בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

סיקורים מהופעת הקיץ של מיאמי תשע"ד + וידאו ותמונות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2014 15:25 לינק ישיר 

עידודודו כתב:
יישר כוח, משוררששיער.
אני חושב שהחתימה של יקי היא רק דרל מנומסת לחתום.
וגם אם היו אי אילו כוונות נסתרות אז עד שנה הבאה הכל יכול להשתנות.
אם יש לירחמיאל תוכניות להופיע גם בשנה הבאה אז הן יכולות להתבטל במהירות.
ומהצד האופטימי, גם ב2010 וב2011 הם הגיעו אז אולי פעם בכמה שנים ירחמיאל מצמיד הופעות כדי לשמור על קהל.

עידו(דודו),

נכון מאד. האמת היא כי כוונתי היתה רק לעורר דיון אם אכן יש סיכוי שהם ישובו ויופיעו שוב בישראל בשנה הבאה [בהתחשב ב'קבלת הפנים' המפוארת שהכינו להם, בדמות מעוף טילים ואזעקות חוזרות ונשנות], אולם לגופו של ענין, ברור לי שהחתימה של יקי אכן היתה רק דרך מנומסת לחתום את הקונצרט, והיא לא נבעה מאיזו מחשבה עמוקה יותר של תכנון קונצרטים לעתיד.

אמנם, בד"כ ירחמיאל אכן מחזיק מראש בלו"ז לחצי שנה הקרובה [חרך הצצה ללו"ז שלו ניתן, לדוגמא, בקונצרט חוה"מ סוכות בתחילת השנה, אז פרסם ירחמיאל את תכניותיו לחנוכה – הוצאה לאור של DVD ממופע 'מיאמי 36' שהתקיים בחוה"מ פסח אשתקד. מה שבוטל בסופו של דבר, ולחוה"מ פסח – קונצרט של אברהם פריד. מה שהוחלף לבסוף בקונצרט של אמנים רבים אחרים, לאור העובדה המצערת כי אבריימ'ל לקה בצינון], והדבר נכון שבעתיים כשמדובר בקונצרט חוץ, הכולל נסיעות למדינה אחרת וכל הכרוך בזה [לשם דוגמא, סבב ההופעות הנוכחי, באירופה ובישראל, תוכנן על-ידי ירחמיאל וההפקה כבר לפני כששה חדשים]. אולם תכנון של קונצרט שנה שלימה מראש הוא מעט יומרני מדי, כדבריך.

ככלל, נשמח לשמוע ממך לעיתים קרובות יותר... העובדה שירחמיאל והפרחים מופיעים בישראל אחת לכמה שנים, אינה פוטרת אותך מלשתף בהגיגים לעיתים מזומנים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 15:26 לינק ישיר 

אידי כתב:
מיאמוש - לצערי לי אין כלום להעלות. הסרטה אני מקווה אי"ה להשיג, אבל בשלושת השבועות זה גם ככה לא יעזור אז אני לא בלחץ... (זה דורש גיחה ל/מאיזור שדרות. לא הכי מומלץ כרגע )

בדיוק בשביל זה דאגנו לך היום להפסקת אש הומניטארית למספר שעות. נדמה לי כי תיעוד וידאו מהקונצרט בהחלט יכול להיכלל בצרכים הומניים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 15:41 לינק ישיר 

BroMish כתב:
ההופעה שעשתה לי את השבוע..

מצפייה בתיעוד הוידאו, אני בהחלט מסכים כי היתה זו הופעה שעושה את השבוע, ולא רק מפאת העובדה כי היתה זו הופעה ראשונה לכם הישראלים לאחר מספר שנות בצורת.

אז ככה, את האמת רוב הציפיות שלי מההופעות בדרך כלל זה לפגוש את האחד והיחיד מר ביגון.
לנוכח השנים האחרונות בהן לא ראינו מילה ממיאמי לא ציפיתי יותר מידי האמת.
האמת? שהם הפתיעו.
הקולות המעולים, האנרגיה, הריקודים והצבעים.
כל אלו חזרו לבמה הישראלית בגאווה מיאמית.

שוב, אכן כך נראה בתיעוד הוידאו שהגיע לידי. תובנות מפורטות יותר אעלה אי"ה לכשירחיב ה' אלקיך את גבולות הזמן.

כבר תיארתי לעצמי איך המופע מבוסס על האלבום האחרון
ואני עוד פעם חוזר לביתי עם געגועים עמוקים לנוסטלגיה מיאמית.
אבל לא!
ירחמיאל הפתיע בגדול עם מחרוזת שירים נוסטלגית שגרמה לי לצרוח ולמחוא כפיים בהסטריה
כן כן תאמינו או לא לזה ציפיתי ביותר. ולחייך לעצמי: וואלה ירחמיאל חזר למקורות.
הנוסטלגיה.. כן הנוסטלגיה...

מעניין, שני אנשים השתתפו באותו המופע אך כל אחד צפה במופע אחר. נְעַמֵּת את דבריך עם דבריו של אייקון שכתב באשכול סמוך "לא אהבנו את המקום הקטן שנתנו לשירים נוסטלגיים"?. אך האמת היא שמצפייה בתיעוד הוידאו המלא עולה כי הצדק עימך. מקום של כבוד תפסו השירים הנוסטלגיים, וניתן בהחלט לומר כי כמעט כל השירים היו מהעבר.

ואכן, זה אחד הדברים הנהדרים שעוברים על המקהלה בשנים האחרונות. כבר מספר שנים שהקונצרטים אינם מבוססים רק על האלבומים האחרונים, אלא מכילים שירים רבים מהעבר, ומעוררים זכרונות נוסטלגיים מפתיעים. אין ספק כי למרות שחלק גדול מהשירים החדשים אינם נופלים במאומה מאחיהם הגדולים [ומבחינת העיבוד המוסיקלי, פעמים והם עולים עליהם עשרת מונים], יש ניחוח מיוחד באותם שירים וותיקים עליהם גדלנו כולנו, ניחוח המשלב רגשות מתקתקות. אנו בהחלט מאמינים לך כי 'לזה ציפית ביותר'. דומה, שציפור קטנה לחשה זאת באזנו של ירחמיאל, וגילתה לו כי הקהל צמא לפרחי מיאמי הישנים [ושוב, לא מחמת שאלו החדשים פחותים במשהו, אלא פשוט משום שהם 'גירסא דינקותא' של רוב הציבור], וירחמיאל מצידו נהג בשום שכל כשהחליט על שילובם של אלו בהופעות.

התאכזבתי קשות מהשיר החדש אט אט..
לא אהבתי בכלל. חיכיתי שזה יגמר.

הלחן עצמו אכן אינו יוצא מן הכלל. אולם אי אפשר להתעלם מהעובדה, כי למרות המקצב השונה במקצת, הוא מיוחד בכך שהוא מורכב בצורה מעניינת ממספר בתים ומכיל בתוכו מעברים מוסיקליים נוספים, ואינו מורכב רק מפתיח ושני בתים, כפי שכבר העירה מיאמוש.

דבר נוסף שראוי לציון לשבח במיוחד, הוא הכוריאוגרפיה שבשיר זה. הכוריאוגרפיה והפרשנות התנועתית אותה העניק ירחמיאל לשיר היא פשוט מדהימה. צפיתי בזה שוב ושוב, ופשוט נהניתי ממספרם הרב של תנועות הגוף והידים אותם מבצעים הילדים. לא עוד תנועה או שתיים שחוזרת על עצמה מדי תיבה מוסיקלית [עיין ערך מקהלות ילדים אחרות]. כל מקטע מוסיקלי קיבל את הפרשנות התנועתית שלו, כשאין כל תנועה החוזרת על עצמה. מדהים.

לעומת זאת חי חי להיט חדש מבחינתי לחן נהדר.

באמת לחן נהדר. שמעתי אותו לראשונה בהופעת חוה"מ פסח אשתקד ['מיאמי 36'], ומיד בשמיעה ראשונית התחברתי אליו. הלחן הכל-כך מתאים למילים פשוט מתלבש עליהם בטבעיות ותורם להם פרשנות מוסיקלית כה יפה. בעיניי הוא כבר להיט.

הלהקה דלה ביותר! מה היה שם? תופים סקסופון קלידים ובס? זה מופע זה?

יש לי להוסיף דברים רבים בנושא זה, אך כאמור איאלץ לדחותם למועד מאוחר יותר. אולם, לא אוכל להתאפק מלתת לכם שיעורי בית: יש לכם מושג מי היו נגני התזמורת? אם תפתרו נכון, תהיה לכם נקודה למחשבה, ולירחמיאל – נקודת זכות.

אך עדיין מיאמי הצליחו לרגש כפי שהם עושים זאת 36 שנים.

איך לא? ההוכחה לכך נעוצה גם היא בדבריך: "כפי שהם עושים זאת 36 שנים". אין בדברים אלו רק משום ציון נתון יבש לפיו המקהלה בת 36 שנים; זו גם ההוכחה הטובה ביותר לכך שהם אכן מצליחים לרגש שוב ושוב.

ירחמיאל למרות גילו המבוגר קורע את הבמה תענוג לראות אותו.

זה בהחלט היה אחד מהאלמנטים שייחדו את ההופעה המדוברת על פני חברותיה מהעבר וההווה. אני עצמי איני זוכר בשנים האחרונות את ירחמיאל על הבמה כה נמרץ ופעיל. רק לשם דוגמא: העובדה שמספר פעמים לאורך המופע הוא פשוט הצטרף בעצמו לריקוד הפרחים, לא זכורה לי כבר שנים רבות. אגב, גם כאן, מהטבעיות בה הצטרף הוא לריקוד, ניתן היה להבחין בבירור כי ירחמיאל הוא זה שאמון גם על כוריאוגפיית הילדים. ניו יורק?. הפעם האחרונה בה ראיתי אותו כה תוסס היתה ב'מיאמי 36' בשיא הופעתם של הבוגרים. איך כתבו כאן רבים? כנראה שהטילים בכל זאת משפיעים משהו על אופי האנשים.

וכאן אשאל אותכם את ירחמיאל ואת ריבונו של עולם שאלה:
רווח? יבוא? משיח? שמע ישראל?
היכן נעלמו כל הלהיטים? בסיס המופעות של מיאמי בעשר שנים האחרונות?
אולי הנה מה טוב?
ירחמיאל עם כל הכבוד ללהיטים החדשים של מיאמי, אנא תן כבוד לשירים היפים ביותר.

משתמע מדבריך כאילו הלהיטים החדשים הם אלו שבאו על חשבונם של להיטי העשור כ'רווח', 'יבא', 'משיח' ועוד [אגב, 'יבא' בוצע גם בגירסא רגילה אינסטרומנטלית, ולא רק בגירסא הווקאלית], כשלמען האמת, דוקא השירים הנוסטלגיים שכיסו כמעט את כל ההופעה הם אלו שבאו על חשבונם. ואציין שוב: ייתכן אמנם שכישראלי שלא שמע את הפרחים זה כמה שנים אכן היה מקום לבצע את הלהיטים האמורים, אך כתושב ניו יורק הזוכה לשמוע את הפרחים בכל חוה"מ אני מוכרח לציין כי דוקא הדחיקה של הלהיטים הללו מעט לצד, וההחזרה של כל אותם שירים נוסטלגיים במקומם היוו משב רוח מרענן במיוחד. יש לך מושג כמה קונצרטים הם ביצעו בחמשת השנים האחרונות עם אותם הלהיטים של 'יבא', 'משיח', 'שמע ישראל' וכיו"ב?

והיה לי העונג לפגוש אתכם אידי עידו וכחאש.

לא זכיתי לעונג זה. משום מה, בתיעוד הוידאו שהגיע לידי אין כל פגישה עם החברים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 15:43 לינק ישיר 

בתשכה כתב:
אידי-ציפיתי לקהל בסגנון 'שדי חמד' שצורח ומרים את האולם

דוקא עושה רושם כי בהחלט היו שם מספר אמריקאים קולניים, שהיו אחראיים לכמה וכמה מהצרחות שהופנו לכיוונו של ירחמיאל לאורך המופע, כמו אותה צרחה לא מזוהה שבאה תוך כדי שהציג ירחמיאל את המחרוזת הווקאלית במילים "זה פעם הראשונה בעולם שמקהלה של ילדים עושים דבר כזה", וירחמיאל הגיב לה תוך כדי דיבור בחוש ההומור המפותח שלו: Yes, I know. Take it easy... וכמו, כמובן, שירת הציבור המדהימה, שהפתיעה את ירחמיאל לא פחות ממני: 'קול ששון וקול שמחה, קול מצהלות חתנים מחופתם'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 15:46 לינק ישיר 

judim כתב:
גם אני הייתי בהופעה היה ממש מדהים. אני עיוורת ומאד אוהבת את פירחי מיאמי יש לי את כל הדיסקים שלהם. אני מאד אהבתי את שלושת השירים החדשים. את השקט מביניהם פחות אהבתי. בקיצור מתי מישהו יוכל להעלות את ההופעה לפורום?? אני ניסתי להקליט אבל זה לא הצליח איזה בעסה.

Judim,

ראשית כל, ברוכה הבאה אל הקבינט המוסיקלי-תורתי.

באשר לשאלתך: אני אמור לקבל לידי במהלך השבוע הקרוב הקלטה מלאה מהקונצרט באיכות טובה למדי, ואשמח לשתפו עם חברי הפורום יחד עם מספר מקטעי וידאו מהקונצרט. אולם, אומר מראש, כי ככל הנראה הדבר לא יתאפשר לי בימים הקרובים, כך שיהא עלייך להמתין זמן מה. בהתחשב בעובדה כי אנו מצויים בימי בין המצרים, איני רואה בכך כל הפסד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 17:59 לינק ישיר 

לא יאומן שהייתי שם במופע נו  וגם ניצחתי  על המקהלה והתזמורת לפי מה שאני רואה בסרטון  
אני ממש נהנתי וגם זכיתי לדבר עם חברי  המקהלה פרחי מיאמי בסיום המופע 
אמרו לי שבחודש דצמבר בעז"ה  ייצא  לאור הדיסק החדש שלהם !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 18:16 לינק ישיר 

בתשכה כתב:
הילד שלמה גרוס הוא הכוכב הבא מבחינתי!!!!

האמת, שבחירתך לא מפתיעה. תנועות הידים שלו במהלך השירה, הלא מכוונות על-ידי ירחמיאל כמובן, דומות במדויק לתנועות הידים של ג'רמי הרשקוביץ המיתולוגי. כך שהבחירה שלך בו כיורש העצר היא טבעית למדי. לא כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 18:19 לינק ישיר 

אביגדור10 כתב:
לא יאומן שהייתי שם במופע נו  וגם ניצחתי  על המקהלה והתזמורת לפי מה שאני רואה בסרטון  
אני ממש נהנתי וגם זכיתי לדבר עם חברי  המקהלה פרחי מיאמי בסיום המופע 
אמרו לי שבחודש דצמבר בעז"ה  ייצא  לאור הדיסק החדש שלהם !

אביגדור(10),

ראשית כל, ברוך הבא בצל קורתנו [חברים, אני מוצא את עצמי עוסק במהלך היום פעם אחר פעם בקבלות פנים לחברים חדשים. מישהו מתנדב לבא ולסייע בקבלות הפנים?...].

באשר לדבריך: כתבת "וגם ניצחתי על המקהלה והתזמורת לפי מה שאני רואה בסרטון". אשמח אם תואיל לבאר את הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 18:46 לינק ישיר 

אביגדור לא נראה לי נמנה בין חברים חדשים, או שכן?!
כבר היה לנו בעבר אביגדור אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2014 19:41 לינק ישיר 

יפה,אז בסביבות חנוכה הדיסק החדש ייצא?? מקווים שלפני כן..
איזה כיף לראות חברים חדשים...ככה זה כשיש הופעה:)
העליתי הסרטה למייל!!!שווה לראןת:)
(שבתשכה נותנת כרטיסי ביקור..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2014 20:55 לינק ישיר 

ב''ה

והנה אני חוזר למקום שאני כ''כ אוהב, הפורום שלי.

הסיקור שלי על ההופעה:

קודם כל זה הופעה ראשונה שלי בחיים.. את האמת שציפיתי להתלהב הרבה יותר ממה שהתלהבתי בפועל. אבל משום מה זה לא קרה ולא בגלל שהם לא היו בסדר.

מבחינה מוזיקלית: סלחו לי, אבל ירחמיאל ליכלך, אמנם הנגנים שהיו הם מקצוענים, אבל זה לא חתונה מסכנה. איפה כנרים? איפה כלי נשיפה, לפחות ארבע חמש, בפועל הוא הביא אפי' לא את המינימום, אני חותם לכם שהוא היחיד שעושה הופעה, וזה המוזיקה שהוא מביא. ומאוד מאוד חבל לא בגלל שמדובר כאן בילדים מיוחדים לא צריך מוזיקה גדולה ועוצמתית... גם מה שכואב צריך לומר. נכון שלדעתי בהופעה של שוואקי בנוקיה השואו הגדול היה גם בכדי להגדיל את הזמר. ופריד בהופעה בהיכל התרבות ב2009 לא היה צריך כזה שואו גדול כי עוצמתי בפ''ע. אבל עדיין אנחנו גם בדור מודרני יותר וצריך להשקיע מינימום בשואו. גם אורות צבעוניים היה מצחיק.. ולא היה שום רקע מאחורה הכל שחור פשוט, אבל זה פחות חשוב.

מבחינת ההרכב: בהחלט יפה ההרכב הזה של הילדים.. יש שם כמה שבאמת נועדו להיות כוכבים גדולים בעז''ה.. עדיין אני חושב שהיו הרכבים שכמעט כולם היו כוכבים כמו ביבוא לדוגמא.. אבל אין כל פעם הכי מוצלח זה בהלחט בסדר גמור.

שני נקודות מעניינות שאני שמתי לב אליהם ועוד לא ראיתי שמישהו כתב על זה אז זה יהי' הסקופ שלי:

1.בשיר שהם עושים מעגלים ראיתי את שמחון אומר למעגל שלו כמה פעמים: סמייל סמייל (תחייכו תחייכו) אהבתי את זה מאוד

2.דוד פרלמן בסוף בסוף שהם באו לצאת כבר מהבמה (והיה הרבה אנשים על הבמה) איזה זקן ביקש ממנו לבוא רגע להתקרב אליו (הוא היה בקהל) הוא רצה לומר לו משהו אז דוד נוצר לו קונפליקט רציני מצד אחד אסור להם עכשיו ללכת כל אחד לדבר עם איזה מישהו הם חייבים לצאת אבל ליבו הרחמן והעדינות שהוא ניחן בה לא נתנה לו אז הוא כזה נקרע אז הוא עשה לו להעלות לבמה והזקן לא יכל אז הוא עשה לו שלום ועוד פעם שלום.... עד שהוא כבר כמעט לא ראה אותו ואז הוא כזה חזר לעשות לו שלום עוד הפעם... איזה מותק.

מבחינת שירים: מאוד אהבתי את הגירסא המתקונת של השיר באנגלית שפרלמן שמחון והלמן שרו בהחלט פיצו אותנו על הפשלות של פסח.

אט אט... כבר עיכלתי, שיר מדהים, אהבתי שהלמן לא אומר אט אט הוא אומר עוד עוד ככה זה נשמע בכ''א. אגב למי שלא יודע ואולי גם ירחמיאל בעצמו לא יודע את זה המילים אט אט קומט משיח לא כתובים בשום מקום המקור היחיד של זה זה הרבי מליובאוויטש שעשה מזה רעש גדול שאנו כבר עומדים ברגעי הגלות האחרונים והשתמש במילים אלו כמה פעמים. אברהם פריד עשה על המילים האלו שיר בעבר יכול להיות שירמיאל לקח את המילים האלו ממנו.  בכלל יפה שירחמיאל מאוד חם על העניין של הגאולה... נו בוא נקווה שיבוא בקרוב ממש.

וגם את השירים הישנים כמו ה' אחד, ואני מאמין היה נפלא.. נכון שזה נותן מצב רוח ואנרגיות ומוטיבציה לעשות כל מה שקשה לנו?! לי יש שיר אחד לכל מצב..

מבחינת סלונים: החברה שאני מצאתי בהם עניין ופונטציאל אמיתי זה מיכאל ווינגרטן. גרוס (שבהחלט עולה את הטונים יפה מאוד, מאוד אהבתי את הקטע שירחמיאל ביקש ממנו לשיר ללא המוזיקה את הקטע של משיח ה') הוא רק צריך להשתפשף בשירה היינו איך לשיר חלק יותר ולסלסל חומזה הוא מושלם הוא גם עם אופי טוב (מזה כבר נותן לשירה? לדעתי זה מוסיף הרבה אהבתי איך הוא בסוף עושה לכולם לעלות לבמה הוא נתן לאיזה ילד את הרמקול שלו לשיר) וכמובן דוד פרלמן שאני עם יד על הלב שלא יעזוב אותנו פתאום...

ודבר אחד נוסף, ראיתי היום הופעה של ישיבה בויס.. נכון אמנם שהשירים שלהם לא מקוריים כמו של מיאמי, אבל יש מה ללמוד מהם מבחינת תלבושות, יותר סדר בריקודים, ( האמת שזה אני קצת מתלבט, כי יש משהו יפה בזה שכל אחד מתבטא איך שיוצא לו, למשל הלמן מקפץ כל עצמותי תאמרנה מזכיר לי מזה את יושי) והרכב גדול יותר של 48 ילדים זה נותן הרבה.. כמובן שלא תבינו לא נכון ''אין על מיאמי שלנו''.

דבר אחרון היה לי ממש מרגש וכייף לפגוש את אידי המנהלת הדגולה שלנו ואת כוחאש ואת עידודו (נדמה לי שזה עידודו אם לא תקן אותי) איך שנפגשנו גם הה מצחיק פשוט ראיתי מישהי מחלקת כרטיס של הפורום למישהו אז ביקשתי גם ואז הצגתי את עצמי (כן, גם בשמי האמיתי) היה ממש נחמד.

בכ''א מחכים (לא להופעה הבאה בארץ, כי סתם חבל לחכות ולהתאכזב אחרי מה שהם עברו פה הם יחשבו כמה פעמים אם לבוא שוב) להסרטות המלאות גם לי יש כמה מאוד יפים רק שאני עדיין לא ממש יודע לעלות אני יקרא את ההוראות שוב מקווה שאני יבין.

בי לכם.. תמשיכו לחיות עם מוזיקה יהודית חסידית אוטנטית. אמנם כמו שירחמיאל אמר בקול ברמה שהוא שומר על הסגנון אבל חייב גם קצת להתקדם לפי הזמן

תוקן על ידי elmonsey ב- 23/07/2014 04:04:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 20:56 לינק ישיר 

זה הטקסט בגלל שכתבתי את זה במחשב סתם והעתקתי את זה. סורי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 21:21 לינק ישיר 

ניורק כתב:

ב''ה

והנה אני חוזר למקום שאני כ''כ אוהב, הפורום שלי.

הסיקור שלי על ההופעה:

קודם כל זה הופעה ראשונה שלי בחיים.. את האמת שציפיתי להתלהב הרבה יותר ממה שהתלהבתי בפועל. אבל משום מה זה לא קרה ולא בגלל שהם לא היו בסדר. זה בסדר. לפעמים מחפשים ריגושים ודווקא אז מתקשים לתפוס אותם . לדעתי בהופעה הבאה או לשלאחריה אתה כבר תיהיה עמוק עמוק שם בלי שתתאמץ. ככה לפחות זה היה אצלי.

מבחינה מוזיקלית: סלחו לי, אבל ירחמיאל ליכלך, אמנם הנגנים שהיו הם מקצוענים, אבל זה לא חתונה מסכנה. איפה כנרים? איפה כלי נשיפה, לפחות ארבע חמש, בפועל הוא הביא אפי' לא את המינימום, אני חותם לכם שהוא היחיד שעושה הופעה, וזה המוזיקה שהוא מביא. ומאוד מאוד חבל לא בגלל שמדובר כאן בילדים מיוחדים לא צריך מוזיקה גדולה ועוצמתית... גם מה שכואב צריך לומר. נכון שלדעתי בהופעה של שוואקי בנוקיה השואו הגדול היה גם בכדי להגדיל את הזמר. ופריד בהופעה בהיכל התרבות ב2009 לא היה צריך כזה שואו גדול כי עוצמתי בפ''ע. אבל עדיין אנחנו גם בדור מודרני יותר וצריך להשקיע מינימום בשואו. גם אורות צבעוניים היה מצחיק.. ולא היה שום רקע מאחורה הכל שחור פשוט, אבל זה פחות חשוב. תראה יכול להיות שזה היה תלוי בענינים כלכליים. אולי הוא חשב שהוא לוקח סיכון גבוה מידי. כי בתכל'ס כמות האוהדים לא כמו פעם. אפי' באירופה (למעט הדינר באנטוורפן -הופעה הראשונה) לא היו הרבה כלי נגינה...

מבחינת ההרכב: בהחלט יפה ההרכב הזה של הילדים.. יש שם כמה שבאמת נועדו להיות כוכבים גדולים בעז''ה.. עדיין אני חושב שהיו הרכבים שכמעט כולם היו כוכבים כמו ביבוא לדוגמא.. אבל אין כל פעם הכי מוצלח זה בהלחט בסדר גמור. לדעתי הרכב זה הוא לכה"פ כמו של יבוא. צריך רק להכיר אותם יותר. מהופעה אחת אי אפשר ללמוד כ"כ. לדעתי ההרכב הזה ילך רחוק! נכון שזב מצפייה בוידאו אך אחרי עשרות צפיות מהופעת פסח ומההופעות שלאחריהם אני דיי בכיון הזה. ההרכב בשנה חצי האחרונות היה יותר מנומנם.

שני נקודות מעניינות שאני שמתי לב אליהם ועוד לא ראיתי שמישהו כתב על זה אז זה יהי' הסקופ שלי:

1.בשיר שהם עושים מעגלים ראיתי את שמחון אומר למעגל שלו כמה פעמים: סמייל סמייל (תחייכו תחייכו) אהבתי את זה מאוד השיר הוא "אני מאמין"

2.דוד פרלמן בסוף בסוף שהם באו לצאת כבר מהבמה (והיה הרבה אנשים על הבמה) איזה זקן ביקש ממנו לבוא רגע להתקרב אליו (הוא היה בקהל) הוא רצה לומר לו משהו אז דוד נוצר לו קונפליקט רציני מצד אחד אסור להם עכשיו ללכת כל אחד לדבר עם איזה מישהו הם חייבים לצאת אבל ליבו הרחמן והעדינות שהוא ניחן בה לא נתנה לו אז הוא כזה נקרע אז הוא עשה לו להעלות לבמה והזקן לא יכל אז הוא עשה לו שלום ועוד פעם שלום.... עד שהוא כבר כמעט לא ראה אותו ואז הוא כזה חזר לעשות לו שלום עוד הפעם... איזה מותק.

מבחינת שירים: מאוד אהבתי את הגירסא המתקונת של השיר באנגלית שפרלמן שמחון והלמן שרו בהחלט פיצו אותנו על הפשלות של פסח. נכון ביותר!

אט אט... כבר עיכלתי, שיר מדהים, אהבתי שהלמן לא אומר אט אט הוא אומר עוד עוד ככה זה נשמע בכ''א. אגב למי שלא יודע ואולי גם ירחמיאל בעצמו לא יודע את זה המילים אט אט קומט משיח לא כתובים בשום מקום המקור היחיד של זה זה הרבי מליובאוויטש שעשה מזה רעש גדול שאנו כבר עומדים ברגעי הגלות האחרונים והשתמש במילים אלו כמה פעמים. אברהם פריד עשה על המילים האלו שיר בעבר יכול להיות שירמיאל לקח את המילים האלו ממנו.  בכלל יפה שירחמיאל מאוד חם על העניין של הגאולה... נו בוא נקווה שיבוא בקרוב ממש. נכון מאוד! לפעמים זה נשמע "אט אט" האל"ף בפתח.

וגם את השירים הישנים כמו ה' אחד, ואני מאמין היה נפלא.. נכון שזה נותן מצב רוח ואנרגיות ומוטיבציה לעשות כל מה שקשה לנו?! לי יש שיר אחד לכל מצב.. יופי. אני לא לבד :-)

מבחינת סלונים: החברה שאני מצאתי בהם עניין ופונטציאל אמיתי זה מיכאל ווינגרטן. גרוס (שבהחלט עולה את הטונים יפה מאוד, מאוד אהבתי את הקטע שירחמיאל ביקש ממנו לשיר ללא המוזיקה את הקטע של משיח ה') הוא רק צריך להשתפשף בשירה היינו איך לשיר חלק יותר ולסלסל חומזה הוא מושלם הוא גם עם אופי טוב (מזה כבר נותן לשירה? לדעתי זה מוסיף הרבה אהבתי איך הוא בסוף עושה לכולם לעלות לבמה הוא נתן לאיזה ילד את הרמקול שלו לשיר) וכמובן דוד פרלמן שאני עם יד על הלב שלא יעזוב אותנו פתאום...

ודבר אחד נוסף, ראיתי היום הופעה של ישיבה בויס.. נכון אמנם שהשירים שלהם לא מקוריים כמו של מיאמי, אבל יש מה ללמוד מהם מבחינת תלבושות, יותר סדר בריקודים, ( האמת שזה אני קצת מתלבט, כי יש משהו יפה בזה שכל אחד מתבטא איך שיוצא לו, למשל הלמן מקפץ כל עצמותי תאמרנה מזכיר לי מזה את יושי) והרכב גדול יותר של 48 ילדים זה נותן הרבה.. כמובן שלא תבינו לא נכון ''אין על מיאמי שלנו''.

דבר אחרון היה לי ממש מרגש וכייף לפגוש את אידי המנהלת הדגולה שלנו ואת כוחאש ואת עידודו (נדמה לי שזה עידודו אם לא תקן אותי) איך שנפגשנו גם הה מצחיק פשוט ראיתי מישהי מחלקת כרטיס של הפורום למישהו אז ביקשתי גם ואז הצגתי את עצמי (כן, גם בשמי האמיתי) היה ממש נחמד.

בכ''א מחכים (לא להופעה הבאה בארץ, כי סתם חבל לחכות ולהתאכזב אחרי מה שהם עברו פה הם יחשבו כמה פעמים אם לבוא שוב) להסרטות המלאות גם לי יש כמה מאוד יפים רק שאני עדיין לא ממש יודע לעלות אני יקרא את ההוראות שוב מקווה שאני יבין.  אם אתה לא מסתדר תעלה למייל עכ"פ החברים ישמחו  לעזור לך. ולפני הכל כנס לכאן ותראה...קישור

בי לכם.. תמשיכו לחיות עם מוזיקה יהודית חסידית אוטנטית. אמנם כמו שירחמיאל אמר בקול ברמה שהוא שומר על הסגנון אבל חייב גם קצת להתקדם לפי הזמן

1)שכחת לספר לנו איך היתה ההופעה מבחינת מקום הישיבה שלך בהופעה. 
2) תשים לב שהסולו ב"אט אט" ששייך לשימי יצחקוב הביאו כמדומני לשלמה גרוס... ששימי עושה את זה - זה אחרת!

ניורק- פירוט מלא! ממך יראו וכן יעשו! יישר כח.
נ.ב אף אחד עדיין לא כתב כאן אם היתה תפוסה מלאה באולם....

תוקן על ידי netson ב- 17/07/2014 21:24:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 22:16 לינק ישיר 

משוררששיער כתב:
אידי-ציפיתי לקהל בסגנון 'שדי חמד' שצורח ומרים את האולם

דוקא עושה רושם כי בהחלט היו שם מספר אמריקאים קולניים, שהיו אחראיים לכמה וכמה מהצרחות שהופנו לכיוונו של ירחמיאל לאורך המופע, כמו אותה צרחה לא מזוהה שבאה תוך כדי שהציג ירחמיאל את המחרוזת הווקאלית במילים "זה פעם הראשונה בעולם שמקהלה של ילדים עושים דבר כזה", וירחמיאל הגיב לה תוך כדי דיבור בחוש ההומור המפותח שלו: Yes, I know. Take it easy... וכמו, כמובן, שירת הציבור המדהימה, שהפתיעה את ירחמיאל לא פחות ממני: 'קול ששון וקול שמחה, קול מצהלות חתנים מחופתם'...

מי שצעק הוא ישראלי!!!!!אני יודעת מי זה היה ואני גם מכירה אותו-(לא מכירה בתור חברים חלילה אלא שאני מכירה אותו דרך אחי ואבי)וחוץ מזה רציתי שהקהל יעמוד על הרגליים שיצרח שיריע שהילדים יקבלו את מה שמגיע להם!!!!!!!!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2014 22:19 לינק ישיר 

משוררששיער כתב:
הילד שלמה גרוס הוא הכוכב הבא מבחינתי!!!!

האמת, שבחירתך לא מפתיעה. תנועות הידים שלו במהלך השירה, הלא מכוונות על-ידי ירחמיאל כמובן, דומות במדויק לתנועות הידים של ג'רמי הרשקוביץ המיתולוגי. כך שהבחירה שלך בו כיורש העצר היא טבעית למדי. לא כך?

חחחחחחחחחחחחח-קרעת אותי עכשיו!!!!יואו!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > סיקורים מהופעת הקיץ של מיאמי תשע"ד + וידאו ותמונות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.