|
|
| נשלח ב-6/7/2014 12:44 |
|
| |
אריאל, 1. לא תסור אומר שיש סמכות לחכמים לקבוע דברים בנוסף לתורה ולפרש את התורה. מה לא ברור כאן? השאלה מיהם החכמים? את זה קובע הציבור ובוודאי הסכמת החכמים עצמם (שקיבלו את התלמוד). 2. אם ניחא לך עם השמות הללו, אז לבריאות. אני גם לא נבהל משמות אחרים, כמו רפורמים וקונסרבטיבים. השאלה מה נכון ולא מיהו מי. 3. אני מסכים שאין ראיה, ואף אחד לא טוען שיש ראיה. דומני שרוב העיקרים לא נסמכים על ראיות אלא על מסורת. השאלה עד כמה המסורת היא אמינה (האם זה באמת מסיני). זה הכל. האם יכולה להיות ראיה שיבוא המשיח? או שהתורה לא תהיה מוחלפת? מדובר בתפיסות שעוברות במסורת. השאלה מה מקורן ומי המציא אותן (אם בכלל). כל אחד יגבש את עמדתו לפי ראות עיניו. איני רואה מה הבהלה. לכל היותר לא יבוא משיח וכשנעלה למעלה (אם בכלל) נמצא שאין עוה"ב. אז מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 12:51 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס לא הבנתי- אתה אומר כי האמונה בטקסט של ספר התורה היא ע"ז ? |
|
אני אומר שקידוש הטקסט מול חכמים חיים, זו עבודה זרה של תורה. הרי התורה אומרת שבכל דור חייבים לשמוע לנביא של הדור (דברים פרק יז יא עַל פִּי הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יוֹרוּךָ וְעַל הַמִּשְׁפָּט אֲשֶׁר יֹאמְרוּ לְךָ תַּעֲשֶׂה לֹא תָסוּר מִן הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְךָ יָמִין וּשְׂמֹאל:) כלומר לחכמים של הדור ולכן התורה מתחילה לא מקדשת את עצמה כמו שהצדוקים עשו עם ה"לא תבערו אש" וכדומה. אם יבוא מישהו אם בנו הבן סורר לבית דין להריגה מכוח קידוש הטקסט משמים כביכול ? אם יבוא מישהו לנקום עין תחת עין מכוח הטקסט משמים כביכול ? אם יבוא מישהו לעשות ראש השנה דווקא בניסן כלומר יקבע לוח השמשי מכוח קידוש הטקסט ? אם יבוא מישהו לטעון שבתפילין צריך לשים את עשרת הדיברות ?
התורה בא לשלול כל סמכות אלילית ולכן אייך אפשר לקדש את התורה עצמה כסמכות ? על פי החשיבה הבסיסית הזו חז"ל בזמנם נלחמו (השקפתית) נגד הצדוקים. אותו דבר הספורנו נזעק על אלה שמקדשים את המתים ואומר שאין לך אלוהים אחרים יותר גדול מיזה. גם האבן עזרא נזעק ואומר בתוקף (אבן עזרא קהלת פרק ה) "רוח אל עשתנו כלנו ומחומר קורצו הקדמוני' כמונו ואוזן מלים תבחן וכלנו נדע כי דניאל היה נביא ורב על כל חרטומי בבל וחכמיה והנה אמרו חכמים ז"ל טעה דניאל בחשבונו והחשבון הוא דבר קל ועוד כי ירמיה הנביא בזמן דניאל היה ואחר שהראו חכמינו הראיה על טעותו האמור יאמר להם אילו היה דניאל חי היה מטעה המטעים אותו ?!"
הכלל הפשוט והבסיסית של היהדות היא שרק חכמים חיים הם הסמכות הבלעדית שלנו. ודווקא כל אלה שמקדשים את התורה ואת המתים ?! הם הם הצדוקים המקוריים !!! הרציונליות שבחשיבה הזו היא שכל חוק אנושי או אפי' חוק משמים (אמתיות פילוסופיות או מדעיות)?! הם חוקים יבשים ועיוורים שלא יכולים לעולם לראות ולהרגיש ולדעת את המציאות העכשווית ולכן לא יכולים לעשות צדק ומשפט על באמת. רק חכמים חיים יכולים להרגיש ולראות האם החוק היבש או החוק האלוהית (האמתיות הפילוסופית או המדעית) רלוונטית כעת. הדוגמא שאני אוהב לתת היא הצוו של "לא תגנוב" האם לא תגנוב קביל כצוו אלוהי מאדם שנשללת ממנו את הטבע ? התשובה היא כמובן שמותר לו לגנוב על דרך "לא יבוזו לגנב כי יגנוב למלא נפשו כי ירעב" (משלי)
תוקן על ידי maxmen ב- 06/07/2014 12:58:37
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 12:57 |
|
| |
האם לומר שלא כל מה שכתוב בתלמוד הוא מסורת ממשה רבינו - הוא צדוקיות? כי אז הרמב"ם הוא הצדוקי הכי גדול.
הלכות ממרים פרק א ג אחד דברים שלמדו אותן מפי שמועה, והם תורה שבעל פה, ואחד דברים שלמדו אותן מפי דעתן באחת מן המידות שהתורה נדרשת בהן ונראה בעיניהם שהדין בדבר זה כך הוא, ואחד דברים שעשו אותן סייג לתורה ולפי מה שהשעה צריכה, והם הגזירות והתקנות והמנהגותבכל אחד ואחד משלושה דברים אלו, מצות עשה לשמוע להן, והעובר על כל אחת מהן, עובר בלא תעשה. ד הרי הוא אומר "על פי התורה אשר יורוך" (דברים יז,יא), אלו הגזירות והתקנות והמנהגות שיורו בהם לרבים כדי לחזק הדת ולתקן העולם; "ועל המשפט אשר יאמרו לךתעשה" (שם), אלו דברים שלמדו אותן מן הדין באחת מן המידות שהתורה נדרשת בהם; "מכל הדבר אשר יגידו לך" (ראה שם), זו הקבלה שקיבלו איש מפי איש. ה [ג] דברי הקבלה, אין בהן מחלוקת לעולם; וכל דבר שתמצא בו מחלוקת, בידוע שאינו קבלה ממשה רבנו. ודברים שלומדין מן הדיןאם הסכימו עליהן בית דין הגדול כולם, הרי הסכימו; ואם נחלקו בהןהולכין אחר הרוב, ומוציאין הדין אחד לרבים.
לתלמוד יש מעמד מיוחד לעומת שאר ספרי ההלכה אבל זה לא הופך אותו ל"תורה מסיני". (לפחות לא כולו) אם תמצא טעויות בבית יוסף אתה לא תבטל את כל השולחן ערוך, נכון?
אגב, על העולם הבא בעצמו חז"ל אמרו שהם לא יודעים מה יש שם אז שאנחנו נדע? אלה דברים שלא אמורים לעניין אותנו - דווקא הצדוקים הם שעושים לשם מתן שכר וברגע ששמעו מאנטיגנוס שצריך לעבוד ללא ציפיה לתמורה כפרו בכל. (הרמב"ם מסביר ביתר פירוט בהקדמתו לפרק חלק, עיי"ש)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 13:14 |
|
| |
[quote]מקס
לא הבנתי- אתה אומר כי האמונה בטקסט של ספר התורה היא ע"ז ?
אני אומר שקידוש הטקסט מול חכמים חיים, זו עבודה זרה של תורה.
הרי התורה אומרת שבכל דור חייבים לשמוע לנביא של הדור כלומר לחכמים של הדור ולכן התורה
איפה התורה אומרת זאת? נדמה לי שהיא אומרת ההפך אני מביא רק בשביל לדייקדברים פרק יג (ב) כִּי יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא אוֹ חֹלֵם חֲלוֹם וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת אוֹ מוֹפֵת:
(ג) וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר אֵלֶיךָ לֵאמֹר נֵלְכָה אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לֹא יְדַעְתָּם וְנָעָבְדֵם:
(ד) לֹא תִשְׁמַע אֶל דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא אוֹ אֶל חוֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא כִּי מְנַסֶּה יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם אֶתְכֶם לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אֹהֲבִים אֶת יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם בְּכָל לְבַבְכֶם וּבְכָל נַפְשְׁכֶם:
(ה) אַחֲרֵי יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם תֵּלֵכוּ וְאֹתוֹ תִירָאוּ וְאֶת מִצְוֹתָיו תִּשְׁמֹרוּ וּבְקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ וְאֹתוֹ תַעֲבֹדוּ וּבוֹ תִדְבָּקוּן:
ולא אל המצוות החדשות שנתנו החכמים של אז ולא של היום
זה בשביל להעמיד דברים על דיוקם בתורה.
באופן עקרוני אני מסכים איתך, כי החחכמים של היום יותר חשובים לפסיקה מאשר חכמי העבר.
אבל משום מה נדמה לי כי אתה נאה דורש ולא נאה מקיים,
אתה מרבה לצטט את הספורנו הראב"ע את חז"ל ועוד הרבה מתים אחרים
אבל לא ראיתי אותך מצטט רבנים חיים - למשל את הרב מימוני הרב מיכי הרב נבנצאל או אחרים חיים ממגזרך,
הגדלת לעשות ולהרגיז ולהכאיב לי ולאחרים באשכול הסמוך על הקדיש של האם השכולה.
במעמד אמירת הקדיש של -הרבנית רחל פרנקל- האם השכולה, נכח הרב הראשי לישראל- הוא חיי, היה אפשר להבין כי הוא ענה אמן לקדיש שלה, בכל אופן שתק, ש/תיקב כהודעה דמי,
אבל אתה עם כל המטען שלך של רבניך המתים שלא קבעו הלכה בנושא יצאת בשטף קצף מכוער ביותר.
אז אתה לא בדיוק מקיים את דבריהם של החיים, אלא אתה עובד ע"ז אם המתים.
]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 13:33 |
|
| |
אדם, יש כאן שתי שאלות: 1) לדעת חז"ל כמה מדבריהם הם תורה מסיני - לא הכל אבל אחוז מסויים. 2) כמה באמת הוא תורה מסיני - אין ראיה ליותר מאפס אחוזים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 13:35 |
|
| |
נראה לי, אריאל, שאתה מחפש איזה מאובן אלהי על מנת לקשור עצמך אליו בכבלים ולהיות בטוח. אני מבין את התורה שלנו, במובן הרחב של המושג, כדבר חי ונושם ותוסס, נסמך על העבר ומשתנה, כדרך שאני תופס את עצמי. תעודת הזהוי שלי לא השתנתה עשרות שנים, אני השתנתי הרבה, אף על פי שבה בעת, אני עצמי טוען להיותי אותו האדם המופיע בתעודת הזהוי שלי.
שאלות ספקות וברורים חיוניים בכל דבר חי. כאשר אותו יצור חי מאפשר שאלות וחותר לספק תשובות, הוא מגלה חיות וחוסן פנימי. כאשר הוא חלש ואינו יכול להתמודד עם המציאות, הוא נעשה שמרן מאובן וסופו לשבוק חיים.
זאת ועוד, מאז נעשה האדם ליצור חושב, מזה אלפי שנים, כל השאלות הקיומיות והמהותיות, אשר שאל את עצמו אודות עצמו, נותרו בעינן ללא פתרון. האדם הוא יצור השואל שאלות אשר בהכרח הן נשאלות ואין בידו להשיב עליהן כיוון שהן חורגות מגבולות אפשרויותיו. זה המימד הטראגי של האדם. אפס המוצא לא הביא לידי החלטה להתאבדות המין האנושי.
ספרי הנ'ך לא נכתבו על ידי נביאים אלא על ידי סופרים. אם אתה קובע את ערכם של הנביאים על פי הצלחתם המעשית, הרי שאינם שווים פרוטה, הם נכשלו כישלון חרוץ. ערכם נובע מתוכן ועוצמת הדרישה שהציבו לציבור ולהנהגה, דרישה שעיקרה חברתית מוסרית, ונעשתה, עם הזמן, גם מכוונת כלפי האנושות כולה, והיא ניצבת בפנינו בעוצמה חריפה גם היום. ההכרה שלנו היא שמעניקה להם ערך של אמת.
ערכה של התורה [חמשת החומשים] נובע קודם כל מהתוכן שלה, אשר בחלקו הפך, גם הוא, כלל אנושי. גדלותם של החכמים במה שמחד שימרו אותה כיסוד קבוע ויציב, ומאידך לקחו לעצמם את חירות הפירוש, ההרחבה והפיתוח שלה. לא בשמים היא, חירות על הלוחות, לא ננעלו שערי הפירוש, אלו ביטויים המעידים על כושר החיות והעוצמה של התורה [במובנה הרחב].
עיסוקם של חז'ל היה ביצירת מערכת משפטית מקיפה, הכוללת בהכרח גם ערכי חברה ומוסר. הם לא הנהיגו מדינה, לא הובילו צבא, ולא ערכו תקציב שנתי. לא היה בהם מדען וחוקר טבע, סופר או פילוסוף, גם לא פיתחו תאולוגיה שיטתית ודי היה להם ב'משל למלך'. אין מחשבה עיונית מהו עולם הבא, מהו חלק בעולם הבא, כיצד מערכת העולמות מתקשרת יחד למבנה שיטתי. יש כמובן הרבה מיתוסים והירהורים. לו עניין העולם הבא ומקומי בו היה נחשב הרבה בעיני מיד הייתי הופך קתולי. שם העניין ברור ומסודר היטב, אפשר אפילו לקנות מקום שמור מכובד. המעוניין יכול לערוך סיור מקדים בעברית מדוברת ב'קומדיה' של דנטה. דעה אישית: הסיור מומלץ, אבל ההמרה? לא, תודה.
עודד
תוקן על ידי 932woland ב- 06/07/2014 13:38:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 14:00 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | | איפה התורה אומרת זאת? נדמה לי שהיא אומרת ההפך אני מביא רק בשביל לדייק דברים פרק יג (ב) כִּי יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא אוֹ חֹלֵם חֲלוֹם וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת אוֹ מוֹפֵת:
(ג) וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר אֵלֶיךָ לֵאמֹר נֵלְכָה אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לֹא יְדַעְתָּם וְנָעָבְדֵם:
(ד) לֹא תִשְׁמַע אֶל דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא אוֹ אֶל חוֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא כִּי מְנַסֶּה יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם אֶתְכֶם לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אֹהֲבִים אֶת יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם בְּכָל לְבַבְכֶם וּבְכָל נַפְשְׁכֶם:
(ה) אַחֲרֵי יְקֹוָק אֱלֹהֵיכֶם תֵּלֵכוּ וְאֹתוֹ תִירָאוּ וְאֶת מִצְוֹתָיו תִּשְׁמֹרוּ וּבְקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ וְאֹתוֹ תַעֲבֹדוּ וּבוֹ תִדְבָּקוּן:
ולא אל המצוות החדשות שנתנו החכמים של אז ולא של היום |
|
מצטער אתה מתבלבל בין שני דברים בסיסיים. נביא שיאמר לעבוד ע"ז ? לא שומעים לו !! בכל זאת יש מחז"ל שאמרו שעדיף לרוץ לבית ע"ז מלהתחבר עם מין = כופר מופקר. כלומר גם את הציווי הזה לפעמים יש היתר כמו המשכן והקרבנות שהיו ע"ז לכל דבר, גם עבדות האלוהים היא עבודה זרה לכל דבר שמותר לצורך.
העניין הוא פשוט שהתורה היא החוקה שלנו (חוקה = חשיבה בסיסית) ועל פי החוקה שלנו כל חכמי הדורות פסקו לפי המציאות שהיה בדורם. כלומר מבחינת זה התורה היא משמים (וזה עומק האמונה שלנו שהתורה משמים). מהי הבסיס שבבסיס של החוקה שלנו שהיא משמים ? שאין אנו עובדים עבודה זרה בשום אופן אפי' שהנביא או אלוהים בעצמו יאמר כך וזה משמעות הפסוקים שצטטת לעיל. שאפי' נביא או האלוהים יאמר לעבוד ע"ז כמו הלאומניות המודרנית או הקפיטליזם המודרנית ?! אז לא שומעים לו !! הרציונליות שבחוקה שלנו היא שכל דמיון\ישות שמקדשים על חשבון הפרט ?! הוא הוא ע"ז של תורה !! אפי' קידוש ישות שנקראת "עם היהודי" עם הנבחר וכדומה ? היא גם ע"ז של תורה !! אין ישות ואין ממים של דוקינס, כולם הם עבודה זרה שאפי' האלוהים יצוו על כך ?! אסור לשמוע לו !! יש אך ורק את הפרט שבשבילו נברא העולם על דרך חייב אדם לומר שבשבילי נבראה העולם ולכן לא מקבל שום סמכות של ישות דמיונית אפי' את סמכותו של האלוהים, מותר לו לגנוב ולרצוח את מי ששולל ממנו את הטבע בשם הישות הדמיונית = ע"ז.
רק אחרי שכל בני אנוש יקבלו את הבסיס הזה (= שמע ישראל השם אלוהינו השם אחד = אין ישות רק הפרט = אחד) ?! אז אפשר להתחיל להגדיר חוקי מוסר וערכים, כלומר אחרי שחלקו את הטבע לכל פרט ?! אז אפשר להמציא את חוקי הקניין וכתוצאה את חוקי הלא תגנוב.
ולכן היהודי דורש את ארץ ישראל מכוח החלוקה של נח לבניו (ולכן לא קיבל את ארץ מצרים עצמו וטרח ללכת למדבר ארבעים שנה) ומכוח חוקי הירושה. ולכן כל מי שמקדש את ארץ ישראל בלי הבסיס הזה ולא מחלק אותה לכל פרט ואפי' לזר שרוצה להתנחל בו ? אז הוא עובד ע"ז של תורה !! כי הוא חוטא בשנים 1, ממציא את הלאומניות כלומר מקים דגל וישות דמיונית על חשבון הפרטים שנשללת מהם הטבע שאפי' מים אסור לו לאגור על פי החוק 2, מקדש את האדמה על חשבון הפרט ועל חשבון הרווקים והרווקות כלומר הוא מוכן להקריב ילדים שלא זכו לזרע של קיימא למען הישות הדמיונית שלו שנקראת לאומניות. זה נקרא ע"ז של תורה שאפי' יבוא האלוהים בעצמו ויאמר שצריך לגייס רווקים ורווקות למען החברה ?! לא נשמע לו !! וזה מה שהתורה מלמדת אותנו עם הפסוקים שצטטת לעיל.
לגבי דברי ההבל שלך בהמשך, אני לא השיב לך ואין לך ולמאודיב מחילה לעולמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 14:37 |
|
| |
אני בוטח באינטלקט הקולקטיבי של אלפי חכמי ישראל בכל הדורות, ומכח "אמונת חכמים" זו - אני בוטח גם ביצירה שהם יצרו.
אין הם חפים מביקורת, תמיד אשאל "מנלן", אך ביטחוני בחכמתם, ובכך שגם הם ביררו תמיד וחיפשו את האמת לאמיתה - נוסכת בי כוחות נפשיים לא לסור מהוראתם.
וגם אם טעו פה ושם - עדיין אזלינן בתר הרוב, והחכמה תחיה אותם ואותי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 14:38 |
|
| |
התורה אומרת כי אדם שידבר בשמו- ויצוה להגיד בשם ומלכות אשר קידשנו במצוותי וציונו, על דבר שברור לכל זב חוטם שלא אלקים ציוה, אומרת התורה רק בקול אלוקים תשמעו..
איני יודע על מה לא תסלח לי? כי הרי יש לך כשרון מלידה לא לענות לענין, להכניס את רוח הנבואה שלך שאליה אתה רומז שצריכים לקיים דברי אנשים חיים. ובעיקר קבל את מלוא הערכתי- אתה אף פעם לא נותן לאמת ולעובדות המוצקות לבלבל אותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 14:47 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | איני יודע על מה לא תסלח לי? |
|
אני אומר וזועק בכל כוחי ונפשי ונשמתי שוב ושוב שאני לא מבקר את האימא הנ"ל ואתה ומואדיב ממשיכים להתעקש ולהשתין עלי על חשבון להגדיל לכם את האגו כאילו אכפת לכם ממנה ומילדיה יותר ממני, הרי אם באמת היה אכפת לכם ? אז אייך אתם נותנים לישות הדמיונית (= מדינה לאומניות) לגייס רווקים ורווקות למען החברה ?? אגב: מה עם המתת חסד ? לא כדאי להמית את האימא על פי דעת רופאים ופסיכולוגים כי היא תסבול כל חייה משכול נצחי ?
תוקן על ידי maxmen ב- 06/07/2014 14:48:37
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 14:55 |
|
| |
| פתיאמי כתב: |  | | "אמונת חכמים" . |
|
זה לא מספיק, כי אם כך הערבי המתאבד צודק כי הוא פועל על פי האמונת חכמים שלו. ולכן היהדות דורש (ומחייב כל אחד ואחד) ממך ללמוד בעצמך את התורה ולהבין דבר מתוך דבר. נכון שעד שנבין יש לנו אימון = אמונת חכמים, אבל זה רק אמצעי זמני. הרי אייכמן גם טען ששמע לפקודות של החכמים מעליו. התורה דורש מכל אחד להיות נביא כמשה על דרך "מי ייתן כל עם השם נביאים" עד שנהיה בדרגה כזו, ניתן אימון אבל לא אימון בבסיס כמו לעבוד ע"ז = לאומניות וישות דמיונית. בזה לא נותנים אימון באף חכם. על דרך "מי שלא חס על כבוד קונו ? טוב לו שלא נברא ! ומיהו כבוד קונו ? שכלו של אדם (חז"ל והרמב"ם). כלומר השכל והבינה האחדותית שנטע בך האלהים היא היא הסמכות הבסיסית.
תוקן על ידי maxmen ב- 06/07/2014 14:57:21
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 14:55 |
|
| |
ביחס לציטוט מצ'טרסון על מסורת שהבאתי:
יש מושג של: "אל תבוז כי זקנה אימך".
פעם, כשהיית תינוק קטן, אמא שלך החליפה לך טיטולים, היית תלוי בה במאת האחוזים. היום היא בת 85 והיא מדברת שטויות. אל תבוז רק בגלל שהיא זקנה. זו עדיין אותה נפש שינקת ממנה.
לכן אני מחזיק בביתי זוהר וקורא בו, לכן אני מספר לילדים סיפורי חז"ל, גם אם אני לא בטוח בחשיבות של המסר.
הדברים הללו קיימו אותנו במשך הגלות ואני אסיר תודה אליהם, עם כל המגרעות והפגמים.
חכמי ישראל היו בראש ובראשונה מסורים לקהילתם.
"יפקוד ה' אלקי הרוחות איש על העדה, ולא תהיה עדת ה' כצאן אשר אין להם רועה"
רחמנות כנה זו, והרצינות אשר בתוכה - הם שגורמים לי לבטוח בחז"ל ובכנות כוונותיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 14:56 |
|
| |
החכמים שלי הם מזן שונה! מה לעשות!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 15:05 |
|
| |
| פתיאמי כתב: |  | | החכמים שלי הם מזן שונה! מה לעשות! |
|
אוקיי גם אייכמן והערבי אומרים אותו דבר. מה עונה להם האלוהים (הצדק המוחלט) ? התשובה היא שהאלוהים עונה להם: איפה השכל שנתתי לכם ?
אני לא חולק עליך עקרונית אני רק מסביר את המושג של אמונת חכמים. כלומר להפוך חכם חיי לסמכות עיוורת מכוח אמונת חכמים ?! גם לא נותן לך חיסיון, לא תבונית ולא מוסרית. למשל אם חכם זמנינו מתיר לנהוג במכונית, אז אם הרגת ח"ו או אם נהרגת ח"ו ? אז היית רוצח או מתאבד ולא יעזור לך הטיעון שסמכתי על החכמים. הרגת בשוגג קרוב למזיד וכן ההתאבדות.
ולכן אני מסביר למה אמונת חכמים לא מספיקה וחייבים ללמוד לבד ולשמש חכמים חיים, כך שנהיה מביני דבר מתוך דבר.
תוקן על ידי maxmen ב- 06/07/2014 15:15:03
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 15:25 |
|
| |
מקסמן
צודק. לא מספיק רק הסתמכות עיוורת על חכמתם של אחרים!
בהחלט צריך מיזוג של שניהם. גם החכמים וגם השימוש ובעיקר - השכל.
"כי לא ניתנה תורה לאשר אין דעת לו, והמלאך בין אדם ובין אלקיו - שכלו"
(אבן עזרא)
|
|
|
|
|