|
|
| נשלח ב-21/7/2014 14:44 |
|
| |
ודאי. הסקר הזה נערך במיוחד לאחר שפתחת את האשכול לפני 8 -10- שנים. הרי כתבת שאתה מבקר קבוע- איך לא שמת לב, שסוקרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2014 14:46 |
|
| |
באמת לא שמתי לב...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2014 14:56 |
|
| |
מוטי כתוב -מדבר סקר תרחק, לפי הסקר הזה הרי 31% מחברי הפורום מחזיקים בדעה שלך, כי הפורום מזיק. אז הרי אנחנו הולכים אחר הרוב. אז תנוח עליך דעתך. הנתון הזה כמעט לא משתנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2014 15:06 |
|
| |
נחה דעתי
ואני די בטוח שאולי מחוסר תשומת לב אבל מה שבטוח שמעולם לא נתקלתי בסקר הלז
אולי היחתי מרוכז בתוכן הכותבים יותר מהדברים שבצד
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2014 18:49 |
|
| |
ובעניין הסקר לי נראה שלא כהרב מיכי שאכן הפורום גורם ליציאה בשאלה. אף שנכון הוא שמלכתחילה מגיעים אלו שש להם בעיות עם התפיסה החרדית טבעו של אדם להמשך אחר החברה ולרוב משכנע את עצמו שהבעיות אינם אמיתיות אבל כשהוא פוגש בפורום חיזוק לבעיות הוא יותר מוכן לקבל שהבעיות אמיתיות. אכן יש כאלה שמוצאים בפורום תשובות לבעיותיהם אבל נראה לי שהרוב מקבלים חיזוק שבעיותיהם אמיתיות ומכאן סלולה הדרך החוצה. ועדיין יש לדון האם הנזק רב מהתולעת יש צד שעבודת ה' של מי שלא חשב וחקר בצורה אמיתית את אמונותו היא כמעשה קוף בעלמא וזה רוב העולם אחד שחקר וקיבל תשובות שוה יותר מאלפים שפשוט זורמים בדת עם החברה שהם חיים בה. וכמו שבעבר היו המסבירנים אומרים שאף שרובם לא מתאימים לישיבה חשוב לשלוח את כולם כי לא אולי יפספסו את האחד מאלף שיצא גדול. אותו דבר שוה אלף יוצאים בשאלה בעקבות הפורום בשביל אחד שיגיע לעבודה אמיתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2014 19:11 |
|
| |
יש שיאמרו כמו המשל של רבי אלחנן וסרמן - שהישווה הליכה(בזמנו לפחות..) ללימודי חול במוסדות להשכלה גבוהה לנידון בחזל של אשה שבניה מתו מחמת ברית המילה שמכאן והלאה אסור למול אותם מחמת פיקוח נפש.
ואמר רבי אלחנן שכשם שמחמת סכנה גשמית מבטלים ברית מילה החמורה. כך גם אם זוהי מצווה גדולה ללמוד אומנות והשכלה הרי שכיום היא אסורה מחמת הסכנה הרוחנית......
אם כן, צריך לברר האם כדי להחמיר כדעת הראשונים שאמונה דורשת חקירה שכלית האם לשם כך כדאי או מומלץ או רצוי או צריך או שווה או חייבים לחפש כאן תשובות, או שמא לא....
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2014 21:07 |
|
| |
האם האדם מגיע לאמת נקרא יוצא בשאלה? האם כדאי להמשיך לחיות בשקר רק לא לצאת בשאלה? האם לא הגיוני יותר לענות לשאלות שאנשים לא יצאו. לאן בדיוק הם יוצאים? לשלוה נפשית.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2014 21:29 |
|
| |
יוצא בשאלה הוא ביטוי המוני בפי העולם
מה הטעם להיתפס עליו ולבנות על כך תילים של הרהורים?
בסופו של דבר הכוונה היא לאדם שמפסיק להאמין או לקיים מצוות ותו לא
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2014 21:49 |
|
| |
מוטי ידעתי בני ידעתי- כשמשתמשים בקיום המצוות כחזרה בתשובה- היפוכו היא השאלה. והיפוכו של החזרה היא היציאה.
על שער הישיבה הגדולה של לובלים הי כתוב הפסוק- לכו בנים שמעו לי יראת ה' אלמדכם- ככשאלו את הרב שפירא מדוע הוא בחר בפסוק הזה, הרי על פניו הפסוק לא נכון לוגית. לכו? שמעו לי? אמר הרב אני רוצה לחנך לזה כי אפילו לאחר שהתלמידים שלי ילכו- הם ימשיכו לשמוע לי. כי הרי אם הם שומעים לי כאן אין בזה רבותא.
כך גם כשיוצאים בשאלה לאחר חקירה ודרישה, ורק אז מתחילים לשמוע את התשובות.
בזמנו גרתי בבני ברק- כשהחלטתי לעזוב לעיר אחרת. בסעודה השלישית בשטיבל, הביעו כמה את חששם ובינהם הרבי. השבת היתה פר' וארא, בסיום דברי התורה בפרשה. הוספתי את הפסוק. בצאתי את העיר אפרוש כפי אל ה', מסביר רש"י כי בתוך העיר הוא לא יכל להתפלל. כי היתה מלאה גילולים. הרבה הבינו והרבה לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2014 22:24 |
|
| |
אתה מדבר על פי עולם ערכים שונה ערכים של הומניזם ואקזיסטנציאליזם.
אבל תיאורטית עקרונית לכאורה אם יש תורה ויש מצוות אז למרות כל השאלות והתהיות והקושיות והספיקות בשורה התחתונה העול לא בטל ולא נמוג
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2014 23:13 |
|
| |
מוטי
לא מדויק- העול הוא, כשאתה לא משוכנע, מה הן בדיוק המצוות ומה היא בדיוק התורה. אתה מאמין בחבילה- בלי בדיקה. ואני פירקתי את החבילה. ובדקתי מה היא הכילה. האמת ,לא כל כך שבעתי רצון מהתוצאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2014 23:36 |
|
| |
לא דיברתי לא עליך ולא עלי
אתה לא מכיר אותי
אני לא מכיר אותך
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2014 23:57 |
|
| |
ירוחם שאל: האם האדם מגיע לאמת נקרא יוצא בשאלה? האם כדאי להמשיך לחיות בשקר רק לא לצאת בשאלה? האם לא הגיוני יותר לענות לשאלות שאנשים לא יצאו. לאן בדיוק הם יוצאים? לשלוה נפשית. והתשובה אכן כן מבחינת אותו אדם עדיף לפי הדת שיהיה דתי בשקר מאשר חילוני באמת. כך מסביר ליבוביץ' 'לעולם יעסוק בתורה שלא לשמה שמתוך וכו' יש יותר סיכוי להגיע לעבודה אמתית ממצב של שמירת מצוות גם אם היא בשקר ואינה שוה כלום מאשר ממצב של אי שמירת מצוות. אבל לא תמיד כל מה שעדיף לאדם הפרטי הוא גם ההנהגה הציבורית הנכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 09:43 |
|
| |
מתעניין
והתשובה אכן כן מבחינת אותו אדם עדיף לפי הדת שיהיה דתי בשקר מאשר חילוני באמת.
ואתה מתיחס ברצינות ובכובד ראש לדת- אשר רוצה שתחיה בשקר? דת כזו- לא על דעתי. זו דת שקרית. בתורה כתוב- וידעת היום ושבת אל ה' אלוקיך- כשתגיע לכלל ידיע -למודעות- אז תשוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2014 09:51 |
|
| |
הי הי ירוחם
על כל הכבוד לרעיונות הנשגבים שלך
אל תעוות פסוקים למענם
אין פסוק כזה
|