בית פורומים עצור כאן חושבים

"האדמו"ר" מסאטמר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/7/2014 10:57 לינק ישיר 

מיימוני, לא כדאי לפתוח כאן שוב את הדיון שאף פעם לא מקבל מענה של ממש. אבל דבריך ריקים מתוכן (במה אתה חרדי? אא"כ אא"ס ואז זה לא ממש מעניין. גם את הציונות אפשר להפוך לסוציולוגיה ובכך לסיים את ריקון המושגים מתוכן מהותי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 11:36 לינק ישיר 

מחילה, אבל מה זה אא"ס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 11:52 לינק ישיר 

אלעס איז סומציולוגיע

או בעברית - הכל סוציולגיה, הווה אומר האידיאולוגיה היא רק כסות לנושאים החשבוים, שהם זהות ושליטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 13:36 לינק ישיר 

אור לציון

אלעס איז סוציולוגיע - מימרתו של מנהל פורומנו הרב סיינפלד, שאותה הציג בסדרת מאמרים לתפארה בימים שהיה גם כותב כאן.

כלומר, הכל סוציולוגיה. (ואני הק' חולק. יש עוד דברים, ולא רק עוגות קרם וכוכבים אלא גם פילוסופיה).

אליקים

אני מסכים שהשם "חרדי ציוני" נראה זר ומוזר.

מיכי

לא הבנתי מדוע דברי ריקים מתוכן. אני חרדי במובן אחד ויחיד שעדיין נותר לפליטה, והוא שאני מגדל את ילדי במוסדות החרדיים. (כפי שכתבת, להתלבש כחרדי זה ענין של סוציולוגיה). אני מרשה לעצמי לחשוב שאני גם לומד גמרא כחרדי (אבל לא רק...). וזו אמורה להיות לשון שבח.

ועד ששואלים אותי במה אני חרדי, אני שואל מה זה להיות חרדי. אבל אולי זה הויכוח שמיכי מתכוון שכבר חזרו עליו פעמים רבות. וכאן בדברי אלו ציינתי כמה אפשרויות לתשובה: סוציולוגיה, אידיאלים ומחוייבות כמו דרך חינוך ודרך התייחסות למצוות, ומן הסתם עוד.

מואדיב

האם  תוכל להביא לינק לאותו תירגום חופשי של דברי האדמו"ר? לא אקדיש זמן כדי לשמוע תירגום רק כדי לנסות למצוא פתח של זכות עבורו. אבל כן אקדיש זמן (קצר, אבל אני קורא מהר) כדי לראות את התוכן - בפורום השכן טענו שהדברים שלו נאמרו בנימה של אהבה ואיכפתיות והקטעים חסרי הרגישות הוצאו מן ההקשר. ואדם זהיר אינו רוצה להחליט לפני שיראה את הנתונים.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 13:52 לינק ישיר 

בהמשך להערה שקיבלתי בתיבה האישית, אוסיף כי יש הבדלים בין חרדים חדשים כלומר אלו שמקפידים על העדר פתיחות מירבי, חומרות שלא שוערו בעבר ועוד - לבין חרדים ישנים, מהסוג שהיה קיים לפני שנים אחדות, אפילו בזמן שפתחו את בחח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 14:03 לינק ישיר 

.

(המתרגם, בפורום שמותר להזכיר את שמו, מחק את דבריו, כך שלא אוכללקשר אליהם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 14:23 לינק ישיר 

הרב מימוני
פעם סיפרו כי אי אפשר להתחפש לרבי.
כך גם היום- אי אפשר להתחפש לחרדי. ברגע שאדם חובש מגבעת מעיל שחור נעליים שחורות וחלצה לבנה, וציציותיו בחוץ- הוא הופך לחרדי אוטומטית,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 20:25 לינק ישיר 

הרב מימוני 

חרדי-ציוני

או שמא 

חרדי_ציני

לעצם העניין, חרדי בלבוש, בלימוד ובמבנה סוציולוגי, מובן.
אבל מהם האדיאולוגיות החרדיות אותם אתה מקדש, ואיך אתה מונה אדאולוגיה בנשימה אחת עם שאר ההבטים.
אני מאמין שזה מסקרן את מי שחי כאן.
בכל אופן רק רציתי לומר תודה על הקופלימנט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 05:37 לינק ישיר 

מואדיב 

<... כל שיכולתי זה להזכר בגמרא המתארת את הראה, שהיא בבבל, אבל רואה נבלה בארץ ישראל<

בפרט כשכל נבלות העולם לידה

"רבי יוחנן אמר: למה נקרא שמה (של בבל) שנער? שכל מתי מבול ננערו שם", זבחים דף קיג עמ' ב. (עפ"י הרב מיימון פישמן ב"למען ציון לא אחשה").

תוקן על ידי נישטאיך ב- 07/07/2014 05:53:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 12:17 לינק ישיר 

ראשית כל חייבים להפריד את עצם הדברים שנאמרו ע"י כ"ק האדמו"ר לבין העיתוי שנאמרו

אתייחס  ראשונה דווקא לנקודה  השנייה 
 צודקים האלו האומרים, למה לו להגיד את  הדברים כשהקבר עדיין חם, וכשעדיין אנו נמצאים בימי האבל !

אבל בל נשכח איפה נאמרו הדברים
האם הרבי דיבר בבמה ציבורי בראש כל חוצות ? הדברים נאמרו סה"כ בפני תלמידיו בישיבה.
 אוסיף עוד כי בוודאי הרבי היה חייב להתייחס לנושא, הרי  הרגש הרחמנות אחז בכל בר אנוש עלי חלד , והחשש הוא ברור ,שהבחורים, צעירי הצאן ,המעורים ככל אדם אחר , יתבלבלו וישכחו מה הוא ציונות במבט של חסיד סטמר ,ואיך נתייחס לספרורים מאין האלו ע"פ משנתו של האדמו"ר בעל ויואל משה 

הרי זה תפקידו ומחויבותו לדאוג לכך , שהרגש והפרופגנדה הפרשניות המתלווה לפרשה , לא יבלבלו את הצעירים.

ואם כן דרשתו  של הרבי ,בזמנו ובמקומו .
 וכעת לעניין השני.

עצם הדברים לא  נאמרו בתוקפנות (שמעתי את השיחה)הם נאמרו  בכבוד הראוי.
כ"ק האדמו"ר הדגיש מצוין את שיטת דודו  ר' יואל.
הרי ברור לכולנו אם אין מצוות כיבוש ויושב הארץ בזמנינו , הרי ע"פ תורתנו אסור לגור ולהסתובב במקומות שמסכן אותנו ,והיושבים בהם .
מצוות ישוב א"י "הרי הוא  ויכוח ישן ומיושן ,  ושני הצדדים ידועים  ואין בדבריו שום חידוש.
(אגב דעתי הקלושה אינה מסכימה בכלל וכלל לשיטת הויואל משה, וגם הנני חושב שמי למד בספרו ללא נגיעות לא משתכנע לגמרי מהטיעונים שלו, אבל זה ראוי לאשכול נפרד

המגיבים פה הפכו לאנשים רגשנים וחסרי שכל, שמחייבים את כולם לחשוב  כמוהם, וכל השונים מהם אחת דינם להמית.

בעיני זה גישה  פשיסטית לפחות  כמו הקנאים בעצמם
אדם מושכל תמיד יכנס לשורשם של  הדברים, וינהל ויכוח עניני בכול נושא 
 מה צדקו דברי maxmen , תתלו אותו בכיכר העיר 
או תעלו אותו על המוקד 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 12:19 לינק ישיר 

פתאימי 

שאפו על אומץ שלך 

אבל איך אמר אריק שרון "מה שרואים מכאן לא רואים משם " 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 13:48 לינק ישיר 

.

בן נוח, אני מפנה אליך את רונאל פישר, הוא זקוק לסנגורים שיכולים לסנגר על כל נבלה שנעשתה.

אם אתה רוצה לסנגר עליו - דומני שניתן לומר שיש לו גדר של תינוק שנישבה לבין הגוים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 14:56 לינק ישיר 

בן נוח
אתה כותב על הרבי מסאטמר- בכל הכבוד הראוי.
איזה כבוד ואיזה ראוי.?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 15:08 לינק ישיר 

ירוחם
אתה נשמע כעוס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 15:37 לינק ישיר 

מאד מאד.

חסידיוו  של אותו רשע השתתפו השבת בהפגנה בלונדון נגד המדינה יחד עם שונאי ישראל.
הם מאד מקפידים בשבת רגילה לא לטלטל,בגלל הערוב. אבל בשעת ההפגנה הקדושה הזו
הם טלטלו בדיצה וחדוה שלטים  בגנות המדינה והציונות הלוך ושוב בחוצותיה של לונדון, ולא היתה להם כל בעיה של ערוב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "האדמו"ר" מסאטמר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.