בית פורומים שידוכי חרדים

צבא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2014 23:48 לינק ישיר 

אבל אם יש שמתירים לנשים לנהוג, אז הרי אלו שלא בעצם אוסרים את המותר, לא כן?
כנ"ל לגבי ג'ינס, אם יש סוגים שמותר אבל ה"איסור" הוא גורף אז גם כאן אוסרים את המותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/7/2014 00:02 לינק ישיר 

השיבני מותר להשתמש באמצעי מניעה? כגורף לא...
אבל אשה שחייבת הפסקה הולכת לרב פוסק ומבקשת היתר...
יש לי חברה שיש לה היתר מרב לשמוע מוזיקה בעומר...
זה מותר לכולם?! לא... אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל!!!
זה הכל.... אנינו סך הכל בני אדם!
בציבור החרדי כל הנשים הולכות עם גרביים... בציבור המזרוחניקי לא
אז? אוסרים היתר?! לא... לכל אחד יש את הרב שלו וכל אחד עושה לפיו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/7/2014 00:14 לינק ישיר 

שכל אחד יעשה איך שנראה לו וזהו...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2014 23:07 לינק ישיר 

השיבני כתבה:

אבל אם יש שמתירים לנשים לנהוג, אז הרי אלו שלא בעצם אוסרים את המותר, לא כן?
כנ"ל לגבי ג'ינס, אם יש סוגים שמותר אבל ה"איסור" הוא גורף אז גם כאן אוסרים את המותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

בהרבה דברים יש אוסרים ויש מתירים. ויש דברים שמותרים, אבל נוהגים לאסור, כי יש סיבה לאסור, לא אוסרים סתם ככה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 12:55 לינק ישיר 

אני יכול להגיד לכם רק דבר אחד שהסקתי, אתם, והחברה החרדית בכלל היא חברה צבועה. אני לא מחויב לשום "שגעונות חרדיות", אלא אך ורק לריבונו של עולם, לתורת משה רבנו, לשולחן ערוך של רבי יוסף קארו. ממציאים חוקים, מי קבע בגלל שאתה חרדי יש לך יראת שמים? יש לך לימוד תורה? יש לך תפילה? זו רק סטיגמה שלובשת תחפושת. אני לא רוצה להוציא לשון הרע, אז אסביר בחברה החרדית ובבני ברק יש מגזר של יראי שמים גדולים, לומדים תורה, מתפללים. אבל אתם לא יכולים להתעלם מהצביעות של השוליים שהופכים להיות כמחצית מהחברה החרדית, שוליים של חוצניקים שמצד אחד יודעים להעביר ביקורת ולרצות בית של תורה, ולפסול אנשים בגלל כל מיני קטנות, אבל מצד שני כשזה במשפחה שלהם הם מחבקים, מישהי ללא גרביים הם מבקרים, כשאחותם/דודה/גיסתם הולכת חצי ערומה. מישהו הלך לצבא, הם לא רוצים אותו, הוא לא למד בישיבה. כשאח/בן דוד/דוד בכלל חילוני שמחלל שבת! ואין בעיה, לכל אחד יש משפחה כזאת, אבל כשאת המשפחה הזאת מחבקים, וכשנפגשים איתה החרדים הללו במקום שהמשפחה החילונית תתאים את עצמה לחרדים. החרדים מתאימים את עצמם לחילונים, ומתחפשים לחילונים. אבל אחרים הם דוחים. תראו מה קורה לנו בחברה, הפייסבוק, הווטסאפ, טלפונים לא כשרים, כל מיני דברים שלא חשבו שיגיעו לחברה החרדית. שלא יבינו אותי לא נכון, אני חרדי גאה! אני אוהב חרדים! אוהבים ליטאים, ספרדים! אוהב חוזרים בתשובה ובעלי תשובה שהמקום שהם עומדים בו אף אחד לא יכול לעמוד! אבל כשיש כמה צבועים שהם משחקים אותה חרדים, אבל הם בעצמם נמצאים בחתונות מעורבות, נושאים פלאפונים לא כשרים, נמצאים במקומות שמחללים שבת/חג אצל הסבתא בפרהסיה. אלו צבועים! אז לפני שהם מבקרים את החיילים החרדים, או עוד כמה אחרים, אני מציע שכל אחד יבדוק קודם כל את עצמו, אחר כך את ההורים שלו, את האחים, את הדודים, וכו'. והוא יסתכל כיצד הוא מתייחס אליהם, התנתק מהם, או שהוא אוהב אותם, או שהוא מתקרב אליהם. במקום שהוא יקרב את החילונים, החילונים מקרבים אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2014 14:36 לינק ישיר 

די88 כתב:

בס"ד

אפשר להשתמש באמצעי מניעה(שהאישה גורמת למניעה) אחרי שיש בן ובת ללא צורך לשאול רב.
זה שהיום מחרפנים לנו את השכל בהרצאות שחייבים לשאול רב כל פעם.זה לא נכון.
כי בתורה מי שקיים "פרו ורבו"-מצד הדין זה בן ובת.אח"כ הכול לפני רצונך האישי...ואף אחד לא יכול לחייב אותך לעשות בגופך דברים שאינך רוצה שיעשו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/7/2014 20:31 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:

בס"ד

אפשר להשתמש באמצעי מניעה(שהאישה גורמת למניעה) אחרי שיש בן ובת ללא צורך לשאול רב.
זה שהיום מחרפנים לנו את השכל בהרצאות שחייבים לשאול רב כל פעם.זה לא נכון.
כי בתורה מי שקיים "פרו ורבו"-מצד הדין זה בן ובת.אח"כ הכול לפני רצונך האישי...ואף אחד לא יכול לחייב אותך לעשות בגופך דברים שאינך רוצה שיעשו.

חזו חזו בני ובנותי חביבי דמתעסקין בצערא דילהון

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > צבא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.