|
|
| נשלח ב-24/7/2014 12:30 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
| riki_m כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
לא שלך.של הרבה נשים מהעבר שחושבות שהגבר חי רק על קבתו.אך מסתבר שלא רק....
לדעתי זה לא כניעות אלא כבוד הדדי-אם זה הדדי.
תראי את דיברת על נתינה ופרגון-כתרגום למילה מלך.מה כוונתך נתינה?הגבר לא מחפש שתתני לו דברים פיזיים כמו שהוא מחפש שתתני לו את התחושה שאת מעריצה אותו ומכבדת אותו.והוא האדם הכי חכם.ושבלעדיו לא היית יכולה להסתדר.שאת מחכה לו שיחזור.ושאת אוהבת אותו.ושהוא גורם לך להיות מאושרת.ושטוב לך איתו. זה מה שמעניין אותו.אח"כ חשוב לו נתינה וכל התפאורה...  |
|
את אומרת את זה כי לך נוח לחשוב ככה... נתינה אמתית זה לעשות לשני מה שטוב לו ואם זה מילים חמות, חיבוק אחרי העבודה או הכולל או ארוחת צהרים, זה לא בדיוק משנה מה שמשנה זה האם את עושה מה שעושה טוב לבעלך!!! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
זלא בדיוק נוח.... ואת חוזרת על דברי...רק במילים אחרות אני בעד זוגיות שבה כל אחד חושב לעשות טוב לשני. אבל כשזה חד צדדי.וצד אחד מנצל את הטוב לב של השני ומשתלט -זה לא מחזיק לאורך שנים. |
|
למה תמיד את פסימית וחושבת שהכל בחיי נישואין הוא חד צדדי?! ?! אני לא מצליחה לרדת לסוף דעתך... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 12:38 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
| tootii2 כתב: |  | אני אסכם את האשכול הזה:
א. את חיה בסרט שאת ביימת. אגב, סרט גרוע.
ב. שאלת שאלה. סקר ורצית לשמוע את מלוא הכנות אך מה שעשית בעצם זה... עשית הכל כדי לשמוע את מה שאת רוצה.
חביבתי, החיים לא עובדים ככה.
אז נכון שאנחנו לא בעידן שנשים רוצות גבר "שייח"... ולא מוכנות לעשות הכל בכדי שהגברים ישבו רגל על רגל.
אבל אם את מדברת על הדדיות... אז תקראי שוב, לאט לאט את הדברים שכתבת. לא נשמע שאת באמת מחפשת הדדיות.
אגב, אני זוכרת את האשכול של אחי23 עם כוס התה... את זו שאמרה: שהוא יכין לי, שהוא ידאג לי.
מאוד מאוד לא נשמע כמו רצון להדדיות....
הדדיות נראית כך: את נמצאת בבית: מסדרת, מנקה, מבשלת, דואגת למקום נעים וכו'...
הגבר נמצא בבית: דואג לסדר וניקיון עד כמה שהוא יכול (יש גם אינסטניסטיים.. שזו כמעט מתנה!) יש שיודעים לבשל... ויש שיכינו לך את המצרכים.... אבל הכי חשוב.. שלפחות ידאגו לא לבלגן או ללכלך...
בקיצור כל אחד עושה מה שהוא יכול בתחום היכולת והעזרה שלו... ככה מגיעים להדדיות.
הפכת את האשכול הזה לסופר מתיש...
חבל... |
|
בס"ד
א. לא שאלתי שאלת סקר...זה איכשהו גלש לכאן ב.לא חושבת שזה הדדיות אם הוא רק צריך לדאוג לא לבלגן...ורק לעזור עד כמה שהוא יכול-אם כך שגם האישה תעשה עד כמה שהיא יכולה.אך לא הזכרת את היכולת שלה.כאילו שהיא רובוט-כמו שהוא בן אדם גם היא בן אדם שלא יכולה לעשות הכל וצריך להתחשב בה ולא לגרש אותה אם אין לה יכולת... הבנתוס? ג.נכון זכותי לחלום שהגבר שלי יפנק אותי קצת...לא חושבת שאסור לחלום... וזה לא סותר שגם אני אפנק אותו...-כמו שאמרתי אני בעד הדדיות. |
|
לפי התשובה שלך ב... ב. ג' בטל ומבוטל... ברור שהגבר יעזור ויסייע ככל יכולתו. אני למשל מעדיפה שאם הוא לא יודע נניח לקפל כביסה כמו שאני אוהבת... אז אני אעדיף שידאג לסדר את הנעליים שלו. אם הוא לא יודע להחזיר כביסה לארון אז שלא יבלגן אותו וכאלה... וסתם אגב, כמו שאת לא רוצה גבר שובניסט. גם גבר לא רוצה אישה שאין לה את היכולת להיות 'באלבוסטע'... כולם באיזשהו מקום רוצים אחת כזו. (יש לי שכנה שהיכולת שלה לנקות, לסדר, לבשל, להתייחס לבעל יפה, לגדל ילדים היא מאוד חלשה... הבעל שלה... עושה ה כ ל !!! ה כ ל !!!! היית רוצה ככה?! אני מרחמת על הבעל הזה והילדים שלו... ) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 12:39 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 12:44 |
|
| |
בס"ד
תותי,אם נשים בעולם החליטו אחרי שנים שהם היו כנועות וטובות להיות פמיניסטיות.זה לא סתם. כנראה כי זה היה חד צדדי וניצלו את טוב ליבן והשתלטו עליהן.... עד שהן החליטו לעשות לזה סוף... כך שאולי אני פסימית אך לא כזו תלושה מהמציאות...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 12:52 |
|
| |
בס"ד
אל תשווי בין הרצון שלי לגבר לא שוביניסט לבין רצון של גבר לבעלבוסטע-יש כאן הבדל עצום. אני מחפשת אחריות הדדית לבית. גבר שמחפש אישה בעלבוסטע מחפש אישה שתיקח את כל האחריות על כתפיה כדי שהוא יוכל לשרוץ על המחשב/רדיו/עם חברים בחוץ/כל מה שמתחשק לו-חוץ מלעזור בבית...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/07/2014 12:57:58
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 12:56 |
|
| |
בס"ד
נ.ב-ציינת שהאישה (שכנתך) מאד חלשה...אם כך מה לא מובן?ברור שגבר טוב יעשה הכל עבור אישתו החלשה. זה לא שהיא לא רוצה-אלא לא יכולה.היא בן אדם.היא עברה לידות וזכותה להיות חלשה.(אולי היא גם חולנית,לכי תדעי..) וכן הייתי רוצה גבר כזה שלא מתגרש אם אהייה חלשה ולא יכולה באופן זמני/קבוע לעשות דברים בבית.זה גבר אמיתי.שלא בורח מבעיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 13:07 |
|
| |
די כברעם הדיון הזה נסחפתם ביהדות אין לגבר מעלה מעל האשה ולא לאשה מעל הגבר לשניהם יש תפקידים שונים כל אחד ומה שהבורא יעד לו לאישה ותפקידה ולגבר בתפקידו זהו די כבר עם הפסיכולוגיות שאישה חלשה גבר חזק הכל גורנישט
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 13:08 |
|
| |
בס"ד
ההדדיות שלי נראית כך: מחלקים תפקידים מראש-מה שכל אחד אוהב ומתחבר אליו...לפי המצב והזמן שיש לכל אחד...(ברור שאם גבר עובד כל היום-מתחשבים בו יותר...)ובזמן הפנוי כל אחד חושב מה יעשה טוב לשני.אכפתיות הדדית(שז"א שלפעמים הוא יקום בלילה לתינוק/יחתל/יאכיל...)אם האישה לא יכולה לעשות את תפקידה מכל סיבה שהיא הגבר עוזר לה ואם הוא לא יכול היא עוזרת לו...(צריך להיות גמישים לזמנים שאין לאחד אפשרות לעשות את מה שהבטיח וזה יכול להיות מהרבה סיבות...אם זה נמשך תקופה ארוכה-ברור שצריך לשוחח על זה ולהגיע לפתרון מניח את הדעת..) מחליטים ביחד.מתייעצים.לא עושים דברים מאחורי הגב ללא אישור בן הזוג.אחד בא לקראת השני.מנסים להגיע לפשרות/וויתור הדדי. כמובן שכל זה אמור להתנהל בצורה של כבוד הדדי הערכה ורגישות לשני. בצורה של "דברי חכמים בנחת נשמעים" ועם שמחה עדינות והומור... (ולא בצורה ביקורתית של "לבדוק אם הבן זוג עשה את מה שהבטיח בצורה טובה-ואם לא אחזור על מה שעשה ואעיר לו"-כי כך גורמים לו שלא ירצה לעזור שוב.)
זה לדעתי בית תקין.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/07/2014 13:13:32
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 13:27 |
|
| |
חייכנית, לפי דברייך את מחפשת גבר שידאג לך ויפנק אותך וכמובן שיהיה המפרנס העיקרי ויביא את הגו'בות וגם שניתן לך חום ואהבה ומילים יפות ויעודד אותך וינגב את דמעותייך, אה וגם ישטוף וירחוץ כלים, ויעזור בבית, אה ונראה לי כתבת שיראה טוב וחתיך.... לי זה נשמע כמו האביר על הסוס הלבן ולא שהייתי מתנגדת לזה אבל זה רק באגדות. אני איך שכחתי לציין ושיהיה חבדניק:) וכמובן שלא יעשה שליחות. ולך מותר להיות החלשה לפעמיים, האישה שאין לך תמיד כוח לסדר ולבשל.... את פשוט צריכה להתעורר ולטובתך, את יודעת איפה מושלמים נמצאים?!? בגן עדן מזל שהם לא יכולים להיות בהריון, כי נראה לי גם את זה היית מבקשת... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 13:34 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד
ההדדיות שלי נראית כך:
מחלקים תפקידים מראש-מה שכל אחד אוהב ומתחבר אליו...לפי המצב והזמן שיש לכל אחד...(ברור שאם גבר עובד כל היום-מתחשבים בו יותר...)ובזמן הפנוי כל אחד חושב מה יעשה טוב לשני.אכפתיות הדדית(שז"א שלפעמים הוא יקום בלילה לתינוק/יחתל/יאכיל...)אם האישה לא יכולה לעשות את תפקידה מכל סיבה שהיא הגבר עוזר לה ואם הוא לא יכול היא עוזרת לו...(צריך להיות גמישים לזמנים שאין לאחד אפשרות לעשות את מה שהבטיח וזה יכול להיות מהרבה סיבות...אם זה נמשך תקופה ארוכה-ברור שצריך לשוחח על זה ולהגיע לפתרון מניח את הדעת..)
מחליטים ביחד.מתייעצים.לא עושים דברים מאחורי הגב ללא אישור בן הזוג.אחד בא לקראת השני.מנסים להגיע לפשרות/וויתור הדדי.
כמובן שכל זה אמור להתנהל בצורה של כבוד הדדי הערכה ורגישות לשני.
בצורה של "דברי חכמים בנחת נשמעים" ועם שמחה עדינות והומור...
(ולא בצורה ביקורתית של "לבדוק אם הבן זוג עשה את מה שהבטיח בצורה טובה-ואם לא אחזור על מה שעשה ואעיר לו"-כי כך גורמים לו שלא ירצה לעזור שוב.)
זה לדעתי בית תקין.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/07/2014 13:13:32 |
|
ההדדיות היא עניין סובייקטיבי לכן מומלץ שתהיה דעת תורה מכוונת כל זוג לפי סיפורו הוא
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 13:41 |
|
| |
בס"ד
אמן שהיו הולכים לשאול דעת תורה בנושא... חבל שרק כשיש בעיות גדולות באים לרב ולא פותרים לפני את כל הבעיות...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/07/2014 13:41:58
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 13:44 |
|
| |
| riki_m כתב: |  | חייכנית, לפי דברייך את מחפשת גבר שידאג לך ויפנק אותך וכמובן שיהיה המפרנס העיקרי ויביא את הגו'בות וגם שניתן לך חום ואהבה ומילים יפות ויעודד אותך וינגב את דמעותייך, אה וגם ישטוף וירחוץ כלים, ויעזור בבית, אה ונראה לי כתבת שיראה טוב וחתיך.... לי זה נשמע כמו האביר על הסוס הלבן ולא שהייתי מתנגדת לזה אבל זה רק באגדות. אני איך שכחתי לציין ושיהיה חבדניק:) וכמובן שלא יעשה שליחות. ולך מותר להיות החלשה לפעמיים, האישה שאין לך תמיד כוח לסדר ולבשל.... את פשוט צריכה להתעורר ולטובתך, את יודעת איפה מושלמים נמצאים?!? בגן עדן מזל שהם לא יכולים להיות בהריון, כי נראה לי גם את זה היית מבקשת... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
חחחחח איך את יודעת??זה ממש מבאס שאין שוויון בקטע של ההריון...הם רק נהנים ואנחנו סובלות
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 13:48 |
|
| |
שנשים בהריון אז הגברים סובלים 9 חודשים ממטחי ההורמונים שיותר קשים מהסבב הקצר בחדר לידה 
|
|
|
|
|