בית פורומים שידוכי חרדים

השפעת העידה על הצעת שידוך -סקר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/7/2014 21:12 לינק ישיר 
בדרך כלל

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

שיגושיח,יש עוד הרבה דברים הזויים יותר בחברה החרדית...מה יותר הזוי מלצפות מאישה קטנה להמליט 12 ילדים+לפרנס כמעט לבד +לעשות את כל מטלות הבית+להיות מטופחת ורזה+להיות פסיכולוגית צמודה של הגבר...ואח"כ להרצאות לה ש..."אין אישה כשרה העושה רצון בעלה".

מהר מאוד האיש מפרנס, אם זה מקצוע קודש או מקצוע רגיל. יש מעט נשים שמפרנסות לאורך זמן, ותמיד אנחנו עם יד על הדופק, הן בכמות הילדים המותרים לה להביא לעולם, והן האם בכוחה להמשיך לעבוד.
וחובה על האיש/הבן תורה לעזור בבית, גם אם האישה מתנגדת !

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 07/07/2014 21:12:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 01:03 לינק ישיר 

אתיופי ממש לא היה מזיז לי, העיקר לא מזרחי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/7/2014 11:37 לינק ישיר 
אני לא יודע על מה את שחה..

צדיקונת כתבה:

טום אתה כותב דברים גדולים ונכןנים אבל....אין מה לעשות יש חברות ויש מגזרים ויש דברים שלא עושים אותם כי כן, יש סטיגמה! אני לויגיד לך שכלכל סטיגמה מקשיבים ממש לא!!! אבל יש סטיגמות שאין מה לעשות וחייבים ללכת על פיהם כי כל המגזר הולך לפיהם ואני לומתכוונת לפרוש מהעדר!

שוב יש המון סטיגמות שלומקובלות עלי ואני לועושה אותם!המוןןןן! אבל יש כאלה שחייבים לעשות אותם אם אתה רוצה להיות שייך למגזר שלך...

היות וחרדים לא גרים יחד לפני החתונה אז נחוץ לקחת עוד מקדם ביטחון.
יש סטיגמות ספורות שאני מכיר ויתכן שיש מקום לחשוש לזה. כי יש דברים בגו.
ואנשים נזהרים כי ממילא הציבור שלנו ענק, אז מעדיפים לכתחילה הצעה שמצלצלת טוב

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 11:39 לינק ישיר 

בס"ד

תכלס רציף אתה רוצה להגיד שאיש איש יתחתן רק עם שבטו בכל ימות השנה?
ורק בט"ו באב יבאו לכרמים ולא יבחינו מאיזה עדה השני?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/7/2014 11:51 לינק ישיר 
לכתחילה

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

איש על מחנהו ואיש על דיגלו. ויש בזה הרבה מהחכמה. הרבה כשמתבגרים קצת אז לוקחים מכל עידה. אגב, אתיופי זה לא סטיגמה, זו אפשרות שאינה מתאימה. אם ראיתם אתיופי חבדניק חמוד אז תפנו אותו לחייכנית :)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 11:57 לינק ישיר 

בס"ד

מי אמר שזה אפשרות לא מתאימה?יש אתיופים עדינים יותר מאשכנזים חמומי מוח פולניים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/7/2014 12:39 לינק ישיר 
יש

גם כושים חמודים, עם חיוך כובש, ושיניים בוהקות, יאמי.. ממש כמו בסרטים !

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 08/07/2014 12:40:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2014 12:45 לינק ישיר 

בס"ד

בהחלט

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2014 16:48 לינק ישיר 
בזמנו

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

כולנו היינו בני אותה עידה.
בזמנינו יש אנשים שחושבים שבצ'יק אנשים משתנים,
תוך ששים שנה וכולנו אוהבים גיפלטע פיש וכמון במרק..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2014 11:33 לינק ישיר 

בס"ד

מה קשור אוכל?מי אמר שצריך לאהוב אוכל של עדה אחרת כדי להתחתן איתה?אם יש כבוד הדדי כל אחד מכבד את דעתו וטעמו של השני...בלי לאהוב באופן אישי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/7/2014 17:08 לינק ישיר 

כיפהאדומה1 כתב:
נועם_ושלום כתב:

כיפה, סורי שאני מתערב בנושא - שנראה לפי כמות התגובות יותר כשיחת נשים, אבל אולי מילה או שניים...אין לי מושג מה הרב שמחה כהן אוחז באמת ולכן לא אתייחס לעצם דבריו שנאמרו כאן בשמו.אני אומר את דעתי ומי שמעוניין או/ו חושב אחרת מוזמן לחלוק עלי - גם אם עשה זאת כבר לפני כן באשכול.סטיגמות הן תמיד דבר גרוע, וארחיב על כך בהמשך.ברור בהחלט שיש הבדלי מנטליות בין העדות / זרמים / מגזרים, הגם שכיום יש התקרבות רבה בנושא זה, אבל עדיין קשה להתכחש להבדלי טבעים באופן מלא.אמנם בייחס לשוני בהרגלי אכילה ועוד, ברור שהוא קיים, כמו למשל שפולנים אוהבים מתוק ועדות המזרח חריף. אבל עדיין זה דבר שניתן להתגבר עליו עם מעט רצון.אמנם, אלו שאינם מעוניינים בזה, נימוקם עמם שבמילא בבניית בית ישנו את הקושי הטבעי שבין שני בני זוג הבאים מבית שונה, עם אהבות שונות, עם הובי שונה, עם טבעים שונים, ובכלל שני אנשים שלושה דעות, וא"כ למה להכביד עם דברים נוספים שיכולים להכביד ומצריכים גישור נוסף מעבר לקשיים הקיימים בלאו"ה.שיקול זה הוא יכול להיות נכון, אך אם נהיה כנים עם עצמנו לרגע, עיקר הבעיה כיום שיש מרחק בעיקר בציבור החרדי בשידוכים בין עדות ומגזרים שונים היא סטיגמה ותו לא.נכון שיש את מה שמניתי לעיל, אך זה נכון בערבון מאד מוגבל ולו בגלל שגם בתוך העדות עצמם יש את בן הזוג שיאהב כך ויש את בת הזוג שתאהב אחרת. עיקר המניעה בשידוכים של מיזוג שני עדות  הוא הפחד מ"מה יגידו" (משפחה, חברים) וכן, גם מה יהיה עם השידוכים של הדור הבא המורכב מ.. (כמה מפחיד) שידוך כלאים!!!דווקא החשש הזה במקרים מסויימים הוא מאד נכון לצערנו, אבל זה רק בגלל הסטיגמות המכוערות של הציבור שלנו. כי כל סיבה אחרת ניתנת לפתרון ואינה משמעותית כמו עצם ההבדל המהותי שבין גבר לאשה והקושי הטמון בו.בברכת "והסירותי מחלה מקרבך", "ומחה ד' דמעה מעל כל פנים" ונאמר אמן.

תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 06/07/2014 23:43:11

ניסוח קולח ברור וכנה במיוחד...

(מילה או שניים....)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי כיפהאדומה1 ב- 07/07/2014 00:07:06

טנקס. :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2014 23:41 לינק ישיר 

רציף כתב:
צדיקונת כתבה:

טום אתה כותב דברים גדולים ונכןנים אבל....אין מה לעשות יש חברות ויש מגזרים ויש דברים שלא עושים אותם כי כן, יש סטיגמה! אני לויגיד לך שכלכל סטיגמה מקשיבים ממש לא!!! אבל יש סטיגמות שאין מה לעשות וחייבים ללכת על פיהם כי כל המגזר הולך לפיהם ואני לומתכוונת לפרוש מהעדר!

שוב יש המון סטיגמות שלומקובלות עלי ואני לועושה אותם!המוןןןן! אבל יש כאלה שחייבים לעשות אותם אם אתה רוצה להיות שייך למגזר שלך...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דיברתי על כל מיני סטיגמות לאו דווקא בשידוכים....
ויש המוןןןןן כאלה! אם צריך דוגמא רק תגיד,לצערי לוחסר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2014 00:14 לינק ישיר 

את עובדת בשביל החברה או בשביל הקבה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2014 17:20 לינק ישיר 
צדיקונת

צדיקונת כתבה:

רציף כתב:
צדיקונת כתבה:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דיברתי על כל מיני סטיגמות לאו דווקא בשידוכים....
ויש המוןןןןן כאלה! אם צריך דוגמא רק תגיד,לצערי לוחסר...

אשמח אם תפרטי לי כמה שיותר סטיגמות שיש בציבור החרדי דווקא.
תודה מקרב לב

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2014 17:35 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בס"ד

מה קשור אוכל?מי אמר שצריך לאהוב אוכל של עדה אחרת כדי להתחתן איתה?אם יש כבוד הדדי כל אחד מכבד את דעתו וטעמו של השני...בלי לאהוב באופן אישי...

א) אנחנו מאוד קשורים לאכול. ב) הרב שמחה כהן ממליץ בפירוש שאשכנזי יקח אשכנזי, ספרדי יקח ספרדי. ואין טעם להתווכח עם איש מקצוע.
ברור שהדעת נותנת שעידה זה משו עמוק באישיות, באוכל, בטעם הביגוד, רהיטים, למי לתת כבוד, וסדרי עדיפויות, בצרכי הגוף, בנימוסים.
ונראה לי גם הגיוני מה שאנשים אומרים שיש עידות ספורות שיש להזהר יותר.
כל הנ"ל זוהיא העדפה בגיל צעיר, כי בגיל צעיר מנסים למצוא התאמה מלאה כי יש אפשרות וכו'

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > השפעת העידה על הצעת שידוך -סקר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 לדף הבא סך הכל 28 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.