בית פורומים שידוכי חרדים

השפעת העידה על הצעת שידוך -סקר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/7/2014 13:09 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

מה מעט?את כל הגוף האישה נותנת לבעלה.יש יותר מזה?כנראה אף פעם לא היית בהריון כדי להבין מזה שכל הגוף משועבד..(גם אני לא הייתי.אך קראתי הרבה על זה...)
מדברייך נראה שהאישה חייבת לקחת אחריות על הבית והגבר רק לא צריך להזיק ואם הוא יכול שיעזור קצת(משו שנראה לא מוגדר מראש כתפקיד אלא משו מזדמן...שהאישה צריכה לרדוף אחריו כדי שיבצע)-זה לא הדדיות לדעתי.
אגב,לא אמרתי שהיא תתן מעט.כנראה לא קראת את דברי בעיון.דיברתי על חלוקת תפקידים הדדית...
אשמח אם תקראי שוב את דברי.ותביני שאני לא בעד ניצול.לא של האישה ולא של האיש.

כשתהיי בהריון (לא מלקרוא הרבה, כי ראיתי במוחש את אמא שלי אחרי, לפני ובמהלך לא מעט הריונות ולעשות קשות) .. אז תדברי איתי על אישה שנותנת את כל הגוף שלה.

ובאשר לנתינה שאמרת.. את רוצה בעל שיפנק אותך, ידע לבשל, יטפל בילדים כשצריך, לא יזרוק גרביים, לא ילכלך ועוד ועוד... ואת... שתשבי רגל על רגל... (חכי, אני עוד אמצא את התגובה הזאת שלך...)

אני אומרת ככה: יש תפקידים ששייכים לאישה. ויש תפקידים ששייכים לגבר. כמובן שזה לא מוצהר, זה לא כתוב כתורה ולא חובה.

אבל שכל אחד יעשה מעצמו, יתן מצידו במה שהוא יכול.

אני למשל אם הגבר שלי לא יקפל כביסה כמו שאני אוהבת, אז שלא יקפל אותה. זה בסדר. שיעשה משהו אחר...

מה שכן, יכול להיות שאנחנו אומרות אותו הדבר, רק שאת 'תוקפת את הגבר ויש מצב שלא יעשה כלום בגלל זה... ואני אתן לו הרגשה טובה... עד שיעשה מרצונו החופשי.

נסי לעבוד על הגישה. זה יכול לשנות פלאים!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 13:23 לינק ישיר 

בס"ד

אני לא בעד דיבור תוקפני/ניצול קראי שוב את דברי.
ועצם זה שאת חושבת שיש תפקידים ששייכים לאישה-זה חשיבה שוביניסטית
.גם לא תפקיד האישה לפרנס והיא יוצאת לפרנס באופן קבוע-כך הגבר יעזור באופן קבוע בבית.בצורה של חלוקת תפקידים מוגדרת מראש...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 13:30 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

ההדדיות שלי נראית כך:
מחלקים תפקידים מראש-מה שכל אחד אוהב ומתחבר אליו...לפי המצב והזמן שיש לכל אחד...(ברור שאם גבר עובד כל היום-מתחשבים בו יותר...)ובזמן הפנוי כל אחד חושב מה יעשה טוב לשני.אכפתיות הדדית(שז"א שלפעמים הוא יקום בלילה לתינוק/יחתל/יאכיל...)אם האישה לא יכולה לעשות את תפקידה מכל סיבה שהיא הגבר עוזר לה ואם הוא לא יכול היא עוזרת לו...(צריך להיות גמישים לזמנים שאין לאחד אפשרות לעשות את מה שהבטיח וזה יכול להיות מהרבה סיבות...אם זה נמשך תקופה ארוכה-ברור שצריך לשוחח על זה ולהגיע לפתרון מניח את הדעת..)
מחליטים ביחד.מתייעצים.לא עושים דברים מאחורי הגב ללא אישור בן הזוג.אחד בא לקראת השני.מנסים להגיע לפשרות/וויתור הדדי.
כמובן שכל זה אמור להתנהל בצורה של כבוד הדדי הערכה ורגישות לשני.
בצורה של "דברי חכמים בנחת נשמעים" ועם שמחה עדינות והומור...
(ולא בצורה ביקורתית של "לבדוק אם הבן זוג עשה את מה שהבטיח בצורה טובה-ואם לא אחזור על מה שעשה ואעיר לו"-כי כך גורמים לו שלא ירצה לעזור שוב.)

זה לדעתי בית תקין.

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 24/07/2014 13:13:32

הנה דברי.קראי בעיון.בהנאה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 13:42 לינק ישיר 

מחלקים תפקידים מראש??? מה זה בית ספר? 

אגב, הנה לך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 13:55 לינק ישיר 

בס"ד

ולמה שהאישה לוקחת את כל התפקידים מראש את לא קוראת לזה בית ספר??
את מבינה למה סיכון להתחתן עם בחור מעדות מזרחיות לא רצויות?גם אם יהיה פמיניסט אחותו ואימו יחזירו אותו "לשורשים"...

תודה על הקישור באמת מעניין...אך לא קשור לדיון.גם אם בעבר כתבתי כל מיני דברים.אין זה אומר שלא למדתי דברים חדשים/השתנו לאדם קצת הדעות...

נ.ב

את הרעיון של חלוקת תפקידים מראש שמעתי מכמה יועצי נישואין.זה חוסך לאישה ולגבר בעיות בעתיד.
בהתחלה האישה יכולה לקחת על עצמה את"כל" התפקידים אך אח"כ כשהמשפחה מתרחבת היא מתחילה "לטרטר" לבעלה כל שנייה שיעזור לה....וזה מתסכל את הגבר.
אך כשיש תפקידים מראש.האישה רגועה וגם הגבר יודע מה מצפים ממנו-ובוחר תפקיד שהוא מתחבר אליו יותר..
משפחה זה כמין "עסק"-כשמקימים אותו "מבזרים סמכויות"....אני בטוחה שלמדת על זה קצת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 14:00 לינק ישיר 

אז שהיועצי נישואין יעשו את זה בבית שלהם.

אגב, נדמה לי שהולכים ליועץ נישואין כשיש בעיות בנישואין. לא כשאת רווקה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 14:02 לינק ישיר 

את באמת מתישה אותי. אבל אני לא מתכוונת לשנות אותך.

תעשי מה שאת רוצה... רק תבואי אחרי החתונה לעדכן אותנו מה התפקידים של בעלך וזה... ואיזה עונשים נתת לו על זה שהוא לא ביצע את תפקידו...

אושר ועושר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 14:03 לינק ישיר 

בס"ד

אדם חכם הולך  קורא ושומע הרצאות לפני שיש בעיות.כמו שנאמר "חכם עיניו בראשו"
לא שאני חכמה אבל לפחות מנסה להיות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 14:09 לינק ישיר 

בס"ד

חבל שאת באה ממקום של "לשנות"...תבואי ממקום של להקשיב.את מפסידה בדרך עצות חכמות, כל מה שאני עמלתי שנים כדי ללמוד.
נכון שתמיד יש מה לשפר...וגם אני צריכה להשתפר אך זלא חכם לבטל את דברי...
"איזו חכם הלומד מכל אדם"...
אני למשל למדתי ממך להיות יותר נותנת בלי לחשוב אפילו בתת מודע שהוא יצטרך להחזיר-זה בהחלט דבר חכם שצריך להכניס טוב לראש...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 14:13 לינק ישיר 

tootii2 כתב:
את באמת מתישה אותי. אבל אני לא מתכוונת לשנות אותך.

תעשי מה שאת רוצה... רק תבואי אחרי החתונה לעדכן אותנו מה התפקידים של בעלך וזה... ואיזה עונשים נתת לו על זה שהוא לא ביצע את תפקידו...

אושר ועושר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

אם כבר את מדברת על עונשים דווקא ברמב"ם מודגש העונשים של מי שלא עושה את תפקידו.
אני לא בעד..אבל סתם שתדעי שבעבר גבר לא מפרנס היה מקבל מלקות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 14:25 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

חבל שאת באה ממקום של "לשנות"...תבואי ממקום של להקשיב.את מפסידה בדרך עצות חכמות, כל מה שאני עמלתי שנים כדי ללמוד.
נכון שתמיד יש מה לשפר...וגם אני צריכה להשתפר אך זלא חכם לבטל את דברי...
"איזו חכם הלומד מכל אדם"...
אני למשל למדתי ממך להיות יותר נותנת בלי לחשוב אפילו בתת מודע שהוא יצטרך להחזיר-זה בהחלט דבר חכם שצריך להכניס טוב לראש...

אני לא מפסידה עצות. סמכי עליי...

אני לומדת מספיק מנסיון החיים שלי... ומאנשים שעברו דבר או שניים...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 14:30 לינק ישיר 

בס"ד

את עדיין לא היית נשואה.ומכמה אנשים שעוברים לידך אינך יכולה להגיע תמיד למסקנות נכונות.
כמו שברפואת הגוף הולכים לרופא ולא סומכים על ניסיון חיים/אנשים אחרים שאומרים לך לעשות כך וכך
גם בנושא זוגיות.תני למומחים ללמד אותך. אצלם עברו אלפי זוגות....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2014 14:38 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

רציף,לדעתך אני לא צודקת?
אם אני אומרת את דברי...כנראה שחקרתי לפני...

לא התעמקתי כל כך בהבדל בינך לבין תותי.

אלא שיש לך אמונות לא נכונות על גברים.
כל הגברים שלנו מקבלים חינוך שיש חובה לכבד ולעזור, להתחשב באישה, לפנק אותה וכו'
ואת חיה במין הרגשה שגברים הם נצלנים,
את חייבת לטפל בהרגשה הזאת, כי אחרי החתונה
יש לנו יותר נסיונות של כעס..
אחרי שבחרת בגבר והתחתנת איתו, את משקיעה מכל הלב, כמו שתותי לימדה אותנו :)
וברור שהוא גם ישקיע, ככה זה בדרך כלל.
את לא חייבת שהוא יהיה מלך,
בואי נרד מההגדרה המופצצת הזו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 14:49 לינק ישיר 

tootii2 כתבה:

מה שכן, יכול להיות שאנחנו אומרות אותו הדבר, רק שאת 'תוקפת את הגבר ויש מצב שלא יעשה כלום בגלל זה... ואני אתן לו הרגשה טובה... עד שיעשה מרצונו החופשי.

נסי לעבוד על הגישה. זה יכול לשנות פלאים!

אני בעד!
בכל דבר בחיים כמעט...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 14:51 לינק ישיר 

בס"ד

לא רוצה לרדת מההגדרה הזו של מלך ומלכה....כבר תכננתי לקנות לי ולבעלי כתר ולעשות לנו שביל אדום כשנכנס בפעם הראשונה לבית...(ואוי לו אם הוא לא יושיט לעברי את השרביט...הוא ימצא את עצמו מתחת לשטיח)

אם לא העמקת אז אין לי מה לדון איתך...אני לא מתעסקת עם היפרקטיביים

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/07/2014 14:52:38

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/07/2014 14:55:54

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > השפעת העידה על הצעת שידוך -סקר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 26 27 28 לדף הבא סך הכל 28 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.