בית פורומים עצור כאן חושבים

"האדמו"ר" מסאטמר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/7/2014 18:06 לינק ישיר 

בן נח.
לא חידשת הרבה,מי שעיניו במסכו,קרא היטב היכן ואיך נאמרו הדברים.
גם בכיו המר של הרב אינו מסביר את פרשנותם,אותם ניסית לצייר כאן.
גם אם אין הוא סבור שמותר להיסתובב בשטחים מסוכנים,השאלה מה תועלתם של הדברים אל מול ניזקם.
כולל המניםולציה הרגשית כלי שהאדמור עצמו השתמש בו ולאו דוקא כותבי המקום.
ולהבדיל
מיימוני ,לא נודעה עדנה יפה מזו לאשכולית שפה מבלי אם להבין שחרדיותך מתובלת כהלכה בציונות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/7/2014 13:19 לינק ישיר 

בעלבעמיו ,ירחוםשמ,התבהרות.אינני נמנה בין חסידי מהר"א מאטמר,ולא מאחיו זלמן לייב  ולא מדומהים.
התייחסות היה לעצם דבריו,ואיני רואה שום בעיה לשיטתו בדברים שנאמרו.
אם מעניין אותך דעתי האישי,נוכל לפתוח אשכול נפרד
תהיה ברוכים פשיסטים(חוץ מפגיע אישית בשני,לא נאמר שום טיעון הגיוני ומשכנע ),אינכם לבד 
רוב מניין ובנין של הציבור החרדי,מחונך לגזענות ולפשיטיות (לא רק חוגי הקנאים למיניהם )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 13:36 לינק ישיר 

במתותא מינך- איזה טיעון הגיוני ומשכנע ציפית לשמוע על דברים לא הגיוניים של אותו רשע?

אדם לוקח אגדתא מופרכת מחז"ל והופך אותה לאחד מעיקרי האמונה. שדוחה כל מצוות עשה ולא תעשה מהתורה. זה הגיוני בעייניך. לגילוי נאות משפחתי היתה מחסידי סאטמר- של ר' יואליש

מביא אני לכם כאן מכתב שהסתירו שנים בשל אי רצון להכנס עימם למחלוקת, מדובר במכתב שהרבי כתב בתשכ"ה או כ"ח כשנתבקש לחוות דעת על ספרו של הרבי מסאטמאר שיצא אז, הרבי לא רצה להאריך בהם מפני שהרבי מסאטמאר היה אז חולה אבל בכמה שורות כתב כי בספרו הראשון 'ויואל משה' כשכתב כי נשתכחה דרך הבעשטה"ק הוכיח כי הוא איש מבוהל ואין לו ידיעה ומושג כל דהו בדרכי החסידות, ופלא גדול איך נהרו אחריו קהל רב מזרע ישראל בחושבם שהוא רשכבה"ג במקום וזמן שלא שימש כל צרכו בהנהגת רבנות או 'נשיאות'

ועל הספר השני על הגאולה ועל התמורה כמעשהו בראשון כך גם בשני שאין בהם אלא שנאה עזה להשי"ת ותורתו הקדושה ועמו ישראל מפני שאורייתא קוב"ה וישראל חד הוא

הרבי מסיים את מכתבו ביתמו חטאים ולא חוטאים

עד כאן ממכתבו של הרבי, כאן אנסה קצת להסביר את הרבי מסאטמאר פרט שיתכן והרבי מחב"ד לא היה בקי בדברים מפני שהעיתונות אז לא כתבה ברחל בתך הקטנה, וזה יסביר מדוע נאלץ הרבי מסאטמאר לכתוב ספרים מטופשים כאלו

לרבי מסאטמאר היתה בעיה קשה עם רוב הציבור שלו שלא התאים לכלום, הוא לא יכל לעשות כמו במקומות אחרים לומר עוד ועוד 'תורה' ולתבוע מן הציבור שלו שילמדו את תורתו, לכן הוא הכין להם ספר ראשון למי שהם בליגה ב' וג' ואחר כך הוציא ספר אחר למי שהם בליגה ד' ולמטה מזה, שם אין צורך לדעת כלום, צריך רק לדעת לצעוק ימח שמו רשעים כופרים אפיקורסים בזה נגמרת כל התורה. הוא כתב ספר שכל עיקרו הוא הרבות שנאת ישראל וככה הוא החזיק את הציבור שלו

את התורה הזו קנו הסאטמארים המסכנים שאינם קולטים כי הם חיים בבוץ בטינופת הם עסוקים בלכלוך יומיומי, קמים בבוקר ושרים בשלטון הכופרים אין אנו מאמינים, מתחברים לערבים שונאי ישראל ומשתתפים בכינוסיהם והפגנותיהם, הם הפכו להיות הרבה יותר קרובים לערבים ולמוסלמים מאשר לעם היהודי

הסיבה מדוע שהרבי מסאטמאר נאלץ לכתוב שנשתכחה דרך הבעל שם, מפני שהציבור שלו לא התאים לחסידות, מדובר היה בציבור חומרי וגשמי שהגיעו מהונגריה ורומניה מדינות שהיו שרויות בשיא החומריות של אז, הראש היה בלבוש ואוכל, התלבשו בשיא האופנה, בינם לבין חסידות המרחק היה כבין שמים לארץ

לכן הוא כתב ספרים כאלו, בזה אני מליץ יושר עליו, אחרת הם היו יורדים מן הדרך והופכים לחילונים. מי שילמד את הנתונים החלק הארי של מי שהגיעו מהוגנריה ורומניה אינם שומרי תורה ומצוות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 15:37 לינק ישיר 

ירוחםשם,אין שום חילוקי דעות בניינו ביחס לשיטת סאטמר,אבל בל נשכח את זכותו הבסיסי להעריץ את דודו וללכת במשנתו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 16:58 לינק ישיר 

bennoach כתב:
בעלבעמיו ,ירחוםשמ,התבהרות.אינני נמנה בין חסידי מהר"א מאטמר,ולא מאחיו זלמן לייב  ולא מדומהים.
התייחסות היה לעצם דבריו,ואיני רואה שום בעיה לשיטתו בדברים שנאמרו.
אם מעניין אותך דעתי האישי,נוכל לפתוח אשכול נפרד
תהיה ברוכים פשיסטים(חוץ מפגיע אישית בשני,לא נאמר שום טיעון הגיוני ומשכנע ),אינכם לבד 
רוב מניין ובנין של הציבור החרדי,מחונך לגזענות ולפשיטיות (לא רק חוגי הקנאים למיניהם )

זה בדיוק העניין. כל מה שאתה יכול לטעון, זה שהוא נאמן לדרכו הנפסדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 20:21 לינק ישיר 

בן נוח

לכל אדם יש זכות בסיסית להאמין בכל דבר. ולחברה יש זכות בסיסית וחובה מוסרית להוקיע דעות נפסדות.

במקרה של הרשעים מסאטמר ועוזריהם. לדעתי הם מומרים לכל התורה כולה. באמונתם בשלשה השבועות (שאפילו אלו  שקיבלו אותה. בזמנו מבחינה הלכתית אין לה כבר כל תוקף)
הם משבחים ועוזרים לגרועים והאכזרים של אויבנו. זו  לא זכות לדעה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 21:02 לינק ישיר 

יש לנו קורא מעניין מאד.

חיים שאולזון. בעל הטור הידוע בחשיפות של כל מה שרוצים להסתיר. כולל דברים שכנראה טרם היו אבל עלולים להיות.

איך אני יודע?

מפני שהוא העתיק מה שפורסם כאן באשכול...

הנה

מאת ווילימסבורגר

שמעו סיפור מעניין על רבי אהרן טייטלבוים, אדמו"ר מסאטמאר,

בדידי הוה עובדא:

נקלעתי לבית מדרשו בהרי הנופש בארה"ב. (הוא נופש עם מניין מצומצם מחסידיו המובחרים) ובתוך דרשתו בסעודה שלישית - הזכיר בהבלעה את העובדה שהיום הוא יום מיוחד, ט"ו באב שבו בנות ישראל יוצאות וכו' והוסיף דרך אגב שבוודאי אין זה כפשוטו, (דהיינו העובדה המצויינת בסוף מסכת תענית שפעמיים בשנה היו בנות ישראל יוצאות ורוקדות בכרמים למול הבחורים למטרת נישואין - לא התרחשה באמת במציאות!!!)

ניגשתי איליו ביום ראשון אחר התפילה, שאלתי אותו הייתכן? לומר על משנה שלא כפשוטו? וכי היכן מצאנו דבר כזה? בתחילה הוא ניסה לנפנף אותי בתמיהה רבתי עלי אישית: "מה? אתה לא מבין לבד? אתה לא קולט למה אי אפשר לומר שזה כפשוטו?" כאילו חסר לי ביראת שמים בעצם השאלה המטונפת הזאת. אך אני לא ויתרתי: "מילא אגדות רבה בר בר חנה במסכת בבא בתרא - הייתי מבין אם היית אומר שזה שלא כפשוטו, אך כאן מדובר במשנה! וכן במקרא מפורש בסוף שופטים! "הנה חג לה' מימים ימימה" וגו' שבני בנימין חטפו להם נשים מהמחולות הללו, האם גם מקרא זה יוצא מידי פשוטו???

הוא שב וקבע בנחרצות: "עם ישראל - היה תמיד עם קדוש, ומוכרח הדבר שלא היה יכול להיות כפשוטו, ואם אין את מבין לבד - אין אני יכול להסביר לך!" כאן כבר לא יכלתי להתאפק מלהתחצף קצת, עניתי: "אם ההתייחסות למשנה היא כזו - אז אולי נפרש המימרא 'שלש שבועות השביע' (-הבסיס של התזה האנטי ציונית בספר ויואל משה) גם שלא כפשוטו! מיד ברחתי משם.

אגב: בעלון השבועי שחסידי סאטמאר מדפיסים (את דברי התורה בסעודה שלישית) - הושמט המשפט הזה פורסם על ידי ב-
תגובות: 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 21:22 לינק ישיר 

הוא כותב "מאת ויליאמסבורגר". מעולם לא דרכתי בוילימסבורג

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 22:39 לינק ישיר 

אני מכיר מעט מאוד מסטמר, אבל עדיין מכיר.
לדעתי הדיאגנוזה של ירוחם קצת מקצינה. יש הרבה דברים מגוונים, וחלקם אפילו טובים במובנים מסויימים, בסטמר.
אינני יודע איך ולמה נכנסה רוח שטוט בר' אהרן לומר את דבריו. בהתחשב בנסיעה המענגת של דודו ברכבת קסטנר, אימרה כזו ממש לא מחמיאה לו. כאדם שדודו ברח והשאיר את חסידיו להריגה, וכידוע בריחתו היתה על חשבונם במובן מסויים, לא הייתי מעיז לדבר נגד היושבים ביישובי ספר, שמקריבים את מה שדודו ברח ממנו.
אם היתה נכנסת בי רוח שטוט להיות מאוהביו, הייתי עוזב כעת, בבחינת "גברא דעל בריה וברתיה לא חייס וכו'".

עדיין כשמדברים על החסידות עצמה, ניתן לומר שאבי הכנסיה טעה לכל אורך הדרך, ואפילו בטעויות גסות שלא מתאימות לת"ח בכל רמה. ואולי גם הגזים במובנים רבים. אבל ההכללה מוגזמת מעט לענ"ד.
תחשוב ע"ז אהובי ירוחם

תוקן על ידי אחרחוק ב- 08/07/2014 22:41:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 23:56 לינק ישיר 

אחי היקר
אתה באמת לא מכיר את סאטמר ראה את המאמר של הרבי מליבביץ שהבאתי.
ר' יואליש אמנם הציל את עצמו ברכבת של קסטנר הציוני- שלאחר מכן הוא נשך את יד המציל, הוא הציל את עצמו
אבל משפחתי שציתה לו בצורה עיורת שליש ממנה נשרף באושביץ- משפחה גדולה מאד היתה.
2 ספריו ברשותי וקראתי אותם בעיון גדול בזמנו, ולאחר שודע לי מה שנודע לי, רק מתוך עצלות לא שרפתי אותם.
ראה היום את החיבור שיש להם עם אויבנו- ותבין שאני כלל וכלל לא קיצוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2014 11:38 לינק ישיר 

מיימוני,הנה באת לנו דוגמה נגד הטיעון של  הרב ירוחםשם

נגד חיים שאולזון לעולם הוא לא יכתוב כמו שכתב נגד  ר אהרון וזה למה ?
כי  הנ"ל הוא ב90% אחוז בשיטתו משא"כ ר אהרון 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2014 12:01 לינק ישיר 

בן נוח
האם ר' חיים שאולזון פעל כנגד עם ישראל? אם  כן גלה את עייני.

סתם שאלה בן נח- האם אתה יודע למה חז"ל נתנו את השם הזה לגויים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2014 12:09 לינק ישיר 

לפי מה שפורסם - הוא לקח כסף מגור כדי להפסיק לכתוב עליהם כליל!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2014 12:15 לינק ישיר 

פתיאמי
נראה- כי זה נכון, הוא התחיל כי עוף השמיים יוליך את הקול, והעדיף כי כסף יענה את הכל,פרנסה!

אבל מה הוא עשה כנגד עם שראל,? וזו השאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2014 12:22 לינק ישיר 

צודק

אני פשוט תליתי בו תקוות גדולות והוא איכזב אותי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "האדמו"ר" מסאטמר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.