|
|
| נשלח ב-13/7/2014 17:42 |
|
| |
רציף, (ובלי לפגוע בך) אבל באמת שזאת אחת ההודעות שלך שהעלו לי חיוך על הפנים....  וגם חשבתי שכתבת (שם,שם) שאתה יצאת עם תמניה, לא?!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2014 18:59 |
|
| |
יודעי דבר אומרים
| riki_m כתבה: |  | רציף, (ובלי לפגוע בך) אבל באמת שזאת אחת ההודעות שלך שהעלו לי חיוך על הפנים....  וגם חשבתי שכתבת (שם,שם) שאתה יצאת עם תמניה, לא?! |
|
שאשכנזי עם ספרדיה או תימניה הולך, כי לא יפריע לו אם היא תכבד אותו, או תעיק עליו קצת או קצת הרבה עם החמימות העודפת שלה.. וכשספרדי יקח אשכנזיה והיא גם תהיה לה דיעה בבית כמנהג אשכנזיות חשובות, וגם היא לא תכבד אותו את הכבוד המגיע לו, או אז יעופו נעלי בית שלא נדע.. וברור שהרב שמחה כהן לא יסתבך ויספר לנו סיפורים ויחלק חילוקים כמוני, אלא הוא אומר בפשטות שעדיף לכתחילה ש... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2014 11:41 |
|
| |
בס"ד
לא כל הספרדים שוביניסטים ולא כל האשכנזים פמיניסטים.חברתי מכירה אישה שעובדת בבית רפואה שבאות אליה נשים אשכנזיות(חרדיות)עם סימני חבלה בגופן...(מבעליהם האשכנזים למהדרין.)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2014 11:54 |
|
| |
בס"ד
אבל בכללית אתה צודק..נפגשתי עם אשכנזיים והם באמת יותר יכולים לקבל שאישה קובעת ומביעה דעה בבית ויותר הרגשתי שהם יודעים לכבד ולהעריך אותי... אך אשכנזים שכלתניים-יכולים בשניות לשנות את עורם בגישה המכבדת,אם משהו בשידוך לא נראה להם. הם יחתכו בלי לב. היו גם ספרדים מכבדים וכו' אבל הם היו מעטים...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2014 13:10 |
|
| |
פה את טועה
| חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
אבל בכללית אתה צודק..נפגשתי עם אשכנזיים והם באמת יותר יכולים לקבל שאישה קובעת ומביעה דעה בבית ויותר הרגשתי שהם יודעים לכבד ולהעריך אותי... אך אשכנזים שכלתניים-יכולים בשניות לשנות את עורם בגישה המכבדת,אם משהו בשידוך לא נראה להם. הם יחתכו בלי לב. היו גם ספרדים מכבדים וכו' אבל הם היו מעטים... |
|
להוריד בלי טאקט, בלי לב, עם תחמונים לא יפים, זה שייך אצל אנשים מכל העידות, כמובן. ואצל כל העידות יכול לקרוא שגבר מזן מסוים יעיף סתירה לאשתו בטעות, כי הנשים לפעמים באמת יודעות לשגע את השכל ולהוציא מהכלים. גם נשים לעיתים צורחות ומכלות את זעמן על הסביבה, החיים לא פשוטים כל כך. יותר מצוי אצל ספרדים שנדלקים בקלות, וכופים את דעתם על הסביבה, והספרדיות זה בא להם טבעי להתמודד עם דברים כאלה, הן רגילות לפנק את בעליהן בכל מיני כינויים מחחמי לב וכו' ובמקום שהן יגידו את דעתן בפה מלא, הן פונות לבעל ואומרות, יוסי מאמי, התגעגעתי אליך, נשמה, ואז מפנקות אותו בארוחה דשינה.. וכשיוסי דשן שבע ומרוצה, היא שבה ומשוחחת.. ואז היא אומרת, מה דעתך אולי לצאת לשבת ?... וחוזרת לעיסוקיה. כשהיא מתכננת להוביל את יוסי ולסובב אותו שיסכים על שבוע נופש במלון כינר..
תוקן על ידי רציף ב- 14/07/2014 13:20:11
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 14/07/2014 13:35:13
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2014 13:19 |
|
| |
בס"ד
א.לא מדברת על "להוריד" לפני,אלא בתוך השידוך,אם משהו לא נראה לבחור/למשפחה,הוא בצורה שכלתנית יחתוך בצורה קרה ללא לב.אבל...עם חיוך. ב.לא יודעת אם כל הנשים הספרדיות נוהגות כך או שזה רק סיפורי אגדות מה שכתבת...בכ"ז אני אישית לא ממש מהסגנון הזה...אלא יותר רוצה להחליט כמו בן אדם יחד עם בן זוגי....בלי לסובב... יותר נכון הגבר צריך "לסובב" אותי כדי שארצה לשמוע לו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2014 13:21 |
|
| |
בס"ד
אגב,לא מתאים לך להצדיק אלימות.מה שלא יהיה אלימות היא מחוץ לתחום לאדם יר"ש עם מידות טובות. ושום סיבה בעולם לא מצדיקה התנהגות חייתית/פריקת עצבים/חינוך ע"י מכות.נקודה. כל הבעיות מתחילות מהמוח-כשהמחשבה שלך מצדיקה אלימות.זה יהיה.אם תוקיע אותה -היא לא תופיע לעולם במעשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2014 13:31 |
|
| |
נכון
את מצטטת יפה יפה דיעה נכונה וחשובה. ויש עוד ערכים חשובים אחרים וזה שהאישה תשתדל מאוד לא לשגע את בעלה, וכמובן שהבעל יתייחס לאשתו כמו מלכה. וגם יכול לקרוא שיש נשים חלשות שמרימות את הקול, ואפילו מכות את הילד פעם בתקופה, ויש גם גברים שנשברים. זה אסור, זה פשע, זה לא מתאים, זה קורה. והגבר צריך טיפול, וכנראה גם האישה, לא מאסר.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 14/07/2014 13:32:41
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2014 13:48 |
|
| |
א.לא מדברת על "להוריד" לפני,אלא בתוך השידוך,אם משהו לא נראה לבחור/למשפחה,הוא בצורה שכלתנית יחתוך בצורה קרה ללא לב.אבל...עם חיוך. ב.לא יודעת אם כל הנשים הספרדיות נוהגות כך או שזה רק סיפורי אגדות מה שכתבת...בכ"ז אני אישית לא ממש מהסגנון הזה...אלא יותר רוצה להחליט כמו בן אדם יחד עם בן זוגי....בלי לסובב... יותר נכון הגבר צריך "לסובב" אותי כדי שארצה לשמוע לו |
|
לך זה נראה שהאשכנזי מוריד בלי לב. אז יש הבדלי מהות וסיגנון. אצל הספרדיות זה אחרת, הן יודעות איך לתמרן ולכבד את הגבר וכו' את, או שאת אחרת. או שזו השפעה עדתית, יש גם אצל עידות ספרד שהנשים שמה יש להן מעמד, הן חריפות ודעתניות, (וגם טובות (ומפנקות
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 14/07/2014 13:53:28
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2014 14:00 |
|
| |
בס"ד
מה זה בשבילך "לשגע" את הבעל?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2014 15:00 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
א.לא מדברת על "להוריד" לפני,אלא בתוך השידוך,אם משהו לא נראה לבחור/למשפחה,הוא בצורה שכלתנית יחתוך בצורה קרה ללא לב.אבל...עם חיוך. ב.לא יודעת אם כל הנשים הספרדיות נוהגות כך או שזה רק סיפורי אגדות מה שכתבת...בכ"ז אני אישית לא ממש מהסגנון הזה...אלא יותר רוצה להחליט כמו בן אדם יחד עם בן זוגי....בלי לסובב... יותר נכון הגבר צריך "לסובב" אותי כדי שארצה לשמוע לו |
|
לך זה נראה שהאשכנזי מוריד בלי לב. אז יש הבדלי מהות וסיגנון. אצל הספרדיות זה אחרת, הן יודעות איך לתמרן ולכבד את הגבר וכו' את, או שאת אחרת. או שזו השפעה עדתית, יש גם אצל עידות ספרד שהנשים שמה יש להן מעמד, הן חריפות ודעתניות, (וגם טובות (ומפנקות
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 14/07/2014 13:53:28 |
|
בס"ד
נשמע שבגלל זה תעדיף ספרדיה.... למרות שזה נשמע קצת אגואיסטי לחשוב לקבל.אתה גבר ומתפקידך לתת ולהשפיע ולא לחשוב על לקבל. הייתי ממליצה לך לשמוע קצת הרצאות בנושא באתר דעת- של הרב יצחק ערד.שמלמד על מהות הנישואין.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 16:13 |
|
| |
|
|
יש הרבה דוגמאות, נגיד שאין מספיק כסף, והגברת חוגגת לה וקונה בלי חשבון, לא מעניין אותה התקציב המשפחתי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 16:16 |
|
| |
תוקן על ידי רציף ב- 16/07/2014 16:27:55
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 16:21 |
|
| |
נכון, הספרדיות נחשבות שיש להן אופי טוב יותר, רכות, ענוותניות, מכבדות, חמות, חסכניות יותר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 08:44 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
|
|
יש הרבה דוגמאות, נגיד שאין מספיק כסף, והגברת חוגגת לה וקונה בלי חשבון, לא מעניין אותה התקציב המשפחתי נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בס"ד
כן זה יותר סגנון אשכנזי... מה חוץ מזה?
|
|
|
|
|