ב''ה ניורקי!!!!!סוף סוף יש פה אחד שיודע לשבת ולכתוב סיקור לעניין!!!!!!!
והנה אני חוזר למקום שאני כ''כ אוהב, הפורום שלי. הסיקור שלי על ההופעה: קודם כל זה הופעה ראשונה שלי בחיים.. את האמת שציפיתי להתלהב הרבה יותר ממה שהתלהבתי בפועל. אבל משום מה זה לא קרה ולא בגלל שהם לא היו בסדר. מבחינה מוזיקלית: סלחו לי, אבל ירחמיאל ליכלך, אמנם הנגנים שהיו הם מקצוענים, אבל זה לא חתונה מסכנה. איפה כנרים? איפה כלי נשיפה, לפחות ארבע חמש, בפועל הוא הביא אפי' לא את המינימום, אני חותם לכם שהוא היחיד שעושה הופעה, וזה המוזיקה שהוא מביא. ומאוד מאוד חבל לא בגלל שמדובר כאן בילדים מיוחדים לא צריך מוזיקה גדולה ועוצמתית... גם מה שכואב צריך לומר. נכון שלדעתי בהופעה של שוואקי בנוקיה השואו הגדול היה גם בכדי להגדיל את הזמר. ופריד בהופעה בהיכל התרבות ב2009 לא היה צריך כזה שואו גדול כי עוצמתי בפ''ע. אבל עדיין אנחנו גם בדור מודרני יותר וצריך להשקיע מינימום בשואו. גם אורות צבעוניים היה מצחיק.. ולא היה שום רקע מאחורה הכל שחור פשוט, אבל זה פחות חשוב. מבחינת ההרכב: בהחלט יפה ההרכב הזה של הילדים.. יש שם כמה שבאמת נועדו להיות כוכבים גדולים בעז''ה.. עדיין אני חושב שהיו הרכבים שכמעט כולם היו כוכבים כמו ביבוא לדוגמא.. אבל אין כל פעם הכי מוצלח זה בהלחט בסדר גמור.
גם לדעתי ההרכב של יבא ושל רווח היה מוצלח יותר!
שני נקודות מעניינות שאני שמתי לב אליהם ועוד לא ראיתי שמישהו כתב על זה אז זה יהי' הסקופ שלי: 1.בשיר שהם עושים מעגלים ראיתי את שמחון אומר למעגל שלו כמה פעמים: סמייל סמייל (תחייכו תחייכו) אהבתי את זה מאוד איך מישהו אמר פה?"צבי שמחון נראה אחד עם מידות טובות"
2.דוד פרלמן בסוף בסוף שהם באו לצאת כבר מהבמה (והיה הרבה אנשים על הבמה) איזה זקן ביקש ממנו לבוא רגע להתקרב אליו (הוא היה בקהל) הוא רצה לומר לו משהו אז דוד נוצר לו קונפליקט רציני מצד אחד אסור להם עכשיו ללכת כל אחד לדבר עם איזה מישהו הם חייבים לצאת אבל ליבו הרחמן והעדינות שהוא ניחן בה לא נתנה לו אז הוא כזה נקרע אז הוא עשה לו להעלות לבמה והזקן לא יכל אז הוא עשה לו שלום ועוד פעם שלום.... עד שהוא כבר כמעט לא ראה אותו ואז הוא כזה חזר לעשות לו שלום עוד הפעם... איזה מותק. חמוד הקטע הזה של הסקופים-אז הנה יש לי סקופ משלי-
בשיר-i want to know-כשצבי שמחון שר דוד פרלמן ואברהם אלמן החליפו כזה מבטים והתרכזו בעצמם ואז פתאום אברהם אלמן קלט שהוא צריך לשיר מה שגרם לו להיכנס לשיר באיחור של שניותיים ולדוד פרלמן להתאפק מלצחוק!!!!
מבחינת שירים: מאוד אהבתי את הגירסא המתקונת של השיר באנגלית שפרלמן שמחון והלמן שרו בהחלט פיצו אותנו על הפשלות של פסח. אט אט... כבר עיכלתי, שיר מדהים, אהבתי שהלמן לא אומר אט אט הוא אומר עוד עוד ככה זה נשמע בכ''א. אגב למי שלא יודע ואולי גם ירחמיאל בעצמו לא יודע את זה המילים אט אט קומט משיח לא כתובים בשום מקום המקור היחיד של זה זה הרבי מליובאוויטש שעשה מזה רעש גדול שאנו כבר עומדים ברגעי הגלות האחרונים והשתמש במילים אלו כמה פעמים. אברהם פריד עשה על המילים האלו שיר בעבר יכול להיות שירמיאל לקח את המילים האלו ממנו. בכלל יפה שירחמיאל מאוד חם על העניין של הגאולה... נו בוא נקווה שיבוא בקרוב ממש. וגם את השירים הישנים כמו ה' אחד, ואני מאמין היה נפלא.. נכון שזה נותן מצב רוח ואנרגיות ומוטיבציה לעשות כל מה שקשה לנו?! לי יש שיר אחד לכל מצב.. מבחינת סלונים: החברה שאני מצאתי בהם עניין ופונטציאל אמיתי זה מיכאל ווינגרטן. גרוס (שבהחלט עולה את הטונים יפה מאוד, מאוד אהבתי את הקטע שירחמיאל ביקש ממנו לשיר ללא המוזיקה את הקטע של משיח ה') הוא רק צריך להשתפשף בשירה היינו איך לשיר חלק יותר ולסלסל חומזה הוא מושלם הוא גם עם אופי טוב (מזה כבר נותן לשירה? לדעתי זה מוסיף הרבה אהבתי איך הוא בסוף עושה לכולם לעלות לבמה הוא נתן לאיזה ילד את הרמקול שלו לשיר) וכמובן דוד פרלמן שאני עם יד על הלב שלא יעזוב אותנו פתאום... ודבר אחד נוסף, ראיתי היום הופעה של ישיבה בויס.. נכון אמנם שהשירים שלהם לא מקוריים כמו של מיאמי, אבל יש מה ללמוד מהם מבחינת תלבושות, יותר סדר בריקודים, ( האמת שזה אני קצת מתלבט, כי יש משהו יפה בזה שכל אחד מתבטא איך שיוצא לו, למשל הלמן מקפץ כל עצמותי תאמרנה מזכיר לי מזה את יושי) והרכב גדול יותר של 48 ילדים זה נותן הרבה.. כמובן שלא תבינו לא נכון ''אין על מיאמי שלנו''. דבר אחרון היה לי ממש מרגש וכייף לפגוש את אידי המנהלת הדגולה שלנו ואת כוחאש ואת עידודו (נדמה לי שזה עידודו אם לא תקן אותי) איך שנפגשנו גם הה מצחיק פשוט ראיתי מישהי מחלקת כרטיס של הפורום למישהו אז ביקשתי גם ואז הצגתי את עצמי (כן, גם בשמי האמיתי) היה ממש נחמד. בכ''א מחכים (לא להופעה הבאה בארץ, כי סתם חבל לחכות ולהתאכזב אחרי מה שהם עברו פה הם יחשבו כמה פעמים אם לבוא שוב) להסרטות המלאות גם לי יש כמה מאוד יפים רק שאני עדיין לא ממש יודע לעלות אני יקרא את ההוראות שוב מקווה שאני יבין. בי לכם.. תמשיכו לחיות עם מוזיקה יהודית חסידית אוטנטית. אמנם כמו שירחמיאל אמר בקול ברמה שהוא שומר על הסגנון אבל חייב גם קצת להתקדם לפי הזמן
|