ועל דמי על חשבון להגדיל לעצמכם את האגו. ושוב, אל תזלזלו בגולשים ובאינטליגנציה שלהם, אף אחד לא קונה את זה)
לתלמיד: תודה מקרב לב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 18:27 |
|
| |
מקס
סליחה על ההתערבות, אבל יש הבדל גדול בין הודעתך הראשונה באשכול להודעתך השנייה.
בהודעתך הראשונה כתבת בצורה סבירה, שלפי דעתך לא ראוי שאישה תאמר קדיש.
אבל בהודעתך השנייה הגדרת את האמא הספיציפית שעליה מדובר - כאנוכית אכזרית ורשעית, שפשוט קפצה על ההזדמנות לצומי. אני מקווה שכשאתה קורא את דבריי אתה מבין כמה שזה תלוש ואפילו אכזרי לכתוב כך. אם לא הבנת, אנא אמור מדוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 19:03 |
|
| |
[ת"ט,
לפני כמה שנים, עמית אורתודוקס שלי התייתם מאימו. במהלך השלושים הוא כמובן גידל את זקנו, אלא שזה היה בתקופה חופפת במקצת לספירת העומר והוא קבל בפניי על כך שאנשים לא מזהים את העובדה שהוא אבל וחושבים שזקנו צומח בגלל הספירה. עוד הוא אמר לי אז שאחותו סיפרה לו שהיא מקנאה בו במקצת, שכן לה אין שום סממן חיצוני של אבלות, ואילו הוא מקבל ניחומים גם מאנשים שאינם מאוד קרובים אליו... אני מסכימה איתך לחלוטין, שאבלות היא עניין פרטי ואישי ולפעמים הממדים הפומביים (והמוחצנים) מקשים עליה. מצד שני, הם גם מקלים עליה, כפי שלמד אותו עמית שלי על בשרו (ובמילותיו שלו). לגבי תפילה זה שונה בעיניי, אבל גם שם יש ממדים בהם ה"החצנה" והפומביות מאפשרים "פרסום" של אירוע אישי כלשהו ומתוך כך גם "הזמנה" לתמיכה קהילתית (חשוב על אמירת קדיש בביכ"נ למשל או, להבדיל, "הגומל").]
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 19:30 |
|
| |
עכשיו, אחרי שמקס הבהיר את דבריו והסביר שהוא מתנגד לשימוש באבל לצורך אידיאולוגיה, עלינו לשאול מדוע לאף אחד לא אכפת שכל שלוש האמהות (כן, כולן!) השתמשו בטרגדיה שלהן לצורך קידום הערכים הדתיים שלהן, זאת לאורך שבועות ארוכים בהם הן דיברו דברי חיזוק, התעוררות ואמונה. משום מה, לזה גם מקס קורא קידוש השם. אמור מעתה: כשזו האידיאולוגיה שלי מצוה גדולה לקדמה בכל זמן וככל שהזמן קשה יותר- כך אתה גיבור יותר. עד לחנה שעמדה על גופת בנה האחרון ואמרה '"לך אמור לאברהם וכו' " כשזו לא האידיאולוגיה שלי - אתה טיפוס אגואיסטי, נבזה, קר ואנטיפתי שסוחר בדם. עד כאן משנת הנורמלים. (אנל"מ כמובן)
תוקן על ידי אריאל73 ב- 04/07/2014 19:30:41
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2014 20:57 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | מקס
סליחה על ההתערבות, אבל יש הבדל גדול בין הודעתך הראשונה באשכול להודעתך השנייה.
לא ראיתי שום הבדל בין תגובתי, בתחילת האשכול נתתי פרשנות גרידה אייך ההמונים רואים את הקדיש בסלחנות מה שאין כן אם תתברר שזה לא מתמימות אז ההמונים לא יסלחו לה. אני אישית לא ראה בזה פסול שאישה תאמר קדיש (סבתא שלי לבשה ציצית והיית מקורבת לגדולי הדור בזמנו וגם מאוד כבדו אותה).
בהודעתך הראשונה כתבת בצורה סבירה, שלפי דעתך לא ראוי שאישה תאמר קדיש.
לא אמרתי דבר כזה
אבל בהודעתך השנייה הגדרת את האמא הספיציפית שעליה מדובר - כאנוכית אכזרית ורשעית, שפשוט קפצה על ההזדמנות לצומי. אני מקווה שכשאתה קורא את דבריי אתה מבין כמה שזה תלוש ואפילו אכזרי לכתוב כך. אם לא הבנת, אנא אמור מדוע.
אמרתי במפורש שוב ושוב שאני סומך על העדות של הרב מיכי ולכן דיי ברור שאני לא מבקר את האימא. כך שאני כעסתי למה מצטטים חצי משפטים ומגיבים בזמן שברור היה שאני לא מבקר את האימא הספיציפית הזאת.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2014 21:07 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | עכשיו, אחרי שמקס הבהיר את דבריו והסביר שהוא מתנגד לשימוש באבל לצורך אידיאולוגיה,
אני לא מתנגד לשום דבר, אני רק אומר מה ההמונים רואים ומבינים, שהאדם הזה הוא מהשפלים שבבני אנוש.
עלינו לשאול מדוע לאף אחד לא אכפת שכל שלוש האמהות (כן, כולן!) השתמשו בטרגדיה שלהן לצורך קידום הערכים הדתיים שלהן,
איזה קידום בראש שלך ? כל אימא פעלה בכל דרך להציל את ילדיהם.
זאת לאורך שבועות ארוכים בהם הן דיברו דברי חיזוק, התעוררות ואמונה.
כל זה כי הן מאמינות שזה פועל לטובת ילדיהם. וכך מעיד הרב מיכי גם על הקדיש. ולכן אני לא מבקר את האימא הזאת.
משום מה, לזה גם מקס קורא קידוש השם.
אתה נהיית קורה מחשבות ??? אין לי שום עניין בקידוש השם ולהשם בעצמו אין עניין כזו.
אמור מעתה: כשזו האידיאולוגיה שלי מצוה גדולה לקדמה בכל זמן וככל שהזמן קשה יותר- כך אתה גיבור יותר. עד לחנה שעמדה על גופת בנה האחרון ואמרה '"לך אמור לאברהם וכו' " כשזו לא האידיאולוגיה שלי - אתה טיפוס אגואיסטי, נבזה, קר ואנטיפתי שסוחר בדם. עד כאן משנת הנורמלים. (אנל"מ כמובן) אמור מעתה שאתה מניח הנחות ומסיק מסקנות = דמגוגיה זולה.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2014 21:56 |
|
| |
תיקון טעות: זאת לא תופעה אופיינית לאנל"מ אלא לכל אדם נורמלי באשר הוא. לא מאמינים? אם האמא היתה מיסיונרית מורמונית סמויה (תודה מואדיב) ובעת הטקס בבית הקברות היתה פותחת בשירת הרקוויאם, מול עיניו הנדהמות של הרה"ר, היו רבים רבים שהיו רואים במעשיה ניצול ציני. ואמהות למחבלים מתאבדים המתבטאות בלוויה על האושר הגדול שהן חשות נראות לכולנו כשקרניות מדופלמות או כמפלצות אכזריות, בעוד שבנות דודותיהן היהודיות במהלך ההיסטוריה הן קדושות נשגבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2014 22:09 |
|
| |
מקס
כל אישה נורמלית שהגיעה למצב קשה כזה, צריכה את ה"זכות" להרגיש קירבה לנפטר, גם במחיר דבר שנראה כעודף פמיניסטיות. זה עניין של כבוד ההורה השכול והנפטר, וממש לא צומי או ריקוד על הדם. לקרוא לזה כך זה פשוט עיוות של הסיפור וניתוק מרוח הסיפור.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2014 22:40 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | מקס
כל אישה נורמלית שהגיעה למצב קשה כזה, צריכה את ה"זכות" להרגיש קירבה לנפטר, גם במחיר דבר שנראה כעודף פמיניסטיות. זה עניין של כבוד ההורה השכול והנפטר, וממש לא צומי או ריקוד על הדם. לקרוא לזה כך זה פשוט עיוות של הסיפור וניתוק מרוח הסיפור. |
|
אני לא מתווכח איתך על הסיפור כי הרב מיכי כבר אמר\העיד שזה המצב כפי שאתה מתאר את זה. אני כן מתווכח איתך שכל אישה או איש נורמלי\ת תאמר קדיש בטרגדיה כזו. אני חושב שהקדיש שמחויבים הגברים לומר היא מהשפה לחוץ ותו לא הרי מי יכול לומר קדיש בכזה מקרה ? ולכן מי שלא מחוייב (כמו נשים או אחים וכדומה), למה שיאמרו קדיש ?
אני מכיר ראש משפחה חרדית שאשתו נפטרה בתאונת דרכים ולא עבר שנה שבנו בן 16 טבע בים, והאדם הזה לא הוציא הגה מפיו בוודאי לא היה מסוגל לומר קדיש לא בלוויה ולא אחר כך.
זה תגובה טבעית של אדם נורמלי שעובר טרגדיה כזו. אבל מתברר שיש אנשים כמו נחום ברנע שחייב לומר לכל הימיניים והשמאלניים שהוא נשאר שמאלן. אחרת יחשבו ח"ו שאולי יש לו ערעורי כפירה בשמאלניות שלו אחרי שבנו נכחד רח"ל בפיגוע חבלני. אז מתי הזמן הנכון ? דווקא בהספד לבנו בלוויה ?? אותו דבר אמרתי שאם האימא היית עושה זאת בגלל פמיניזם, אז ההמונים יראו בה כמו שראו את נחום ברנע בזמנו. אגב: גם נחום ברנע קיבל שבחים על גברתו לומר הספד כזה בלוויה של בנו כלומר החסידים שוטים של השמאל גם ראו בו גיבור. אותו דבר גם הפעם כותרות העיתונות היית שיש לנו גיבורה פמיניסטית חדשה.
אין לי ביקורת על נחום ברנע שנשאר שמאלן הרי רציונלית באמת אין לו סיבה לשנות את דעותיו בגלל רצח בנו. יש לי ביקרות למה הרגיש צורך לומר את זה בלוויה, בזמן לכאוב על בנו ועל הטרגדיה שלו כלומר זה מה שיש לך בראש כרגע להצהיר שאין לך ערעורי כפירה בהשקפתך ?
צטטי לעיל את הריזינער אבא אחד אמר שהוא מקבל את הגזירה באהבה. אז הריזינער הגיב שהוא אבא אכזר וכו' וכו' ראה לעיל.
על כל פנים מאז המקרה של נחום ברנע, אני לא מסוגל לקרוא את מאמריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2014 23:12 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | ...
על כל פנים מאז המקרה של נחום ברנע, אני לא מסוגל לקרוא את מאמריו. |
|
אכן, גם אני הפסקי לקרוא את דבריו של מקס מקסמן מאז הדברים המרושעים שכתב למעלה, ובאטימותו כי רבה העז להגן עליהם במקום לבקש סליחה ומחילה.
אכן, כך ראוי. אשים את ברנע ואת מקסמן במקומם הראוי להם, ואלך ללמוד משהו. גם הקרדיולוג שלי יעדיף את התוצאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2014 23:40 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | אכן, גם אני הפסקי לקרוא את דבריו של מקס מקסמן מאז הדברים המרושעים שכתב למעלה,
איפה ראית דברים מרושעים בדברי ? אתה מתעקש לטעון שאני ביקרתי את האמא הנ"ל ואני אומר לך שוב ושוב שלא ואתה ממשיך כאילו אתה לא שומע, ולכן אין לך רשעות יותר גדולה מזו.
ובאטימותו כי רבה העז להגן עליהם במקום לבקש סליחה ומחילה.
אתה זה שצריך לבקש סליחה ממני שהתחלת את הטירוף נגדי בלי עוון בכפי ואחריך באו הרשעים (והמפגרים האלה שמאמינים שילד יכול להיוולד עם טקסטים,) להשתין עלי. מילא מאלה אני לא מתרגש ואבל ממך אני דורש בתוקף שתחזור בך
אכן, כך ראוי. אשים את ברנע ואת מקסמן במקומם הראוי להם, ואלך ללמוד משהו. גם הקרדיולוג שלי יעדיף את התוצאה.
ללמוד עדיף בכל מצב.
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 05/07/2014 23:42:49
|
|
|
|
|