אין לי תשובה אבל נכנסתי כדי לומר: וואו הכותרת ממש מבריקה!!! כל הכבוד לך אסתרק על השם.
נשלח ב-28/7/2014 20:42
היי, אני חדשה כאן... זתומרת, חדשה בתגובות. קראתי נראה לי את כל האשכולים שקשורים לספרים... זה מצחיק שדווקא על האשכול הזה החלטתי להגיב. אבל זה בדיוק הדברים שאני אוהבת לעשות- לקחת משפט קטן מתוך ספר ולנסות להזכר מאיפה הוא נלקח. בקיצור,אחרי כל ההרצאה- האמת היא שהלכתי לאמר שגם אני לא זוכרת מאיפה המשפט הזה ושהוא מזכיר לי משפט דומה מ"נאמנות כפולה" של מ. ארבל- "ומה זרם בעורקיו של שאול- קטשופ?" שמשום מה נחקק לי בזכרון. אבל פתאום נזכרתי תוך כדי כתיבה שזה שזה מ"קשר גורדי"- אבא שואל את הבן הזמר שלו, שמוציא כל מיני שירים עם שמות מוזרים, "ומה יהיה השיר הבא, קטשופ זורם בעורקינו?" (סליחה, אבל שכחתי את השמות של האנשים...) צדקתי? אני קרובה לפחות?
נשלח ב-28/7/2014 21:37
י פ ה ! ! ! ! ! יישר כח ענק! זה אכן משם... עכשיו תורך!! תביאי חידה...
יפה, ברוכה הבאה בוקוורם:) אסתרק למה זה מתיחס? לראשון או לשני? בכל מקרה לגבי השני - האבא ברוך (בוקי) אומר לבן שלו - מיתר על שיריו המוזרים... יפה בוקוורם!
נשלח ב-28/7/2014 23:59
זה השני. הוא מזכיר שני להיטים מטופשים שהבן (מיתר) חיבר. הקטשופ ו-"מאה גרם גבינה צהובה"...
תשובה נהדרת... המוטו של זאב חביב היה גם שילוב של פסוק. הוא מתחיל ב"רק לחם לאכול ובגד ללבוש" ואז את הסוף אני לא זוכרת מילה במילה, אבל זה משהו בסגנון של "וגם בקבוק וודקה להרוות את הצמא"... משהו שמראה על הצריכה שלו של הטיפה המרה...
ולחידה מספר 4: "אני לא יושב על הרצפה, אני יושב על חולצה."