|
|
| נשלח ב-16/7/2014 01:06 |
|
| |
המוסכמות בחו"ל ובארץ שונות לגמרי!! קח למשל את העניין של נהיגה.....אני פשוט לא מבינה מה הבעיה שיש לחברה החרדית עם העניין... ושם לכל בחורה בת 17 יש רשיון........
לפעמים הדברים הם לאו דווקה הלכתיים ,אלא דברים שנקבעים לפי המקום!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 01:13 |
|
| |
ברור שכדי לקיים את ההלכה אין הכרח להיות "חרדי", גם בשאר המגזרים יש יהודים יראי שמים, יותר או פחות מחרדים רגילים. קבוצת החרדים היא תת קבוצה (שמרגישה קבוצת-על  ) בתוך סך שומרי המצוות והיא מאפיינת את עצמה בהקפדה יתירה על עניינים מסויימים, חלקם הלכתיים וחלקם "מנהגי חסידות" וחלקם לא זה ולא זה. גם השוני בין הפרטים בקבוצה הזאת הוא מינימלי מאוד, שלא כמו למשל אצל דת"ל שאצלם אפשר לראות צעירים חצי פוקרים לעומת אנשים ששולטים בש"ס יותר מבחור ישיבה ממוצע וכולם נחשבים למגזר אחד ואילו אצל החרדים יש הרבה פחות "דרגות חופש"... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 01:43 |
|
| |
עם כל הטענות שיש לי כלפיהם... אני עדיין חושבת שלהיות שייכים לקבוצה מסוימת שיש לה מוסכמות משלה זה דבר טוב....זה נותן לאדם איזון מסוים...! לא תמיד חייבים להיות שייכים ב-100%...(כמובן כל עוד לא חוצים קויים שנחשבים אדומים) עצם השייכות עושה משהו לאדם..... ואחת הבעיות של הדת"ל זה שאין להם קו מסוים וכל אחד עושה משהו רוצה...עצם זה שיש לך כיפה זה סבבה!! כי הרבה בסופו של דבר לא מוצאים את עצמם...
תוקן על ידי פרוזן ב- 16/07/2014 01:44:30
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 01:48 |
|
| |
לא יודע אם אפשר לקרוא לזה איזון, מצד אחד אתה חי לפי מחויבויות מסויימות שזה בד"כ דבר טוב ומצד שני כשזה לא מתאים אז אתה "חי בשקר" אבל ממשיך בכח האינרציה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 02:06 |
|
| |
השאלה באיזה רמה אתה מתכוון "לא מתאים"... בד"כ אלא שזה ממש לא מתאים להם לא מצליחים לשרוד הרבה זמן "חיי שקר", ומוצאים היום הרבה כאלה! אבל אנשים צריכים לקחת בחשבון שבשביל לחיות בתוך קבוצה צריך גם לפעמיים לשלם.....לפעמיים אדם צריך להתאים את עצמו ,גם עם הוא לא אוהב את זה. הכל תלוי מה סדר העדיפויות,יש כאלה שישימו פס על העולם, ויש כאלה שיהיה שווה להם להתאים את עצמם לקבוצה למרות הותורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 07:49 |
|
| |
אוי די די, מה הקשר בין ג'ינס לעקבים מטורפים? כמה נוח לשים כל דבר בקופסא אחת ועל זה תוית ולפשט את החיים. למה את חושבת שמי שלא מקבלת על עצמה את גזירת הג'ינס, (וכן שמעתי פעם מישהי שלמדה במדרשיית חוזרות בתשובה כלשהי מבני ברק שהיתה בטוחה שזו הלכה פסוקה ) בהכרח חוגגת עם כל שאר עבירות הצניעות?? שוב פעם, תילי תילים של התניות חברתיות, שדואגות שכולם יהיו חיילים ממושמעים, כך שכל מי ש"נכשלת" בג'ינס כבר חשודה בפיאה ארוכה ואיפור בובה. טום, לאיזה ציבור/מגזר אני שייכת? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 08:23 |
|
| |
השיבני בניגוד אלייך אני מדברת לא מסטיגמות אלא מניסיון!!! תסתובבי בליל שבת בבני ברק ותראי בדיוק את מה שכתבתי!! כן כן כמעט 90% מהנשים אם הן עושות משהו אחד כאילו בעייתי כבר כל שאר הדבר הולכים יחד!! את לעולם לא תראי מישהי עם פאה ארוכה ולבוש צנוע ולהפך!!! זה לא חשיבה עצמאית אלא תסמין!! והוא הרבה יותר עמוק ממה שאת חושבת... וסליחה על הביטוי אותן נשים בד"כ גם פרחות חסרות רמה!! כי אפילו בציבור החילוני נשים לא נראות ככה טוב אולי רק במקום אחד... ואני ממש אבל ממש לא מגזימה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 13:45 |
|
| |
די זכיתי להרבה שבתות נפלאות בבני ברק, טיילתי ברבי עקיבא וראיתי שם מחזות מזעזעים כמו שתיארת. אין ספק שיש הרבה מאד לא צנועות, והגברים שלהן הולכים לצידן כמו ערסים שמתגאים BMW השחורה שלהם. אבל לא ראיתי אף פרחה מצועצעת שהולכת עם ג'ינס בליל שבת. יש לי חצאיות ג'ינס צנועות ועל כן לא מקבלת את ההתניה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 13:50 |
|
| |
| פרוזן כתב: |  | המוסכמות בחו"ל ובארץ שונות לגמרי!! קח למשל את העניין של נהיגה.....אני פשוט לא מבינה מה הבעיה שיש לחברה החרדית עם העניין... ושם לכל בחורה בת 17 יש רשיון........
לפעמים הדברים הם לאו דווקה הלכתיים ,אלא דברים שנקבעים לפי המקום!!! |
|
בס"ד
זה בגלל שלא רוצים שיהיה לאישה עצמאות.או שחושבים שלא מתאים לה ואף מסוכן לה להיתקע עם רכב באמצע שומקום...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 14:22 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | המוסכמות בחו"ל ובארץ שונות לגמרי!! קח למשל את העניין של נהיגה.....אני פשוט לא מבינה מה הבעיה שיש לחברה החרדית עם העניין... ושם לכל בחורה בת 17 יש רשיון........
לפעמים הדברים הם לאו דווקה הלכתיים ,אלא דברים שנקבעים לפי המקום!!!
בס"ד
זה בגלל שלא רוצים שיהיה לאישה עצמאות.או שחושבים שלא מתאים לה ואף מסוכן לה להיתקע עם רכב באמצע שומקום... |
|
זהו עברו הימים שהנשים נמצאות בבית ורק מנקות מכבסות ומבשלות!! היום רוב הנשים יוצאות לעבוד ,מפתחות קרירה ומאד עצמאיות. זה פשוט בגלל שהחברה החרדית עם כל המעלות שלה, גם קצת מרובעת וחושבת שכמו שהיה פעם ככה צריך להיות גם היום.....אבל מה לעשות דברים השתנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 14:25 |
|
| |
בס"ד
הרבה דברים השתנו בחברה החרדית לטובה...בקטע של נהיגה יש כאלו שנפתחו ויש כאלה שעדיין קשה להם... כנראה מפחדים שהאישה תברח עם הרכב
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 14:27 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | לא יודע אם אפשר לקרוא לזה איזון, מצד אחד אתה חי לפי מחויבויות מסויימות שזה בד"כ דבר טוב ומצד שני כשזה לא מתאים אז אתה "חי בשקר" אבל ממשיך בכח האינרציה.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| לאדם וודאי שבציבור החרדי ישנם חסרונות אף אחד לא מושלם אבל ההשקפה והדרך היא ב100 אחוז עולה
על השקפת הציונות הדתית שמבוססת על שעטנז בין האל זר הציוני ליהדות שתוצאותיו ברורים כגון החיבור ללפיד
ועוד כהנה וכהנה
זה שיש חסרונות בציבור אז זה אומר שדרכו לא נכונה מה הקשר דרכו נכונה אך עדיין יש מה לתקן
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 14:53 |
|
| |
השיבני אל תשווי אותך(בעלת תשובה) ששמה ג'ינס לבחורה חרדית מבית שיודעת שיש בעיה עם זה ובכל זאת שמה... מבחינתך זה צנוע ונוח כמו גם שבטח יש לך טלפון סמארטפון ואת אומרת מה אני כבר עושה איתו?! להפך אפילו רוב הפעמים משתמשת בזה לדברים נורא חיוביים אבל בחורה מבית חרדי יש לה את הדעת תורה שלה שאומרת שאסור! אז למה להפך?! כל החיים לא היה לה... למה פתאום כן? שוב זה לא עניין של לחשוב מחוץ לקופסא אלא ללכת אחרי זרם אחר!! יותר פתוח
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 15:47 |
|
| |
איך את יודעת מה השיקול של כל אחת ואחת? אולי יש מישהי שגדלה החינוך חרדי ואומרת -עד פה אני מוכנה שיכתיבו לי! כנ"ל לגבי רישיון נהיגה. ואני באמת רואה בזה דבר מבורך. ואני חושבת שחברה שתמשיך לאסור את המותר, בסוף חבריה יתירו לעצמם את האסור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 17:10 |
|
| |
לא אוסרים את המותר
יש רבנים שמתירים לאישה לנהוג, ויש שאוסרים. יש ג'ינס שמותר, יש ג'ינס שאסור, ראה בספר עוז והדר לבושה. האנשים לא משתנים, אז אין סיבה לשנות את ההלכה. אולי האנשים נהיים יותר חלשי אופי, וצריך להקפיד יותר על הלכות צניעות. הרבנים יושבים ודנים על הלכות צניעות ופוסקים מהיא ההלכה. הם לא מחמירים מדי, ומחייבים את הנשים ללכת עם שאל ועם מטפחת, כמו פעם, ולא מקלים מדי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|