ניסיתי לבדוק אם היו אשכולות בנושא חשוב זה. לא מצאתי.
מה דעתם של חכמי הפורום?
נשלח ב-9/7/2014 23:45
יפרידו נו- ואז מה יהיה? כמה מאות רבנים לא יקבלו משכורת,
נשלח ב-9/7/2014 23:50
כנקודת מוצא לדיון אפרט את הרגשתי:
נניח ואין אני ערב בעד הציבור החילוני שיהיה קרוב למסורת. נניח שהוא מוגדר אצלי מומר, ונניח שמומר אינו נכלל בדין ערבות.
ואם אצליח לכתוב ספר יוחסין עכשווי (דהיינו, כל מי שרשום כיהודי בתשע"ד - כיון שנטמע נטמע)
אז אתן לחילוני לחיות את חייו ולהחליט אם הוא רוצה להתחתן עם גויה או עם גרושה, והוא מצידו לא יתערב לי בחינוך ובגיור ובנישואין.
האם זה כל כך בעייתי? ולמה?
נשלח ב-10/7/2014 00:00
והיום מישהו מתערב בחינוך שלך? מקסימום הוא לא יתן לך תקציב לחינוך שלא מקובל על המדינה, כמקובל במדינות העולם\
החלוני והגויים מוצאים את הדרך להתחתן בלי הרבנות . אז מה יצא מזה? ססמאות.
נשלח ב-10/7/2014 00:04
טחנו את הנושא הרבה פעמים בפורום.
בכל אופן, אין דביליות וכמובן שטחיות יותר גדולה מרעיון כזה. 1, היהדות היא לא דת רק גזע. 2, הארץ שייך לגזע. 3, הגזע לא מכיר במדינה.
ועכשיו מכוח מה המדינה קיימת ? מכוח הבלוף שהיא מכירה שהארץ שייך לגזע מכוח זה היא מגייסת בכפיה רווקים ורווקות למען הגזע (הרי הרווקים והרווקות נכרתים אז אייך ימשיכו את הגזע שלהם ? אני מדגיש את האבסורד שבדבר). ואף אחד מהגזע אין לו באמת זכות בארץ הזאת כי המדינה בחוק אוסרת עליו לאגור אפי' מים ומי גשם. מי כבר מדבר על חור לישון בו בלילה.
לסיכום: מבחינת המדינה אין לגזע זכות לאגור מים בארץ אבותיו ומי מדבר על חור לישון בו בלילה. כל זה עם החשיבה הקפיטליסטית שהקניין והכסף הוא המזכה לך מים ואוכל וחור לישון בלילה. ואם כך למה לא אומרים לרווקים והרווקות מראש שהם פראיירים ? למה לא אומרים להורים מראש שלוקחים את ילדיהם למען המולך ? ועוד יותר מיזה. הרי בכסף וקניינים ?! יש מקומות יותר זולים בכל מקום אחר בעולם !! למשל באירופה בקושי 20\30 משכורות לדיור ובארץ מעל מאתיים משכורות שזה אומר להיות עבד נצחי לבנק ולהוצאה לפועל ולעו"ד ועוד ועוד.
לסיום: יש כאן עםארציות ובורות מוחלטת למה היהודי דורש את ארץ ישראל מול כל הארצות. היהודי טוען (על פי החשיבה הבסיסית של התורה והיהדות) שאין קניין לא בכוח הכיבוש ולא בכוח הכסף, אך ורק בכוח החלוקה, וכך עשה נח אחרי המבול ואברהם זכה בחלק שלו שזה כמובן ארץ ישראל. החלוקה היא לא לאומית רק חלוקה לפרט, כך שכל פרט יש לו את הטבע ואי אפשר למכור את הנחלה לצמיתות שזה אומר שהפרט לא יכול להיות בלי הטבע ולכן לא חל קניין בארץ ישראל רק בחלוקה. וכמובן המצאת הירושה על ידי נח בא לדאוג לכל הנולדים שייוולדו לטבע. (כל הבעיה של ממזר ביהדות היא הבעיה שלממזר אין נחלה כי אביו מתכחש בו ובצדק. ולכן בעתיד יתירו ממזרים כי כל בני אנוש יבינו שבלי חלוקה לכל פרט כמו נח בזמנו ?! תהיה מחזוריות של מלחמות !! ולכן יגיע הזמן הזה (ימות המשיח = רמה תבונית גבוה של כל בני אנוש) שכל נולד אפי' ממזר יקבל נחלה.)
ולכן ארץ ישראל צריכים לחלק בגורל לכל פרט, ואת משאבי הארץ אי אפשר למכור לזרים רק שוב מחלקים לכל פרט. ואי אפשר כמובן למכור את הנחלה לעולמים וכמובן ביטול הכסף כל שבע שנים = שמיטת כספים ואיסור ריבית.
מכאן נבין שכל יהודי הגר בחול כאילו אין לו אלוהי ולמה ? כי אין לו את הטבע ! הוא עבד לכסף ולקניינים וכמובן בידי מערכת המשפט והחוקה והשלטון כלומר הוא לא בן חורין ובעיקר הוא עבד.
ולכן אין כאן שאלה של הפרדת דת ומדינה, יש כאן צורך בסיסי של כל יהודי (אם ברצונו להיות בן חורין באמת) לבטל את המשטר והשלטון ולחלק את הארץ בגורל. אחרת ? אין שום טעם לארץ הזאת שאוכלת את יושביה ואת רווקה ורווקותיה לריק כמו שלושים שנה על עזה ואחר כך גרשו את כל יושביה בכזה בוז בלי שמישהו הוריד עליהם דמעה, האם מישהו שואל מה איתם עכשיו ?
מוסרית וערכית יש חובה על כל יראי שמים לתת לכל יהודי את התובנות הפשוטות האלה שלא יקריב את זרעו למולך לריק. כי במולך שמאמין בקפיטליזם ומקדשת את אלוהי הקניינים והכסף ?! אין לך להעביר את בנו למולך יותר גדולה מזו !!
נשלח ב-10/7/2014 07:52
יש נושא יותר פוליטי מזה?
נשלח ב-10/7/2014 08:17
סתם השערה פרועה:
ברגע שממסד הרבני יפסיק לשלוט בחייהם האישיים של האזרחים - יהיה לכולנו חיים רגועים יותר
או שאני סתם נאיבי ואופטימי
נשלח ב-10/7/2014 08:55
פתיאמי
איקון ירוק (סימן של שבח שהיה קיים פעם בפורום כתחליף לגרפיקה שלא תמיד היתה זמינה. מה שקדם ל"לייק" הפייסבוקי).
אמנם השאלה לפחות עבורי לא ברורה.
מה זה "דת" אני מבין. אם כי הכוונה כאן ודאי ליהדות כדת המדינה.
מה זה "מדינה" אני גם כן מבין.
אבל מהי אותה הפרדה? באמריקה, שהיא אם הרעיון (ואולי לא), זו החלטה עקרונית שמשאירה את הדת בחיי הפרט ואוסרת עלהתערבות מגבוה כדי לאפשר לכל אדם לבחור את דרכו.
בישראל יש מעורבות. ולכן זו שלילה עקרונית של הדרך הדמוקרטית האמריקאית.
אבל
גם כאן יש רמות וסוגים.
אציין כמה שאלות כי לדעתי צריך למיין את הנושא הרחב לסוגים.
א. האם צריך פיקוח על כשרות מגבוה? האם צריך כשרות כדרישה מוקדמת בצבא, בבתי חולים, במסעדות במקומות ממשלתיים, ציבוריים?
ב. האם יש לתבוע שמירת שבת במובן של הימנעות מעסקים, תחבורה, שעשועים ובידור? אלו תחומים שונים.
ג. האם יש לפקח על הסדרי נישואין וגירושין?
ד. האם הגיור ואישורי גיור צריכים להיות בידי רבנות מטעם (יש גנאי בשימוש הלשון הזה ולא אליו אני מכוון. להפך)?
ה. האם יש הצדקה לתלות בין יהדות, אישורי יהדות וגיור, לבין קבלת אזרחות ורישום בתעודת זהות?
אלו מן הנושאים שיש לעסוק בהם.
ובכל אחד מהם משתתפים שיקולים שונים ורחבים.
למשל:
1. ישראל אמורה להיות "מדינת כל היהודים". אם כי רבים (איני יודע באיזה שיעור ואם האוחזים בדעה זו לא ישנו את דעתם אם ינהלו דיון מהסוג שאני מקוה שיהיה כאן) יעדיפו "מדינת כל אזרחיה".
2. יש סתירה עקרונית בין הדרישה של התורה ולפי פרשנות חז"ל לכפות על המצוות לבין הגישה המודרנית של "חיה ותן לחיות".
3. יש שאלה מעשית: האם פיקוח באמצעות רבנות מטעם מועיל או מזיק? למשל לגבי גיורים. קשה מאד לענות על שאלות אלו בלי להסתכן בויכוח, רכילות וחיסול חשבונות.
אחת הבעיות הגדולות ביותר, ואולי באמת הגדולה מכולן, היא שהמצב היום הוא שיש דתיים (במובן של אלו המחוייבים לתורה ומצוות) שרודפים אחרי אחיהם במאמץ להלביש להם כיפה, שאין הם חפצים בה.
אפשר לשאול כך:
I מה הדגם הראוי למערכת יחסים בין מדינה דמוקרטית לבין ההלכה. II האם ההלכה ערוכה לקבל על עצמה אחריות ותשובות לניהול חיים מודרניים (החל במערכת משפט וכלה בשמירת שבת בעולם שבו נדרשת פעילות 24/7 וכבר עלו הדברים בפורום). III מה עושים כאשר רוב הציבור עדיין אינו חפץ במחוייבות להלכה אם כי רובו כנראה עדיין תומך בשמירה על יהדות ברמה זו או אחרת. IV מה כדאי לעשות? אם שמירת ההלכה היא האידיאל שלנו?
שאלות גדולות מאד, אבל הן מונחות ביסוד השאלה הקצרצרה שלך...
מי שמאמין שיש לו אחראיות על אחיו- כלומר שיקימו תורה ומצוות, חייב לצדד גם בכפיה דתית זו או אחרת. הפרדת הדת מהמדינה ישמוט את האחראיות הזו, רוב אזרחי המדינה(להוציא שוליים רחבות של חרדיים ושמאלנים) מרגישים אחראיות כלפי יתר התושבים, ולכן מתגיסים לצבא לשרות נלאומי אירגוני התנדבות צדקה וחסד וכו' כך האדם הדתי אמור להרגיש אחראיות לאחיו, הרי יש חובה להציל בן אדם הרוצה להתאבד, כך מרגיש האדם הדתי צורך למנוע מאחיו התאבדות לחיי העולם הבא, מה עוד שחטא חברו פוגע גם בו. לגילוי נאות למרות שאני מוגדר כדתי איני חושב כך היום. חסידי חב"ד- שעליהם רמז הרב מימוני- הרצים אחרי אנשים להניח להם תפילין כיפה אתרוג ותפילה ליל הסדר אוכל כשר שלוחים וכד' נדמה לי כי את הנוהג הזה הנהיג הרבי האחרון זצ"ל, כי הוא חשב שהוא המשיח- ולפי הרמב"ם המשיח יחזיר בתשובה את כל עם ישראל. אמן.
מילה אחת למקס- החוזר כתוכי על ההבלים שלו- עם ישראל זה לא גזע! לעם ישראל יכולים להצטרף כל מי שרוצה ומקיים את דרישות חוקיה. כושים אינידיאנים הודים רוסים וסינים וכו' כולם לאחר הגיור יהיו יהודים לכל דבר וענין. כל הילדים שנולדו לאחר אונס אימותיהם על ידי הקוזקים- בפרעות ת"ח -היו יהודים, וכן בפרעות אחרות, זו לא תורת גזע, אם בכלל אתה יודע מה זה גזע! לעולם איטלקי לא יכול להפך לצרפתי, למרות שיהיה אזרח צרפתי מאות בשנים, כך הולנדי לעולם יהיה הולנדי למרות שיהיה אזרח בריטי מאות בשנים. עם ישראל היא ההכי פחות גזענית מבין כל אומות העולם.
נשלח ב-10/7/2014 10:57
קשה לי לענות בפרוטרוט על כל השאלון של הרב מיימוני.
ראשית ירוחם,
כל הדיו הוא בהנחה:
1)שמי שאינו שומר מצוות קלאסי – הוא מומר.
2) שמי שהוא מומר – אין לי אחריות רוחנית כלפיו.
עכשיו לרב מיימוני.
ברגע שהממשלה תחליט להכיר בכל סוגי הקהילות היהודיות, רפורמיות קונסרבטיביות וכו' (והרגע הזה קרוב לדעתי) היא תגדיר "יהודי" בצורה אחרת, ואז תצטרך כל קהילה לנהל את ספרי היהדות והנישואין שלה.
בכל עיריה יחליטו על צביון הפרהסיה שלה בשבת
בתי הדין לגיור יהיו חופשיים מ'אילוצים ממשלתיים'
נשלח ב-10/7/2014 10:58
הדיו בהנחה וגם הדיון בהנחה...
נשלח ב-10/7/2014 11:09
מרוב הנחות אין לי אלא אנחה, איך נעלמה ממך הלכה- ישראל- אף על פי שחטא ישראל הוא. אגב הגמרא בסנהדרין לומדת זאת מעכן שמעל בחרם- וה' אומר ליהושוע - חטא ישראל,
נשלח ב-10/7/2014 11:43
בואו נתקוף את הדמגוגיה הזולה בדרך יותר פשוטה ובלי קשר לארץ ישראל (ובלי קשר למדינת ישראל כי מדינת ישראל לא דוגמה, כי אין לו אפי' חוקה. כך שכל התנהלותה היא מופקרת מראש)
כל משטר יש לו חוקה (למתחכמים נאמר שיש להם חוקה לא כתובה) וחוקה = דת = חוק בפרסית. למשל חוקת הקניינים או חוקת החופש והחירות, בקיצור כל סוג החוקים במשטר הם כפייתיים.
היהדות היא האומה היחידה שיש לה חוקה אישית כלומר אין משטר. ולכן החוקה שלה היא חופשית לגמרי. ולכן אם בני אנוש היו יותר תבוניים ולא דוגמטיים אז היו צריכים לדרוש לבטל את המשטרים והשלטונות ולדרוש חוקה אישית כמו ביהדות. ולא ההפך לדרוש כפיית החוקה על ידי המשטר.
נשלח ב-10/7/2014 12:01
ירוחםשמ כתב:
מילה אחת למקס- החוזר כתוכי על ההבלים שלו- עם ישראל זה לא גזע! לעם ישראל יכולים להצטרף כל מי שרוצה ומקיים את דרישות חוקיה. כושים אינידיאנים הודים רוסים וסינים וכו' כולם לאחר הגיור יהיו יהודים לכל דבר וענין. כל הילדים שנולדו לאחר אונס אימותיהם על ידי הקוזקים- בפרעות ת"ח -היו יהודים, וכן בפרעות אחרות, זו לא תורת גזע, אם בכלל אתה יודע מה זה גזע! לעולם איטלקי לא יכול להפך לצרפתי, למרות שיהיה אזרח צרפתי מאות בשנים, כך הולנדי לעולם יהיה הולנדי למרות שיהיה אזרח בריטי מאות בשנים. עם ישראל היא ההכי פחות גזענית מבין כל אומות העולם.
ברגיל לא הייתי צריך להגיב לך. אבל אני הגיב לגולשים. היהדות היא גזע (ותגיד שאתה לא מבין מה המשמעות של המילה גזע. גזע = שכל גוי שמתגייר ?! הוא כמו אברהם שזה אומר כל צאצאיו יהודים. כל תוקף המושג יהודי\ת הוא שאם הוא יהודי\ת אז כל צאצאיו יהודים מה שאין כן נוצרי או אסלמי או כל אידיאולוגיה אחרת שאדם מאמץ לעצמו. זה שיהודי הוא רק על פי האימא ?! זה רק טכני\משפטית ולא במציאות הטבעית)
עם ישראל לא יכול להיות גזענית מהסיבה הפשוטה שכל אדם בהווה הוא מבחינת אדם הראשון לכל צאצאיו הוא. כלומר יהודי או גוי בהווה הם אברהם התנכי בהווה ולכן כל גר נקרא אברהם שממנו מתחיל כל האומה האישית שלו.
כל תוקף יהדותו של האדם היא בברית המילה = דגל אישי = גזע. בניגוד לשאר בני אדם שיש להם דגל לאומי או דתי כך שצאצאיו הם לא שלו רק של הדגל הדמיוני\הלאומי. בחוק זכויות החולה ישנו סעיף הקובע כי הורי הילד נחשבים לאפוטרופסים הטבעיים. לדברי גיל סיגל, פרופ' למשפטים בקרייה האקדמית אונו וחבר המועצה הלאומית לביואתיקה, "להורים אין בעצם זכות על הילד. הילד אינו קניין שלהם" הם קיבלו מהמדינה (????????????????) את הזכות למלא חובות כלפיו בשל החיבור הביולוגי.
דבר מטומטם כזה נקרא ביהדות עבודה זרה ואלהים אחרים. כל דגל דמיוני = ע"ז. ולכן היהודי עושה ברית מילה לומר שאין לו דגל אחר חוץ מהגזע שלו שהם תוצאה מאבר ההולדה = ברית המילה.
ברית המילה הוא גם שטר הקניין של כל יהודי על ארץ ישראל. והיות הוא גזע\צאצאי אברהם ולכן הוא היורש של הארץ. אבל ברגע שאתה דורש את הארץ מכוח הלאום ?! אז אין לך זכות על הארץ רק מכוח הכיבוש או מכוח הכסף. זה פשוט סתירה ופרדוקס. כל לאומני לעומק לא יכול לדרוש את ארץ ישראל כי ארץ ישראל שייך לפרטים היורשים וכן כל משאבי הטבע של הארץ.
תוקן על ידי maxmen ב- 10/07/2014 12:02:36
נשלח ב-10/7/2014 12:10
maxmen כתב:
בואו נתקוף את הדמגוגיה הזולה בדרך יותר פשוטה ובלי קשר לארץ ישראל (ובלי קשר למדינת ישראל כי מדינת ישראל לא דוגמה, כי אין לו אפי' חוקה. כך שכל התנהלותה היא מופקרת מראש)
כל משטר יש לו חוקה (למתחכמים נאמר שיש להם חוקה לא כתובה) וחוקה = דת = חוק בפרסית.
למשל חוקת הקניינים או חוקת החופש והחירות, בקיצור כל סוג החוקים במשטר הם כפייתיים.
היהדות היא האומה היחידה שיש לה חוקה אישית כלומר אין משטר. ולכן החוקה שלה היא חופשית לגמרי.
ולכן אם בני אנוש היו יותר תבוניים ולא דוגמטיים אז היו צריכים לדרוש לבטל את המשטרים והשלטונות ולדרוש חוקה אישית כמו ביהדות. ולא ההפך לדרוש כפיית החוקה על ידי המשטר.
מתי עם ישראל חי כפי שאתה כותב?
נשלח ב-10/7/2014 12:22
שלישישי כתב:
מתי עם ישראל חי כפי שאתה כותב?
מאז ומעולם הרי עונש כרת בתורה היא איום שאם תעזוב את החוקה האישית אז אתה רח"ל נכרת כי בכל דגל לאומני אחר צאצאיך הם לא שלך. וכן כל עונש מיתה משמים. באף משטר אין כזה עונש כי הוא פשוט כופה עליך את חוקיו. האם שמעת על עונש משמים באיזה חוקה של האומות הלאומניות ?