| נשלח ב-18/7/2014 12:06 |
|
| |
גם אם לא תאמר כהרמבם שאחד מיג עיקרים הוא האמונה בנבואה
אבל תורה מן השמים היא לפי כולם מעיקרי הדת
וסמכותו העליונה והודאית של משה בנבואה ומסירת התורה כפי שמסביר הרמבם היא הכרחית למען סיכול נבואות שקר
אם כך האמונה באל ותורתו כרוכה לפי זה באמונה במשה העבד הנאמן
לא כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 12:08 |
|
| |
בא-ל לא, בתורתו כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 13:14 |
|
| |
תכלס
מרתק או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 13:17 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | מיכי
אנחנו נפגשנו כאן כי הסקרנות של שנינו הובילה אותנו לכאן
היא בעקבות ספקות וחוסר מנוח ואני מתוך סקרנות שונה
כנראה שרבים הנשים והגברים שמציקות להן ולהם שאלות אולם יש לכל אחד את דרכו להתמודד איתן כנראה
יש שמשתיקים ומדחיקים יש השואלים את רבותיהם וזה מספק אותם ויש שבאים לכאן
אני לא חושב( בלי קשר לתוכן החופשי והפתוח ) שסגנון הדיונים כאן מתאים לאופיו של כל אחד נראה לי שאשה חרדית רגילה שיש לה שאלות לא כל כך תתחבר לסוגיות הנידונות כאן
אני די בטוח שגם למינגית לא מתעניינת בכל דיון כאן אלא מחכימה בנושאים שמדברים אליה
ושוב
ברור שניתן כאן מענה לנושאים שלא ידונו במסגרת רגילה ועל כך יש להעריך את המסגרת
האם המענה הזה הוא הרצוי או הנכון תמיד אינני יודע אבל ללמוד להעיז לשאול זו מעלה שתמיד הערכתי בעיקר בעקבות שאלות קשות שלומדים בדברי הראשונים שכביכול מעוררים תמיהה- מה הם היו עושים לולא היו מוצאים תשובה לשאלתם הקשה? |
|
[מוטיהו,
לאור דבריך אלה אני מבינה עוד פחות מדוע פתחת את האשכול - הרי יש לך תשובה לשאלתך: הפורום מיועד לאפשר העלאת שאלות ולהתמודד עם קושיות, שאי אפשר להעלות במקומות אחרים, ומתוך הבנה ש"ללמוד להעז לשאול זו מעלה" (כדבריך). אם זו התשובה שהייתה בידך לכתחילה - מדוע לעזאזל פתחת את האשכול הזה? ואם הגעת אליה כעת לאחר 15 עמודים של דיון - אני מעריצה (בלי ציניות) את מורכבות חוכמתך, שכן לא ברור לי כיצד הצלחת להסיק מסקנה פשוטה למדי (שעיקריה ניתנו לך כבר בשני העמודים הראשונים, בדיבור ברור ובהיר למדי) מרצף המילים וההודעות הארוך והמסובך שהתגולל כאן; ועוד - אם אכן הגעת לכך אחרי הדיון הארוך הזה, למה לא תגיד תודה למי שפקחו את עיניך לאמת (היחסית) הזו, ועזרו לך להגיע למסקנה? למה שלא תגיד בכנות ובצניעות: "יודעים מה? יש תכלית ל"חכמי הפורום" - עובדה, אני העליתי קושיה והם עזרו לי להגיע לתשובה..."]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 13:20 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | תכלס
מרתק או לא? |
|
[אולי אם חיית כל חייך על המאדים בין גברים בלבד. כיוון ששני הקריטריונים לא חלים עליי, אז באופן אישי - לא, זה לא ממש מרתק אותי].
תוקן על ידי אמשלום ב- 18/07/2014 13:20:59
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 13:22 |
|
| |
[אמשלום,
אולי משום "... מי שאשה וקטן מקרין אותו" ...
]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 13:31 |
|
| |
אמשלום, טוב לראות שיש דברים שאנחנו מסכימים עליהם. שמתי לב למשפט שכתב מוטי ולגודל חשיבותו אביאנו באותיות מודגשות למינגית את נראה לי גלגול של ברוריה שבעטה בתלמיד יושב לו החרדי הנדהם ממחזה מרתק: צלע מדברת! ולא זו בלבד, אלא גם חושבת! וגם תוקפת! כדי לצמצם את הנס, אין לו אלא להניח שמדובר במקרה מוזר שאירע בעבר ורק מתגלה שנית לעינינו. אין ספק שלמינגית היא היא ברוריה - האשה החושבת היחידה בהיסטוריה.
כמובן שדברי אינם מכוונים למוטי שלנו, אקדמאי ופמיניסט ידוע, אלא למוטי אחר שחי בארץ רחוקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 13:57 |
|
| |
אריאל
צר לי שההומור העלוב שלי לא מצחיק אותך
ודרך אגב דוקא למדתי באקדמיה גם את הנושא הזה במקרה של פסיכולוגיה של המינים
לפי מה שאני ראיתי בחיי אזי בנושא האמונה ניתן לראות בדרך כלל גישות שונות של גברים מנשם בדרך כלל רוב הנשים נוטות לאמונה תמימה ופשוטה והגברים נוטים יתר לחקירה
אינני מציין זאת כמעלה וחסרון ואיני קובע מהן הסיבות לכך אולם שה מה שבדרך כלל קורה
אמשלום-
אולי שם האשכול המדויק יותר היה צריך להיות מהי תכלית הפורום ולא מהי מטרתו.
מטרתו אכן ידועה אך תכליתו מתפתחת ומתגלה ומתרחשת כל העת והיא זו שסיקרנה אותי
לגביי אמירת תודה מתוך כנות וצניעות. כבר אמרתי ואין צורך לחזור על כך שוב ושוב שהחכמתי רבות מהפורום. והודיתי גם למי שטרח להגיב בצורה כה מפורטת כל אחד בדרכו
ואינני חושב שאני צריך להתנצל למה לעזאזל פתחתי את האשכול כלשונך
פתחתי כי הציק לי משהו ורציתי לשמוע התיחסות אליו קיבלתי את התגובות וההתיחסויות והחכמתי מהן
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 14:14 |
|
| |
[מוטיהו,
כתבת - "בדרך כלל רוב הנשים נוטות לאמונה תמימה ופשוטה והגברים נוטים יתר לחקירה". דומני שמדוייק יותר יהיה לכתוב - "בדרך כלל גברים (כולל ספרות/פילוסופיה/פסיכולוגיה/היסטוריה שגברים כתבו וכו') נטו לחשוב שרוב הנשים נוטות לאמונה תמימה ופשוטה, והגברים נוטים יותר לחקירה". ואגב, לא משנה כיצד תכתוב זאת זו בהחלט אמירה שמכילה בחירה ערכית (ואם לא זה מה שלמדת באקדמיה, אני מאמינה שזכותך לבקש את כספך בחזרה).]
תוקן על ידי אמשלום ב- 18/07/2014 14:15:50
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 14:17 |
|
| |
מוטיהו
אל תתרגש ,בעבר כתבתי בדיוק את אותם מילים ,[ההבדל בין גברים לנשים] ואמשלום התעצבנה ,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 14:21 |
|
| |
מוטי רק בשביל להזכיר לך - חוץ מברוריה. היתה עוד אשה מפורסמת בתלמוד- להערכתי היו יותר- ושם האשה הגדולה הזו בישראל -אם שלום-, אשתו של רבי אליעזר הגדול, אחות רבן גמליאל הנשיא.
לא בכדי ובצדק רב אימצה הרבה את השם הזה כניק. חכמתה היא לא רק בפלך
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 14:24 |
|
| |
אמשלום-
כתבתי את דברי לפי היכרותי עם נשים ועם גברים מחוגים שונים וגילאים שונים. העמדות המודרניות בענין גברים ונשים ידועות לי אולם אני התיחסתי ואולי לא הדגשתי זאת מספיק ועל כך התנצלותי הכנה לנושא האמונה שדומני שבו ניכר הבדל מובהק בין המינים זה הכל
בקשר למטרת פתיחת האשכול- נראה לי שתגובות אריאל ומיכי יכולות לשרת אותי בבואי להסביר זאת. נדמה שמילת הבוז הכי גדולה כאן היא חרדי. אני מניח שלמרות התנערותי החוזרת ונשנית עדיין בוחרים הכותבים כאן להניח שאני חרדי וכבר כתבתי על כך לירוחם. בשאלתי על מטרת הפורום טמונה שאלה האם זוהי במה לשאלת שאלות או שזוהי במה המשרתת קו מסויים. מיכי כבר ענה לי על כך והתיחס לזה ואני מסכים איתו שפשוט יש כאן ציבור מסויים וברור שאין כל הכוונה מלמעלה ואני מבין את תשובתו היטב ומסכים איתה. אבל עדיין אם רבות מהדעות כאן מנסות לסתור את החרדיות המסורתית אני תמה האם ניתן כך להשיג תשובות אוביקטיביות לחלוטין? האם אין כאן קביעת מטרה מראש?
זו היתה שאלתי! האם יתכן כאן דיון שכן יוכיח או יצדיק או יסכים דעה ישנה?
זהו אשכול של אדם סקרן לא של חרדי ולא של גבר מנוגה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2014 14:24 |
|
| |
תחי אמשלום!
|
|
|