בית פורומים עצור כאן חושבים

מהי מטרת הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/7/2014 11:55 לינק ישיר 

איזה מעשה בדיוק אתה רוצה לעשות לאחר הלימוד בבית המדרש הגבוה הזה של עכ"ח?
האם אתה מצפה כי לאחר הדיונים כאן יהיו חברים שיתחילו להניח תפילין של ר"ת?
בקשר לאי מעשה - אכן לאחר הדיונים כאן הפסיקו חברים שלומדים כאן לקלל את הסרוגים.
להקשיב בסבלנות לדעות של כופרים של רפורמים ושל חילונים, אי המעשה הזה היא מטרת הפורום בעיני רוב החברים.
לגילוי נאות נשארו כאן כמה שלא למדו. וממשיכים לנהוג בדרך הנלוזה שלימדו אותם רבותיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 11:55 לינק ישיר 

תלמוד המביא לידי מעשה פירושו על פי הסוגיא והראשונים הוא כפשוטו- לימוד על מנת לקיים אתה מחדש ששחיטת פרות קדושות נחשבת למעשה ובכן ראשית יש לדון האם השחיטה היא כשרה? למשל ורק למשל נא לא להיתפס לדוגמא!! הדיון על מהימנות הזוהר נאמר ושכנעת מישהו כאן לכפור בו האם תאמר בודאות שזה תלמוד המביא לידי מעשה? או שמא היות וכעת על פי דעת ההלכה המקובלת הוא כיום פסול לעדות אזי בעצם הכשלת אותו האם עדיין תאמר שזה לימוד הפונה לעולם המעשה? או שמא זהו לימוד השולל את עולם המעשה היות והוא טוען שהתלמוד כלל לא יגול לחייב אותנו לעשות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 11:56 לינק ישיר 

בנוגע לאמונות שהצגת-
חלקן אני לא מקבל. למשל אני לא מאמין שהר סיני "ריחף באוויר". ועדיין אני לא ראוה כאן שום סתירה למסורת.
בדיוק כמו שאני לא רואה כל כפירה באמנות בכך שאני לא מאמין בציורו של רפאל "האקדמיה האתונאית". למדרשי אגדה ישנו תפקיד אמנותי. והם ממלאים את תפקידם היטב. ואין כאן מקומו, אפשר לדון בזה במקום אחר.

חלקן אני מקבל במשמעות שונה מזו שנראה לי שאתה מקבל.

את הציוויים הדתיים אני מקבל באופן מלא, כהכרעה דתית א-מוסרית וא-ערכית, כמי ששייך לאותם הנאמנים למסורת היהודית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 11:59 לינק ישיר 

לעצם העניין,
מבחינה היסטורית, מטרות הפורום השתנו, וסביר להניח שעוד ישתנו.

אבל מה שמרתק כאן, זו תופעה פסיכולוגית שאני לא מכיר אח ורע לה: התפיסה המונחת בגישתך, שמשקפת את התפיסה הרווחת בציבור, שבתוך תוכך אתה נותן סיכוי גדול לכך שאין בסיס הגיוני ליהדותך, ורק בגלל זה את מעדיף למנוע מחשבות כאלה!
נוו בחייך, לא את טובתך אתה מחפש?
אם זה נכון אז אדרבה, 
איך אתה לא מפחד לומר שאתה מפחד??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 11:59 לינק ישיר 

תוקן על ידי biutiLife ב- 16/07/2014 12:00:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:01 לינק ישיר 

תוקן על ידי biutiLife ב- 16/07/2014 12:01:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:02 לינק ישיר 

איני מוחל על העלבון המקשר אותי לחרדיות כל שהיא... אני מכיר את תורת הראיה והגדריד גם יחד ואם הזכרת את הגריד הנה אספר לכם סיפור שנים מספר התפללתי עם חתנו הרב אהרן ליכטנשטין סליחות במנין שלו בשכונת קטמון אינני מכיר אותו אישית אבל הוא לדעתי דוגמא למה שאני מנסה להבין הוא תלמיד חכם וגם אדם משכיל אבל כאשר הוא ניגש לפני העמוד לסליחות אני התביישתי ואני מתבייש עד היום יראת השמים שבקעה מתפילתו הדומעת והנרגשת מזעזעת אותי כבר שנים רבות הנה לכם דוגמא לאדם שלא איבד את הראש בגלל השכלתו הנה לכם דוגמא לתלמוד המביא לידי מעשה של תפילה ויראת שמים ושברון לב בפני הבורא אבל האם הדיונים כאן הביאו מישהו לתפילה כזו למשל? או שמא הביאו מישהו להפסיק להתפלל? שוב אומר ואחזור ואומר אני לא בא לקנטר אף אחד אני שואל ברצינות גמורה מתוך ענין אישי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:03 לינק ישיר 

אשרי אדם מפחד תמיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:06 לינק ישיר 

אני רואה שאתם מתעקשים לא להתיחס למהות השאלה שלי אני לא מחווה את דעתי האישית על מסורת ודרך הלימוד אבל אני כן יודע שבכל בית מדרש -לומר שמדרשי חזל הם בעלי תפקיד אומנותי היא כפירה שוב עזוב אותי אני רק שואל לא מייצג כלום האם במה כזו שבה רוב הדעות הן בסגנון כזה האם היא במה תורנית או כפרנית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:12 לינק ישיר 

Motiahu כתב:
איני מוחל על העלבון המקשר אותי לחרדיות כל שהיא... אני מכיר את תורת הראיה והגדריד גם יחד ואם הזכרת את הגריד הנה אספר לכם סיפור שנים מספר התפללתי עם חתנו הרב אהרן ליכטנשטין סליחות במנין שלו בשכונת קטמון אינני מכיר אותו אישית אבל הוא לדעתי דוגמא למה שאני מנסה להבין הוא תלמיד חכם וגם אדם משכיל אבל כאשר הוא ניגש לפני העמוד לסליחות אני התביישתי ואני מתבייש עד היום יראת השמים שבקעה מתפילתו הדומעת והנרגשת מזעזעת אותי כבר שנים רבות הנה לכם דוגמא לאדם שלא איבד את הראש בגלל השכלתו הנה לכם דוגמא לתלמוד המביא לידי מעשה של תפילה ויראת שמים ושברון לב בפני הבורא אבל האם הדיונים כאן הביאו מישהו לתפילה כזו למשל? או שמא הביאו מישהו להפסיק להתפלל? שוב אומר ואחזור ואומר אני לא בא לקנטר אף אחד אני שואל ברצינות גמורה מתוך ענין אישי
אבקשך סליחה, אמרתי דברים שכנראה אין להם שום קשר לדעותיך. כמו כן כאשר אמת המידה שלך היא הרב ליכטנשטיין, שהוא גדול הדור הן במידות והן בתורה, אז ודאי שכולנו נדמה לכופרים ושוטים. לעצם דבריך, אכן יש פעמים שבהם הכותבים בפורום מזלזלים בדעות אחרים וכותבים בצורה לא ראויה, ואך על פי כן זהו אחד הפורומים היחידים שבהם אפשר לנהל ויכוח ודיון עמוק וברמה. אני מניח שגם הפורום הזה חשוב לגולשי האתר, כלומר לחברה החרדית ולאנשים שבתוכה שמנסים לצאת מהדוגמטיות שלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:16 לינק ישיר 

Motiahu כתב:
אבל אני כן יודע שבכל בית מדרש -לומר שמדרשי חזל הם בעלי תפקיד אומנותי היא כפירה

ראה כתבי רמב"ן חלק א, מוסד הרב קוק, ויכוח הרמב"ן, עמוד שו סעיפים יט-כב ובייתר בהירות עמוד שח סעיף לט.
את הדעה שאתה מציג, ושאתה טוען שהיא המקובלת בבתי המדרש הקלאסיים טוען פראי פול הנוצרי.
את הדעה שאני מציג, טוען הרמב"ן.
ראה שם גם בהערות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:19 לינק ישיר 

לא באמת נפגעתי רק רציתי לעורר את תשומת ליבך זה הכל אני לא משוה לרב ליכטנשטיין אבל אני מוצא בסיפור שהבאתי דוגמא מצויינת לשאלה שלי אני לא יודע אם הכותבים כאן הם חרדים או לא אבל מה הקשר בין רצון לשחרור מדוגמטיות חברתית חרדית לבין שחרור מדרכי הלימוד והמסורה האם לומר שהגמרא בנדה על זה שמלמדים את העובר במעי אימו לקוחה ומועתקת מתפיסתו של בעל ההפרעה הדו קוטבית אפלטון היווני זה שחרור מחרדיות או שחרור מכל אמונה בתורה שבעל פה? אני רק שואל אדרבה תחכימו אותי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:22 לינק ישיר 

גור לך עד כמה שיותר מהר- אתה רק תתקלקל כאן,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:23 לינק ישיר 

בנוגע ליראת השמיים-
אני יכול להעיד על עצמי שכמה תפילות מתוך עבודת ה' כנה נבעו מתפיסות שונות שהתעצבו לי כאן (ומהמסתעף מכאן; עצכ"ח זה לא רק פורום אינטרנטי. ישנן קבוצות של אנשים שבלי שהם יגלשו כאן הן שותפים לסצנה המתרחשת כאן).

אציין כי תפילות טובות הגיעו לא רק בעקבות עצכ"ח אלא גם בעבקות לימוד סוגיה חמש או שש שעות ברצף, או בעקבות שיחה זו או אחרת של משגיח, לימוד מוסר ועוד כיו"ב. אבל גם בעבקבות תפיסות מעמיקות וביקורתיות.

לכן בניגוד אליך, לא אראה זאת בצורה כזו חד מימדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:34 לינק ישיר 

דה וניצי יקירי עיינתי ברמבן שהזכרת דרך אגב גם האור החיים מזכיר גישה זו שניתן לפרש ביאורים בתורה כל עוד זה לא סותר את ההלכה אולם זה לא הנושא השאלה שלי היא למה הרמבן בחר אגדה מסוימת ולמה אתה בוחר לקבל אגדה מסוימת ואחרת לא לקבל? הרמבן שקל בדעתו לפי סברתו או קבלתו או לפי כל שיקול אחר מה יותר נראה לו נכון אולם אתה נראה לי שבוחר לא להאמין במה שמבחינה מדעית לא נראה הגיוני אולם אם אתה מאמין במעמד הר סיני האם רבותא היא להאמין במדרש שהרמבן עצמו מוכיח דרך אגב את ההכרח שהוא כפשוטו הרמבן אומר שאם הים ראה וינוס זה כפשוטו אזי גם ההרים רקדו כאילים זה כפשוטו בקיצור מה שאני מנסה לשאול מה הקשר בינך לרמבן? האם השיקולים שלך באמונה הסלקטיבית בדרשות חזל נובעים מאמונה חזקה או להיפך ? ושוב השאלה איננה אישית אני לא מכיר אותך זומאותה השאלה בה פתחתי את האשכול

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהי מטרת הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 25 26 27 לדף הבא סך הכל 27 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.