אני רק חושבת שאי שם למעלה כתבת כמה עובדות על חוזרים בתשובה, גרים וכו'... שאני חושבת שאם היית חושב שניה אחת לפני שענית. היית מוצא לנכון שזו טעות.
אני בכל מקרה לא מתכננת לתקן אותך או וואטאבר...
לילה טוב.
נשלח ב-10/7/2014 08:54
tootii2 כתב:
דווקא לא.
ואיזה קצף אתה מדבר? מה אנחנו בימי התנ"ך?
אני רק חושבת שאי שם למעלה כתבת כמה עובדות על חוזרים בתשובה, גרים וכו'... שאני חושבת שאם היית חושב שניה אחת לפני שענית. היית מוצא לנכון שזו טעות.
לילה טוב.
נשלח ב-10/7/2014 08:57
מי שחושב שיחוס קודם למידות ואישיות ועוד מגבב את נבערותו במקורותינו הרי הוא בבחינת... כל מה שנאמר כאן בהקשר לר עקיבא לא בא לומר שיש "מצווה"לקחת גרים אלא שמי שבשיקול דעת שלו נכנס הקטע הגירותי ולא נותנים צד לאישיות אז כנראה שר עקיבא עם קו מחשבה כזה היה נשאר עם הארץ
מי שחושב שיחוס קודם למידות ואישיות ועוד מגבב את נבערותו במקורותינו הרי הוא בבחינת... כל מה שנאמר כאן בהקשר לר עקיבא לא בא לומר שיש "מצווה"לקחת גרים אלא שמי שבשיקול דעת שלו נכנס הקטע הגירותי ולא נותנים צד לאישיות אז כנראה שר עקיבא עם קו מחשבה כזה היה נשאר עם הארץ
עם הניסוח הזה אני מסכימה.
אגב, יש מצווה לקרב גרים תחת כנפי השכינה. נישואין נכללים בזה.
(ראיתי פעם כתוב בכתב ידו של מרן!!! שזו מצווה גדולה להתחתן עם גרים. אני לא אומרת דברים על סמך דעתי.)
נשלח ב-10/7/2014 13:02
ברור שנישואין לגרים מתלווים עם מצוות ואהבתם את הגר כמו שהבאתי ממקרה שהיה עם מרן הרב שך{מובא באורחות הבית} יחד עם זה ברור שלא מתחתנים בגלל המצווה אלא מכח ההתאמה בין השניים עניין המצווה מהדאורייתא בא רק להוכיח שאותם אלה שמביאים מקורות חזל {שאגב לא נכונים כמובא לעיל} ועליהם מנסים להתלות למנהגם להוריד רק בגלל שהוא או היא גרים לא נובעת מהחשש לחזל חו וודאי שלא אלא גזענות טהורה בלבד
נשלח ב-10/7/2014 13:15
בס"ד
לא כל דבר נובע מגזענות...אלא מהפחד מהשונה והלא מוכר... עובדה שכשמכירים לא בדרך שידוכית הרבה דברים מתגמדים.למה?כי רואים את הבן אדם וקולטים שהוא לא שונה. והוא חמוד.וואלה לא מפלצת
נשלח ב-10/7/2014 13:39
את האמת עלי לכתוב, ולענות לשואל
tootii2 כתבה:
דווקא לא.
ואיזה קצף אתה מדבר? מה אנחנו בימי התנ"ך?
לילה טוב.
גם אם זה לא מוצא חן בעיני מישו. בגדול אין כמו החינוך שלנו והבנות החרדיות התמימות והטובות, שקבלו חינוך למופת. מצד שני גם כתבתי שזו תאוריה, יכול להיות בחורה חוזרת בתשובה/גיורת מושלמת במידות, כל מקרה לגופו