| נשלח ב-4/7/2014 13:29 |
|
| |
פרשת דרכים.
בס"ד
אני בטוח שעוד המון עברו את ההתלבטות הזו.
כרגע אני נמצא בזמן של פגישות, אבל ההתלבטות היא מהותית - האם להמשיך מלימודי ישיבה לכולל, או ללכת לכיוון של לימודי תואר? חשוב לי להגיד שבכל מקרה אני מקוה שלא לבזבז את כל היום על עבודה, או לפחות לא חמישה-שישה ימי עבודה, וכו'...
אבל חשבתי לפני תקופה ללכת לכיוון של לימודי הנדסה, ועכשיו אני לא יודע מה לעשות. תפילות לה', דיבורים, שיחות... בינתיים אין החלטה גמורה, וזה חשוב מאד כדי לדעת מה לומר לבחורה בפגישה. אמנם יש כאלה שהציעו להעלות את זה בשיחה ולהשאיר את זה פתוח, אבל אני לא בטוח עד כמה זה ילך. בד"כ רוצים מישהו החלטי שיודע מה יעשה עם עצמו.
ועוד, כיוון שלא בכל מקום מלמדים את מה שאני מחפש ובאותה רמה, חשבתי ללמוד באונ' בבאר שבע (אני מהמרכז). מבחינת נתונים - הכל קיים, ואפילו מעבר. ההחלטה היא רק מה לעשות? או ליתר דיוק, האם זה שייך (לימודים במקום כזה)? איך הייתם מקבלים החלטה?
אני רק רוצה להוסיף שזה לאו דווקא קשור לבעיות פרנסה, וכו'...
תודה מראש...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 13:39 |
|
| |
השאלה היא מה אתה...אתה צריך לעשות חושבים עם עצמך איזה סגנון אתה ומה אתה רוצה להיות...ברור שמי שרוצה בחור ישיבה לא תקח אותך וגם קח בחשבון אם אתה לומד באוניברסיטה מעורבת זה גם מוריד הצעות..אבל שוב אם אתה בסגנון הזה וזה מתאים לך אז לך על זה ותמצא את שלך שמתאימה לך במהירות:)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 13:54 |
|
| |
תראה אתה שואל שאלה בעיייתית אנשים בעייתיים במקום בעייתי וצדיקונת חלקית צודקת השאלה במקרה שלך מי אתה מה אתה ולאן אתה הולך... אני לא בטוחה שתקבל את התשובה שלך כאן כי יש פה אנשים מכל הגוונים והמינים... חלק יגידו לך שאין שום בעיה שתעזוב את הישיבה/כולל ולך ללמוד בבן גוריון חלק יגידו לך לימוד תורה כנגד כולם מה פתאום שתעזוב מקום קדוש למקום כפירה מעורב זאת בכלל לא שאלה ועוד חלק יגיד לך לעשות מה שאתה מרגיש לנכון.. אין פה תשובה אחת כי כמו שאתה יודע 2 יהודים 3 דעות
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 13:56 |
|
| |
חצופית! למה רק חלקית צודקת???
את כתבת בדיוק מה שאני מתכוונת...
שהשאלה העיקרית זה מי אתה ומה אתה ומה אתה רוצה להיות ולאן אתה רוצה להיות שייך..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 14:29 |
|
| |
חחחחחח סתם כי לא רציתי להודות שאת צודקת ואז לרשום את אותו הדבר 
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 15:18 |
|
| |
חחחח ידעתי!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 16:10 |
|
| |
שמע אם אתה יכול ושואף לעסוק רק בתורה אז וודאי ששם המקום שלך אלא שלא נראה לך שאתה מסוגל? אני אישית שהגעתי לוועד חמישי ישבתי עם עצמי בשביל לבדוק עם עצמי באמת מה אני רוצה לעשות הלאה האם חיי יהיו בלימוד תורה או שילוב של תורה ועבודה ככה שמה שאני לא יחליט אני החלטתי ולא נהיתי אחרי העדר בלי דעת אני אישית החלטתי כמובן ששיתפתי בלבטים דעת תורה להשאר ללמוד שם הרגשתי שייך מה שאתה אומר למודי הנדסה רק שתדע שהנדסה הם לימודים למשך 4 שנים ולימודים קשים במיוחד למי שלא בא מרקע של תיכון וצריך להשלים גם בגרויות אז כשאתה אומר הנדסה זה או לשם או לכולל לגבי האוניברסיטה לא נראה לי שתהיה דעת תורה שתשאל אותה ותסכים גם על הצד של לימודי תואר יש מכללות אונו דעת לב ווטאבר שמתאימות לציבור החרדי מקווה שעזרתי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 16:15 |
|
| |
בס"ד
האמת היא שידעתי את הדברים האלה. ז"א, יש כמובן הבדל בין ידיעה שכלית לבינת הלב - כמו שאנו אומרים בעלינו לשבח - "וידעת היום והשבת אל-לבבך" - ידיעה בלבד אינה מספיקה. צריך שזה יכנס ללב (שמעתי בדרשה של ר' דניאל זר שליט"א).
באמת, זה עזר לשתף אתכן במה שעובר עליי אע"פ שציפיתי לקבל תגובות כאלה. תודה רבה. בזמן האחרון, לאט לאט, מחלחלת בי מחשבה ש... מה יהיה איתי בהמשך? נניח ואני הולך על לימודי החול האלה. כמובן, לא לדבר על שמירת עיניים, מחשבה, תפילות, לימוד... אפילו לשמור על מצב נוכחי יהיה כמעט בלתי אפשרי, והכי גרוע, הדבר שהכי הפריע לי בזמן האחרון, ושוב, זה קרה באיטיות... איזו דוגמא זו תהיה לילדים שלי בע"ה?
השאיפה של כל אדם עם ערך, אפילו קטן לתורה, היא שבניו יהיו תלמידי חכמים. ידוע שכלל ראשון בחינוך הוא דוגמא אישית - ולכן איזו דוגמא אישית זו תהיה? "מעשה אבות - סימן לבנים"...
בינתיים אלה רק דיבורים, אבל באמת אני חושב לותר על הלימודים האלה, למרות שעבדתי בשביל זה משהו כמו שנתיים. בתור מקצוע צדדי אפשר ללמד מתמטיקה, פיסיקה... אולי פסיכומטרי... לפחות במקרה שלי.
שוב, תודה רבה, הלואי שה' יתן לי לדעת לקבל את ההחלטה הזו, ושזה יקרה בקרוב ובלב שלם. יה"ר שהקב"ה יפתח לי באורייתא.
עריכה: תודה טום888. כבר ציינתי שיש לי את כל הנתונים (בגרות, פסיכומטרי). בכל מקרה, אני מקוה לקבל את ההחלטה הנכונה בקרוב, ושה' יהיה בעזרי, ובכל מקרה, אפשר גם בעתיד ללכת על זה, זה לא בוער בשבילי. שוב תודה.
תוקן על ידי a_prayer ב- 04/07/2014 16:17:26
תוקן על ידי a_prayer ב- 04/07/2014 16:17:42
תוקן על ידי a_prayer ב- 04/07/2014 16:18:16
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 16:46 |
|
| |
אפשר לשאול כמה שאלות? אתה בעל תשובה/חרדי מבית? כי אתה נשמע לי כאילו מצד אחד נורא מבולבל ומצד שני נורא מכיר את העולם הזה של התארים והפסיכו וכדומה. ואני גם לא כ"כ מבינה את ההתלבטות בין שני הדברים כי מבחינה השקפתית אדם אמור להיות מודע באיזה מקום הוא עומד...האם כל רצונו להיות תלמיד חכם או להיות פרופסור לפיזיקה כימיה וכו. ברור שלא כולם תלמידי חכמים או פרופסורים אבל לכל אחד יש את הקו המנחה שלו ובמקרה שלך אני לא מצליחה להבין מה הכיוון אולי על זה אתה צריך לעשות חושבים מהי מטרת "העל" שלך
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 16:53 |
|
| |
בס"ד
באמת השתדלתי לחשוב על הנושא. חשבתי במשך די הרבה זמן, ובזמן האחרון כשהגיע הזמן לפגישות אני צריך לקבל החלטה. כמו שאמרתי שזה בא לידי ביטוי בתפילות, בשיחות עם ה' ועם הרב, וכו'... כמובן, בסוף היום אני יודע שאני רוצה להיות תלמיד חכם - רק השאלה הייתה אם רציתי להיות רק תלמיד חכם, או בנוסף עוד משהו ועדיין עם השאיפה לגדול בתורה. מעולם לא כיוונתי להתפשר ולהיות עם הארץ, או בעל בית שהולך לשיעור פעם או פעמיים בשבוע. בלי לזלזל, כל יהודי יקר בעיני ה' וכל אחד והחלק שלו, פשוט בעיני לא שאפתי לזה.
העניין הוא שבד"כ כשמחליטים לשלב עוד נושא (עבודה, נניח) בחיים זה בא על חשבון רוחניות. בתוך תוכי אני יודע את זה, אבל קשה להגיע להכרה באמת (למשל, כמו שהיה לך עם התגובה ל"צדיקונת" - דוגמא קטנה).
אם את לא מבינה את ההתלבטות - אולי כי לך היה קו ברור מגיל קטן, בלי יותר מדי פזילות לצדדים. כל אחד והבלבולים שהוא עובר בחיים. לא תמיד אפשר להבין את הצד השני.
תוקן על ידי a_prayer ב- 04/07/2014 16:55:12
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 17:04 |
|
| |
פעם שמעתי שיעור על ההבדל העיקרי בין החרדים למזרוחניקים. החרדי התורה בשבילו היא מקום ראשון למזרוחניק המקום הראשון הולך גם לתורה וגם למדינה(אהבת המדינה טוב למות בעד ארצנו וכו'). התורה אמורה להיות מקום ראשון אי אפשר לחלוק אותה עם עוד דברים. אז המצב שבו אתה אומר שבסופו של יום אתה רוצה להיות תלמיד חכם אינה יכולה להתקיים אם אתה אומר ובנוסף עוד משהו. כי זה מצב של תפסת מרובה לא תפסת... גם ככה לעשות משהו אחד זה מספיק קשה(לאו דווקא לימוד תורה-שזה פי כמה יותר קשה)אז להוסיף עוד משהו בסוף תצא מופסד גם מפה וגם מפה... עכשיו אני מנסה לענות לפי ראות עיניי ומבלי לחשוב מה אחרים פה היו אומרים... אם אתה מבחינת יכולת ורצון יכול לשבת וללמוד אז אין לך מה להתלבט ללכת לכיוונים אחרים כי וודאי שלימוד התורה הוא גדול מכל דבר אחר שתעשה-יותר מזה לשם כך נוצרת אבל אם אתה לא שם ואתה רוצה לצאת עם איזשהו מקצוע אז זה כבר החלטה שלך. ותאמין שהקו שלי ממש לא היה ברור מגיל קטן...הוא נבנה בגיל יחסית מבוגר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 17:08 |
|
| |
בס"ד
באמת, לימוד תורה הרבה יותר קשה ומתיש... אם זה גמרא, ראשונים, הר"ן, רי"ף, רא"ש...
אז ברוך ה', ישתבח הבורא שזכינו לקבל דעת. הרי על זה אנו מתפללים בכל יום. הראש שלי לא היה שם, אבל לאט לאט הוא מתחיל להיות שם, וכשזה לא יהיה לבד יהיה עוד מישהו שיוכל לעזור בע"ה. הלואי, שנזכה...
תוקן על ידי a_prayer ב- 04/07/2014 17:10:02
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2014 17:13 |
|
| |
| a_prayer כתב: |  | בס"ד
העניין הוא שבד"כ כשמחליטים לשלב עוד נושא (עבודה, נניח) בחיים זה בא על חשבון רוחניות. בתוך תוכי אני יודע את זה, אבל קשה להגיע להכרה באמת (למשל, כמו שהיה לך עם התגובה ל"צדיקונת" - דוגמא קטנה).
|
|
חחחחח שנון הבחור:)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2014 23:01 |
|
| |
בפשטות
יש את הדיעה התורנית שאנו מחויבים בה, והיא ; לעולם יבנה אדם בית, יטע כרם, ואחר כך ישא אישה. גדולה מלאכה שנעשה שותף עם הקב"ה במעשה בראשית, ורבים מגדולי דורינו אוחזים כך. יש שמתייעצים עם רב כשהם בפרשת דרכים.. אם יש לך כישרון להנדסה אז לך על זה, ולפני כן חשוב לבדוק האם זה מקצוע שתוכל בעתיד להקדיש זמן לתורה, וגם, לא מומלץ ללמוד במסגרת של אוניברסיטה, זה כבר שאלה הלכתית חמורה. יש מסגרות חרדיות ללימודים אקדמאיים, בדוק מה שיש להם להציע, כדאי לבדוק מה שיש, ולאו דווקא לנהור אחרי המוכר והידוע. בהצלחה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2014 23:02 |
|
| |
תחשוב גם את אתה רוצה לפרנס את אשתך וילדיך או שאשתך תפרנס אותך ואת ילדיך. זה גם סוג של דוגמא שאתה נותן לילדיך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 00:25 |
|
| |
בס"ד
רציף - הדברים לאו דווקא כפשוטם, וגם אם כן... קשה לי לראות את זה מתקיים בדורנו, וודאי וודאי שגדולי דור לא מורים כך. אם היה כך, המון גדולי גדור לא היו צומחים וגדלים. בכל מקרה, כפי שאמרתי, מבחינתי התורה היא במקום הראשון ואני לא מתכוון לשנות את זה, רק אם יהיה מקרה - בע"ה נצליח להסתדר וגם יש לי ביד משהו, ואפשר עוד ללמוד מקצועות תורניים.
השיבני - גם אם כן, לעניות דעתי זה עדיף מאשר לתת דוגמא הפוכה ממה שאני שואף שילדיי יהיו - כלומר, תלמידי חכמים כשאני בעצמי לא השתדלתי, לפחות בהתחלה, עבור כך. ועוד, הדבר לא מוכרח.
תודה רבה לשניכם על התגובות מה-Android.
|
|
|
|
|