בית פורומים שידוכי חרדים

צבא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/7/2014 11:18 לינק ישיר 

oa93 כתב:
בחור חרדי שלומד בישיבה גדולה טובה ולא מצליח ללמוד כל היום בערך חצי יום ואפילו פחות(בגלל שלא כל אחד מסוגל יום שלם)
וחושב שחבל לו על כל הזמן הפנוי שמתבזבז כל יום ורוצה להיתגייס ל''נצח יהודה'' לשרות קרבי של שנתיים
כדי לעשות משהוא יותר משמעותי עם הזמן ואם לא לתרום בלימוד תורה אז לתרום בצבא 
ואחרי זה לחזור לישיבה ולצאת לשידוכים..זה יכול להרוס לו בשידוכים?לבחורות חרדיות טובות מסמינרים יהיה בעיה עם זה?
עדיף שישאר בישיבה וישרוף את הזמן רק כדי שישאר לו השם לשידוכים?

קודם כל זה שאתה עושה משהו שאתה לא אוהב או מידי קשה לך, זאת כבר בעיה וחבל
אתה צריך לעשות מה שטוב לך וללכת אחרי הלב שלך !!! :) 
ושאלה אלייך למה אתה רוצה לחזור לישיבה אחרי הצבא?! רק בשביל שידוכים?! 

אני הכי פרווה בנושא מצד אחד אני חושבת שלא צריך להתגייס מצד שני אולי לבחורים כמוך זה אפילו סוג של הצלה, בכל אופן המציאות על פניה היא שבחורות טובות בסמינר (ברוב המוחץ) נרתעות מבחורים שעשו צבא אלא אם כן הם בחורות מבוגרות או בחורה בסגנון פתוח מאוד שאז אולי בשבילך זה כבר נקרא בחורה לא טובה.

ולשאלה האחרונה אני תמיד אומרת וחושבת בלב, שכל אחד ואחת מקבל את מה שמגיע לו, כל הבחורים שעושים דברים רק בשביל השם שלהם יקבלו בחורה שהיא לומדת בסמינר רק בשביל השם שלה, אני לא אומרת אם זה דבר טוב או לא טוב לעשות דברים בשביל מה יגידו (כי כולם כמעט נגועים בזה) אבל בשורה התחתונה בעיקר מפסידים מזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2014 12:02 לינק ישיר 

בס"ד

אני לא ממליצה ללכת לצבא לפני חתונה(גם אחרי חתונה הייתי ממליצה רק לשח"ר כחול ולא לקרבי,ששם הסביבה לא מתאימה לבחור ישיבה בכלל.).אלא למצוא משהו שיספק אותך יחד עם לימוד תורה...
זה יכול להיות עבודה נחמדה בערב/לימוד מקצוע/קורס/שיעור התעמלות-לוחמה/לשחק כדורסל-רגל....
תעשה מה שעושה לך טוב בגבולות ההלכה וכמובן תמיד כדאי להתייעץ עם רב אהוב שמבין אותך ומכיר אותך והוא יוכל להגיד לך מה הכי טוב לך כרגע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2014 20:30 לינק ישיר 

oa93 כתב:
אני דיברתי על גיוס ל''נצח יהודה'' שזה בלי בנות בכלל(ובדקתי עם חברים מבפנים וזה נכון)
זה עם חברה דתיים(יש טיפה חרדים רגילים יש שבבניקים יש מזרוחניקים ויש חרדלניקים חזקים)
יש שם 3 תפילות ביום בפקודה חובה+שעה לימוד תורה ביום
אז אם חרדי יוצא משם לשידוכים ומחפש בחורה איכותית שתעמוד בדרישות ההשקפתיות שלו זה יהיה בעיה?

כן יהיה לו בעייה...אבל אם הוא התייעץ עם רבנים וזה מה שהכי טוב לו אז הוא ימצא את שלו ואת מי שהכי תתאים לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2014 19:09 לינק ישיר 

תוכלו להסביר לי מהי בחורת סמינר "טובה"?
ואיך בדיוק עובדת ההיררכיה ה"איכותית".
ולמה שבחור שלא מוצא את מקומו בישיבה ומתגייס לשירות במסגרת חרדית ירצה בחורה שלא מעריכה את הבחירות שלו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2014 11:27 לינק ישיר 

בס"ד

למה שבחורה חרדית נורמלית תעריך אחד שהולך נגד דעת הרבנים?היא חייבת להיות "מקולקלת"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2014 14:14 לינק ישיר 

בעלת חשיבה עצמאית ובודקת מקרה לגופו =מקולקלת?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2014 14:20 לינק ישיר 

בס"ד

חשיבה עצמאית בנושא ז"א לחשוב ההפך מגדולי ישראל=מקולקלת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2014 14:27 לינק ישיר 

השיבני יש להבדיל חשיבה עצמאית לבין חשיבה כנגד החברה שאת נמצאת בה...
את משום מה נורא כועסת על החברה החרדית ולא מבינה למה מישו ירצה להשתייך אליה...ואני לא כ"כ מבינה למה
כמו לכל חברה גם לחברה החרדית יש כללים...
יש מספיק אנשים בחברה שהם יוצאים כנגד החברה אז לקרוא לזה בשם אחר כמו חשיבה עצמאית זה סתם כסת"ח
ואם כלל הציבור לא הולך לצבא והחלק בציבור הזה שכן הולך הוא יוצא כנגד החברה שמלכתחילה לא ממש מקבלת אותו כי הוא לא מסתדר בישיבות בסמינרים וכאלה מתחתנים אחד עם השני
זה גם מאוד הגיוני...
למה בחורה צנועה וחסודה ששמרה על יראת השמיים שלה צריכה להתחתן עם בחור שיצא לצבא וראה דברים?!
ולהפך על אחת כמה וכמה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2014 15:02 לינק ישיר 

למה את חושבת שאני כועסת? אם הייתי חלק מהחברה הזאת כנראה שהיו לי כעסים אבל ברוך השם אני לא.
לגיטימי לבקש הבהרה לגבי מה מוגדר "בחורה טובה". כמו כי את יוצאת מנקודת הנחה שכל מי ששירת בצבא בהכרח התקלקל ואני אומרת ששווה בדיקה.
חשיבה עצמאית זה לא כסת "ח, אלא משהו בעל ערך, לפחות במחוזות מסוימים (או מדרשות מסוימות).
לבסוף, אני פונה לבחור המתלבט שישאל את עצמו איזה סוג בחורה הוא רוצה. ואם הוא הולך מחוץ לתבנית אין סיבה שלא תימצא המקבילה שלו, צדיקה, ערכית, ייראת שמיים ואמיצת לב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2014 15:11 לינק ישיר 

א' רשמת ברוך השם אני לא... משמע מזל שאת לא שייכת לשם! לא בדיוק ש(י)מחה
ב' בחור שמעולם לא יצא מגבולות בני ברק ולראשונה בחייו הגיע אפילו עד רמת גן/גבעתיים בוודאות אפילו במאית התקלקל!!
אז לצבא?! חילוני?! ברור שקלקול יהיה השאלה מה הגודל שלו!
ג' מה המקבילה לבחור המתגייס בבחורה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2014 15:12 לינק ישיר 

כמו שאמרה השיבני - הבחור צריך לשאול את עצמו מה הוא רוצה..

אדם_ה1 כתב:
ומה רע לך בבחורה חרדלי"ת?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם הוא לא רוצה מישהי שונה מהמיינסטרים החרדי הוא צריך לברר עם עצמו למה יש לו את הרצון הזה ולמה שלבחורה עתידית לא יהיה בדיוק את השיקול הזה נגדו. (והאם באמת הוא רוצה מישהי שדיעותיה מן הסתם יהיו שונות משלו בהרבה דברים)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2014 15:14 לינק ישיר 

די88 כתב:
א' רשמת ברוך השם אני לא... משמע מזל שאת לא שייכת לשם! לא בדיוק ש(י)מחה
ב' בחור שמעולם לא יצא מגבולות בני ברק ולראשונה בחייו הגיע אפילו עד רמת גן/גבעתיים בוודאות אפילו במאית התקלקל!!
אז לצבא?! חילוני?! ברור שקלקול יהיה השאלה מה הגודל שלו!
ג' מה המקבילה לבחור המתגייס בבחורה?

א. זה לא אומר שיש לה כעסים, ברור שעדיף להיות פחות מוגבל בשיקול הדעת..

ב. ומה עם בחורה שמעולם לא יצאה ממסלול הבית-סמינר ועכשיו עובדת במשרד הנהלת חשבונות עם חילונים? קלקול בטוח יהיה?

ג. עיי' תשובה ב'..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2014 15:23 לינק ישיר 

אדם אני עונה על ב'
ברור שיהיה קילקול!! וגם זאת שאלה...
יש הרבה בחורות ששואלות רב אם ללכת לעבוד במקום כזה...
אבל כשאדם הולך לעבוד הוא חופשי לעשות מה שהוא חושב לנכון.... כלומר אין לו פקודות מטכ"ל שהוא מחוייב להן
הוא יכול להתפטר אם משהו לא נראה לו... ובצבא?! פחחחח ממש!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2014 15:29 לינק ישיר 

די,
ברוך השם שאני לא שם כי זה די ברור שהחברה הזאת לא מתאימה לי, הייתי סובלת בה וכנראה שזה היה פוגע ביראת השמיים שלי.
אני מניחה המקבילה יכולה להיות מישהי שלומדת לתואר. או כמו שהציע אדם, חרד"לית. זה ציבור שיש בו יראת שמיים מפעימה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2014 15:41 לינק ישיר 

השיבני יש לי הרגשה שאת לא כ"כ מבינה מה ההבדל בין המגזרים....
זה קשור להשקפה...
ולא משנה באיזה סקאלה נמצא החרדי הוא לעולם לא יהיה חרדלניק או להיפך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > צבא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.