בית פורומים שידוכי חרדים

השפעת העידה על הצעת שידוך -סקר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/7/2014 19:18 לינק ישיר 

ברוריה לדבר בהגיון פירושו הוא לזרוק אבנים ?
הא שלך מצביעה על חשיבה בלשון המעטה מוטעת אני לא מאשים אותך עד מוטית מההורים והסביבה שחיים עדיין עם דעות קדומות אם תשאלי דעת תורה האם להוריד שידוך אך ורק בגלל העדה לא לגשת אליו התשובה החד משמעית שהיית מקבלת היא לא!!!
אבל מה מי שואל לדעת תורה שואלים רק מתי שנוח

טום אני חייבת לומר לך שאני שאלתי בנושא דעת תורה וממש לא מ-נוחות והתשובה היתה חד משמעית כן!!
ולא שאלתי את רבי נוח
אז נא לשקול דבריך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2014 19:23 לינק ישיר 

תמיד מצחיק אותי שמי שמנסה לנפץ את הסטיגמה הוא מי שהסטיגמה עליו...
ואני ממש מצדיקה את צדיקונת יש המון סטיגמות שהן ממש לא סטיגמות...
ולא קשור לציבור החרדי הדתי או החילוני...
אני לא אתן פה דוגמאות כי אני אקרא גזענית וכדומה אבל אם תתעמקו בזה במקום להגיד על כל דבר שזה לא נכון תגיעו למסקנה שלכל כלל יש יוצא מן הכלל אבל הכלל בהחלט תופס!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2014 20:20 לינק ישיר 

סופסוף אחת לעניין!איזה כיף שיש מישהי שמצדיקה אותי!!
דידוש מה הייתי עושה בלעדייך???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 23:38 לינק ישיר 
יש הרבה שלא נפגשים עם עידה לא מתאימה

טום888 כתב:

הא שלך מצביעה על חשיבה בלשון המעטה מוטעת אני לא מאשים אותך עד מוטית מההורים והסביבה שחיים עדיין עם דעות קדומות אם תשאלי דעת תורה האם להוריד שידוך אך ורק בגלל העדה לא לגשת אליו התשובה החד משמעית שהיית מקבלת היא לא!!!

וגם הרב שמחה כהן ממליץ לא לגשת להצעה של עידה לא מתאימה, תכלס עדיין יש השפעה של העידה.
אצל הספרדים האיש הוא מלך, ואצל האשכנזים האישה היא מלכה, וגרים איפה שההורים שלה גרים וכו' יש עידות חמות, ויש עידות קרות, העידה מעידה איפשהו על התכונות, צרפתי הוא הרבה פעמים פתוח ומצחיק, מוצא מרוקאי הוא לרוב אסרטיבי ופעיל, פיקח וממולח, הוא לא מהסס לשאול דוגרי, תוך שעתיים הוא חבר שלך עוד מהגן..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 07/07/2014 00:12:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 23:39 לינק ישיר 

כיפה, סורי שאני מתערב בנושא - שנראה לפי כמות התגובות יותר כשיחת נשים, אבל אולי מילה או שניים...

אין לי מושג מה הרב שמחה כהן אוחז באמת ולכן לא אתייחס לעצם דבריו שנאמרו כאן בשמו.

אני אומר את דעתי ומי שמעוניין או/ו חושב אחרת מוזמן לחלוק עלי - גם אם עשה זאת כבר לפני כן באשכול.

סטיגמות הן תמיד דבר גרוע, וארחיב על כך בהמשך.

ברור בהחלט שיש הבדלי מנטליות בין העדות / זרמים / מגזרים, הגם שכיום יש התקרבות רבה בנושא זה, אבל עדיין קשה להתכחש להבדלי טבעים באופן מלא.
אמנם בייחס לשוני בהרגלי אכילה ועוד, ברור שהוא קיים, כמו למשל שפולנים אוהבים מתוק ועדות המזרח חריף. אבל עדיין זה דבר שניתן להתגבר עליו עם מעט רצון.

אמנם, אלו שאינם מעוניינים בזה, נימוקם עמם שבמילא בבניית בית ישנו את הקושי הטבעי שבין שני בני זוג הבאים מבית שונה, עם אהבות שונות, עם הובי שונה, עם טבעים שונים, ובכלל שני אנשים שלושה דעות, וא"כ למה להכביד עם דברים נוספים שיכולים להכביד ומצריכים גישור נוסף מעבר לקשיים הקיימים בלאו"ה.

שיקול זה הוא יכול להיות נכון, אך אם נהיה כנים עם עצמנו לרגע, עיקר הבעיה כיום שיש מרחק בעיקר בציבור החרדי בשידוכים בין עדות ומגזרים שונים היא סטיגמה ותו לא.

נכון שיש את מה שמניתי לעיל, אך זה נכון בערבון מאד מוגבל ולו בגלל שגם בתוך העדות עצמם יש את בן הזוג שיאהב כך ויש את בת הזוג שתאהב אחרת. עיקר המניעה בשידוכים של מיזוג שני עדות  הוא הפחד מ"מה יגידו" (משפחה, חברים) וכן, גם מה יהיה עם השידוכים של הדור הבא המורכב מ.. (כמה מפחיד) שידוך כלאים!!!

דווקא החשש הזה במקרים מסויימים הוא מאד נכון לצערנו, אבל זה רק בגלל הסטיגמות המכוערות של הציבור שלנו. כי כל סיבה אחרת ניתנת לפתרון ואינה משמעותית כמו עצם ההבדל המהותי שבין גבר לאשה והקושי הטמון בו.

בברכת "והסירותי מחלה מקרבך", "ומחה ד' דמעה מעל כל פנים" ונאמר אמן.

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 06/07/2014 23:43:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 00:06 לינק ישיר 

נועם_ושלום כתב:

כיפה, סורי שאני מתערב בנושא - שנראה לפי כמות התגובות יותר כשיחת נשים, אבל אולי מילה או שניים...

אין לי מושג מה הרב שמחה כהן אוחז באמת ולכן לא אתייחס לעצם דבריו שנאמרו כאן בשמו.

אני אומר את דעתי ומי שמעוניין או/ו חושב אחרת מוזמן לחלוק עלי - גם אם עשה זאת כבר לפני כן באשכול.

סטיגמות הן תמיד דבר גרוע, וארחיב על כך בהמשך.

ברור בהחלט שיש הבדלי מנטליות בין העדות / זרמים / מגזרים, הגם שכיום יש התקרבות רבה בנושא זה, אבל עדיין קשה להתכחש להבדלי טבעים באופן מלא.
אמנם בייחס לשוני בהרגלי אכילה ועוד, ברור שהוא קיים, כמו למשל שפולנים אוהבים מתוק ועדות המזרח חריף. אבל עדיין זה דבר שניתן להתגבר עליו עם מעט רצון.

אמנם, אלו שאינם מעוניינים בזה, נימוקם עמם שבמילא בבניית בית ישנו את הקושי הטבעי שבין שני בני זוג הבאים מבית שונה, עם אהבות שונות, עם הובי שונה, עם טבעים שונים, ובכלל שני אנשים שלושה דעות, וא"כ למה להכביד עם דברים נוספים שיכולים להכביד ומצריכים גישור נוסף מעבר לקשיים הקיימים בלאו"ה.

שיקול זה הוא יכול להיות נכון, אך אם נהיה כנים עם עצמנו לרגע, עיקר הבעיה כיום שיש מרחק בעיקר בציבור החרדי בשידוכים בין עדות ומגזרים שונים היא סטיגמה ותו לא.

נכון שיש את מה שמניתי לעיל, אך זה נכון בערבון מאד מוגבל ולו בגלל שגם בתוך העדות עצמם יש את בן הזוג שיאהב כך ויש את בת הזוג שתאהב אחרת. עיקר המניעה בשידוכים של מיזוג שני עדות  הוא הפחד מ"מה יגידו" (משפחה, חברים) וכן, גם מה יהיה עם השידוכים של הדור הבא המורכב מ.. (כמה מפחיד) שידוך כלאים!!!

דווקא החשש הזה במקרים מסויימים הוא מאד נכון לצערנו, אבל זה רק בגלל הסטיגמות המכוערות של הציבור שלנו. כי כל סיבה אחרת ניתנת לפתרון ואינה משמעותית כמו עצם ההבדל המהותי שבין גבר לאשה והקושי הטמון בו.

בברכת "והסירותי מחלה מקרבך", "ומחה ד' דמעה מעל כל פנים" ונאמר אמן.

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 06/07/2014 23:43:11

ניסוח קולח ברור וכנה במיוחד...

(מילה או שניים....)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי כיפהאדומה1 ב- 07/07/2014 00:07:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 00:12 לינק ישיר 

לא הבנתי, האם נושא האשכול הוא סקר או חינוך דעת האחר?

ביקשו לענות לסקר, למה אתם נכנסים לאנשים לקישקע? אם "אסור" לענות א' למה היא אופציה בכלל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2014 00:18 לינק ישיר 
ויש גם עידות

שדווקא מאוד מתאים להם להגיד שכולם אמורים להתחתן עם כולם ולפלפל בעניין..
וכן, גם "מה יגידו" זה שיקול.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 07/07/2014 00:24:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 00:37 לינק ישיר 

שתהיו בריאים וטריים 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2014 11:25 לינק ישיר 

רציף כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

רציף,חשבתי שבמהלך שנותייך למדת דבר או שניים בקטע של "מה יגידו"(מי הם?שלדים שחיים 120 שנה מקסימום. לעומת האושר שאתה מפסיד בגללם.אם הזיווג שלך נמצא דווקא במקום שאתה פוסל בגלל ה"מה יגידו")

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/7/2014 13:02 לינק ישיר 

די88 כתב:

טום אני חייבת לומר לך שאני שאלתי בנושא דעת תורה וממש לא מ-נוחות והתשובה היתה חד משמעית כן!!
ולא שאלתי את רבי נוח
אז נא לשקול דבריך...

שקלתי וגם עכשיו אני שוקל שאם יש דעת תורה שאמרה לך להוריד שידוך בלי מחשבה רק על רקע עדתי אז
אין פה לא תורה ולא דעת סורי
ב נכון שבדרך כלל אלה שעליהם יש סטיגמה אז הם מנסים להוריד אותה מה מצחיק אותך זה שבן אדם זועק לחפותו מול מציאות חברתית מעוותת זה מצחיק ? או שגם תגובת הצחוק באה מאותו "דעת תורה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 20:07 לינק ישיר 

הרב ראובן לויכטר{תלמיד של הרב וולבה הועדים שלו על שידוכים מסתובבים פה בפורום} סיפר שהחתן שלו חיבר ספר תורני וזכה בפרס לספרות תורנית מטעם עירית בני ברק הגאון הרב פוברסקי שלי"טא מראשי ישיבת פונוביז שיבח את הספר
ואמר שלא ראה ספר שמעיד על עמל תורה כמו זה כבר 15 שנה
מספר הרב לויכטר התחלתי לבכות אתם יודעים למה? כי אם היו מציעים את החתן שלי בתקופה שהיה בשידוכים לבת של הרב פוברסקי הוא לא היה לוקח אותו כי יש על הבחור "סטיגמות" איזה סטיגמות החתן שלי בא מבית שהאבא לא בריא כל כך בנפשו ההורים גרושים והאמא חילונית בכלל אז זהו עם כאלה סטיגמות מוצדקות מי יסתכל לכיוון שלו בכלל?
אני הסתכלתי למה אני לא מחפש חתן עם סטיגמות חיוביות אני מחפש חתן חיובי בן תורה וכשראיתי שמדובר באחד כזה
אז מול אמת לא עומדת שום סטיגמה!!!
לא צריך להרחיב הסיפור בעד עצמו מי שעדיין לא הבין אין לי כח אליו אני סיימתי
כל טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 20:23 לינק ישיר 
הכוונה

כיפהאדומה1 כתבה:

רציף כתב:
יש עידות שאני לא בודק

כי לרוב, הן לא מוצאות חן בעיני, (מחילה). כמו שאמרתי פעם לשדכנית מעידה מסוימת, שאני לא אוהב את היופי המזרחי. זה מצא חן בעיניה..
פותחת ההודעה מדברת ככה בדרמטיות, אפשר לחשוב, הרי דעת הרחוב הוא שטוב ויאה לערבב בין עידות !......
אין שום גזענות להעדיף קולה על מיץ תפוזים, וההיפך.
הרב והיועץ שמחה כהן מבין קצת בנפש האדם, והוא אומר שכדאי לכתחילה להעדיף עידה דומה, כי יש מאפיינים לכל עידה, והניגוד עלול להפריע בשלום בית.

נראה לי שזו פעם ראשונה שאני חולקת עליך.
בדכ אני מסכימה עם דבריך.
אני חושבת שבנושא הזה ... עד שאתה לא עובר את זה מבפנים לא תוכל לדבר. וגם אם ציטטת את הרב שמחה כהן,יכול להיות שזה נכון במידת מה. אבל לבא ולומר שצריך להשתדך כל אחד עם העידה שלו אני חושבת שזה סופר צמצום. (ואפילו גיזעני) ...

ורק ליידע אותך... יש הרבה גזענות בציבור הספרדי בנושא הזה... מוחקים עדות שלמות...על הסף אבל להשתמש בהם כשרוצים...(ואני לא אפרט) הכל בסדר.. אבל מה ?להשתדך? אין מצב.. ואני מדברת מידע אישי בנושא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

שאשכנזי יקח אשכנזי, וספרדי שיקח ספרדי. ולשים לב שמי שמעידה חמה/קרה (בכל המובנים..) שיקח עידה חמה/קרה, נדמה לי שכל הספרדים הם חמים, אצל האשכנזים זה לא ממש ככה, וכל מקרה נידון לגופו. אני יכול אולי להבין שפוסלים גברים מעידה או שניים.. נשים הן בגדול טובות יותר. ויש עוד הרבה כללים בעניין, מכל מקום, לרוב, עידה מטביעה בנו חותם חיצוני ופנימי.
האשכול הזה מטעה, כי לא מבינים על מה מדברים, על עידה שונה בתוך המגזר הספרדי/האשכנזי, או נישואין בין אשכנזים לספרדים, ומה קורה אם מישהו לא רוצה אתיופי או תימני או מרוקאי ?....
אולי בכלל שמישהו יאזור אומץ וישאל על עידה מסוימת... ואין מה להתבייש, כל עידה יש לה הרבה יתרונות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 20:25 לינק ישיר 
בס"ד

חייכנית770 כתבה:

רציף כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

בס"ד

רציף,חשבתי שבמהלך שנותייך למדת דבר או שניים בקטע של "מה יגידו"(מי הם?שלדים שחיים 120 שנה מקסימום. לעומת האושר שאתה מפסיד בגללם.אם הזיווג שלך נמצא דווקא במקום שאתה פוסל בגלל ה"מה יגידו")

לא לפסול, נשמה.
זה אחד השיקולים בין הרבה שיקולים.
בגיל צעיר שוקלים זאת יותר, וכו'

וזה בסדר גם לפסול כל נתון נחוץ, כי שידוך חייב שימצא חן

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 07/07/2014 20:50:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 20:55 לינק ישיר 
.

טום888 כתב:

הרב ראובן לויכטר{תלמיד של הרב וולבה הועדים שלו על שידוכים מסתובבים פה בפורום} סיפר שהחתן שלו חיבר ספר תורני וזכה בפרס לספרות תורנית מטעם עירית בני ברק הגאון הרב פוברסקי שלי"טא מראשי ישיבת פונוביז שיבח את הספר
ואמר שלא ראה ספר שמעיד על עמל תורה כמו זה כבר 15 שנה
מספר הרב לויכטר התחלתי לבכות אתם יודעים למה? כי אם היו מציעים את החתן שלי בתקופה שהיה בשידוכים לבת של הרב פוברסקי הוא לא היה לוקח אותו כי יש על הבחור "סטיגמות" איזה סטיגמות החתן שלי בא מבית שהאבא לא בריא כל כך בנפשו ההורים גרושים והאמא חילונית בכלל אז זהו עם כאלה סטיגמות מוצדקות מי יסתכל לכיוון שלו בכלל?
אני הסתכלתי למה אני לא מחפש חתן עם סטיגמות חיוביות אני מחפש חתן חיובי בן תורה וכשראיתי שמדובר באחד כזה
אז מול אמת לא עומדת שום סטיגמה!!!
לא צריך להרחיב הסיפור בעד עצמו מי שעדיין לא הבין אין לי כח אליו אני סיימתי
כל טוב

תלוי מה הבעיה. יש סטיגמות, ויש העדפות כי שמענו כל מיני סיפורים, ויתכן שיש בסיס לדבר, אז מתייעצים עם אנשים חכמים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > השפעת העידה על הצעת שידוך -סקר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 26 27 28 לדף הבא סך הכל 28 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.