|
|
| נשלח ב-15/7/2014 13:24 |
|
| |
החדשות הטובות שהכל אותו דבר 
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 15:50 |
|
| |
מסכים אתך
| כיפהאדומה1 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | .
| השיבני כתבה: |  |
רגע, תקנו אותי, אבל בעיה כמעט מובנית של גזענות, פחד כמעט מכל דבר שהוא מעט שונה והתניות על גבי התניות חברתיות זה לא חסרונות? הציבור החרדי הוא לא כליל השלמות ולא בהכרח השיטה הטובה ביותר. עובדה, יש גם ציבורים שמתעסקים במהות יותר מאשר במעטפת. עדה זה מעטפת
|
|
את עדיין לא מבינה את העניין ?... זה לא מעטפת. אם אפשר לחסוך בעיות שלא פעם קורה אז חוסכים. אין קשר לגזענות. עובדה שהרבה כאלה שכשמתבגרים מעט לוקחים מכל עידה. זאת אומרת שמדובר בעדיפות לכתחילה. ברור שכשאת באה לבחון מיגזר את מסתכלת במכלול. ולא באיזושהיא חסרונות מינורים יחסית.. אצל הציבור הכללי הבת שלך עשויה להופיע בבית עם חבר נחמד ועבריין מגעיל ותצטרכי לשתוק כמו דג, ולחייך יפה. הבן שלך עשוי לרכב על אופנוע ולהשתולל בכביש, ומה נותר לך לעשות ? לשקשק מפחד ולחלום חלומות ביעותים כל לילה..
תוקן על ידי רציף ב- 10/07/2014 15:42:48
תוקן על ידי רציף ב- 10/07/2014 15:44:20 |
|
תוקן על ידי כיפהאדומה1 ב- 10/07/2014 16:07:24 או קיי .... זה בנוגע למגזר הכללי ...מה בנוגע למגזר החרדי? אם כולם כבר מתחנכים על אותה השקפה ... ואותה חברה.... אז מה?? בגלל שהסבתא שלו נולדה בקווקז וסבא שלו בלוב אז הוא לא בסדר?? נו באמת.... נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי כיפהאדומה1 ב- 10/07/2014 16:10:11 |
|
מה שקורה שכולם יש להם סטיגמות, ולא מבינים מי נגד מי. הרב שמחה כהן ממליץ שאשכנזי יקח אשכנזיה, וספרדי יקח ספרדיה. אצל האשכנזים מתחתנים בתוך העידה חופשי פולנים עם הונגרים, אנגלים עם רוסים, וכו אצל הספרדים זה פחות קורה, הפחד הזה הגיוני, היות ואצל הציבור החרדי נפגשים פחות, אז מפחדים יותר, וכמדומני שאצל החרדים הספרדים פחות מבררים לעומק.. אז הפיתרון טמון בבעיה מפלים אותך ? קח חיסרון חרדי. שהוא לא חיסרון בעצם. קורה שזה חיסרון.. קח מישהיא שההורים שלה גרושים לא עלינו. או שהיא גרושה רחמנא ליצלן השם ישמור. ויש עוד חיסרונות, כמו אחת שלמדה במקום לא נחשב, או אחת שעובדת עבודה לא נחשבת... ואתה בוחר לך את החיסרון לא חיסרון. יש מבחר נכבד של חסרונות. ועוד משו למדתי מהחיים. יתכן שאתה מעידה שלא רוצים אותה, אבל יש לה המון המון מרץ אם תסתער על המטרה אז לא ירחק היום ואתה נשוי. אתה פותר את הבעיה בעבודה קצת קשה. ותמיד משפר מהלכים תוך כדי חיפוש, ומברר אצל חברים על שדכניות מסורות, כי בנט המצב לא הכי טוב, כולן עמוסות, קולט מי שדכנית רצינית ומי לא וכו'
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 15/07/2014 16:28:21
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 16:02 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  |
בס"ד
אחרי הכל למדתי דבר מדהים...
כמה שאדם חרדי יותר-כך הוא גזעני יותר/שמרן יותר.
כנראה זה חלק מהעניין שככל שהאדם גדול יותר יצרו גדול יותר.יצר הרוע והשנאה לאחר גדול יותר.נקודה. |
|
את מכלילה לגמרי!
תלוי מה הרקע של האדם...יש כאלה חזו"א/פרומרים/צולים שכ"כ לא גזעניים!! כנראה לויצא לך להכיר כי הם לא מאלה שעושים רעש...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 16:47 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
לא תמיד מגזרים שהעדה לא מהווה בעיה הסיבה לכך נובעת ממקום טוב ולגבי הציבור החרדי הסיבות שמביאות אותו לשם הם מסיבות טובות רק שלא כל סיבה טובה מצדיקה מציאות מעוותת ועל כך הביקורת |
|
איזה מציאות מעוותת ? יש עידה למשל שאומרים שיש לה פתיל קצר, עזוב אותך אם זה נכון, למה שיתחתנו עם הגברים שלהם ? בציבור החילוני זה אחרת, ואנחנו לא רוצים להיות שם. בציבור הד"לי והחרד"לי נראה לכאורה שהכל בסדר אצלהם, יתכן מאוד שהפתיחות בנושא הזה דווקא מזיקה להם, הרבה יותר ממה שהיא מועילה. כי בסופו של דבר, כולם מתחתנים, השאלה איך מסתדרים. יש חיים אחרי החתונה, כידוע. יש עידות שמסדרות יופי ביניהם. (אני מנסה להשאר בתלם ולא להגיד שם של עידה, רק שאל תבוא ותגנה את הציבור החרדי הערכי והמחושב)
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 15/07/2014 16:49:26
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 17:04 |
|
| |
קודם מנטליות ממש ממש אין היום אצל בחורים ובחורות היום כולם גדלו פה אם כי נכון מושפעים בקצת ממה שההורים או הסבים והסבתות וכו אז זה סיבה טובה להוריד? ממש ממש לא אם אומרים שהבחור הוא טוב והוא בן תורה והמשפחה טובה מה קרה אפשר לברר מקסימום יתברר שלא אז כל טוב אבל להוריד בגלל שאומרים וזהו??? זה מעוות!!! ההבדל בין הציבור החרדי לדלי והחילוני שהציבור שלנו בא ממקום יותר שמרני והשמרנות היא טובה אבל היא גם מייצרת עיוותים אצליהם אין אפליה עדתית כמעט ולמה ? כי הם חחים בהפקרות אבל בנקודה הזאת אני אוחז שהמצב שלהם יותר טוב מה לעשות
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 17:09 |
|
| |
אבל דייייי בסופו של דבר בשכבות הגיל שלנו אף אחד לא נולד במרוקו או תוניס או בלא יודעת מה.... כולם גדלו בישראל וקיבלו את המנטליות הישראלית הצברית....לאף אחד/ת בסופו של דבר היום, אין את המנטליות השורשים שהוא גדל/ה שם ונולד/ה שם ולכן קשה לו להסתדר עם עדות מסוימות כי המנטליות טבועה בו/ה. אוקי אולי ישנם הבדלים במאכלים!!אבל אופי??!! ואני חושבת שבסופו של דבר היום כולם יכולים להסתדר אחד עם השני... זה שפעם העדה כזאת או אחרת היו מקוטלגת בצורה מסוימת, לא אומר שהילדים שגדלו בארץ או אפילו דור שני פה קיבלו את זה!!
אני אשכנזיה ואין לי את הכאב ראש הזה(יש לי כאבי ראש אחרים ) אבל יצא לי כמה פעמיים להציע שידוכים לחברות ספרדיות' השאלה הראשונה ששאלו אותי כמעט תמיד היתה :"מה העדה"? זה פשוט מחרפן אותי...מה ,בזה מתחילים ונגמרים החיים?!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 17:17 |
|
| |
| פרוזן כתבה: |  | אבל דייייי בסופו של דבר בשכבות הגיל שלנו אף אחד לא נולד במרוקו או תוניס או בלא יודעת מה.... כולם גדלו בישראל וקיבלו את המנטליות הישראלית הצברית....לאף אחד/ת בסופו של דבר היום, אין את המנטליות השורשים שהוא גדל/ה שם ונולד/ה שם ולכן קשה לו להסתדר עם עדות מסוימות כי המנטליות טבועה בו/ה. אוקי אולי ישנם הבדלים במאכלים!!אבל אופי??!! ואני חושבת שבסופו של דבר היום כולם יכולים להסתדר אחד עם השני... זה שפעם העדה כזאת או אחרת היו מקוטלגת בצורה מסוימת, לא אומר שהילדים שגדלו בארץ או אפילו דור שני פה קיבלו את זה!!
אני אשכנזיה ואין לי את הכאב ראש הזה(יש לי כאבי ראש אחרים ) אבל יצא לי כמה פעמיים להציע שידוכים לחברות ספרדיות' השאלה הראשונה ששאלו אותי כמעט תמיד היתה :"מה העדה"? זה פשוט מחרפן אותי...מה ,בזה מתחילים ונגמרים החיים?! |
|
לגבי החלק הראשון... צודקת לגמרי...  לגבי החלק השני ... כשאני הצעתי לחברות אשכנזיות שידוכים ... זה התחיל ב "כמה הם דורשים "..... לומשנה שזה קטע שנכנס לציבור הספרדי רציני.... אבל.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 17:29 |
|
| |
כיפה, מסכימה איתך בקשר לאשכנזים,לכל ציבור היום יש את הבעיות שלו.... אבל גם אצל האשכנזים יש שפויים יותר או פחות. לא באתי להתריס פה על הספרדים,רק סתם ,כל הקטע של העדות תפס אותי כי אני רואה בחור ובחורה שיכולים להתאים, ובגלל שסבתה שלו/ה נולדו במקום כזה או אחר הם לא נפגשים, זה חבל!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 17:33 |
|
| |
| טום888 כתב: |  |
קודם מנטליות ממש ממש אין היום אצל בחורים ובחורות היום כולם גדלו פה אם כי נכון מושפעים בקצת ממה שההורים או הסבים והסבתות וכו אז זה סיבה טובה להוריד? ממש ממש לא אם אומרים שהבחור הוא טוב והוא בן תורה והמשפחה טובה מה קרה אפשר לברר מקסימום יתברר שלא אז כל טוב אבל להוריד בגלל שאומרים וזהו??? זה מעוות!!! ההבדל בין הציבור החרדי לדלי והחילוני שהציבור שלנו בא ממקום יותר שמרני והשמרנות היא טובה אבל היא גם מייצרת עיוותים אצליהם אין אפליה עדתית כמעט ולמה ? כי הם חחים בהפקרות אבל בנקודה הזאת אני אוחז שהמצב שלהם יותר טוב מה לעשות |
|
לא מורידים, לא שומעים מה שיש להוד מעלת השדכנית להציע. נראלי, לרוב, מעדיפים לא.. ולא.. זהו. מדובר ב 2 עידות בס"ה . ואומרים שעדיף באמת שיתחתנו ביניהם. רוב העידות הספרדיות מתאימות, רוב העידות האשכנזיות מתאימות, לפני 40 שנה הונגרי לא היה מתחתן עם פולני.. ויש גם מגמה גוברת והולכת של נישואים בין ספרדים לאשכנזים, ואנחנו לא נשארים במקום. לדעתי, התכונות שלנו עוברות בגנים, וזה חיובי וחכם שמעדיפים עידה דומה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 17:39 |
|
| |
| פרוזן כתבה: |  | כיפה, מסכימה איתך בקשר לאשכנזים,לכל ציבור היום יש את הבעיות שלו.... אבל גם אצל האשכנזים יש שפויים יותר או פחות. לא באתי להתריס פה על הספרדים,רק סתם ,כל הקטע של העדות תפס אותי כי אני רואה בחור ובחורה שיכולים להתאים, ובגלל שסבתה שלו/ה נולדו במקום כזה או אחר הם לא נפגשים, זה חבל!!!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 17:44 |
|
| |
| פרוזן כתבה: |  | כיפה, מסכימה איתך בקשר לאשכנזים,לכל ציבור היום יש את הבעיות שלו.... אבל גם אצל האשכנזים יש שפויים יותר או פחות. לא באתי להתריס פה על הספרדים,רק סתם ,כל הקטע של העדות תפס אותי כי אני רואה בחור ובחורה שיכולים להתאים, ובגלל שסבתה שלו/ה נולדו במקום כזה או אחר הם לא נפגשים, זה חבל!!!
|
|
ספרי לי על זה....  הכל זה מלמעלה.... הוא הוליד אותי לרקע משפחתי כזה... הוא גם דואג לי לחתן הכי טוב שיכול להיות ... לא דואגת.. רק הדרך שעוברים ... מתישה... והחוסר הגיון... יותר .. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 17:56 |
|
| |
| כיפהאדומה1 כתב: |  | | פרוזן כתבה: |  | כיפה, מסכימה איתך בקשר לאשכנזים,לכל ציבור היום יש את הבעיות שלו.... אבל גם אצל האשכנזים יש שפויים יותר או פחות. לא באתי להתריס פה על הספרדים,רק סתם ,כל הקטע של העדות תפס אותי כי אני רואה בחור ובחורה שיכולים להתאים, ובגלל שסבתה שלו/ה נולדו במקום כזה או אחר הם לא נפגשים, זה חבל!!!
|
|
ספרי לי על זה....  הכל זה מלמעלה.... הוא הוליד אותי לרקע משפחתי כזה... הוא גם דואג לי לחתן הכי טוב שיכול להיות ... לא דואגת.. רק הדרך שעוברים ... מתישה... והחוסר הגיון... יותר .. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
שאת רואה ככה את הדברים!! ולגבי הדרך וההיגיון,מסכימה איתך עם כל מילה......
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 23:16 |
|
| |
אני באמת אבל לא מבינה את זה, כמו שיש הבדלים בין מנטליות וגם אם יש זה פערים כ"כ נמוכים שאפשר להתגבר עליהם ואני אומרת את זה בתור ספרדיה שיצא לי לצאת עם אשכנזים, אני חושבת שהפחד הגדול הוא בעיקר מה יגידו עליהם, איך יסתכלו על הילדים שלהם בת"ת וכו'
אני חושבת שזאת חלוקה לא הוגנת, אנשים רדודים או ווטאבר יכולים להיות גם פלוניים או צכים או צרפתים או מרוקאים או תמנים, כל עדה יש לה שכבות של נקרא לזה "רמות" של אנשים....
אבל גזענות ושנאת חינם זה חלק מההיסטוריה שלנו, יש לי חברה טובה אשכנזיה דתייה לאומית (שהצלחתי לשכנע אותה שהציבור החרדי זה הטופ) אבל שהגענו לנושא הזה, פשוט שתקתי וקינאתי בה שאם בא את הבחור הפרסיי מהבית כנסת היא תצא אתו או את החבר של אח שלה שחצי פולני חצי תמני וכו' .......
|
|
|
|
|