ובכן חברים, בסופו של יום [או אולי דוקא: בתחילתו של שבוע], זכיתם, אתם יושבי ארץ ישראל, לחזות באור פני ירחמיאל, ולשמוע את קולו משתלב לו כמו מעצמו בקולותיהם המדהימים של הפרחים ה(מוכ)שרים, תוך שהם יוצרים קונצרט מפעים.
אידי כתבה כאן בתחילת האשכול: "לדעתי יש מחסור בסיקורים בגלל שההופעה הפעם לא היתה בבין הזמנים, וגם הבנות עסוקות עכשיו בהדרכות וכד' .. ויש עוד כמה שבעבודה. אה, חוץ מהחוצניקים שבכל מקרה לא היו בהופעה".
אני בהחלט מסכים לתחילת דברייך אודות הסיבות השונות למחסור בסיקורים [איפה elmonseyשנוהג למהר ולשוב לביתו מיד אחרי ההופעה, ולא להניח את הקולמוס מידו עד אשר מפציע בפורום אשכול חדש, שסיקור מפורט ותמונות טמונים בחובו?]. אולם הרשי לי לחלוק על סוף דברייך אודות החוצניקים שבכל מקרה לא היו בהופעה: אחדש לך, כי ישנם כאלו שהיו שם, בארץ ישראל, ולא היו שותפים לקונצרט [Netson, לא אוכל להתעלם מהפתעתי הרבה לנוכח העדר השתתפותך בקונצרט], וישנם כאלו שאמנם לא היו שם, בארץ ישראל, אולם בהחלט היו שותפים מלאים לקונצרט.
מיד בתום הקונצרט קבלתי לידי, הודות לידידי, תיעוד וידאו של הקונצרט לכל ארכו, מהרגע הראשון בו פצחה התזמורת ללא כל הכנה מוקדמת ב'עוד ישמע' [בלחן העממי, משום מה], ועד לרגע האחרון בו סיים יקי אדמקר את דבריו במילים "We will see you next year" [נקודה למחשבה: יש סיכוי שהוא יודע על מה הוא מדבר, וישנם כבר תכניות לשוב ולהופיע בישראל בשנה הבאה, או שהאמת היא כי לא קדמה לכך כל מחשבה מוקדמת, ופשוט היתה זו דרך מנומסת לחתום את הקונצרט], כך שלאחר מאמץ מיוחד שעשיתי בכדי לצפות בוידאו זה לפני שיעלו ויבואו להם ימי בין המצרים, בהחלט זכיתי להשתתף, בהיבט המטפיזי כמובן, בקונצרט מדהים זה.
כמובן שאינה דומה שמיעה לראיה, ואינה דומה צפייה בוידאו לישיבה בינות לקהל המריע, אולם בכל הקשור לאירועים השונים שהתרחשו במהלך הקונצרט, הן מצידם של חברי התזמורת והן מצידם של (איך לא?) ירחמיאל והפרחים, כמו גם מצידם של קהל המשתתפים שנדמה כי היו רגעים בהם התעלו לשיאים חדשים, הצלחתי גם אני להיות שותף מלא. אכן כן, ישנם פעמים בהם 'דברים שרואים משם, רואים גם מכאן'...
אני מוכרח לציין כי לדעתי הקונצרט הכיל מספר ציוני דרך מחודשים, שבהחלט הפכו אותו לקונצרט מעניין ומיוחד, ודאי בהשוואה לקונצרטים קודמים שנערכו בישראל. נושא אני עמי באמתחתי תובנות שונות והרהורים כאלו ואחרים שצפו ועלו בי תוך כדי צפייה, ואשתף אותו עמכם בהקדם האפשרי [אם-כי חוששני שמפאת טרדות שונות הדבר ייאלץ להמתין מספר ימים, וכמאמר המשורר כי 'מה שהלב חושק – הפנאי עושק'].
לפני שיגיעו הבקשות להעלאת הוידאו ושיתופו עם כלל חברי הפורום, אקדים ואאכזב אתכם מעט [באוירת "עיצומו של יום" בו "חמשה דברים אירעו את אבותינו"]: התכנון המקורי היה לתעד את הקונצרט למלא ארכו בצילום וידאו באיכות HD, כפי שנעשה על-ידי בקונצרטים האחרונים שנערכו בניו יורק, אולם תקלות טכניות כאלו ואחרות שהתרחשו ממש שעות ספורות לפני הקונצרט, אילצו את ידידי לאלתר מצלמת וידאו באופן מיידי, ולהתפשר על מצלמה באיכות גרועה למדי, כך שצילומי הוידאו שברשותי אמנם איכותיים דיים מבחינה קולית, וניתן להאזין להם בלי שתצלינה האזניים, אולם אינם איכותיים כלל מבחינה ויזואלית. אני, בכל אופן, הצלחתי להפיק מהם איזו הנאה ולהתחבר - ולו במעט - למה שהתרחש שם בתיאטרון ירושלים.