ובכן, זוהי התרשמותי, עם כל המחשבות, רעיונות, תגובות, הערות ועוד:
לגבי סולנים, אגיב עפ"י צבע חולצה ו/או הסולו שהוא שר אם אני לא מכירה את שמו.
אט אט - שיר קליט, אין ספק שהשיר מהדהד אצלי בראש חצי יום אחרי שאני שומעת אותו, כך שבקטע הזה, ירחמיאל בהחלט הצליח. בכל זאת, נותרתי עם טעם של חסר עם השיר הזה. הדרך היחידה שאני מצליחה להסביר את התחושה הזאת היא: שיר מהיר שתקוע באיטיות. לא יודעת אם זה ייצא מובן בכתוב, אך זוהי ההרגשה שלי.
סולנים:
הראשון, בחלק הנמוך עם החולצה הירוק מנטה - קול נחמד אך קצת קשה לי לשמוע בשלב זה כי הוא התרגש קצת ושומעים את זה בקול.
אברהם אלמן - יש לו קול מאד יפה. יש לי תחושת פספוס לגביו. הרי עפ"י הערכתי, הוא כבר במקהלה כשנה וחצי והוא רק התחיל לככב בפסח, כלומר פוספס שנה + בפרט בגיל כזה שהקול מתחיל להתחלף כבר. הסולו הראשון ששמענו אותו - 'גילה רינה' כמדומני הייתה בסוכות או פסח תשע"ג ( לא זוכרת, תקנו אותי ) ושם היה נשמע במיטבו. האנרגיה שלו ראויה לשבח והוא בהחלט מוסיף לאנרגיה החיובית.
הצהוב הקטן ( במלוא מובן הכינוי :) יש לו קול יפה, בהופעה של פסח היה נשמע יותר טוב.
צבי שמחון - קול יפה וחזק. אני מבינה היטב למה ירחמיאל נותן לו מספר רב של סולואים, החשש שלי היא, שוב , מדובר בילד גדול כבר.....
איך נשיר - השיר הזה הוא בהחלט אחד השירים היותר אהובים עליי של פרחי מיאמי. אני חייבת להודות, למרות שהשיר מאד אהוב עליי, אני לא כל כך חיבבתי את הביצוע המקורי. זה שיר שעולה לטונים גבוהים מאד ועפ"י דעתי, היה צריך לשים דגש גדול מאד על ההרמוניות הנמוכות דווקא. בפעם הראשונה, כמקובל ברוב שירים, כל המקהלה שרה גבוה, וזה לא נשמע טוב, אני חושבת שהם היו צריכים לפתוח את החלק הגבוה עם ההרמוניה הנמוכה על הפעם הראשונה, בהמשך השיר אחרי הסולואים, הם בהחלט נשמעים טוב והרבה יותר מסונכרנים. הסוף היה מקסים.
סולנים:
הדואט הראשון היה יפה וחלק - הילד עם החלק הנמוך בהחלט ביצע את הסולו שלו בצורה טובה ונעימה, הקול הגבוה - עקיבא בלוך הוא תכשיט, קול פעמונים, קול של אחד בכמה שנים. ביצוע מדהים ומדויק. כולי תקוה שירחמיאל ינצל את הכשרון שלו.
הסולו השני - הילד עם החולצה הסגולה (ועם משקפיים ) קול יפה סה"כ.
החלק הראשון של 'אם לא אעלה' הצהוב הקטן - אין ספק שהכניס את כל כולו לסולו הזה
החלק השני - לא רואים את הסולן בוידיאו אך זה נשמע כמו עקיבא בלוך - עיינו למעלה לשמוע את דעתי עליו
דוד פרלמן - למרות הקול המתחלף, עדיין, כוכב!
אברהם אלמן- סולו מוצלח מאד
עפ"י דעתי, הייתה כאן שגיאה לעשות דואט בסוף, בקושי שמעו את דוד פרלמן.
הילד עם חולצת הירוק מנטה - קול יפה, הפתיע אותי כאן עם העוצמה בקול, לא יודעת אם הפאשלה היתה חד-פעמית בעלייה לטון גבוה או שהוא לא יכול לעשות את זה. נראה בהמשך....
מחרוזת דוואי- מצוה- יבא: מאד אהבתי את הביצוע וגם את האנרגיה של הילדים, מן הסתם זה תרם מאד לביצוע.
סולנים: דוואי: חולצה אפורה - מזכיר לי את יצחק פרידמן (רווח)
מצוה: חולצה בורדו - קול יפה, מחזיק מנגינה יפה ויש עוצמה בקול - מאד אהבתי את הקול שלו.
יבא:
החולצה הסגולה - ראו למעלה
הצהוב הקטן - טוב, מן הסתם גם ירחמיאל רצה לתקן את המעוות. אהבתי מאד את הסולו עד אשר הגיע לקטע שהיה צריך לעלות שלוש טונים. ( מה לעשות, בנימין רבינא אברמוביץ יש רק אחד ).
בואי כלה- שיר מיאמי טיפוסי, שיר שקל לאהוב, שיר עם הרמוניות טובות, ביצוע טוב. מהשירים שאפשר לסגור ת'עיניים ולהנות.
סולנים:
דואט - אוהבת את הקול של שלמה גורי, נסלח לו על הבהלה הפתאומים או לוידעת בדיוק מה זה היה באמצע, אפילו הקנייטשים שעשה יצאו לו טוב. לגבי עקיבא בלוך - שוב השביח את הדואט עם קול הפעמונים שלו.
צבי שמחון - סולו יפה, נקי. ( מה הקטע שלו עם בליעת אותיות?)
ביחד ולחוד - דואט:
דוד פרלמן ואברהם אלמן
שניהם ביצעו קטעי סולו מדהימים והדואט הזה היה נפלא, הקולות התמזגו אחד עם השני.
הסולן האחרון: קול נחמד, לא הצלחתי כל כך לזהות צבע חולצה ברור..
Yerushalayim can you hear our voice - ביצוע נחמד.
אעלה כאן את הסולואים שהיו יוצאים מן הכלל:
עקיבא בלוך - אין מילים, בכל פעם שאני מקשיבה לו, אני נהנית יותר. איזה טוהר.
שלמה גורי - לא יודעת אם פשוט יצא לו ככה או שירחמיאל לימד אותו ככה, איך שלא יהיה או היה, יצא לו מוצלח.
דואט - ביצוע טוב ועוצמתי של שני סולנים חזקים.
I want to know - יש לי רגשות מאד מעורבים לגבי החידושים שירחמיאל הכניס בביצוע השיר. מצד אחד, השיר הזה הוא חלק מהילדות שלי ומאוחר יותר התאהבתי בביצוע המדהים של ניית'ן סטארק במיאמי אקספיריאנס הראשון. פה ירחמיאל בחר לעשות מהשיר הצגת כוכבים. הם בהחלט כוכבים ראויים ( נחליק לצבי שמחון את הזיוף....) השיניים בסוף השיר הם מצד אחד רעננים ומחדשים ומצד שני, הם מזכירים לי קצת את המקהלות בכנסיות של האוכלוסיות השחורות בארה"ב.....
בשיר הזה שלושת הסולנים בהחלט כיכבו. הייתי אומרת שדוד פרלמן בכל זאת היה ה-כוכב פה. הוא שר מהלב, מדויק, מתוק ופשוט שובה לב.
חי חי - טרם התחברתי לשיר הזה ועדיף שלא אכתוב יותר מזה.
סולנים:
שלמה גורי - אופס
הסולן השני - לא יודעת את שמו, קול יפה.
הסולן השלישי - נדמה לי שכבר כתבתי למעלה שאני אוהבת את הקול שלו.
דוד פרלמן - מה יש לומר, סולו חזק וטוב.
כי אתה הוא - שמעתי ביצועים טובים יותר....
סולנים:
סולן ראשון - חבל שלא שמעתי
צבי שמחון - נחמד
אשר ברא - איך אפשר שלא לאהוב את השיר הזה?
סולנים:
עקיבא בלוך - כבר אמרתי שיש לו קול מדהים ומתוק וטהור?
אברהם אלמן - מה אגיד ומה אומר, מסוג הסולואים שאני אוהבת לשמוע, שירה עם הנשמה, מתיקות ועוצמה
מהרה - אולדי באט גודי
סולנים:
הסולן הראשון - כבר כתבתי למעלה שאני אוהבת את הקול שלו. כאן אני חייבת להוסיף שיש לו יכולת מיוחדת לשיר נמוך. שומעים את העוצמה, את החוזק, את המתיקות והשירה מדויקת.
דוד פרלמן - שוב, הילד פשוט מדהים. והביצוע הזה אחד הסולואים הטובים שלו מכל השנים שהוא במקהלה. ( שמתם לב שבמשך השנים, ירחמיאל תמיד נותן את הסולו הזה לכוכב באותו הזמן?)
כל כך אהבתי את השירה הספונטנית של הקהל ועוד יותר את התגובה הספונטנית של ילדי המקהלה. אין ספק שלא ראיתי את ירחמיאל משוחרר ככה בשום הופעה שנוכחתי או צפיתי. ( והמתופף חברהמן!)
קטע האקפלה:
כתבתי את דעתי כשצפיתי בזה בפעם הראשונה בקטע וידיאו מההופעה בפסח. אני חושבת שהביצוע בירושלים היה טוב יותר אם כי, יש קטעים מסוימים שאני חושבת שפשוט קשה לילדים לבצע. אני נוטה לחשוב שאם הם יקליטו את זה באולפן, זה יכול להשמע מדהים בCD.
אם יש למישהו את החלק האחרון של המופע, אשמח מאד לצפות.
כמה תמיהות/שאלות:
1. נדמה לכם שירחמיאל הפחית את כמות הסולואים של דוד פרלמן בגלל הקול המתחלף? אני נוטה לחשוב שזה גם בגלל הקול המתחלף וגם בגלל שנוצר כאן מצב שלא היה הרבה זמן, נותר רק פרח אחד מהשנים האחרונות וכל השאר חדשים, התוצאה המובנת מכך היא שיש הרבה סולנים חדשים.
2. אין לי ספק שירחמיאל לא התכוון שהמוסיקה והסאונד יהיו כה גרועים אך מה הוא חשב לעצמו בדיוק? אני לא מבינה את הענין הזה.
תוקן על ידי greenie ב- 10/08/2014 10:42:09
 |
|
|