השאלה נכתבה בלשון זכר אך היא מיועדת לגברים ונשים כאחד.
האם אתם נפגשים עם גיורת, כאשר מדובר בבחורה שמצד אחד התגיירה כשהיתה בגיל קטן מאד יחד עם כל משפחתה, כל המשפחה חרדית, הבנות בסמינרים והבנים בישיבות. לא מראים שום סממנים של גויים, וגם המראה.......... WOW.....
מצד שני......... מפריע מאדדדד....
נשלח ב-7/7/2014 11:39
בגרים ובעלי תשובה צריך לבדוק אם יש להם עבר סוער או לא. כי הרבה פעמים חיים סוערים יכולים לגרום לכל מיני בעיות נפשיות, והגירות או החזרה בתשובה היא הדרך להתמודד עם הבעיה. מה שקורה, שאחרי החתונה החיבור הכל כך קרוב בין בעל לאשה יכול לגרום לבעיות האלו לצוץ שוב, ועל אחת כמה וכמה בימי הריון ולידה ואחרי לידה, שאז האשה רגישה ביותר, שאז כל בעיה שיש לה מתעצמת עשרות מונים. אז התשובה שלי היא כך: אם מציעים לי גרות וחוזרות בתשובה אני מנסה לברר מה הם עשו לפני שחזרו בתשובה, ואם היו להם חיים רגועים אז בשמחה אפגש. אבל אם יש טעם לחשוש שהחיים היו סוערים מדי, אני אחשוב על הצעה זו הרבה מאד לפני שאשקול להפגש.
נשלח ב-7/7/2014 11:41
שמעתי פעם בשם הרב.. מביתר, חבדניק דווקא, שאמר שיש עדיפות ליהודיה, עדיפה גם חוזרת בתשובה על גיורת. סוף ציטוט. אבל בפשטות ולכל הדיעות גר או גיורת הרי הם יהודים לכל דבר ועניין, ואפילו בטוח שהם יהודים למהדרין, ובלבד שהתגייר/ה בבית דין כשר, ויש לברר עניין זה בכל הצעה של גיורת. עדיין לא הבנתי מה קורה עם התכונות שלהם, האם יש לגוי או ליהודי פורק עול וזולל נבלות וטרפות תכונות רעות ?... ואם כן, מה קורא עם גר או חוזר בתשובה ?.... כמובן שמרתיע לקחת גיורת שסבא שלה היה נאצי, או גרת צדק כושית או פילפינית
בגרים ובעלי תשובה צריך לבדוק אם יש להם עבר סוער או לא. כי הרבה פעמים חיים סוערים יכולים לגרום לכל מיני בעיות נפשיות, והגירות או החזרה בתשובה היא הדרך להתמודד עם הבעיה. מה שקורה, שאחרי החתונה החיבור הכל כך קרוב בין בעל לאשה יכול לגרום לבעיות האלו לצוץ שוב, ועל אחת כמה וכמה בימי הריון ולידה ואחרי לידה, שאז האשה רגישה ביותר, שאז כל בעיה שיש לה מתעצמת עשרות מונים. אז התשובה שלי היא כך: אם מציעים לי גרות וחוזרות בתשובה אני מנסה לברר מה הם עשו לפני שחזרו בתשובה, ואם היו להם חיים רגועים אז בשמחה אפגש. אבל אם יש טעם לחשוש שהחיים היו סוערים מדי, אני אחשוב על הצעה זו הרבה מאד לפני שאשקול להפגש.
בס"ד
תקרא שוב...מדברים כאן על גר שהתגייר יחד עם משפחתו בגיל צעיר מאד...ועשה את כל המסלול החרדי.....
נשלח ב-7/7/2014 12:10
אתה עונה לעצמך למה לא לפסול..
נשלח ב-7/7/2014 12:10
רציף כתב:
שמעתי פעם בשם הרב.. מביתר, חבדניק דווקא, שאמר שיש עדיפות ליהודיה, עדיפה גם חוזרת בתשובה על גיורת. סוף ציטוט. אבל בפשטות ולכל הדיעות גר או גיורת הרי הם יהודים לכל דבר ועניין, ואפילו בטוח שהם יהודים למהדרין, ובלבד שהתגייר/ה בבית דין כשר, ויש לברר עניין זה בכל הצעה של גיורת. עדיין לא הבנתי מה קורה עם התכונות שלהם, האם יש לגוי או ליהודי פורק עול וזולל נבלות וטרפות תכונות רעות ?... ואם כן, מה קורא עם גר או חוזר בתשובה ?.... כמובן שמרתיע לקחת גיורת שסבא שלה היה נאצי, או גרת צדק כושית או פילפינית
מה שלא יהיה תמיד בתלמוד נראה שדווקא בני עניים/גרים-הם נשמות גבוהות יותר. גם המשיח בא מזרע של גרים... (שהרי הוא מזרע בית דוד) אבל ברור שבתת מודע אנחנו מסתכלים על הגרים מלמעלה...אבל לא חושבת שזה מרתיע אם כל המשפחה חרדית...והגיור היה לחומרה. ברור שאם הסבא נאצי/הבחור כושי/סודני/ערבי,לא הייתי רוצה.אבל בחור ממוצא נטרלי לא נראה לי שזה בעיה...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 07/07/2014 12:11:28
נשלח ב-7/7/2014 12:44
כתוב בגמרא שגיורת יש לה עדיפות משום שמכיון שהיא יודעת שהיא רוצה להתגייר, היא שומרת על עצמה לא לעשות שטויות.
אם היא בחורה לענין ומתאימה כנל המשפחה לא רואה סיבה להוריד הצעה כזאת אצל הרב שך היה מקרה שאחד רצה להוריד שידוך של גיורת והרב שך אמר לו תחשוב על כך שאתה אוהב אותה אתה לא מקים מצווה אחת אלא 48 כמניין הפעמים שהתורה מצווה על ואהבתם את הגר אז יש לך ספק אם לגשת להצעה כזאת שהרבונו של עולם כל כך חזק בתמונה?
נשלח ב-7/7/2014 17:07
אני חושבת שכן...
שנגיע לגשר נעבור אותו...
נשלח ב-7/7/2014 18:42
ה_ספרדי כתב:
גיורת...... הייתם לוקחים?
השאלה נכתבה בלשון זכר אך היא מיועדת לגברים ונשים כאחד.
האם אתם נפגשים עם גיורת, כאשר מדובר בבחורה שמצד אחד התגיירה כשהיתה בגיל קטן מאד יחד עם כל משפחתה, כל המשפחה חרדית, הבנות בסמינרים והבנים בישיבות. לא מראים שום סממנים של גויים, וגם המראה.......... WOW.....
מצד שני......... מפריע מאדדדד....