| נשלח ב-23/7/2014 12:12 |
|
| |
בס"ד
אגב טום,אני מתנצלת שקראתי לך "בור ועם הארץ",גם בזמן וויכוח צריך לשמור על כבודו של השני (גם אם הוא חושב אחרת ממני)...קבל את התנצלותי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/07/2014 12:59:54
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2014 12:31 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
אני כרגע מדברת על פשוטו של מקרא..אם אתה רוצה להתייחס לאישתך כפי עצת הרמבן-מקומך בעזה. |
|
הרמב"ן מבאר מה היא הקללה שהתקללה האישה ? . שהעניש אותה ..... ויחזיק בה כשפחה. כפי שאכן קרה בכל הדורות, ואולי עד היום, השאלה מה בדיוק הכוונה בקללה "והוא ימשול בך".. ודאי שהאיש חייב בכבוד האישה, וכפי שהוא מתחייב בכתובה וכו' וגם לפי דעת הרמב"ן. תעשי חיפוש בגוגל ; ויחזיק בה כשפחה. ותקבלי ציטוט לדברי הרמב"ן.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 22/07/2014 16:04:04 |
|
בס"ד
אני מעדיפה לא לקרוא זאת שוב... אכן נשים היו תמיד שפחות(גם אם הן לא ידעו זאת באופן מוצהר)והיום יותר מתמיד.אך לפחות היום הן יותר עצמאיות ויותר מחליטות.נכון שהמחיר שהן משלמות תמורת הדברים האחרונים שהזכרתי-יקר יותר.פיזית ונפשית.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/07/2014 12:33:45
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2014 12:39 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
אני כרגע מדברת על פשוטו של מקרא..אם אתה רוצה להתייחס לאישתך כפי עצת הרמבן-מקומך בעזה. |
|
הרמב"ן מבאר מה היא הקללה שהתקללה האישה ? . שהעניש אותה ..... ויחזיק בה כשפחה. כפי שאכן קרה בכל הדורות, ואולי עד היום, השאלה מה בדיוק הכוונה בקללה "והוא ימשול בך".. ודאי שהאיש חייב בכבוד האישה, וכפי שהוא מתחייב בכתובה וכו' וגם לפי דעת הרמב"ן. תעשי חיפוש בגוגל ; ויחזיק בה כשפחה. ותקבלי ציטוט לדברי הרמב"ן.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 22/07/2014 16:04:04
בס"ד
אני מעדיפה לא לקרוא זאת שוב... אכן נשים היו תמיד שפחות(גם אם הן לא ידעו זאת באופן מוצהר)והיום יותר מתמיד.אך לפחות היום הן יותר עצמאיות ויותר מחליטות.נכון שהמחיר שהן משלמות תמורת הדברים האחרונים שהזכרתי-יקר יותר.פיזית ונפשית.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/07/2014 12:33:45 |
|
למה נראה לך?? זה שנשים היום יוצאות לעבוד ויותר עצמאיות, לא הופך אותם ליותר שפחות....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2014 12:50 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
| tootii2 כתב: |  | בס"ד
תותי,אני מאד בעד לעשות גבר מלך בתנאי שיעשה אותי מלכה. "להוריד ראש" זה לא מלכה.
דבר שני אני לא עושה סטיגמות מראש אבל יותר בודקת לעומק כשזה עדה עם דעות שוביניסטיות...
רציף,לא רוצה לדבר על רמב"ן,אבל כשכתב "יחזיק בה כשפחה"-לא מותיר בי קו חשיבה ולו הקטן ביותר שיחד עם שפחה אפשר לעשות ממני מלכה....
WTF????????????? את בקטע של לעשות תנאים? מה לגבי הילדים שלך? תפנקי אותם בתנאי שיכבדו אותך? יש דברים שבאים באופן טבעי! ואם את דורשת אותם בצורה כזו... אז שורש הבעיה נמצא במקום אחר.
זה מה שנקרא סטיגמא. ואני לא אתפלא אם את מתכוונת במילים אלו לכמה עדות מעדות המזרח.
כבת לעדות המזרח, כאחות לגברים כאלה, אני שמחה שלא תהיי כלה שלנו, כי אז הייתי מראה לך את הכיוון עוד לפני שהיית נכנסת בדלת. וסתם אגב, לפעמים דווקא הגברים האלו, מהעדות האלו עם הדעות השובניסטיות הם אלו שהכי דואגים לנשים שלהם, יותר מכל אחד אחר... |
|
א.לא הבנת את כוונתי,באופן טבעי מי שלא יכבד אותך כמלכה-לא תעשי ממנו מלך,זו כוונתי.זה חייב להיות הדדי וכל יועץ נישואין יגיד לך את זה.(אני בטוחה שגם אם לא תגידי יש תנאי בסיסי במוח שמי שיהיה טוב אלייך תהיי טובה אליו.רק יחידי סגולה יכולים להיות טובים לאדם שלא מכבד אותם.) וכן.טעות חינוכית ממדרגה ראשונה לפנק ילד שלא מכבד אותך.ילד שלא מכבד את אימו צריך לקבל עונש ולא שוקולד. כמובן שאצל בן זוג זה מקרה אחר...אין צורך להעניש,אלא ללכת לטיפול-אם אין כבוד הדדי המצב דרוש טיפול ולא הזנחה.
ב.אכן אני מתכוונת לכמה מעדות המזרח,שגרו עם מוסלמים ולמדו מהם להיות מולטי שובינסטים.ואני מדברת מניסיון. בדקתי השוותי וראיתי שאיכות חיי תהייה טובה יותר עם גבר שראה אמא מעדות ליברליות יותר!אמא שלא עושה "הכל" בבית.אמא שיש לה דעה,אמא שיוצאת לבלות ופתח את עצמה במסגרת הנישואין.
ג.עצם זה שהיית מראה לי את הכיוון "בנימוס יתר" עוד לפני כניסתי לדלת-בלי שאחיך ביקש ממך חוות דעת.מראה על אופי מסוים... יכול להיות שהם דואגים יותר,אך מי צריך דאגה ושירות של שוביניסט שחושב שרק הוא המחליט בבית?שרק הוא יחליט לאישתו אם לצאת לשיעור/עם חברה/כל רצון להתפתח ולהיות קצת עצמאית.שחושב שהוא לא חייב לעזור בבית לאישתו כי אין זה התפקידים של הגברים(ויתן הסמכתא שאומרת שזה היה עבודת פרך לגברים במצרים...) אז הוא יעזור כי הוא מרחם.אבל לא כי הוא מרגיש שהוא חייב לבית כמו שהיא חייבת.וזה הבדל עצום. |
|
את מדברת כל כך הרבה שטויות... שאני פשוט מעדיפה לשתוק. אני אשמור את המילים לעצמי. נ. ב. כשאמרתי 'להראות לך את הכיוון' התכוונתי אלייך באופן ספציפי. וזה בהחלט מעיד על האופי שלי. אסרטיבית, דואגת לאחרים, אכפתית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2014 13:02 |
|
| |
חייכנית יקירתי, באופן חריג אני נוטה להסכים אתך, אפשר לראות אצל הרבה גברים מעדות המזרח את הנטייה לשחיות ורואים הרבה יותר עזרה לאישה אצל גברים אשכנזיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2014 13:10 |
|
| |
בס"ד
תותי, א.אני חושבת שדברי נכונים.יש כאלה שלוקח להן יותר שנים כדי להבין את מה שאני מבינה.אבל זה האמת. כך שלפני החתונה-כשיש לנו עדיין אפשרות לבחור את איכות חיינו-נבחר בגבר שייתן לנו את המצע הטוב ביותר כדי שיהיה לי ולו את החיים הכי טובים. ב.יכול להיות שאת אכפתית,אסרטיבית ודואגת,אך גם בזה צריך להבין שכל עוד לא שאלו את דעתך ולא בקשו את עזרתך,עלייך לא להתערב.(כי במקרה של התערבות לא רצויה-זה כבר נקרא בלשון העם "שתלטנית")ומה שבטוח לא בצורה שיכולה להלבין פנים של מישהו(עצם זה שיש לך מחשבה לעשות דבר כזה,זה כבר הבעיה,ולא משנה אם זה ספציפית אלי...) גם אם יש לך דעה שלילית על מישהי,שיכולה להיות כלתו של אחיך,עלייך לשמור על כבודה ולחשוב הרבה לפני שאת פועלת...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/07/2014 13:43:23
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2014 13:37 |
|
| |
בס"ד
פרוזן,נכון שעדיף לחשוב חיובי אך כרגע אני מדברת בתכלס,בשטח... זה שכיום האישה יוצאת לעבוד-זה נקרא "שפחה מודרנית"(על עקבים)אך הלחץ הוא אותו לחץ.ואף כפול יותר... נוסף על נטל פעולות הבית יש לה עוד זירות שלא היו לה בעבר.כך שהלחץ שבו היא נתונה גדול יותר מבעבר. היום דורשים מאישה קטנה ודי חלשה-גם לנהל בית.גם לעבוד חצי יום.גם להיות בהריון.וגם להיות נשית רגועה יפה וחיננית...(שתדע גם לשתוק ולתת לגבר להחליט למרות שהיא בתכלס עושה את העבודה השחורה...) אז נכון שכיום האישה מחליטה יותר ו"מפתחת את עצמה" בזה שהיא מבזבזת חצי יום על עבודה מחוץ לבית. אך בהרבה יותר לחוצה ויותר חלשה בעקבות הנטל הכבד המוטל עליה.מה שלא היה בעבר,כשהאישה הייתה "שפחה"שאחראית רק על ניהול הבית והולדת ילדים וגידולים... תוסיף למצב הזה גם גבר שוביניסט שלא מבין שאי אפשר להשוות את העבר לעכשיו..ותקבל "משפחה לתפארת"
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2014 14:04 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
בס"ד
תותי, א.אני חושבת שדברי נכונים.יש כאלה שלוקח להן יותר שנים כדי להבין את מה שאני מבינה.אבל זה האמת. כך שלפני החתונה-כשיש לנו עדיין אפשרות לבחור את איכות חיינו-נבחר בגבר שייתן לנו את המצע הטוב ביותר כדי שיהיה לי ולו את החיים הכי טובים. ב.יכול להיות שאת אכפתית,אסרטיבית ודואגת,אך גם בזה צריך להבין שכל עוד לא שאלו את דעתך ולא בקשו את עזרתך,עלייך לא להתערב.(כי במקרה של התערבות לא רצויה-זה כבר נקרא בלשון העם "שתלטנית")ומה שבטוח לא בצורה שיכולה להלבין פנים של מישהו(עצם זה שיש לך מחשבה לעשות דבר כזה,זה כבר הבעיה,ולא משנה אם זה ספציפית אלי...) גם אם יש לך דעה שלילית על מישהי,שיכולה להיות כלתו של אחיך,עלייך לשמור על כבודה ולחשוב הרבה לפני שאת פועלת...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 23/07/2014 13:43:23 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2014 14:06 |
|
| |
| riki_m כתבה: |  |
| tootii2 כתב: |  | | riki_m כתבה: |  |
| tootii2 כתב: |  | | .זה מה שנקרא סטיגמא. ואני לא אתפלא אם את מתכוונת במילים אלו לכמה עדות מעדות המזרח. כבת לעדות המזרח, כאחות לגברים כאלה, אני שמחה שלא תהיי כלה שלנו, כי אז הייתי מראה לך את הכיוון עוד לפני שהיית נכנסת בדלת. וסתם אגב, לפעמים דווקא הגברים האלו, מהעדות האלו עם הדעות השובניסטיות הם אלו שהכי דואגים לנשים שלהם, יותר מכל אחד אחר... |
| די, הייתי בטוחה שאת אשכנזייה "כי אז הייתי מראה לך את הכיוון עוד לפני שהיית נכנסת בדלת" - אחרי המשפט הזה אני בכלל בטחה  |
|
|
|
אני יודעת, התכוונתי לומר "די אני בהלם" |
|
כן, כבר התרגלתי שאשכנזים אוספים אותי אל חיקם. אז לא, אני מעדות המזרח. ב"ה ... ואגב, בואי אליי, אעשה לך סיור בבתי משפחות מעדות שונות... ותראי את היחסיות בעצמך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2014 14:07 |
|
| |
בס"ד
חייכנית, אנחנו אתך, את צודקת. אני מבין את תותי שנתנה לך על הראש. כי זה היה נשמע שאת אומרת ; קודם שהוא יעשה אותי מלכה, ואז אעשה אותו למלך ! זה לא ככה, כמובן. כשאת תנשאי לבחיר לבך, ונגיד שהוא לא יחשוב בדיוק כמו שהיית רוצה. אז א) תעשי אותו למלך. ב) תעבדו בשיתוף פעולה. ג) עדיין יתכן שיהיו דברים שיקח לכם זמן עד שתגיעו להבנה מליאה, ולפעמים יש להבליג. גם לגברים ממש לא קל, למשל ההנחתות מהאישה מה לקנות מה לעשות ואיפה ללכת ותקח אותי עם הרכב לסיבוב מטורף בעיר כי האישה עד שהיא זזה.. והוא חייב כי חייבים לבית. ועוד משו, יש לך דיעה רעה על גברים. תנסי לשתף אותו במה שאת חשה, וגם כמה שיותר להבין, להאמין בו, להתבדח, ולא לבקר, אפשר להגיד הכל כשהמצב רגוע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2014 14:12 |
|
| |
בס"ד
תותי, א.לעולם לא חשבתי שאת מיוחסת לעדות האשכנזיות...
ב.כשתתחתני תדברי איתי.נראה אם גבר מזרחי יוכל להכיל אחת כמוך...את לא נשמעת אישה כנועה
|
|
|
|
|