בית פורומים עצור כאן חושבים

מהי מטרת הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/7/2014 14:56 לינק ישיר 

Motiahu כתבה:

בקשר למטרת פתיחת האשכול- נראה לי שתגובות אריאל ומיכי יכולות לשרת אותי בבואי להסביר זאת. נדמה שמילת הבוז הכי גדולה כאן היא חרדי. אני מניח שלמרות התנערותי החוזרת ונשנית עדיין בוחרים הכותבים כאן להניח שאני חרדי וכבר כתבתי על כך לירוחם. בשאלתי על מטרת הפורום טמונה שאלה האם זוהי במה לשאלת שאלות או שזוהי במה המשרתת קו מסויים. מיכי כבר ענה לי על כך והתיחס לזה ואני מסכים איתו שפשוט יש כאן ציבור מסויים וברור שאין כל הכוונה מלמעלה ואני מבין את תשובתו היטב ומסכים איתה. אבל עדיין אם רבות מהדעות כאן מנסות לסתור את החרדיות המסורתית אני תמה האם ניתן כך להשיג תשובות אוביקטיביות לחלוטין? האם אין כאן קביעת מטרה מראש?זו היתה שאלתי! האם יתכן כאן דיון שכן יוכיח או יצדיק או יסכים דעה ישנה?זהו אשכול של אדם סקרן לא של חרדי ולא של גבר מנוגה

כשאתה כותב את זה כך אני מצטרף לשאלתך.
ניתן להוסיף גם זוית הפוכה - מכיון שרוב הכותבים כאן הם ממוצא אורתודוכסי, האם יש סיכוי שהם יגיעו לתוצאות מוטות בנושאים שבציפור נפש היהדות האורתודוכסית? כגון קיום הא-ל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 14:59 לינק ישיר 

יפה אמרת אריאל? ואם כבר אז בא נוסיף זוית שלישית!!! האם התוצאות הללו אכן לא הופיעו כבר כאן? מה באמת מצב ציפור הנפש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 15:01 לינק ישיר 

תוצאות מוטות יכולות להיות הן לחיוב והן לשלילה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 15:54 לינק ישיר 

מה לנו מתגוללים על מוטיהו, הוא לא המציא את השיטה, הוא רק מראה משקפת שלה. 
המציאות מוכיחה שאכן, רוב רובן של נשים חרדיות לא מסוגלות לחשוב בפתיחות ולהעלות דעות עצמאיות. 
זה קורה אחרי 14 שנים שבהן הקו המנחה בחינוך שלהן הוא: 'את לא מבינה כלום'.
את לא מבינה שום דבר. השכל שלך אינו השכל האמיתי. ועושים על זה פעילויות ב'בתיה' והמון שיעורי חינוך. תפקידך בעולם רק לשמוע בקול מי שכן מבין.
מי כן מבין? אלוקים, האדמור, הרבנים, הגברים, המחנכת, ואפילו כל ילד בן 15 חשוב יותר ממך, לפי שהוא לומד תורה והיא תיישר אורחותיו, ואת אין חוכמה לך אלא בפלך, ואין גן עדן לך אלא אם תלווי את הפעוט לחידר. זה כל החינוך על רגל אחת. 
יש לציין שהחינוך הזה מהווה חומת מגן מצויינת לציבור שלנו.

תוקן על ידי למינגית ב- 18/07/2014 15:58:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 16:08 לינק ישיר 

למינג 
ממש לא קשור לסמינר ,מדובר על דבר אוניברסלי ,
אשה פועלת יותר מרגשות ולא מתוך חקירות פילוסופיות ,
נורא מעניין לדעת את אחוזי הסטודנטיות לענייני פילוסופיה לעומת הסטודנטים,

כמה נשים יש כאן בפורום?גם סוג של אינדיקציה

תוקן על ידי חסדא ב- 18/07/2014 16:10:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 16:15 לינק ישיר 

חסדא תן כבר דוגמא יותר אונברסלית איך מגיבים למראה ג׳וק.... אבל עזוב זה לא נושא האשכול בא נשמח בחלקנו שיש בקרבנו נשים חכמניות כבנות צלופחד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 16:19 לינק ישיר 

למינגית כתב:
המציאות מוכיחה שאכן, רוב רובן של נשים חרדיות לא מסוגלות לחשוב בפתיחות ולהעלות דעות עצמאיות. 
את לא מבינה שום דבר. השכל שלך אינו השכל האמיתי. ועושים על זה פעילויות ב'בתיה' והמון שיעורי חינוך. תפקידך בעולם רק לשמוע בקול מי שכן מבין.
מי כן מבין? אלוקים, האדמור, הרבנים, הגברים, המחנכת, ואפילו כל ילד בן 15 חשוב יותר ממך, לפי שהוא לומד תורה והיא תיישר אורחותיו, ואת אין חוכמה לך אלא בפלך, ואין גן עדן לך אלא אם תלווי את הפעוט לחידר. זה כל החינוך על רגל אחת. 

תוקן על ידי למינגית ב- 18/07/2014 15:58:03

למינגית,
א. האם התיאור שלך, בהנחה שהוא נכון, מאפיין רק את החינוך החרדי לבנות, או שמא את החינוך החרדי בכלל, או אולי אפילו את החרדיות כדרך חיים?
ב. אם הוא מהווה חומת מגן מצויינת לציבור שלנו (= החרדי), הרי שהוא מוכיח את עצמו כיעיל ומשיג את מטרותיו. במלים אחרות: הצלחה. אז אולי כדאי לשמר אותו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 16:21 לינק ישיר 

מרדכי,

אין אדם לומד תורה אלא ממקום שלבו חפץ. אם הפורום הביא אותך להרהורי כפירה, ואתה חפץ בתלמוד תורה, מה אתה עושה כאן? האם יש לך ציפיות מהפורום שטרם התממשו? האם אתה סבור שפורום באינטרנט יכול באמת להיות בית מדרש? אם אין לך נחת רוח ממקום בו אתה לומד, לך לך וחפש מקום הראוי לך. יגעת ומצאת תאמין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 16:25 לינק ישיר 

מוטיהו

אם כונתך ללמינגית אז היא דוקא אשה נבונה,כאן היא טועה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 16:33 לינק ישיר 

אני לא הייתי בסמינר אז קשה לי להתווכח איתה אני רק יודע שמחנכים את הבנות לפי התפיסה המקובלת של החשיבה הנשית ולכן יתכן שזה באמת חינוך מצומצם יותר מהישיבות שגם אותו אינני מכיר מספיק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 16:36 לינק ישיר 

אולי לא הבנתיך ,מה כונתך פירוש אוניברסלי לגוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 16:38 לינק ישיר 

אסביר לך חסדא בפרטי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 16:53 לינק ישיר 

למינגית כתב:

קשקשנית. זה המילה האחד והיחידה שמצאתי בשבילך.
את סדרת היפה והחנון ראית ? ואם לא אז חבל כי שם תראי מה הבנות החרדיות מפסידות.

ובכן האקדמאי\ת הכי גדול\ה שפגשתי בספרות ובהרצאות בכל תחום, לא מגיע לרמה של בחורה ובחור חרדי ובוודאי לא לרמה של אברכית ואברך חרדי, לא בשכל ישר ובוודאי לא במוסר.

ואת יודעת למה ? כי באמת אלה שלא יכולים פשוט נפלטים לחוץ. כך ששם מוצאים את עצמן בחברה טובה.
ולכן אני מבין את התסכול שלך אני מבין למה את מתנחמת עם הדמגוגיה זולה. 

לאמשלום:
יש לי שאלה אליך. האם שאת שומעת את המילה נשים, זה כולל נשים חרדיות או חרדיות לא שייכות לישות\מגדר החדש שהנאורות ברמה כיתה גן המציאה ?

תוקן על ידי maxmen ב- 18/07/2014 16:54:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 17:03 לינק ישיר 

מקס 

סתם התנפלת שלא מן העניין,

היא אמרה שלא נותנים לחרדיות לחשוב מחוץ לקופסה,
היא לא דיברה על רמת המשכל או ידע כללי,
את אחד נגד מאה ראית ?את לעוף על המליון ראית?דוקא את היפה והחנון שכל כונתה היא הפוכה וכנראה גם ערוך מגמתי הבאת לדוגמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 17:23 לינק ישיר 

חסדא כתב:
מקס 

סתם התנפלת שלא מן העניין,

היא אמרה שלא נותנים לחרדיות לחשוב מחוץ לקופסה,
היא לא דיברה על רמת המשכל או ידע כללי,
את אחד נגד מאה ראית ?את לעוף על המליון ראית?דוקא את היפה והחנון שכל כונתה היא הפוכה וכנראה גם ערוך מגמתי הבאת לדוגמה?

אולי תסביר לי אייך בדיוק אפשר למנוע ממישהו לחשוב ?
מה זה כל הקשקשת של קופסה ? איפה יש קופסה ואיפה החוץ שלה ומה יש בחוץ ?

אני מסתכל בתוצאה. התוצאה היא שנשים חרדיות יודעות מהן רוצות והשאר לא מגיעות לכף רגלן בכל תחום שתעלה על דעתך.

שאני רואה בת חרדיות שלומדת חומר רב (הרי בבית יעקב והיום גם בפרטיות והכי קיצוניות  לומדות את כל החומר הרגיל + יהדות) שאמור לקחת מהן את כל ימי השבוע, ויש להן זמן לעזור לאימה בכל דבר ויש להן זמן לטייל ולגדל את שאר עשר אחיותיה והאחים הקטנים שלה, ולהיות בייביסיטר אצל השכנה בלילה, ועל הבוקר מוקדם (כי האימה כבר עובדת בחוץ) להכין את כולם לבית הספר ועוד להספיק להגיע בעצמה לבית ספר ועוד לקבל מאה במבחנים ?!

אז מחילה מכובדו ומכבוד הגברת לעיל, אין נשים בכל העולם ולא היה ולא יהיה כמו האישה החרדית.
כל ניסיון להתנחם עם זילזול או אפי' עם תואר אקדמי ?! ממש לא עוזרת להן. כי מה לעשות זה באמת קשה להגיע לרמה של בנות ונשים חרדיות.

תוקן על ידי maxmen ב- 18/07/2014 17:25:14

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהי מטרת הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 15 16 17 ... 25 26 27 לדף הבא סך הכל 27 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.