עיוותים...חסר עיוותים בכל חברה??? ואם אתה נמצא בחברה מסוימת צריך לקבל תדברים הטובים יותר והטובים פחות שלה...
ותאמת אני מאוד מבינה אותך!כי גמלי יש תבעייה שלך! אבל הפיתרון...באמת שרק אמונה..כמה שחיפשתי דרכים אחרות לומצאתי!
אם תמצא תעדכן:)
נשלח ב-5/7/2014 22:54
רגע, תקנו אותי, אבל בעיה כמעט מובנית של גזענות, פחד כמעט מכל דבר שהוא מעט שונה והתניות על גבי התניות חברתיות זה לא חסרונות? הציבור החרדי הוא לא כליל השלמות ולא בהכרח השיטה הטובה ביותר. עובדה, יש גם ציבורים שמתעסקים במהות יותר מאשר במעטפת. עדה זה מעטפת
לא תמיד מגזרים שהעדה לא מהווה בעיה הסיבה לכך נובעת ממקום טוב ולגבי הציבור החרדי הסיבות שמביאות אותו לשם הם מסיבות טובות רק שלא כל סיבה טובה מצדיקה מציאות מעוותת ועל כך הביקורת
נשלח ב-10/7/2014 15:42
.
השיבני כתבה:
רגע, תקנו אותי, אבל בעיה כמעט מובנית של גזענות, פחד כמעט מכל דבר שהוא מעט שונה והתניות על גבי התניות חברתיות זה לא חסרונות? הציבור החרדי הוא לא כליל השלמות ולא בהכרח השיטה הטובה ביותר. עובדה, יש גם ציבורים שמתעסקים במהות יותר מאשר במעטפת. עדה זה מעטפת
את עדיין לא מבינה את העניין ?... זה לא מעטפת. אם אפשר לחסוך בעיות שלא פעם קורה אז חוסכים. אין קשר לגזענות. עובדה שהרבה כאלה שכשמתבגרים מעט לוקחים מכל עידה. זאת אומרת שמדובר בעדיפות לכתחילה. ברור שכשאת באה לבחון מיגזר את מסתכלת במכלול. ולא באיזושהיא חסרונות מינורים יחסית.. אצל הציבור הכללי הבת שלך עשויה להופיע בבית עם חבר נחמד ועבריין מגעיל ותצטרכי לשתוק כמו דג, ולחייך יפה. הבן שלך עשוי לרכב על אופנוע ולהשתולל בכביש, ומה נותר לך לעשות ? לשקשק מפחד ולחלום חלומות ביעותים כל לילה..
את עדיין לא מבינה את העניין ?... זה לא מעטפת. אם אפשר לחסוך בעיות שלא פעם קורה אז חוסכים. אין קשר לגזענות. עובדה שהרבה כאלה שכשמתבגרים מעט לוקחים מכל עידה. זאת אומרת שמדובר בעדיפות לכתחילה. ברור שכשאת באה לבחון מיגזר את מסתכלת במכלול. ולא באיזושהיא חסרונות מינורים יחסית.. אצל הציבור הכללי הבת שלך עשויה להופיע בבית עם חבר נחמד ועבריין מגעיל ותצטרכי לשתוק כמו דג, ולחייך יפה. הבן שלך עשוי לרכב על אופנוע ולהשתולל בכביש, ומה נותר לך לעשות ? לשקשק מפחד ולחלום חלומות ביעותים כל לילה..
או קיי .... זה בנוגע למגזר הכללי ...מה בנוגע למגזר החרדי? אם כולם כבר מתחנכים על אותה השקפה ... ואותה חברה.... אז מה?? בגלל שהסבתא שלו נולדה בקווקז וסבא שלו בלוב אז הוא לא בסדר?? נו באמת....
דווקא בציבור הכללי הכל בסדר אין עידות היום בכלל רק איפה שהיו אמורים הכי להיות הגיונים דווקא שמה חיים עדיין בצורה מיושנת וחבל
נשלח ב-14/7/2014 22:16
גם בציבור הכללי תתפלא יש את זה. אבל פחות כמובן. ולא מצפה שבמקומות ההגיוניים יהיה הכל פרפקט. כל עיניין לגופו
נשלח ב-15/7/2014 11:57
די88 כתב:
השיבני להחליף מגזר זה לא כמו להחליף חולצה... זה עניין השקפתי לא כ"כ פשוט להחליף אותו טום הכל זה עניין של אמונה אין עדה לא טובה.. מי שצריכה להיות שלך לא יעניין אותה בכלל איזה עדה אתה...תמשיך להתפלל וזה יבוא לכל אחד הצרות שלו,אחד זה העדה השני זה המראה השלישי זה האופי אף אחד מאיתנו לא מושלם אבל איכשהו בסוף אנשים מתחתנים
בס"ד
אהבתי את בחורה חכמה
נשלח ב-15/7/2014 12:10
רציף כתב:
נראה שאנשים כאן שטופים בדיעות הרחוב, וגם בדיעות של עיתונאים בבחדשות בחדרי חרדים שכאילו יש חסרונות קריטיים בציבור החרדי. יש אי אילו חסרונות כמו שיש חסרונות לכל אדם ולכל קבוצה, ויש גם חסרונות יחודיים לכל קבוצה וזה טבעי. כל זמן שיש לנו בחירה חופשית איך להתנהג, אז יהיו מניעים טבעיים סבירים כאלה ואחרים שישפיעו על הלך הרוח, ויש גם "חסרונות" שאינם חסרונות בעצם, כמו מי שלא מבין את שיטת השידוכים אז נראה לו שהדבר הזה מוזר ופרימיטיבי.. הציבור החרדי הוא ציבור איכותי, רבים רבים מהם הם אנשים איכותיים וטובי לב, אנשים טובים ותמימים כמו פעם. התורה מטביעה בנו חותם עמוק ומדרבנת ומעודדת אותנו להתגבר להשתנות ולהתעלות.. ומי שחרדי יודע את זה. ודאי שאין מה להשוות בין איכות הציבור החרדי לג'ונגל שיש בציבור הכללי..
אחרי הכל למדתי דבר מדהים... כמה שאדם חרדי יותר-כך הוא גזעני יותר/שמרן יותר. כנראה זה חלק מהעניין שככל שהאדם גדול יותר יצרו גדול יותר.יצר הרוע והשנאה לאחר גדול יותר.נקודה.
נשלח ב-15/7/2014 12:24
בס"ד
והכי קשה בכל הדרך הזו בשידוכים זה...שאין לי כתף לבכות עלייה. להישען.לפרק את כל הרגשות השליליים. לשתף בלי ביקורת.בלי צחקוק קל...הקשבה ואמפטייה בלי לבקש צ'ק שמן אחרי... כל אחד חי את חייו.האחות עם ילדייה.החברות עם בעיותיהם והרצונות שלהן.ההורים לא ממש יודעים איך לטפל בבחורה שצומחת להם מול העיניים.המשפיעה עם הלידה הקרובה. האחות הרווקה עם הוואצאפ של היום. ושדכניות טיפשות שלא מבינות לב של בחורה.אוף.
נשלח ב-15/7/2014 12:59
חייכנית770 כתב:
בס"ד
והכי קשה בכל הדרך הזו בשידוכים זה...שאין לי כתף לבכות עלייה. להישען.לפרק את כל הרגשות השליליים. לשתף בלי ביקורת.בלי צחקוק קל...הקשבה ואמפטייה בלי לבקש צ'ק שמן אחרי... כל אחד חי את חייו.האחות עם ילדייה.החברות עם בעיותיהם והרצונות שלהן.ההורים לא ממש יודעים איך לטפל בבחורה שצומחת להם מול העיניים.המשפיעה עם הלידה הקרובה. האחות הרווקה עם הוואצאפ של היום. ושדכניות טיפשות שלא מבינות לב של בחורה.אוף.
בשביל זה יש אותי
נשלח ב-15/7/2014 13:00
בס"ד
חחח חמודה שלי אבל גם את גם עסוקה עם משהו חשוב
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/07/2014 13:05:41
נשלח ב-15/7/2014 13:02
חחח לא 24/7... ותאמיני לי שאני זוכרת טוב כל מה שעברתי עד עכשיו...