|
|
| נשלח ב-17/7/2014 18:30 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | היי מקסמן
ראשית כל לפי אריסטו תכלית האדם היא יכולת החשיבה שלו
לפי אריסטו הטוב הוא החשיבה מופשטת שהיא קצה יכולתו היחודית של המין האנושי- התבונה
כך על כל פנים למדוני רבותי כשלמדתי פילוסופיה
דבר שני שם הספר שציינתי הוא לא ליקוטי הגרא אלא אורות הגרא
סליחה על הטעות |
|
מחילה מכבוד אריסטו וכל ההולכים אחריו, לתורה ולחשיבה שלנו יש אך ורק מטרה אחת שהיא "לחיות" ואם אפשר גם לנצח את המוות ?! אז מה טוב, יותר נכון התורה מאשימה את האדם למה עוד לא ניצח את המוות. (זה תוקף קללות האדם בתחילת התורה) ולמה לא ניצח את כל המחלות.
עכשיו, מהי השיגי האדם במופשט ?! שכל אחד יבחר לו מה שהוא רוצה וחפץ. אני בכלל לא חושב שהאדם הוא בהתחרות על השגים כך שאף אדם לא צריך להיות עבד למשחקים שכאלה. האדם יכול לחיות את חייו בלי להתחרות בהישגים, פשוט להיהנות מהממלכה שלו שזה הקן המשפחתי שלו לדורי דורות. כמובן בשביל קיום הממלכה שלו הוא צריך את התורה. אחרת כל עמלו היא לריק. כי בכל אומה ובכל חברה אחרת, הילדים שלו ממש לא שלו רק של החברה הדמיונית, העובדה וההוכחה לכך היא גיוס הרווקים והרווקות למען החברה הדמיונית על חשבון כריתתם. גם משפטית ההורה העליון הוא הישות הדמיונית ולא ההורים. ועל כך בדיוק אברהם עשה ברית מילה לומר שאין לצאצאיו שום דגל חברתי דמיוני (= ע"ז) אך ורק את האבר ההולדה שזה ברית המילה שזה אומר שאין לי בעולמי אך ורק את צאצאי לדורי דורות עד ניצחון המוות.
אבן עזרא בראשית פרק ד (א) והאדם: כאשר ראה שלא יחיה בגופו בעצמו לעולם הוצרך הוא להחיות המין, על כן אמרה קניתי איש את ד',,,,, כי הנה נמצא בארץ במין כאשר הוא במעלה בעצמים.
שהאדם בהווה (כל אדם בהווה הוא אדם ראשון לכל צאצאיו בעתיד) יודע שימות וכל העומד למות כמת דמי ?! אז יש דרך אחת לחיות והיא על ידי צאצאיו והתפתחות התבונה עד ניצחון המוות. ועל כן אמרה "קניתי איש את השם" = אני נצחי כמו האלוהים על ידי צאצאי לדורי דורות "כי הנה נמצא בארץ במין כאשר הוא במעלה בעצמים = נצחיות אישית של האדם על ידי צאצאיו הוא.
זה מה שכל גדולי הדור דאגו לנו, שנהיה אישית נצחיים על ידי זרעינו עד שותמלא הארץ דעה את השם = ניצחון המוות וניצחון כל קללות האדם.
אז שוב מחילה מאריסטו, הוא לא ירד לעומק התורה ולעומק החשיבה של נביאינו וחכמינו בכל הדורות. הוא חיפש תכליות מוזרות שמתות יחד עם האדם בזמן שהוא מת. גם כל הפילוסופים אחריו חיפשו משמעויות מוזרות. כמו היקום לכשלעצמה של קאנט והתודעה של הגל. התורה לא הולכת בדרכם, מצד התורה כל משמעות חיים שמחוץ לאדם עצמו ?! היא עבודת אלילים !! וזה המשפט שחייבים להפנים. "כל משמעות חיים שמחוץ לאדם עצמו ?! היא עבודת אלילים !!" על דרך "חייב כל אדם לומר שכל העולם נברא בשבילי"(חז"ל)
תוקן על ידי maxmen ב- 17/07/2014 18:57:16
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 19:05 |
|
| |
כמה עמוק הם דברי חז"ל אלה.
תלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף לז עמוד א
משנה. כיצד מאיימין את העדים? על עידי נפשות, היו מכניסין אותן ומאיימין עליהן: שמא תאמרו מאומד ומשמועה, עד מפי עד, ומפי אדם נאמן. שמא אי אתם יודעין שסופנו לבדוק אתכם בדרישה ובחקירה. הוו יודעין שלא כדיני ממונות דיני נפשות. דיני ממונות - אדם נותן ממון ומתכפר לו, דיני נפשות - דמו ודם זרעותיו תלויין בו עד סוף העולם, שכן מצינו בקין שהרג את אחיו, שנאמר +בראשית ד'+ דמי אחיך צעקים, אינו אומר דם אחיך אלא דמי אחיך - דמו ודם זרעותיו. דבר אחר: דמי אחיך - שהיה דמו מושלך על העצים ועל האבנים. לפיכך נברא אדם יחידי, ללמדך שכל המאבד נפש אחת מישראל - מעלה עליו הכתוב כאילו איבד עולם מלא, וכל המקיים נפש אחת מישראל - מעלה עליו הכתוב כאילו קיים עולם מלא. ומפני שלום הבריות, שלא יאמר אדם לחבירו אבא גדול מאביך, ושלא יהו המינים אומרים: הרבה רשויות בשמים. ולהגיד גדולתו של הקדוש ברוך הוא, שאדם טובע כמה מטבעות בחותם אחד - כולן דומין זה לזה, ומלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא טבע כל אדם בחותמו של אדם הראשון - ואין אחד מהן דומה לחבירו. לפיכך כל אחד ואחד חייב לומר: בשבילי נברא העולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 19:25 |
|
| |
בשבילי נברא העולם
אבל לשם מה אני נבראתי
העולם נברא כולו לשמשני אבל לצורך איזו תכלית
אם נזכיר את הפסוק והגית בו יומם ולילה הרי שזה דומה לדברי אריסטו שהתכלית היא ההגות
ההגות בדברי תורה היא תכלית האדם
אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי
על איזו ברית מדובר מצינו שתי דעות בחזל
האחת על ברית התחרה והשניה על ברית המילה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 20:21 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | הי ירוחם- קראתי להנחות שלך עלי חסרי שחר כמו למשל ההנחה שלך שאני בונה תיאוריה על סמך שיחות של משגיחים בזמן שאני מבסס את דברי על קורס מקיף ורציני בסך הכל רציתי לומר שכל אחד מנסה לתקוף מה שנח לו ביןצאם זה מבוסס ובין אם לא הכלכלה אינה סרח עודף בסיפור אלא היא זו ששינתה את כל ההשקפה על מטרת השלטון והמוסד המדיני והיא קידשה את ההתקדמות הכלכלית על פני השלטון בחסד האל שמפלה את הכופרים |
|
אבל משום מה לא שמת לב כי את המשגיחים הזכרתי בהודעתי המאוחרת לאחר שהאשמת אותי כי דברי הם בין היתר חסרי שחר,
הנושא העיקרי בהודעתך היה הצדוקים והביתוסים
אינך שק חבטות לא בעייני ולא בעיני אחרים, הוכחת כי הפורום הזה חי ותוסס כפי שלא היה הרבה זמן, והחברים מגינים על הפורום כנגד ההתקפות המאסיביות של טילים טילים על הבית. מתוך שלא לשמה הגדלת לעשות לשמה. ועל כך מגיע לך יש"כ גדול.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 20:35 |
|
| |
הי ירוחם
אני שמח שאתה מרגיש כיפת ברזל בזכותי
רק שתדע שאני לא החמאס
מקסימום מהאו״ם........
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 22:02 |
|
| |
אום שמום
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 22:15 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | בשבילי נברא העולם
אבל לשם מה אני נבראתי
העולם נברא כולו לשמשני אבל לצורך איזו תכלית
אם נזכיר את הפסוק והגית בו יומם ולילה הרי שזה דומה לדברי אריסטו שהתכלית היא ההגות
ההגות בדברי תורה היא תכלית האדם
אם לא בריתי יומם ולילה חוקות שמים וארץ לא שמתי
על איזו ברית מדובר מצינו שתי דעות בחזל
האחת על ברית התחרה והשניה על ברית המילה |
|
לשם מה את נבראת ? צריך לשאול את ההורים שלך, ואני רציני לגמרי. כך אותו דבר האדם הראשון לא שאל שאלות שכאלה, זה פשוט עובדה שהוא כאן גם את אותו דבר, את פשוט כאן. ואת ואני וכל אדם בהווה הוא אדם הראשון התנכי כך בדיוק לומדים את התורה, לא שאני עושה כי הסב אברהם אמר לי וקבע בשבילי מה לעשות, רק אני אברהם ואני אדם ראשון ורוצה מה שהם רצו. שאנו לומדים תורה, אנו בעצם השחקנים של התורה וזה המציאות של היקום הלכה למעשה, הרי כל העבר מת וההווה והעתיד תלוי בי ובך ובכל אחד האם נמשיך להתפתח או ח"ו נלך אחורה בזמן ואחורה בסיפור ההיסטורי של התורה והנ"ך.
עכשיו השאלה מה יעשה כל אחד עם חייו ? אוקיי שיעשה מה שבא לו אם הוא רוצה רק לחיות את השבעים שנה.
אבל אם הוא רוצה לחיות ולנצח את המוות ?! כאן מתחיל התורה. והתורה אומרת לו, זה שאתה לא חיי לעולם וזה שאתה סובל את כל הסבל האנושי והאקראי של הטבע (כמו המבול והמחלות והמגיפות ועוד), כל זה בא מיזה שאתה לא עמל בתבונה הרי התרופה לסרטן שתמצא מחר ?! יכולנו למצוא לפני אלפי שנים לו רק לא היינו עובדים ע"ז ושאר השטויות ועוסקים אך ורק בחכמה ומדע.
שהתורה מדברת עמנו היא מדברת בחשיבה דורית (חשיבה של דורי דורות) כל עונשי התורה היא עונשים לדורי דורות. לא מצאתם תרופה לסרטן ? אוקיי אז תסבלו ח"ו מסרטן וזה העונש. מצאתם תרופה לסרטן ? ב"ה זה השכר. השכר והעונש הם בהחלט לא פרטית אבל בהחלט אישית כי אנו בחשיבה דורית כך שאחד מצאצאי יסבלו מאותו סבל. זה המידות הידועות של רחמים. נוצר חסד לאלפי דור ומצד שני משלם על שילשים ועל רבעים עד שהם חוזרים בתשובה או ח"ו נכרתים כי אין שרידות לרשעים יותר משלוש או ארבע דורות אם הם לא חוזרים בתשובה ולא עושים מעשה אבותיהם.
יש הרבה לדבר בעניין ואני רק הסכם את עניין התכלית.
לסיכום: אין תכלית חוצנית להאדם. כי כל תכלית של האלוהים, חייב לבוא ואין שם בחירה = דטרמיניזם מוחלט. התורה בניגוד לקהלת (שרצו באמת לגנוז אותו משום כך) לא חושבת שיש תכלית מחוץ לנו, רק להפך, אנו אלה שקובעים את התכלית = בחירה.
ואם ייקחו מאתנו את הבחירה בשם החברה הדמיונית או בשם כל ע"ז ויקבעו לנו תכלית ?! אז דין הוא שנגזור על עצמינו לא לישא אישה ולא להוליד ילדים. (חז"ל)
תלמוד בבלי מסכת בבא בתרא דף ס עמוד ב
ומיום שפשטה מלכות הרשעה, שגוזרת עלינו גזירות רעות וקשות, ומבטלת ממנו תורה ומצות, ואין מנחת אותנו ליכנס לשבוע הבן, (= ברית מילה = דגל החירות = בן חורין) דין הוא שנגזור על עצמנו שלא לישא אשה ולהוליד בנים, ונמצא זרעו של אברהם אבינו כלה מאליו.
אם נעמיק בדבריהם ונשאל אייך נכנס כאן המשפט "ונמצא זרעו של אברהם כלה מאליו" נבין שכל כולו שאברהם הוליד ילדים שזה אנחנו, הוא הוליד אותנו רק לחירות רק להיות בני חורין. ולא הוליד אותנו לשם המולך וע"ז. ואם הם לוקחים את ילדינו למולך ? אז למה להוליד ? ולכן דין הוא לא לישא אישה ולא להוליד בנים.
ולכן אני אומר. אל לנו לקדש שום דבר חוץ מקידוש האדם הפרט ושרידותו הנצחית על ידי צאצאיו עד עולם. אחריו בא התורה לתת לנו את הדרך הנכונה לזכות בו. ומה יעשה עם חייו בהווה ? פשוט מה שבא לו = בן חורין.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 22:25 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
ומה יעשה עם חייו בהווה ? פשוט מה שבא לו = בן חורין.
|
|
???
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 22:41 |
|
| |
הפעם מקסמן צודק- האמת שלפעמים גם בפעמים אחרות. עובדה שהחחכם באדם כותב גם כך.
קהלת פרק ט
לֵךְ אֱכֹל בְּשִׂמְחָה לַחְמֶךָ וּשֲׁתֵה בְלֶב טוֹב יֵינֶךָ כִּי כְבָר רָצָה הָאֱלֹהִים אֶת מַעֲשֶׂיךָ: (ח) בְּכָל עֵת יִהְיוּ בְגָדֶיךָ לְבָנִים וְשֶׁמֶן עַל רֹאשְׁךָ אַל יֶחְסָר: (ט) רְאֵה חַיִּים עִם אִשָּׁה אֲשֶׁר אָהַבְתָּ כָּל יְמֵי חַיֵּי הֶבְלֶךָ אֲשֶׁר נָתַן לְךָ תַּחַת הַשֶּׁמֶשׁ כֹּל יְמֵי הֶבְלֶךָ כִּי הוּא חֶלְקְךָ בַּחַיִּים וּבַעֲמָלְךָ אֲשֶׁר אַתָּה עָמֵל תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ:
פעם אמרתי בשבע ברכות לחתן - בחיי הנשואים שלך תדמה לך כי בגדיך לבנים, וכד שמן מכונות על ראשך, ובהתנהגות לא מבוקרת ולא מדודה השמן השחור הזה ישפך על ראשך. אם תתנהג במתינות ובמחשבה מדודה- תראה חיים עם האשה שאהבת. ובגדיך ישארו תמיד לבנים
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 22:46 |
|
| |
ירוחם
לא לשכוח שיש את שני הפסוקים האחרונים בקהלת....
שמוסיפים עוד משהו
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 22:50 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
??? |
|
מה לא מובן ?
ירוחם: תודה לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:08 |
|
| |
מוטי
בקשו חכמים לגנוז את ספר קהלת, כי דבריו סותרים זה את זה. כל חייו של האדם הם בסתירה מתמדת,
גם כשמשה רבנו שבר את הלוחות והאבנים התפזרו לכל עבר- היו שליקטו את האבנים שכתוב עליהם לא.
האחרים ליקטו את האבנים שכתוב עליהם תגנוב תרצח תחמוד תנאף.
ואלו ואלו היו דברי אלוקים חיים. והחשוב הוא כי האחרונים ליקטו את האבנים הגדולות יותר, והרי כידוע האבנים היו יהלומים.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 17/07/2014 23:10:11
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:08 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | | ??? |
|
אולי אני הוסיף רק מה שהלל אמר לגר ואת הצו הקטגורי של קאנט. אבל חשבתי שזה ברור מאליו.
אגב: תודה על הספר. בכל מקרה הוא לא מגדיר שם את התודעה רק נותן שם תרגילים אייך להשיג בהירות. אבל תסכים עמי שאם אין כלום בראש הקלבסה שלי, אז איזה בהירות תצא לי מהתרגיל ? על כורחינו שצריך למלא קודם את הראש ואחר כך רלוונטי להשיג בהירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:09 |
|
| |
לרב מוטיהו ולכל היתר. התנערתי מרבצי למראה האשכול המזמין הזה. מוטיהו כתב 'אני קורא באופן קבוע את הדיונים בפורום' איך יכול להיות שאתה קורא קבוע כאן אם אינך יודע מי זה הרב מיכי אברהם ומה זו דת השכונה? תכף תגיד גם שאתה לא מכיר את מוישי ואת קדושית. צריךלחבר מבחן לכל מי שרוצה להגדיר עצמו כקורא קבוע. דבר שני ועיקרי. עם כל הכבוד, ויש המון כבוד: נכנסת לכאן, לא נהנית, לא מתאים לך - נא, הדלת נמצאת משמאל למעלה, יש איקס קטן ואדום.. לוחצים עליו ויוצאים החוצה לעולם החופשי. יושבים כאן קבוצת פליטים שבבמה קטנה ושכוחת-אל זו מצאו מקום לפרוק את מחשבותיהם. זה הכל. שום תועלת ושום כלום. לא מדרש ולא מעשה. רק מקום קטן לנשום בו אויר, ולמצוא בו משוגעים כמונו (בחוץ יש משוגעים אחרים).
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:17 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
???
מה לא מובן ?
|
|
אתה צריך להחליט היכן אתה נמצא. או שאתה הולך עפ"י ההלכה או לפי "עשה מה שבא לו".
|
|
|
|
|