|
|
| נשלח ב-18/7/2014 08:43 |
|
| |
ת"ט
הפסקה הראשונה בדבריך היא ציטוט מדברי מוטיהו. השניה היא שלי. השלישית שלך.
ציינתי כי הן דבוקות ומי שיש בידו מפתח לעריכה ייטיב אם יתקן את הסדר הזה.
תשובתך היא שלא רק מוטיהו השתמש בביטוי פוגע. ובכן, אתה מסכים שהמשפט שלו לא היה מדוייק ולכן לא במקומו?
מה שכן, אתה טוען שיש עוד דוגמאות כאלו.
ובכן, שתי נקודות.
ראשית, אתה מוזמן לציין לינקים.
שנית, לא בטוח ולא ברור שגם שם יימחק הטקסט. שים לב מה היה כאן. מוטיהו טען נגד "חכמי הפורום" (או דומה לזה) ואני מחיתי. אבל השארתי את דבריו.
כאמור, מותר לכל אדם למתוח ביקורת. אם הוא טועה בביקורת, הדרך היא לענות ולהצביע על אי דיוק ולהוכיח שזה אי דיוק ומדוע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 08:46 |
|
| |
אם "ולא תתורו" דוחה את האפשרות להתעמק בהרהורי כפירה, אז ה' מבקש ממני להשליך האמת ארצה.
הלא כן, תלמיד?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 08:50 |
|
| |
איני בטוח שה' כועס על הכופר בגלל "אונס מחשבה". מה לו לאדם לעשות? התיור נאסר במטרה למצוא פירצה, כלשון הפסוק "ולא תתורו.. זונים אחריהם"
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 09:21 |
|
| |
ת"ט, אכן נראה קרוב לפשוטו ש"מ. האם גם קדמו לכך מפרשים מפורסמים ? (כבר היה אשכול על 'ולא תתורו' אבל לא העלו שם דבר ברור)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 09:30 |
|
| |
מיימוני הנכבד
בתור קורא ותיק של דברי חכמתך
שמחתי לראות התיחסות שלך לאשכול שלי
דבריך החכימו ועשו לי סדר ואשתדל ללכת על פיהם למען הסדר הטוב
תודה על ההתיחסות והבמה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 10:16 |
|
| |
| Motiahu כתבה: |  | מרתק לשמוע אשה מחפשת הוכחה שכלית |
|
!!!! !
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 10:37 |
|
| |
אריאל, הנה אחת ממטרות הפורום הושגה לנגד עינינו. לא אכחד שזה די מפתיע לגלות רמת פרימיטיביות וניתוק כזאת, אבל זו אחת המטרות, לא?
וכעת למוטל'ה, האישה הזאת ככל הידוע לי שייכת לעולם החרדי. אתה לא פוגש כאן חייזר, אלא אולי את השכנה שלך. וכעת שאלה למחשבה: למה אתם נפגשים דווקא כאן? האם יכול להיות שיש עוד נשים שמחפשות את זה אבל לא מוצאות מקום שבו יוכלו לעשות זאת? ומה לגבי גברים?
תוקן על ידי mdabraham ב- 18/07/2014 10:40:08
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 10:54 |
|
| |
מיכי
אנחנו נפגשנו כאן כי הסקרנות של שנינו הובילה אותנו לכאן
היא בעקבות ספקות וחוסר מנוח ואני מתוך סקרנות שונה
כנראה שרבים הנשים והגברים שמציקות להן ולהם שאלות אולם יש לכל אחד את דרכו להתמודד איתן כנראה
יש שמשתיקים ומדחיקים יש השואלים את רבותיהם וזה מספק אותם ויש שבאים לכאן
אני לא חושב( בלי קשר לתוכן החופשי והפתוח ) שסגנון הדיונים כאן מתאים לאופיו של כל אחד נראה לי שאשה חרדית רגילה שיש לה שאלות לא כל כך תתחבר לסוגיות הנידונות כאן
אני די בטוח שגם למינגית לא מתעניינת בכל דיון כאן אלא מחכימה בנושאים שמדברים אליה
ושוב
ברור שניתן כאן מענה לנושאים שלא ידונו במסגרת רגילה ועל כך יש להעריך את המסגרת
האם המענה הזה הוא הרצוי או הנכון תמיד אינני יודע אבל ללמוד להעיז לשאול זו מעלה שתמיד הערכתי בעיקר בעקבות שאלות קשות שלומדים בדברי הראשונים שכביכול מעוררים תמיהה- מה הם היו עושים לולא היו מוצאים תשובה לשאלתם הקשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 11:18 |
|
| |
לעצם מטרת האשכול והפורום, זה המקום היחיד המאפשר לגברים ונשים (!) חרדים דיון חפשי בנושאי יהדות ברמה גבוהה. אם התוצאה של זה היא רק כפירה, מה זה אומר?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 11:29 |
|
| |
מוטל'ה, על דבריך האחרונים אני מוכן לחתום. נכון מאד, זה לא מתאים לכולם, ולכן גם לא כולם כאן. הפורום מיועד למי שמחפש/ת את מה שהוא מציע. אני רק חולק עליך בתפיסה שהעמדות שמוצגות כאן הן כפירה או שהן בהכרח מובילות לכפירה. הן כפירה בחרדיות, שזו בעצם אמונה גדולה. וכאן רק הסבתי את תשומת ליבך לזה שאתה מופתע מכך שאישה מעלה שאלות אינטלקטואליות ואמוניות. אתה לא חושב שיש כאן ניתוק תימהוני? ואני לא מדבר על השאלה הסטטיסטית מי מתעניין יותר בשאלות פילוסופיות. אני נוטה לחשוב כמוך, שנשים פחות מתעניינות בזה (היה כאן דיון על כך פעם). אבל האם זה אמור להפתיע שיש אישה אחת (!?) שכן מחפשת תשובות לשאלות כאלה? אתה חי בעולם שלנו? בכל אופן, תוך זמן קצר אתה לומד כאן דברים שהם חדשים עבורך: גברים חרדים לפעמים מחפשים תשובות ודיון פתוח.זה לא אומר שהם כופרים או עומדים להיות כאלה, וגם אם כן - זה לגמרי לגיטימי. ואתה לומד, לא ייאמן, שאפילו נשים חרדיות לפעמים מחפשות את זה. הלקחים הללו הם ביטוי לחלק ממטרות הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 11:38 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | ...נכון שאפשר למצוא ברמב"ם ביטוי השולל את מה שכתבתי. אבל בדבר זה (ואחרים) איני מסכים עם הרמב"ם...
|
|
היכן? דווקא אני מכיר את הרמב"ם על האמונה טרום מעמד הר סיני, שהתבססה על מופתים וכינה אותה הרמב"ם שאינה 'אמונה שלימה' כי אם 'אמונה שיש אחריה הרהור', א"כ יש ללמוד מדבריו שגם אמונה שיש אחריה הרהור שמיה "אמונה".
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 11:48 |
|
| |
ויש להדגיש שאין מדובר על האמונה בה' אלא על האמונה במשה עבדו. אשר לאמונה בכחו של ה', בתורה נאמר במפורש שמופתים באו להוכיחה. אשר לאמונה במשה, בעל העיקרים מבאר את זה בצורה ממש יפה. דבריו בקצרה - הוכחה הנוגעת לעצמות הדבר חזקה לאין ערוך מהוכחה חיצונית. לפיכך, הוכחה לנבואת משה מזה שראינו אותו מתנבא חזקה בהרבה מכך שראינו אותו עושה מופתים. וע"ש.
דרך אגב, דברי הרמב"ם והעיקרים אחריו נועדו להבדיל בין האמונה במשה לאמונה בישו. (נראה לי שבתקופה ההיא כולם קיבלו את ההנחה שכל הכתוב בתורה ובאונגליון אכן קרה - לפחות בעיני בני התקופה)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 11:51 |
|
| |
לראות ולשמוע את משה מתנבא זה אומר לראות ולשמוע את האל מדבר אליו
ואם כן האמונה במשה עבד ה כוללת בתוכה את האמונה באל
לא כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 11:59 |
|
| |
כן אבל האמונה בא-ל לא כוללת את האמונה במשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 12:04 |
|
| |
ויאמינו בה' ובמשה עבדו-=שמשה הוא עבדו של ה'
|
|
|
|