בית פורומים שידוכי חרדים

חבר שמשתולל מה עושים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/7/2014 09:43 לינק ישיר 
חבר שמשתולל מה עושים?

חבר שלי יצא בשידוך עם בחורה וכמעט התארסו. זאת אומרת, היה קשר מאד יפה, והוא הרגיש מעולה. למעשה הוא הוריד את השידוך, בגלל שהוא לא הצליח להתגבר על איזה שהוא פער חיצוני שמאד הפריע לו.

מאז, החבר מתוסכל, יוצא עם בחורות שלא מתאימות, שומר על קשר עם בנות, דבר שהוא לא עשה בחיים, וכיוצא. בקיצור, ההתנהגות שלו לא רק שלא מתאימה לאופי שלו, כי תכלית הוא בחור ירא שמים ולומד חזק, ולא רק שהתנהגות זו מזיקה לו בהווה, אלא אפשר שהיא גם תמנע ממנו למצוא שידוך מתאים בעתיד.

מה אתם הייתם עושים? מעירים את תשומת לבו שאולי שוה לו לחזור לבחורה הקודמת? מנסים ליצור קשר עם השדכן הקודם, כדי שהוא יציע שוב את אותה בחורה? או שמכיון שמן הסתם הבחור עצמו מודע לכל הנ"ל אז פשוט נותנים לו להתפרע בתקוה שבעתיד הוא ידע יותר טוב מה מתאים לו?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 13:39 לינק ישיר 

המצב שחבר שלך נמצא בו  נקרא דיסוננס- זה אומר שיש חוסר התאמה בין מה שהוא רוצה לעשות לבין מה שהוא עושה בפועל...
אם הוא כ"כ שקוע בשידוך כנראה שהמראה החיצוני לא כזה משפיע עליו מה שכן יכול להיות משפיע עליו זה מה יגידו אחרים...
ת'אמת להגיד שאם הבחורה מוצאת חן בעיניו והוא הוריד בגלל מה יגידו אז מגיע לו להישאר לבד!
שיעשה את החושבים האם בא לו לבלות עוד X זמן לבד עד שאולי הוא ימצא את הבחורה המושלמת(לא!)
או שהוא מוכן לחשוב ברצינות על השידוך האחרון שהיה הכי מושלם עד כה(עובדה כמעט התארסו)!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2014 13:48 לינק ישיר 

אהבתי מה שכתבת, שזה סוג של דיסוננס. השאלה היא, אם להעיר לו, או לשבת בשקט עד שהוא יבין מעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 14:10 לינק ישיר 

מניסיון לדבר זה תמיד עוזר להראות את הדברים בפרספקטיבה אחרת ולהסביר שאולי מה שמפריע לו זה לא דבר כזה נורא
בייחוד שבטוח שגם לו יש אי אלו פגמים גם אם לא חיצונית אז לפחות פנימית
יש לי חברה שהתחתנה לפני 4 חודשים והיא אחת החברות הכי טובות שלי ושבוע לפני החתונה שלה גיליתי מצד ג' שהחתן שלה גרוש
ואחרי בערך חודש כשהיא כבר היתה נשואה גיליתי שלבעלה יש גם ילדה...
והיא לא סיפרה לאף אחד את הדבר הזה!! ועד היום היא גם מכחישה את זה בצורה גורפת!
היא לא מספרת את זה בגלל בושה כנראה שהיא לא יודעת איך אנשים יקבלו את זה אבל תכלס אם היא כן היתה באה ומספרת לי הייתי אומרת לה שהחיה הזאת לא כזאת נוראית ואין לה ממש להתבייש והם חיים מצויין אז למי אכפת בכלל!
לפעמים אדם חושב שלאנשים נורא אכפת ממה שהם עושים אבל כשאתה מתחתן ומקים בית אתה נמצא לבד רק אתה והבן/בת הזוג
ולא כל הסביבה שחשבת שמתערבת!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2014 14:21 לינק ישיר 

תלוי האם הסיבות לעזיבת הקשר עםהבחורה ההיא הם נכונות וצודקות אז ודאי שלהחזיר גם אם אפשר אז לא כדאי
וגם אם הסיבות הם כאלה שיש צד להחזיר השאלה אם הצד השני בכלל מעוניין לחזור{לפני שאתה משכנע את חבר שלך תבדוק זאת טוב}
המשברון שהוא עובר סורי הוא נשמע לי ילדותי לחלוטין מה הקשר בין שידוך שלא הלך וסבבה אם הוא עצוב וכו אני יבין אותו
אבל למען ה תפעיל את השכל שלך !!!
נראה לי שפה הדרך היחידה היא לדבר קודם כל אל השכלשלו וללחוץ עליו שיפסיק עם ההתנהגות המטופשת הזאת
אחרי כן תבדוק אם אפשר להחזיר וכו כנתבאר לעיל
שיהיה בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 14:36 לינק ישיר 

כל אחד מגיב אחרת...יש דברים שהשכל מבין אבל הרגש לא!
יש אנשים שצכים תזמן לעכל וחוץ מזה שלפעמים ההתנהגות אחכ זה בגלל המצב הסטטי שחוזר להכות בפנים-הרווקות שזה נמאס וכו.

לי אישית היה משו דומה אחרי שתי פגישות שירד הייתי מצוגעת,הסטרית,דאון וכו...ולא בגלל הבחור! כי הבנתי וידעתי שהוא לובשבילי אלא בגלל המצב שכמה עוד אפשר???

קורה במשפחות הכי טובות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 15:23 לינק ישיר 

צדיקונת לפעמים את מגיבה ואני צריכה להסתכל פעמיים לראות שלא אני כתבתי את התגובה...
את קולעת בול למחשבותיי!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2014 15:28 לינק ישיר 

הנקודה היא לא ההיסטריה, שזה מובן כמו שאמרו קודמי, אלא, או קיי, אתה היסטרי, עכשיו מה הלאה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 17:08 לינק ישיר 

די88 כתבה:

מניסיון לדבר זה תמיד עוזר להראות את הדברים בפרספקטיבה אחרת ולהסביר שאולי מה שמפריע לו זה לא דבר כזה נורא
בייחוד שבטוח שגם לו יש אי אלו פגמים גם אם לא חיצונית אז לפחות פנימית
יש לי חברה שהתחתנה לפני 4 חודשים והיא אחת החברות הכי טובות שלי ושבוע לפני החתונה שלה גיליתי מצד ג' שהחתן שלה גרוש
ואחרי בערך חודש כשהיא כבר היתה נשואה גיליתי שלבעלה יש גם ילדה...
והיא לא סיפרה לאף אחד את הדבר הזה!! ועד היום היא גם מכחישה את זה בצורה גורפת!
היא לא מספרת את זה בגלל בושה כנראה שהיא לא יודעת איך אנשים יקבלו את זה אבל תכלס אם היא כן היתה באה ומספרת לי הייתי אומרת לה שהחיה הזאת לא כזאת נוראית ואין לה ממש להתבייש והם חיים מצויין אז למי אכפת בכלל!
לפעמים אדם חושב שלאנשים נורא אכפת ממה שהם עושים אבל כשאתה מתחתן ומקים בית אתה נמצא לבד רק אתה והבן/בת הזוג
ולא כל הסביבה שחשבת שמתערבת!

ברגע הראשון היה נשמע שגילית שהוא גרוש והמאורסת לא ידעה על זה..

לעצם השאלה, לפעמים טלטלה מחבר קרוב גורמת לפקיחת העיניים ולפעמים לא :(
אבל תנסה, לפחות תדע שעשית את מה שאתה יכול.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2014 17:24 לינק ישיר 

פוווווו טכנית כשגיליתי חשבתי שהיא לא יודעת....
ואז שאלתי אותה והיא עשתה לי סצנה שלמה ואפילו התחילה לבכות שמה פתאום ונראלי באמת שהיא תתחתן עם גרוש?!
וזה טכנית התשובה עד היום!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2014 18:46 לינק ישיר 

די88 כתב:
צדיקונת לפעמים את מגיבה ואני צריכה להסתכל פעמיים לראות שלא אני כתבתי את התגובה...
את קולעת בול למחשבותיי!!

יש!!!!איזה כיפלי!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2014 19:22 לינק ישיר 

די88 כתבה:

פוווווו טכנית כשגיליתי חשבתי שהיא לא יודעת....
ואז שאלתי אותה והיא עשתה לי סצנה שלמה ואפילו התחילה לבכות שמה פתאום ונראלי באמת שהיא תתחתן עם גרוש?!
וזה טכנית התשובה עד היום!!

אם זה נכון ההרגשה שלי אומרת שהנישואים האלה לא יאריכו ימים.

ימים יגידו....

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2014 19:26 לינק ישיר 

חחחחחח לומר לך את האמת ההרגשה הזאת קיימת אצלי כבר מזמן אבל לאו דווקא מהסיבה הזאת
אבל לא משנה שיהיה להם בהצלחה...רק קשה לחיות עם סודות כאלה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2014 21:48 לינק ישיר 
בעיית הדור

אנשים מפונקים ועייפים מהחיים. הייתי קובע עם הבחור חברותא בספר מחזק, לא בספר מוסר כבד, אפשר מכתב מאליהו או תומר דבורה או פרקי אבות.. ואז הכל יזרום במשך הזמן והתפילות.
ההצעה שהיתה לא מתאימה מסתבר, אפשר לשוחח על זה אם יוצא

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2014 00:45 לינק ישיר 

אני רוצה לענות, אבל אין לי מה לומר 
מאחלת בהצלחה לך ולחבר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/7/2014 01:05 לינק ישיר 

הפתרון הוא פשוט- כדורים מדכאי טסטוסטרון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חבר שמשתולל מה עושים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext