די, כפי שכתבו כאן כמה, אין לי התנגדות ספציפית למישהי שחזרה בתשובה, כמו שגם אין לי העדפה אליה. העיקרון הוא למצוא מישהי שתתאים בסגנון, ומהישיבה שאני בה, למרות שהיא גם ישיבה לבעלי תשובה, אבל היא ישיבה ברמה גבוהה מאד ומוציאה בוגרים לכוללים הכי טובים שיש, הרמה והסגנון הן של עולם הישיבות לכל דבר, וגם הרבנים(שגם הם לא נולדו חרדים) למדו בבחרותם בישיבות מצויינות... וזה הקו שהם מעבירים לנו.
ממילא מובן שאני מעדיף לקחת רק בחורת סמינר רגילה, מקורקעת וסטנדרטית שקיבלה את הקו שקיבלו איפה שאני הגעתי. ומדרשיה? אני לא בא לזלזל ומוריד את הכובע בפני אותן בנות אבל ראיתי הרבה והסגנון הוא קצת שונה מדי, וזה יכול לגרום לחיכוכים מיותרים אחרי החתונה, לכן ההחלטה היא גורפת שפשוט "לא". וזה לא סותר את זה שאני מודע לכך שיש הרבה בנות מדרשיה איכותיות וצדיקות ומצד שני הרבה בנות סמינר שכל הקשר בינן לבין עבודת ה'... לצערינו.
ומפה התשובה לשאלה על אותה גיורת, שכן היא לא בעלת תשובה אלא התגיירה בגיל קטן, ונולדה למשפחה חרדית ועברה את כל המסלול של חרדית רגילה לכל דבר.
ולסיום (אם כבר כתבתי כ"כ הרבה) ... באשר לנושא שהעליתי אני חושב שאין לזה תשובה חד משמעית, שכלית, כפי שניתן לראות בנושא הזה ולאחר ששאלתי דעתם של כמה אנשים... הדיעות הן לכאן ולכאן. העניין הוא יותר רגשי כל אחד באשר הוא, אם הוא יוכל לחיות עם זה בשלום כל חייו ובלי מחשבות חרטה ופרפרים למיניהם, אז זה בסדר. אם לא, שיעזוב את זה... אפילו שמשה רבינו ור' עקיבא וכו' וכו'... זו דעתי.
|