בית פורומים עצור כאן חושבים

האם השכולה שגרמה גם לרב הראשי לענות אחריה אמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/7/2014 04:19 לינק ישיר 

maxmen כתב:

...
טוב, ידידי היקר לי מאוד. כנראה לא הייתי ברור.ובכן האדם הנורמלי (אפי' הפמיניסטית הנורמלית) פשוט רואה כאן אימא אנוכית ואכזרית ורשעית שרק חושבת על צומי עצמית אפי' על גבי דם בנה ועוד על הקבר הפתוח של בנה ועוד קבל עם ועדה (= בפומבי) כלומר לא מצא לה המפגרת זמן ראוי יותר לצומי
...

אתה זה שצריך לבקש סליחה ממני שהתחלת את הטירוף נגדי בלי עוון בכפי

התחלת הטירוף מצוטטת למעלה. מי שמתאר את האם השכולה כאן בתארים המובאים לעיל, ובכן, נכדו של מי הוא צריך להיות כבר נכתב למעלה, ואין צורך לחזור על כך.

באין הכרת החטא, חזרה בתשובה מנין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 07:53 לינק ישיר 

אליקים

<בהודעתך הראשונה כתבת בצורה סבירה, שלפי דעתך לא ראוי שאישה תאמר קדיש, אבל בהודעתך השנייה הגדרת את האמא הספיציפית שעליה מדובר - כאנוכית אכזרית ורשעית, שפשוט קפצה על ההזדמנות לצומי. אני מקווה שכשאתה קורא את דבריי אתה מבין כמה שזה תלוש ואפילו אכזרי לכתוב כך. אם לא הבנת, אנא אמור מדוע>

כנראה שלאחר הודעתו הראשוה הוא שאל לעצת מורה הוראה.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 06/07/2014 07:59:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 08:14 לינק ישיר 

ללמד סנגוריה על מה שנראה כמלחמה אבודה -

מקסמן העלה השערה, שאין להעלותה בנסיבות כאלו, אבל היא נכונה לדיון:

מה קורה בנפשו של האדם שמתמודד עם צרה אבל הצרה גם נותנת לו הזדמנות להוכיח ברבים את השקפתו.

איני דן על האם שכידוע היא ובעלה וההורים האחרים של החטופים היו מופת לרבים, גם לי וגם למקסמן, באמונה מול אסון שאין דומה לו.

אני כן דן על השאלה העקרונית, הפסיכולוגית. וגם אם החקירה הזו נראית כחיטוט משפיל. כיון שהשאלה מועלית, אי אפשר שלא להיזדקק לה.

יש בפסיכולוגיה אפשרות לעמוד מול אדם, בכל מצב, ולחקור אותו על רעיונות שלא היה רוצה להודות בהם, וככל שהוא יכחיש אותם, כך אפשר יהיה לטעון שזו הכחשה רבתי, והתקוממותו נגד הספק מוכיחה זאת. זה בולט מאד אצל פרויד, אבל דומני שזה מתחיל קודם. זה מצוי בשיטת המוסר של נובהרדוק, אבל יש לזה שורשים גם בגמרא.

אמר רבי טרפון: תאבני מתי תבוא לידי צרת הבת ואשאנה/אשיאנה.

האם באמת רצה רבי טרפון באסון שיוכיח את דעתו להלכה?

אחד האמוראים, בהקשר שנשכח ממני, שואל את חברו שתוהה אם לקיים דיני אבלות, "סעודת אבלים אתה חפץ?". זו שאלה רטורית שמתבססת על העובדה הברורה שאין אדם שרוצה בכך. אבל בעלי המוסר של נובהרדוק, עד כמה שזכור לי (אילו היה כאן אידך גיסא שלנו...) הביאו זאת כדוגמא למבוכים האפלים בנפש.

האם ההרהור המטורף והמרושע הזה אינו עובר לפעמים בדעתו של אדם: מה הייתי עושה אילו היה קורה כך וכך? אנו אנושיים, שמע מינה שהשכל יכול להציג אפשרות שהיא נכונה לוגית (משפט של אם אז שמסתיים בהדגמה של עיקרון יקר לנו, יקר באמת) ומזעזעת מבחינה מוסרית ורגשית. זה בדיוק כמו אצל אדם שמשתדל לשמור על עיניו מראיה אסורה אבל נתקל ברחוב במראה אסור וראה. האם זו אשמתו? או שעלה בדעתו דמיון אסור. והרי אין אדם ניצול מכגון דא.

אין בדברי הסכמה להעלאת ביקורת כזו בנסיבות כאלו, ואדם רשאי לבקר עצמו ולא אחרים. אבל יש להבדיל בין ביקורת על נסיבות השמעת שאלה פסיכולוגית לבין עצם השאלה עצמה. והתופעה שבה אנו מרשים או נלחמים בעצמנו על הרהור של "אם אז" שפל לצערי ומנסיוני קיימת. ואם יש מי שמצביע עליה, דרך הפורום היא להסביר מדוע זה לא נכון במציאות ומדוע לא נכון מוסרית ורגשית לומר כן, ולא להטיל עליו הררים של גינוי גם אם הנסיבות מעוררות בנו את הרצון להגיב בצורה כזו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 09:27 לינק ישיר 

.

מיימוני,

אתה יכול להפך בזכותו כעני המהפך בחררה. בסודו אל תבוא נפשי. לא שאלה כללית ותאורטית הועלתה, אלא אמירה כלפי אשה ספציפית. מנסה אתה למצוא צידוק לקטגורם של ישראל. איך בין מויחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 10:22 לינק ישיר 

מקס

לא אמרתי שכל אישה תגיד קדיש - אמרתי שאמירת הקדיש מן הסתם היא חלק ממצב רגשי של כל אישה נורמלית. ואתה מתפלפל ומסביר שאולי היא מרושעת ורוקדת על דם בנה. הנמע כדבר הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 10:29 לינק ישיר 

מיימוני

אני כופר בתוקף בתיאוריה הפסיכולוגית הזאת, גם אם נתקבלה ע"י נוברהדוק. 

הדוגמאות שהבאת מהגמ' אינם מדברים על אסונות, אלא שמשתמעים מהם אסונות. כמושמוכח  לדוגמא בשפת המשפט "מתי תבוא לידי צרת הבת", וגם אם חברו עונה לו בציניות "סעודת אבלים אתה חפץ" - אין להסיק מכאן שזה עבר בראשו של הדובר הראשון - אלא שהדובר השני דיבר בציניות וכמו שכתבתי. 

אילו היה ביכולתי לכתוב - ואולי יש - הייתי פותח אשכול מיוחד נגד השטות הפסיכולוגית-משגיחית הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 10:35 לינק ישיר 

אליקים
אני ממתין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 10:54 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אם זה יישאר תמים כמו שהרב מיכי טוען, אז נכון מאוד ולא צריך לעשות מיזה עניין, אבל אם הגברת התמימה תשתף פעולה עם תנועות הפמיניסטיות בהמשך ? אז בוודאי שתהיה מלחמת עולם על כך !

ע"כ דברי והנה תגובתך ידידי היקר.

גם את מעשיך אנו שופטים כך. אם תשאר תמים, ולא יתברר שאתה מסיונר מורמוני, אז נכון שצריך להניח לך מדברי הכפירה שלך, ולא לעשות מהם עניין. אבל אם תשתף פעולה עם אוניברסיטת בריגהאם יאנג בהמשך? ודאי שתהיה מלחמת עולם על כך!
(עד כאן, תרגיל בשיקוף, כפי שהודגם בפרק ב' למואדיב, חייו ומשנתו, התרפפ"ו)

ע"כ דבריך והנה תגובתי השלימה (צריך להיות רשע מרושע לצטט חלק מהם ואתה ממשיך לעשות את זה אפי' שביקשתי ממך להפסיק)

טוב, ידידי היקר לי מאוד. כנראה לא הייתי ברור.
ובכן האדם הנורמלי (אפי' הפמיניסטית הנורמלית) פשוט רואה כאן אימא אנוכית ואכזרית ורשעית שרק חושבת על צומי עצמית אפי' על גבי דם בנה ועוד על הקבר הפתוח של בנה ועוד קבל עם ועדה (= בפומבי) 
כלומר לא מצא לה המפגרת זמן ראוי יותר לצומי. (משום מה זה מזכיר לי את נחום ברנע הדגול שלא מצא זמן ראוי להצהיר קבל עם ועדה שהוא נשאר שמאלן מושבע על אפם וחמתם של הימין, דווקא על הקבר הפתוח של בנו שנהרג בפיגוע באוטובוס, כלומר הגברת כמו נחום ברנע הם האנשים הכי שפלים שאפשר לעלות על הדעת שמה שמעניין אותם באותן רגעים ? זה רק את עצמם !) 

אבל חזקה עלינו עדותו של הרב מיכי שמכיר את האימא אישית והוא מעיד שזה מתמימות גרידה.

על כן אמרתי מה שאמרתי.
כי ברגיל אין לסלוח לאנשים כאלה לא בגלל בעיה של פמיניזם ולא בגלל שמאלניות וכדומה. פשוט אי אפשר לסלוח להורים שגם על הקבר הפתוח של בנם, יש להם בראש רק את הצומי האישי והאנוכי שלהם.
אין לי בעיה עם שום השקפה של האדם, יש לי בעיה עם אנשים שפלים. ואני חושב שזה חובה עלינו להסביר למשוגעים האלה שההמונים לא מפרגים והם יודעים לזהות תמימות או אכזריות ורשעות.

מכאן המשכת לצטט חלקי דברים ולתקוף ולתקוף.
אז בוא נעשה דבר פשוט. אם אני אשם ? שהאלוהים ייקח ממני את ילדי ואם אתה אשם אז הפוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 10:58 לינק ישיר 

נדמה לי שאחת האימהות אמרה שאלוקים לא עובד אצלנו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 10:59 לינק ישיר 

עדיין לא הבנתי מדוע אסור לאשה להגיד קדיש? האם יש הלכה שאסור? האם כל משתין בקיר יקבע הלכות ,
לפי רגישות חלציו?  מה שיש זה אולי ספאסט נישט, לא לפי כבוד הבריות.- הבריות ששמעו את הקדיש. זה בהחלט בהחלט לכבודם, והם ראו בזה כבוד גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 11:04 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
נדמה לי שאחת האימהות אמרה שאלוקים לא עובד אצלנו. 

זה רק להוכיח כמה אני מרגיש צודק וזה אגב רמז להרב מיימוני שר' טרפון גם רצה להוכיח כמה הוא מרגיש צודק ובטוח בצדקתו ולא ח"ו רצה באמת.

תוקן על ידי maxmen ב- 06/07/2014 11:12:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 11:57 לינק ישיר 

הערה צדדית
הרצון בסעודת אבלים שהכיר מיינוני מן הסתם הכוונה לשבת קלו "צוורוניתא בעי למיכל"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 12:47 לינק ישיר 

ירוחם, אין כאן שום דבר שלא הבנת. אין שום איסור בזה, ואף אחד לא יכול לטעון שיש. נקודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 13:17 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
ירוחם, אין כאן שום דבר שלא הבנת. אין שום איסור בזה, ואף אחד לא יכול לטעון שיש. נקודה.

העניין שאתך אין לי כל בעיה. אבל הבעיה שלי היא עם אלו שראו בזה בעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 14:51 לינק ישיר 

הרב מיכי,
עדיין יש מקום לברר, איך ככל הידוע, כמעט בשום קהילה ותקופה, לא היו נשים שאמרו קדיש באופן סדיר.
אולי כי לא ידעו. אולי מטעם אחר.
בהלכה נוטים למציאות מעין זו משקל רציני ולעתים מכריע.
אא"כ ברור שמדובר במנהג טעות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם השכולה שגרמה גם לרב הראשי לענות אחריה אמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.