בית פורומים עצור כאן חושבים

מהי מטרת הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/7/2014 10:05 לינק ישיר 

צודק

דברים פרק ד

(לט) וְיָדַעְתָּ הַיּוֹם וַהֲשֵׁבֹתָ אֶל לְבָבֶךָ כִּי יְקֹוָק הוּא הָאֱלֹהִים בַּשָּׁמַיִם מִמַּעַל וְעַל הָאָרֶץ מִתָּחַת אֵין עוֹד:

הפסוק  שב לתיקונו  והרעיון נשאר במקומו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 10:10 לינק ישיר 

ירוחם אין חולק שזו העבודה השלמה אבל איך מכאן ראיה שעבודה לא שלמה שיש בה שקר פחותה מאי עבודה???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 10:11 לינק ישיר 

רעיון ההתניה הוא שלך. הוא לא מופיע בפסוק. הפסוק מתאר את מצות האמונה והתהליך שלה. הפסוקים שם גם טוענים שיש מספיק חומר לבסס עליו את הידיעה וההשבה הזו. כמו שכותב הרמבם- יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש שם........ אז תבוא ותשאל עליו- רגע , ממה נפשך, אם אני לא יודע עדיין, אז מה מחייב אותי? למה זה חשוב להתיחס למשהו שאני עדיין לא מכיר ומודע אליו? מאיפה זה מתחיל? ואיפה זה נגמר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 10:28 לינק ישיר 

ירוחם- בא אתן לך דוגמא. יהדות ספרד לפני הגירוש. ידועים דבריו של החסיד יוסף יעבץ בהקדמה לפירושו על מסכת אבות שם הוא מתאר שרק היהודים הפשוטים והתמימים עמדו בנסיון השמד ואילו כל המתחכמים והמתפלספים לא עמדו בנסיונות הקשים והתנצרו. בנוסף אפשר לעיין במחקריו של פרופסור בן ציון נתניהו שהתמחה בנושא הספציפי הזה ואף הוא הסיק שבעצם עוד טרם הגירוש היהדות בספרד הסתאבה והתרחקה מהמסורת ולכן נשברה על ידי גזירות האינקוויזיציה. וכעת נשאל- על מי עומד עם ישראל? על מי נוכל לסמוך? האם כל חקירה וחיפוש מובילים לאמת? או שפעמים הם מרחיקים בעצם, ללא קשר למסקנה הסופית? אינני בא כמובן לשלול מאומה ואינני אומר שניתן לסגור את השכל בכספת. אבל האם יש הבדל בין חיפוש לחיפוש ובין חקירה לחקירה. האם חיפוש ללא שום נקודת מוצא ברורה ונקודת סיום ברורה נתמך ומגובה מבחינה תורנית או שמא לא?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 10:28 לינק ישיר 

היות וכפי שאמרת אינך מכיר אותי. אסביר לך לאט לאט בכדי שתבין מהר.
אני אדם מאמין באלוקים,  אבל איני מאמין באנשים המדברים בשמו.
על אלוקים נאמר צדיק וישר הוא- בלי שקרים ובלי שקרים קדושים.
והרי כל הכפירה היא- הכפירה באנשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 10:34 לינק ישיר 

ירוחם- שוב ! אינך מעניין אותי! לא אכפת לי אם אתה מאמין בהרי קרישנה או בגוזף סמית. אני משתמש בדבריך לעורר נקודות למחשבה ותו לא. אז בבקשה הפסק לנהוג מנהג נשים ולקחת אישית את דברי כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 10:40 לינק ישיר 

אתה מתחיל להיות משונה. או שהחבאת את המוזרויות שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 12:12 לינק ישיר 

מצחיק לחפש ולחקור כשהתשובה ידועה מראש. כל חקירה ובדיקה רצינית נעשית כשכל האפשרויות פתוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 12:25 לינק ישיר 

הצדק איתך אלי אבל לכן הזכרתי את דברי הרמבם שלכאורה מתאר תהליך של חקירה על סמך הנחה ראשונית אפריורית גם הפסוקים בפרשת ואתחנן שנקרא בתשעה באב(או לא) מדברים על ידיעה והשבה ללב של דברים מוחלטים שראה עם ישראל לא כך??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 16:38 לינק ישיר 

זה שוב טיעון מעגלי.
אי אפשר לחקור ולבדוק ברצינות אם משתמשים בהוכחות וראיות מתוך הדברים אותם בודקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 16:53 לינק ישיר 

אני כבר יודע על אהבתך לחזור ולומר-״ טיעון מעגלי״ אבל לא טענתי כאן שום טיעון אז אין לי מושג למי אתה מדבר רק הצגתי את מהלך הפסוקים בפרשת ואתחנן ואת מהלך דברי הרמבם על מצות האמונה כל הערה וקושיה שיש לך אתה מוזמן לפנות אליהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 17:07 לינק ישיר 

בהחלט הצגת טיעון. הבה נבחן זאת:
הטיעון שלי היה כי יש להתחיל הכל מנקודת אפס ללא כל הנחה באשר לתוצאות. 

כתגובה כתבת "אתה צודק" א ב ל לכן הזכרתי את דברי הרמב"ם וכו' הפסוקים בואתחנן וכו'.
כלומר, יש לדעתך לחקור ולבדוק כאשר יודעים מראש את התשובה וכראיה יש רמב"ם ופסוקים בואתחנן.

אלא שאם החקירות יובילו לכך שהרמב"ם טעה או שהפסוקים בואתחנן נכתבו בידי בן אנוש, אין שום אפשרות להסתמך עליהם כראיה, וכן הלאה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 17:08 לינק ישיר 

תקציר הכשל:
הראיה לאמיתותו של X הינה שב X כתוב שX נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 17:47 לינק ישיר 

שוב- שלח את התקציר לרמבם! מה אתה רוצה לומר כאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 19:42 לינק ישיר 

מוטיהו ואתה יודע מה אתה אומר אולי תוכל להסביר לנו מה בעצם אתה רוצה  מה בעצם אתה מצפה למצוא כאן או שאתה סתם טוחן מים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהי מטרת הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 19 20 21 ... 25 26 27 לדף הבא סך הכל 27 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.