בית פורומים עצור כאן חושבים

מעצכ"ח אל הניאו-צדוקיות ומשם לכפירה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/7/2014 15:51 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

מהי היא ההגדרה שלך למושג "מודעות" ?

אני לא מבין איזה הגדרה אתה רוצה הגדרה טכנית אייך זה פועל או מהי בכלל מודעות ?

שאני אומר מודעות אין מתכוון לעצם שאני  מודע לסביבתי, אני מודע לקיומי. כך כל בעל חיי מודע לעצמו ולסביבתו ויודע למשל שאסור להתקרב לקצה של הצוק.

עכשיו כל זה נמצא במוח הפיזי כלומר ביום שאני הצליח לפגוע בתא האחראי למודעתי שאסור להתקרב לצוק, אז אני ייפול משם.
יש פגועי מוח שאין להם מודעות לפרצוף ותמונה של האימא שלהם כך שהיא לא קיימת כלל מבחינתו וכל זה היא פיזיקה.
הרי אם הרוח הוא ישות בפני עצמו ? אז אייך אני לא מודע לאימא שלי ?
אייך בשתיית יין אין אני, אני ? אם האני שלי נצחי אז אייך יין שהיא גשמי ולא רוח יכולה להשכיח ממני מי אני ולא להיות מודע לעצמי ולסביבתי ?

כך הבינו את זה כל בני אנוש מימי קדם עד שהגיע אלפטון שהמציא את ההוויה האלוהית וההוויה של הנפש ומשם בני אנוש הידרדרו לאלילות חדשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2014 17:12 לינק ישיר 

maxmen כתב:

יש פגועי מוח שאין להם מודעות לפרצוף ותמונה של האימא שלהם כך שהיא לא קיימת כלל מבחינתו וכל זה היא פיזיקה.
הרי אם הרוח הוא ישות בפני עצמו ? אז אייך אני לא מודע לאימא שלי ?

תינוק שנולד לפני חודשיים והמוח שלו תקין, כאשר הוא רואה את אמו הוא לא יודע מי היא.
האם הוא חסר מודעות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2014 17:19 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
ירמיהו,
א. לא נכון שהקביעה האמונית היא סובייקטיבית. איני מבין במה שונה הטיעון: העולם מורכב ולכן יש מי שברא אותו, מהטיעון: יש עצמים שנופלים לכדור הארץ ולכן יש כוח גרביטציה שמושך אותם. אני לא עושה השוואה בין רמות התוקף (אם כי גם זה אפשרי) אלא בין סוגי הלוגיקה. גם את כוח הגרביטציה אף אחד לא ראה ולא מישש, ובכל זאת מקובל לחשוב שהוא קיים. מסיקים זאת מתוך תצפיות אמפיריות (+הנחת עקרון הסיבתיות). גם האמונה באלוקים יכולה להיות מושגת בדיוק באותה צורה (הראיה הפיזיקו-תיאולוגית, במינוח של קאנט).
לא הבנתי מדוע אתה טוען שיש כאן רצף אינסופי של רמות. ברור שאו שאלוקים קיים או שלא. כלומר מדובר במשפט עובדה. לגבי מידת הוודאות שלי בקיומו, כאן יכול להיות רצף של רמות. בדיוק אותו דבר לגבי כוח הגרביטציה או כל טענה עובדתית אחרת. העובדה היא נכונה או לא, אבל רמת הוודאות שלי לגביה יכולה להיות על רצף אינסופי של רמות.
לגבי השאלה איזו עאוצמת אור תיחשב לאור, אתה נכנס לפרדוקס הערימה. הפרדוקס הזה יכול לתקוף כל מושג יומיומי, והוא לא קשור לענייננו בשום צורה שאני מצליח לראות.

1. אפשר שאיני מתנסח בבהירות הראויה, ושמא מקצר אני במקום שאמרו להאריך, על כן אפרש שיחתי:
כתבת: "כיצד ניתן לתת אמת מידה לוודאות? ומה תהיה אמת המידה לאמת המידה הזאת? רמת הוודאות נקבעת אצל כל אחד לפי קריטריונים שלו. וזה עסק שלו ורק שלו מה הרף שממנו והלאה הוא מוכן להיות מחוייב ולהיקרא מאמין. וכי לך יש אמת מידה? ואם תדרוש וודאות מוחלטת, מהי אמת המידה שלפיה אתה קובע האם יש לך וודאות כזאת או לא? השאלה ריקה מתוכן לדעתי."
על כך השבתי, שאכן הקביעה היא אצל כל אדם כשלעצמו. יש דברים שהוא מאמין ויש שלא. אבל בשאלה של כן או לא אין מדידה ולכן אין צורך באמת מידה, אך בשאלה של פחות או יותר יש מדידה ועל כך שאלתי על אמת המידה בה כל אחד יגדיר לעצמו (סוביקטיבית)את הגבול שחוצה בין המידה הרבה של "מאמין" והמידה הפחותה של "לא מאמין". כלומר: לדידי אמונה  = וודאות: כשאין וודאות אין אמונה. אם נקח כדוגמה את המודל של י"ג העיקרים, הרי שהאמונה במציאות הבורא שווה אצלי לאמונה בתחיית המתים. הבורא מצוי (או אינו מצוי) ותהיה תחיית המתים (או לא תהיה). אך אם הדברים תלויי אמפיריות וסיבתיות הרי שהאמונה במציאות הבורא חזקה (=ודאית) הרבה יותר מהאמונה בתחיית המתים.
וכ"ת מאי אכפת לן? ראשית, קצת מוזר להכניס לסל אחד של עיקרי האמונה דברים בעלי שונות כל כך גדולה, ושנית והעיקר, איך ניתן להגדיר כעיקר אמונה דבר דוגמת תחיית המתים, שבהתבסס על ממצאים אמפיריים ועל חוקי סיבה, הודאות שלו חלשה מאוד, לכאורה.

2. אין לי כל בעיה עם הפעלת הלוגיקה על מציאות הבורא כמו על חוק הגרביטציה. כל זה נכלל ב"דע את אלוקי אביך" עד היכן שיד שכלי מגעת. ובהתאם למגבלות נגזרת גם רמת הודאות. מכאן ואילך באה האמונה כדבר בלתי תלוי, ולכן גם ודאי.

3. לגבי פרדוכס הערימה היכול לתקוף כל מושג יומיומי - אה"נ, והיא הנותנת: אמונה לא יכולה להיות פרדוכסלית. ואכן, פרדוכסים כהשגחה ובחירה או גבול ובל"ג מייצרים דילמה מאתגרת, כידוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2014 17:31 לינק ישיר 

שלישישי כתב:
 תינוק שנולד לפני חודשיים והמוח שלו תקין, כאשר הוא רואה את אמו הוא לא יודע מי היא.
האם הוא חסר מודעות?

בוודאי שהתינוק לא מודע (הוא לא מזהה את עצמו בראי עד חצי שנה נדמה לי) המודעות היא התפתחותית אצל התינוק (ויש שאומרים שזה מתחיל עוד בבטן אמו)  ואצל התודעה האנושית בכללותו.
הגל מדמה את ההיסטוריה האנושית (= התפתחות התודעה האנושית) כתינוק מיום היוולדו עד זקנתו. כלומר שניהם כביכול מפתחים את המודעות שלהם.
רק הגל כביכול מדבר על ישות תודעתית שמוכרחת להתפחת לטוב (כמו שהנביא אומר בחמה שפוכה אמלוך עליכם), שלדעתי זאת שטות כי אין ישות תודעתית אפי' אם נגיד שזה רק מטפורה, אני בדעה שהיא יכולה גם ללכת אחורה בטוב בדיוק כמו האדם עצמו יכול להיות טוב היום ומחר רע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2014 17:48 לינק ישיר 

yirmiahu כתב:
  לדידי אמונה  = וודאות:  .

אמונה = אימון.
בוודאות לא צריך אימון.
אני צריך אימון ברופא והרופא לא צריך אימון בעצמו כי הוא וודאי.
הרופא צריך אימון במה שלמד שהוא נכון וחוזר חלילה וחלילה.
אין אפשרות לחיות בלי אימון. למשל אני נוסע באור ירוק כי אני מאמין שאף אחד לא יחצה את הצומת באדום שלו.
כל זה הוא רק אימון ולא וודאות.
אבל למי שאני נותן בו אימון אני בהחלט מאמין שהוא וודאי אחרת לא הייתי נותן לו אימון.
לסיכום: אמונה מלשון אימון. אין אמונה = וודאות הרי אמונה הוא רק במקום שאין לי וודאות, שיש לי וודאות אני לא צריך לתת אימון כי אפ אני רופא בעצמי אני לא צריך לתת אימון ברופא. אם אני הטייס בעצמי אז אני לא צריך לתת אימון בי כמו שכל הנוסעים נותנים בי אימון..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2014 17:52 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
ירמיהו,
ב. אני מקבל את החילוק שלך, אבל עדיין די סביר בעיניי שכל אחד מהם לא היה משוכנע לגמרי אלא רק כמעט. ולכן הוא נשבע. אבל אתה צודק שייתכן שלא. בכל אופן, הרי כולנו מבינים שכל ידיעה שלנו אינה וודאית, תמיד יכולה ליפול טעות, ובכל זאת אנשים נשבעים וזה לגיטימי להישבע. לכן ברור שדי לנו בידיעה אמינה בעינינו.

מכוח מה שדי סביר בעיניך, לא ניתן להוכיח כשיטתך. ואדרבה, כפי ששאלתי בהודעה הקודמת, אם מלכתחילה השבועה היא רק על קרוב לודאי X אבל ייתכן Y - למה יש חשש לשבועת שקר? הוא לא שיקר! הוא טען שייתכן Y כפי שהתברר בדיעבד. על כן נראה בעיניי כי איפכא מסתברא: הוא נשבע כי ברי לו בודאות שכך. זה שעובדתית המציאות יכולה להיות שונה אינה מלמדת שהוא לקח אפשרות כזו בחשבון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2014 18:01 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
ירמיהו,
ג. אין שום סיבה להחמיר במקרה של רוב. ספק לחומרא נאמר רק במקרה של ספק שקול. הרי זוהי בדיוק משמעות הדין של הלוך אחר הרוב. וכשיש ספק ספיקא גם אין להחמיר (אמנם לרשב"א הוא מדין רוב). לא צריך לעיין בכל סוגיית רוב. זה דין פשוט.

נדמה לי כי לא תמיד הלך אחר הרוב. בממון, כמדומה, אין הולכים אחר הרוב (אם כי שם לכאורה לא שייך עניין החומרא - כי חומרא להאי הוי קולא להאי). איני זוכר היטב, אבל נדמה כי זר לא אוכל מן הדימוע אף שהרוב חולין. וייתכן בהחלט שחסרות לי הבנות בסיסיות של דיני הרוב, ולכן כתבתי שיש, לי, לעיין היטב בסוגיה זו של הרוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2014 18:06 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
ירמיהו,
ד. ההבדל הוא בסוגיית הגמרא בקידושין שמכים ועונשים על החזקות. כשילד אמר לי שהוא בר מצווה בביהכ"נ אני מצרף אותו למניין. מדוע? אולי הוא משקר, או מתבלבל? ואם הוא קטן אז הוא פסול לעדות. אלא מאי? כשילד אומר כך אין שום סיבה להסתפק, ולכן הוא נאמן. אבל אם יהיה לנו ספק (עם סיבות) בן כמה הוא, וכעת הוא יבוא ויאמר שהוא 13, זה כבר עדות. הוא הדין לגבי רוב. כשילד גדל בביתו ההנחה היא שהוא בנם של הוריו. לא צריך להגיע לרוב בעילות אחר הבעל. רק במקום שיש צד להסתפק אנו נזקקים לרוב כדי להכריע את הספק. כדאי לקרוא על כך דברים נפלאים בעין איה על שבת דף ל (על ההוא שאמר אתה בני ואמך אשתי, ועוד מעשה כזה שם בגמרא).

חטאי אני מזכיר - טרם קראתי בעין איה אליו הפנית, אך דוגמת בן ה-13 הזכירה לי מעשה שהיה:
אחד שהוא קרוב משפחתי עבד כנער במאפיית המצות בתל-אביב, שם היה אופה גם החזון אי"ש. כשראה החזון אי"ש והנה נער אופה, שלח אחריו לבדוק באם אכן כבר הביא ב"ש ולא הסתפק בחזקת הגיל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2014 10:29 לינק ישיר 

maxmen כתב:
האם הוא חסר מודעות?

בוודאי שהתינוק לא מודע (הוא לא מזהה את עצמו בראי עד חצי שנה נדמה לי) המודעות היא התפתחותית אצל התינוק (ויש שאומרים שזה מתחיל עוד בבטן אמו)  ואצל התודעה האנושית בכללותו.
הגל מדמה את ההיסטוריה האנושית (= התפתחות התודעה האנושית) כתינוק מיום היוולדו עד זקנתו. כלומר שניהם כביכול מפתחים את המודעות שלהם.
רק הגל כביכול מדבר על ישות תודעתית שמוכרחת להתפחת לטוב (כמו שהנביא אומר בחמה שפוכה אמלוך עליכם), שלדעתי זאת שטות כי אין ישות תודעתית אפי' אם נגיד שזה רק מטפורה, אני בדעה שהיא יכולה גם ללכת אחורה בטוב בדיוק כמו האדם עצמו יכול להיות טוב היום ומחר רע.

מודעות זה דבר שונה ממה שאתה חושב.

http://www.greatfreedom.org/Gallery/Articles/Israel/Hebrew_Short_Moments.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2014 12:35 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

מודעות זה דבר שונה ממה שאתה חושב.

http://www.greatfreedom.org/Gallery/Articles/Israel/Hebrew_Short_Moments.pdf

אני אנסה לעיין בספר. אבל עד שאני יעשה זאת, אולי תן לי את ההגדרה שלך.
בכל אופן אני נתתי את שלי בכדי שנבין על מה אני מדבר.

אגב: מי כתב את הספר ואם כדאי לבזבז עליו את הזמן ?
ומה עיקר נושא הספר ?

תוקן על ידי maxmen ב- 13/07/2014 12:36:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2014 14:40 לינק ישיר 

תוקן על ידי גברארבה ב- 14/07/2014 14:41:38

תוקן על ידי גברארבה ב- 14/07/2014 14:42:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2014 14:43 לינק ישיר 

אריאל כתב:

אתה טוען את הטיעונים הבאים: 1) נראה שהתורה מכילה ראשי פרקים. מכאן יש להסיק או שיש מאגר מידע המכיל את הפרטים או שהפרטים ניתנו להכרעתו הפרטית של כל אחד. מדברי התורה בפר' לא תסור נראה שההכרעה נמסרה לשופטים. אין כל ראיה שאותם שופטים קיבלו מסר כלשהו מהר סיני.

2) סביר להניח שנותן התורה נתן איתה גם פירוש. כאמור לעיל, יתכן שהוא רק מינה מפרשים. כאן יש בעיה נוספת והיא שקשה להניח הנחות לגבי מטרותיו של אלוקים.

3) באשר לחכמת התורה, עליך לזכור שהחלק האלוקי בתורה הוא תמצית ההלכות. לא הניתוח והפרשנות (הגאוניים) שנתנו להם חכמים מימי התנאים ועד ימינו.

*[if !supportLists]>1.      *[if]>אתה מניח 'שלא תסור' היא מצווה ללכת אחרי פרשנות של השופט המצוי באותו הזמן. מהם אמות המידה לקבוע מיהו השופט הראוי, ב' שופטים שנחלקו בפרשנות התורה, אחרי מי אני אלך, ואם המחלוקת תתרחב עד כדי שיהיו עשר דעות מה אז?

מה לגבי שופט שקנה את זכות השיפוט בכוח הזרוע. אני מאמין שהיו כאלה הרבה במשך הדורות, גם אז ניתנת לו הזכות. או שאינו נוהג לפי כללי שיפוט מקובלים (שוחד, הכרת פנים) או שסתם ההיגיון שלו חולה גם אז צריך לשמוע לו?

*[if !supportLists]>2.      *[if]>אני לא מניח הנחות לגבי מטרותיו של הבורא, אלא יוצא בנקודת הנחה שאם הוא נתן תורה שבכתב, הוא אמור להבין שאני לא מבין מה'כתב' הזה דבר ברור, אם כן הוא עשה פעולה שהיא עצמה גורמת לביטול עצמה. עדי כדי כל טיפש... לא מסתבר.

*[if !supportLists]>3.      *[if]>נכון שהחלק העיקרי הוא ההלכות המעשיות, אבל לגבי זה אני מדבר ע"י התורה שבכתב אין לי שום אפשרות לעשות מעשה בצורה נורמלית, או להבין מה אני אמור לעשות, גם כל אחד יכול להבין אחרת, ואם כל אחד יקח את זה לכיוון שלו, אחרי דור או שניים לא ידעו שמקור עשייתם היא תורה אחת. 

ועדיין אני חושב שזה דבר טיפשי לכתוב הלכות פשוטת כמו 'עין תחת עין' או תשלומי נזיקין הכתובים בכתב, בלי לתת להם פרשנות פורטת יותר, א"כ ה'גאונות' של התורה לא צריכה להיות בצורת הניתוח של הפסוקים (יג מידות) אלא לרדת לרמה הפרקטית של החיים, ע"י הוראות מפורטות וברורות יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2014 18:31 לינק ישיר 

1] מי ממנה את השופטים? אולי העם קובע. אולי יש דרך אחרת. אם הוא לא 'שופט' [עושה פעולת שפיטה, שתלויה מסתמא בחקירה אמיתית לשם בירור הדין] יתכן שלא יהיה כאן דין שופט וממילא לא יהיה דין ציות. אמנם בגמ' נאמר [בדין קידוש החודש] אתם אפ' שוגגים אתם אפ' מזידים. ואם נאמר שה"ה בכל משפט אזגם לוקח שוחד נצטרך לציית לו. ועיין בלשון הכתוב שאולי יש לדייק שאמר שברגע שהוא 'השופט אשר יהיה בימים ההם' אז תעשה ע"פ התורה שיגיד לך - בכל מקרה. וצ"ע.
2] מי אמר לך שכוונתו אינה לתת לנו ספר לא ברור כדי שנשבור את הראש עליו? [ועל שבירת הראש נקבל שכר]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 03:25 לינק ישיר 

1אריאל:

.מה לגבי דור שיש הרבה שופטים וכל אחד דעתו שונה, או התחלקות קבוצתית של שופטים.

יש להוסיף כמה התבוננויות בפסוקים

כִּי יִפָּלֵא מִמְּךָ דָבָר לַמִּשְׁפָּט בֵּין דָּם לְדָם בֵּין דִּין לְדִין וּבֵין נֶגַע לָנֶגַע דִּבְרֵי רִיבֹת בִּשְׁעָרֶיךָ וְקַמְתָּ וְעָלִיתָ אֶל הַמָּקוֹם אֲשֶׁר יִבְחַר יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ בּוֹ:

(ט) וּבָאתָ אֶל הַכֹּהֲנִים הַלְוִיִּם וְאֶל הַשֹּׁפֵט אֲשֶׁר יִהְיֶה בַּיָּמִים הָהֵם וְדָרַשְׁתָּ וְהִגִּידוּ לְךָ אֵת דְּבַר הַמִּשְׁפָּט:

(י) וְעָשִׂיתָ עַל פִּי הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְךָ מִן הַמָּקוֹם הַהוּא אֲשֶׁר יִבְחַר יְקֹוָק וְשָׁמַרְתָּ לַעֲשׂוֹת כְּכֹל אֲשֶׁר יוֹרוּךָ:

(יא) עַל פִּי הַתּוֹרָה אֲשֶׁר יוֹרוּךָ וְעַל הַמִּשְׁפָּט אֲשֶׁר יֹאמְרוּ לְךָ תַּעֲשֶׂה לֹא תָסוּר מִן הַדָּבָר אֲשֶׁר יַגִּידוּ לְךָ יָמִין וּשְׂמֹאל:

(יב) וְהָאִישׁ אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה בְזָדוֹן לְבִלְתִּי שְׁמֹעַ אֶל הַכֹּהֵן הָעֹמֵד לְשָׁרֶת שָׁם אֶת יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ אוֹ אֶל הַשֹּׁפֵט וּמֵת הָאִישׁ הַהוּא וּבִעַרְתָּ הָרָע מִיִּשְׂרָאֵל:

1     מהו בין דם לדם, ובין נגע לנגע, אם הכוונה על דם נידה ונגעי טומאה וטהרה, כמו פרש"י, אזי לשיטתך איני מבין, מה הצורך לגשת לכהן להכרעה של דינים בהלכות איסור והיתר וטומאה וטהרה, הרי כל אחד יעשה את התורה כהבנתו, [בהנחה שאין תורה שבעל פה], מילא בדיני ממון או ריב בין אדם לחברו, יש צורך בהכרעה בין אנשים אבל בדינים.

באמת הרשב"ם ואבן עזרא מפרשים את כל הפסוק בעניין 'משפט החברה'  דם לדם- דם של חבלה ומות. נגע לנגע- כמו פצע וחבורה. לשיטתם מובן הקשר, ודבריך יותר מתיישבים, [אע"פ שההערה הקודמת עדיין במקומה עומדת]

2   משמעות הפסוקים שהגידו לך את 'דבר המשפט' , שהדבר ידוע להם, ולא כל אחד ממציא לפי רוחב דעתו.

3   למה צריך לעלות לבית המקדש, מה רע בשופט שנימצא אצלי בעיר, אם אין חוק קבוע [תורה שבעל פה מסורה], אני יכול להספק בשופט שקרוב אלי, מה העדיפות של השופטים, הרחוקים ממני, ודוקא אלו שבבית המקדש.

לגבי הערה זו היה מקום לומר ששופטי התורה הם רק 'הכהנים הלוים' ומקומם רק בבית המקדש, בשונה משאר לוים שיש להם הרבה ערים פזורים.   אבל אין נכון לפרש כך כי כתוב אח"כ  'וְאֶל הַשֹּׁפֵט' משמע שהם ב' אישים. אלא א"כ תדחוק בלשון הפסוק שו' החיבור לאו דוקא, אלא הכוונה לכהן שהוא שופט.

לגבי הטענה השנייה שלך, אתה סותר את דברך, שאם כוונת הבורא לתת לנו ספר לא ברור כדי לשבור את הראש למטרת קיבול שכר, א"כ כבר עדיף להניח ששבירת הראש תעשה באפן של הוצאת הדינים ע"י יג מידות, ולא באופן שכל אחד יפרש את דיני התורה כרצונו, ותהיה אנרכיה חוקתית.

ועוד שאם אנו נמצאים בהנחה שיש רק תורה שבכתב, א"כ מניין לנו להמציא מצווה חדשה "לשבור את הראש על פירושי התורה". ההגיון אומר שהשכר הוא על עשיית המצוות בצורה יבשה ותכליתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 11:09 לינק ישיר 

הערה 1 הראשונה והערה 3 מתרצות אחת את חברתה. (כיון שיתכנו דעות רבות נקבע שבית המשפט העליון השוכן במקדש יהיה המכריע)
הערה 1 השניה - אם יש לך ספק מה פירוש התורה אתה שואל את המומחה. מה זה משנה איזה ספק? (זה גם מקור סמכות הפוסקים בימינו אם אין לא תסור)
הערה 2- לכאורה מכאן אכן מוכח שיש איזו מערכת כללים לפסיקה, ואין סיבה לומר שזו אינה י"ג מידות. אם כן התקדמנו הרבה, עדיין אין ראיה לכל תושבע"פ.
אשר לשבירת הראש - שוב, קשה לי לדעת מה הן מטרות הבורא. יתכן שהוא מפיק הנאה מחוקים לא ברורים או כל דבר אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעצכ"ח אל הניאו-צדוקיות ומשם לכפירה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.