|
|
| נשלח ב-11/7/2014 15:52 |
|
| |
הערה בסוגרים על דברי מקסמן: 'ברית המילה הוא גם שטר הקניין של כל יהודי על ארץ ישראל'.
לה' הארץ ומלואה והוא אינו מעביר בעלות בטאבו.
עודד
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 15:58 |
|
| |
| 932woland כתב: |  |
הערה בסוגרים על דברי מקסמן: 'ברית המילה הוא גם שטר הקניין של כל יהודי על ארץ ישראל'.
לה' הארץ ומלואה והוא אינו מעביר בעלות בטאבו.
עודד
|
|
נכון זה משמעות "לי" הארץ (ראה חז"ל כמה "לי" יש בתורה וכולם הכוונה שאין בהם קניינים כמו האדם והארץ שאין חל עליהם קניין)
אני רק הסברתי שבחלוקה של נח רק היהודי בזכות ברית המילה יודע איזה חלק ארץ שייך לו על פי החלוקה מה שאין כן אף אדם אחר ביקום לא יודע איזה חלק אדמה שייך לו מהחלוקה ההיא.
עקרונית אני לא חושב שהתורה דורשת מבני אנוש להתמיד בחלוקה ההיא דווקא. כלומר התורה דורשת לעשות חלוקה. היהודי פשוט לא צריך את זה כי יש לו כבר את החלק שלו. אבל שאר בני אנוש חייבים לחלק את האדמות אחרת לא יפסק המלחמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 17:39 |
|
| |
עודד לא הסברת מדוע הדת אינה יכולה להשתתף במשחק הדמוקרטי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 22:25 |
|
| |
[מקס,
א. גם המוסלמים עורכים ברית מילה.
ב. שאלתי אותך לעיל, מה דיני (שאני מחוסרת ברית מילה ב"ה) בעניין הנחלה וכו'. ענית, שלבת יש נחלה וכו' בזכות אביה היהודי. ומה אם היא נולדה לאב גוי והתגיירה?]
(נכתב בחול בחו"ל)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2014 20:55 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקס,
א. גם המוסלמים עורכים ברית מילה.
ב. שאלתי אותך לעיל, מה דיני (שאני מחוסרת ברית מילה ב"ה) בעניין הנחלה וכו'. ענית, שלבת יש נחלה וכו' בזכות אביה היהודי. ומה אם היא נולדה לאב גוי והתגיירה?]
(נכתב בחול בחו"ל) |
|
א. המוסלמים עושים ברית מילה משום דת והיהודי עושה ברית מילה משום גזע. כלומר אצל היהודי זה הוחכה שהוא היורש הטבעי של ארץ אבותיו כי הוא פשוט צאצאי אבותיו מה שאין כן המוסלמים.
ב. אמרתי לעיל שגם הגר מקבל נחלה ולכן אני לא מבין למה את שואלת את זה שוב. (יחזקאל פרק מז כג) וְהָיָה בַשֵּׁבֶט אֲשֶׁר גָּר הַגֵּר אִתּוֹ שָׁם תִּתְּנוּ נַחֲלָתוֹ נְאֻם אֲדֹנָי יְקֹוִק:
תוקן על ידי maxmen ב- 12/07/2014 20:56:57
|
|
|
|
|