|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:28 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | | אתה צריך להחליט היכן אתה נמצא. או שאתה הולך עפ"י ההלכה או לפי "עשה מה שבא לו". |
|
בא לי ללכת על פי ההלכה. ואם לא, אז בוודאי לא בא לי להיות עבד לחברה ואין להם שום סמכות לגזול ממני את הטבע ושום חוק שלהם לא מחייבת אותי. על פי הצו הקטגורי של קאנט אין להם סמכות אפי' לגבי הצוו של לא תגנוב כלומר מותר לגנוב.
זה מה שאני רוצה שנבין. בתורה וביהדות יש לך בחירה ואתה בן חורין והטבע שלך (נחלה בארץ ישראל וכן כל גוי יש לו נחלה בארץ אבותיו מחלוקת נח) שאתה בוחר לעזוב את היהדות ? אתה אוטומטית נהיה עבד לע"ז ונכרת מעולמך כי צאצאיך לא שלך הטבע לא שלך.
זה המלחמה של לוחמי החופש, ולא להילחם נגד ההלכה ונגד כל מי שבא לו ללכת עם ההלכה. מצחיק אותי כל פעם שדווקא אלה שיצאו בשאלה כי רצו חופש, הם אלה שנלחמים נגד בני חורין ובעד העבדות של החברה שגוזלת ממנו הכל בכל מכל כל.
המלחמה האמיתית לחירות וחופש היא נגדם ולא נגד היהודים המקוריים שדורשים את אותו חופש וחירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:30 |
|
| |
למינגית
אני אכן קורא קבוע אם כי לא שותף פעיל ובדרך כלל נכנסתי לדיונים שמשכו אותי ולא טרחתי לעיין בכל מימרא ומימרא שנכתבת כאן
ברוב הפעמים התרכזתי בעיקר בתוכן ולא בשמות הכותבים אמנם אני מכיר את הכותבים המרכזיים אך מעולם לא נתתי דעתי על כך
ואם אינך מאמינה לי זו זכותך
כמו כן המצב כאן הוא לא ממש כפי שאת מתארת זוהי אולי נקודת מפלט לפליטים ומשוגעים אך הם שונים מאוד זה מזה וקוטביים מאוד ולכן אני יכול לדעתי להיות אחד מהם שמנסה לעמוד על הלך רוחו ותכליתו של הפורום כתלמיד הדן בקרקע בפני רבותיו
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:32 |
|
| |
ירוחם אהבתי מאוד את הווארט שלך על אבני הלוחות
זה מקורי שלך??
למרות ששכחת מה שלימדונו חזל שאותיות פורחות באוויר....
כך שכל מלקטי הספירנון קיבלו אבנים חלקות למשעי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:34 |
|
| |
מקסמן
יש לך תיאוריה מקסימה והיא מתחברת אצלך לכל טיעון
אבל כבר נחלקו בה גדולי עולם הקדמונים תומס הובס וגון לוק בדבר הממסד והמדינה האם היא שואבת את כוחה מהסכמת החברה או מכח הדת
אני מבין שאתה מסכים עם דברי הובס בספרו החשוב לויתן
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:35 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | ???
אגב: תודה על הספר. בכל מקרה הוא לא מגדיר שם את התודעה רק נותן שם תרגילים אייך להשיג בהירות. אבל תסכים עמי שאם אין כלום בראש הקלבסה שלי, אז איזה בהירות תצא לי מהתרגיל ? על כורחינו שצריך למלא קודם את הראש ואחר כך רלוונטי להשיג בהירות. |
|
כנראה שלא הבנת. כדי להבין מהי מודעות מספיק לקרוא, את הדף הראשון.
כדי שתוכל "למלא" את הראש אתה צריך "דף חלק". "הדף החלק" היא אותה מודעות. כאשר אתה חושב, כיצד אתה יודע שאתה חושב? כאשר אתה רואה, איך אתה יודע שאתה רואה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:35 |
|
| |
. עכשו זה כבר נשמע יותר טוב (אם יהיו פסיקים ונקודות בין המילים זה יהיה עוד יותר טוב) ולגבי השאלה על מטרותיו של הפורום, נראה לי שאחת מהמטרות של הפורום הייתה למצוא הוכחות שכליות לאמיתות היהדות ונספחיה. בינתיים עוד אף אחד לא מצא אבל מי יודע, אולי זה יקרה יום אחד להרבה מהמשתתפים כאן זה יהיה יום חג, וגם לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:40 |
|
| |
מרתק לשמוע אשה מחפשת הוכחה שכלית
.
סתם דרך אגב אני סקרן האם לדעתך הוכחתו של היעבץ מעצם קיומו ןשרידותו של העם היהודי למרות הכל לאורך הגלות- תיכנס אצלך לקטגוריה שכלית??
אני לא דן על עצם דבריו כלל!!! אלא סקרן אחרי איזה שכל את תרה???
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:43 |
|
| |
| למינגית כתב: |  | . נראה לי שאחת מהמטרות של הפורום הייתה למצוא הוכחות שכליות לאמיתות היהדות ונספחיה. בינתיים עוד אף אחד לא מצא אבל מי יודע, אולי זה יקרה יום אחד להרבה מהמשתתפים כאן זה יהיה יום חג, וגם לי. |
|
לא חושב שזה מטרת הפורום ולי בכלל לא מעניין מהי מטרתו המקורית. בכלל אני לא מבין איזה הוכחה צריך ולמה. צריך להבין את היהדות ואת זה אפשר להשיג בפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:48 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | כנראה שלא הבנת. כדי להבין מהי מודעות מספיק לקרוא, את הדף הראשון.
כדי שתוכל "למלא" את הראש אתה צריך "דף חלק". "הדף החלק" היא אותה מודעות. כאשר אתה חושב, כיצד אתה יודע שאתה חושב? כאשר אתה רואה, איך אתה יודע שאתה רואה?
|
|
אז כן הבנתי. דף חלק זה התינוק וצריך לדעתי למלא את הדף בכדי להשיג בהירות. אחד משיג בבהירות בחורה סקסית ואחר משיג בבהירות צדק חברתי. כל אחד מה שיש לו בראש. ולפעמים יש לו את שניהם כמוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:48 |
|
| |
גם אני כבר כתבתי בתגובה כמוך מקסמן נראה לי לגושניק שלא מעניין אותי מה חשב מייסד הפורום אלא מעניין אותי מה בפועל למעשה כיום תכליתו במציאות
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2014 23:53 |
|
| |
אני לא יודעת מספיק בשביל לקבוע אם הוכחת היעבץ עומדת במבחנים שכליים. אולי יש עוד עמים ששרדו? אולי גם הקראים ששרדו אומרים לעצמם אותו דבר? אולי כל עם שמנהיגיו ישימו לו חומות והגנות כמו לעם היהודי, ישרוד? הוכחה שכלית הכוונה - 1. משהו בלי כשלים לוגיים. 2. משהו שניתן לבחינה ולהפרכה. הבעיה היא שברגע שנמצא הוכחה שכלית, תפקע מצוות האמונה ותתבטל מעיקרה. מה החכמה להאמין בדבר שהוכח?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 00:03 |
|
| |
את לא לגמרי צודקת לעניות דעתי כי לפי הראשונים שמצות האמונה היא בחקירה כמו למשל חובות הלבבות בשער היחוד כן מנסה להוכיח לוגית את האמונה כך לומר שאין אמונה במקום שיש הוכחה זה לדעתי לא לכולי עלמא
היעבץ מדבר על הישרדות לא רק כעם וכדת אלא על הישרדות מובטחת מראש למרות רדיפות ונסיונות אקטיביים של כיבוש והטמעה הוא טוען שזה נס גדול יותר מניסי יציאת מצרים .
ובכן, האם ניסי יציאת מצרים הם הוכחה לוגית? אולי לא!
הרמבם אומר שנס יכול להיות עקרונית כישוף סתמי ולכן איננו מושלם.
מה כן מושלם? אומר הרמבם- שמיעת עם ישראל בעצמו את האלוקים קורא למשה ומוסר לו את התורה!
ואם הבטחת התורה על שרידות עם ישראל נשמרת אולי יש פה לוגיקה....
אולי....
אני בטוח שתיכף יסבירו לנו למה לא
הבה נטה אוזן ונחכימה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 00:05 |
|
| |
יראו עיניך מה מקלדתך כותבת. 'מצוות האמונה היא בחקירה'? אז הנה, זו המצווה שמקיימים בפורום הזה. בינגו. מצאנו את המטרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 00:14 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | מרתק לשמוע אשה מחפשת הוכחה שכלית
.
סתם דרך אגב אני סקרן האם לדעתך הוכחתו של היעבץ מעצם קיומו ןשרידותו של העם היהודי למרות הכל לאורך הגלות- תיכנס אצלך לקטגוריה שכלית??
אני לא דן על עצם דבריו כלל!!! אלא סקרן אחרי איזה שכל את תרה??? |
|
סתם סקרנות. לו "הוכחה" מסוג זה הייתה מובאת בפניך כהוכחה להינדו, היית יורק לכיוון?
|
|
|
|
|