בית פורומים עצור כאן חושבים

מהי מטרת הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/7/2014 12:36 לינק ישיר 

אם אתה קורא קבוע היאך עוד לא נתקלת בפורום הדן על מה שכבודו מנסה לדון עליו,?

למעשה התשובה לשאלתך הוא אכן כן ,הפורום רובו ככולו רק מביא לידי כפירה ,רבים הכותבים דכאן כבר עזבו ופירקו משפחות והתחלנו או נשארו אנוסים ועבירות בסתר בידם,
האחריות כמובן הוא על מקימי הפורום שכנראה מאמינים בשכר ועונש כמו שהם מאמינים בזוהר ,[וכבר אמר החתם סופר ,מי שמכחיש בגלוי את הנסתר בנסתר הוא מכחיש את את הגלוי]
לטוענים על חירות מחשבתית התשובה היא ,
א]יש צורה ,מקום ודרך איך לעשות אותה ,כמובן לא במקום פרוץ שכל קלוץ יכול לקשקש,
ב]ניפוץ אמונות הוא אכזרי הרבה יותר מאשר להשאר עם כמה קושיות,,
מה אמור אדם עם משפחה וילדים עם אורח חיים דתי לעשות ברגע שניפצת לו את עולמו ?
הפורום הזה הוא מלא זלזול ולעג על כל מה שיקר לאדם הדתי והחרדי 
אף ניפוץ אמונת חכמים או זילזול בהם ובדבריהם מביאה לידי הפיכת הקערה על פיה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:36 לינק ישיר 

ירוחם יקירי אני מניח שאתה כותב לי בציניות וסרקזם לכן אתעלם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:37 לינק ישיר 

אם אתה קורא קבוע היאך עוד לא נתקלת בפורום הדן על מה שכבודו מנסה לדון עליו,?

למעשה התשובה לשאלתך הוא אכן כן ,הפורום רובו ככולו רק מביא לידי כפירה ,רבים הכותבים דכאן כבר עזבו ופירקו משפחות והתחלנו או נשארו אנוסים ועבירות בסתר בידם,
האחריות כמובן הוא על מקימי הפורום שכנראה מאמינים בשכר ועונש כמו שהם מאמינים בזוהר ,[וכבר אמר החתם סופר ,מי שמכחיש בגלוי את הנסתר בנסתר הוא מכחיש את את הגלוי]
לטוענים על חירות מחשבתית התשובה היא ,
א]יש צורה ,מקום ודרך איך לעשות אותה ,כמובן לא במקום פרוץ שכל קלוץ יכול לקשקש,
ב]ניפוץ אמונות הוא אכזרי הרבה יותר מאשר להשאר עם כמה קושיות,,
מה אמור אדם עם משפחה וילדים עם אורח חיים דתי לעשות ברגע שניפצת לו את עולמו ?
הפורום הזה הוא מלא זלזול ולעג על כל מה שיקר לאדם הדתי והחרדי 
אף ניפוץ אמונת חכמים או זילזול בהם ובדבריהם מביאה לידי הפיכת הקערה על פיה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:37 לינק ישיר 

Motiahu כתב:
לא באמת נפגעתי רק רציתי לעורר את תשומת ליבך זה הכל אני לא משוה לרב ליכטנשטיין אבל אני מוצא בסיפור שהבאתי דוגמא מצויינת לשאלה שלי אני לא יודע אם הכותבים כאן הם חרדים או לא אבל מה הקשר בין רצון לשחרור מדוגמטיות חברתית חרדית לבין שחרור מדרכי הלימוד והמסורה האם לומר שהגמרא בנדה על זה שמלמדים את העובר במעי אימו לקוחה ומועתקת מתפיסתו של בעל ההפרעה הדו קוטבית אפלטון היווני זה שחרור מחרדיות או שחרור מכל אמונה בתורה שבעל פה? אני רק שואל אדרבה תחכימו אותי
בספר אמת מארץ תצמח לרב סבתו יש בסוף הסיפור השלישי(קוראים לו שברי לוחות אם אינני טועה) דרשה יפהפייה המסבירה את זאת הגמרא. עדיף לקרוא שם. אני אנסה להסביר ממה שאני זוכר- הדרשן שם מדבר על למה הקב״ה העלה את עמ״י ממט שערי טומאה למט שערי טהרה אם ידע שהם יפלו מיד, בשל המעבר החד, בעגל. הוא משווה זאת לעובר שמלאך מלמדו ואז התורה משתכחת ממנו. בעזרת הסיפור על עמ״י אותו הוא מסביר שהקב״ה הביאם למדרגה כה גבוהה, אע״פ שידע שיפלו, כדי שישתוקקו לשוב אליה וכך מסביר את הסיפור על העובר- שתמיד תהיה לו תשוקה להשיב אל עצמו את התורה שידע. לגבי זלזול במסורת אני ודאי מסכים איתך ועם שיטתו של הרב ליכטנשטיין, כפי שהיא גם מוצגת בספריו ההגותיים, שחזל היו גדולים מאתנו ואנו חייבים להתבטל בפניהם ולכבד את הדורות הקודמים. לדוגמה גם אם אני( לא אני ספציפית, אין ידע במחקר על זה, סובר שהזוהר לא נכתב ע״י רשבי, הוא נכתב ע״י גדולי ישראל ויש בו עמקות מחשבתית שחלילה מלזלזל בה. שאלת מה הקשר לשחרור מדוגמטיות- אני אעלה סברה, שאולי איננה נכונה כי אינני מבין בזה, שאולי בן אדם שכל חייו גודל לחשוב שיש רק דעה אחת נכונה ואז הוא מגלה שאיננה נכונה אז כל ההתבטלות שהייתה לו כלפי ״גדולי״ הדור וההערכה כלפיהם נעלמת ואת חוסר ההערכה הזאת הוא מעביר לכל דעה של חכמי הדורות וחזל. אם כנים דבריי אז זהו תהליך מובן מאד שלא ניתן להאשים את מי שעובר אותו, כי חינכו אותו לדוגמטיות של אמונת חכמים קיצונית וחולנית ומשזו התערערה היא התחלפה בדוגמטיות של ביקורתיות וזלזול תמידי כלפי חכמי הדורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:38 לינק ישיר 

חסדא אשמח לדעת האם אתה כותב את כל זה מידיעה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:40 לינק ישיר 

מוטי (אני מקווה שפענחתי נכון, את הסיפא לא הצלחתי לפענח)
האם חשוב לך כעת להמשיך בדיון הזה בנוגע לאגדות ואמונה, או שמא אתה רוצה לפתוח על נושא זה אשכול חדש?

דומני כי האשכול הזה נסוב סביב הכרעה ראשונית האם בכלל לדון. משום מה נראה לי כי אתה מתחיל לדון בסוגיה ספציפית. אם אהיה משוכנע שישנו טעם בדיון ענייני, אעשה זאת.
רק תחילה עליך לקבל הכרעה עקרונית בנוגע לחופש הדיון וגבולתיו. אם אמצא כי ישנו איזה תיאום מינימאלי בינינו נוכל להמשיך לדון בצורה עניינית ומכובדת.

נ.ב. אין ביני לבין המדע ולא כלום. מלבד נטילת אופטלגין ואנטיביוטיקה מפעם לפעם.

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 16/07/2014 12:42:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:41 לינק ישיר 

תודה על הערתך גושניק אני חושב שכל אדם בוגר ומשכיל מרחיב את דעתו בהדרגה ומכיל בתוכו דעות נוספות אבל מה לזה ולהשמדה שיטתית של כל דעה מסורתית? האם בגלל שאני חושב שיש הגיון גם בשיטת הרב קוק ומאידך גם בשיטת רב אלחנן וסרמן האם לכן אני מזלזל בכל חזל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:45 לינק ישיר 

ליאונרדו
רק אופטלגין? בחשמל אתה לא משתמש, אתה הולך ברגל ולובש רק בגדים שניטוו ביד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:47 לינק ישיר 

בעל
בהתאם לתפיסת פותח האשכול הבאתי רק מעשים אקטיביים.
אמנם אני גם נוהג באוטו, אבל הוא סובארו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:49 לינק ישיר 

Motiahu כתב:
תודה על הערתך גושניק אני חושב שכל אדם בוגר ומשכיל מרחיב את דעתו בהדרגה ומכיל בתוכו דעות נוספות אבל מה לזה ולהשמדה שיטתית של כל דעה מסורתית? האם בגלל שאני חושב שיש הגיון גם בשיטת הרב קוק ומאידך גם בשיטת רב אלחנן וסרמן האם לכן אני מזלזל בכל חזל?
כוונתי שכל אדם המחונך לדוגמטיות ישאר(לרוב) דוגמטי גם כאשר יעזו את מה שחונך עליו. אם עורערה אמונת החכמים(של הדור הזה) של אדם שחונך לדוגמטיות באמונת חכמים אז הוא בעתיד יתעב כל דבר בקשור לאמונת חכמים עד כדי דוגמטיות לצד ההפוך- זלזול בכל חכמי הדורות וחזל אם יהיה משהו שיראה לו בהם מוזר( זאת בהנחה שהוא עדיין לא כפר בעיקר ואז יהפך לא לחילוני רגיל אלא אתאיסט קיצוני ואנטי חרדי כפי שאנו רואים אנשים כאלה ביום יום והציבוריות הישראלית) כדוגמת המדרש שהצגת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:49 לינק ישיר 

ליאונרדו דה וינצי כמו שאמרתי אני פתחתי את האשכול הזה מתוך התרשמות כללית של שנים מספר עוררה בי את השאלה בכל פעם מחדש יכולתי לתת דוגמאות כמעט מכל אשכול ואשכול שבפורום אני חושב שהגישה שלך לדרשות חזל המבוססת לדבריך על הרמבן ההוא היא מאוד מגמתית ומרחיקת לכת הרמבן מסביר שם שהוא מסתמך על דרשה שונה הוא לא אומר סתם שדרשת חזל היא בעלת תפקיד אומנותי זוהי פרשנות שלך ולפי ההתרשמות שלי היא מייצגת את רוח הפורום השואף להתנער מכל פרשנות מחייבת ומסורתית היא כביכול מתביישת להאמין בקנון היהודי במאה העשרים ואחת שוב אני לא מכיר אותך אני רק אומר שזה מה שהפורום מייצג עבורי ואולי ראוי לשנות את שמו או את מקומו אולי......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:52 לינק ישיר 

הגישה שהצגתי לא מתבססת על הרמב"ן.
הרמב"ן מתבסס על הגישה שהצגתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:53 לינק ישיר 

מתיתיהו

תשאל את בעל בעמיו הוא בטוח יכול לאשר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:57 לינק ישיר 

מה זה הכשל הנטורליסטי הזה דה וינצי? איפה הגישה? הרמבן מסביר שיש לו מקור אחר ואתה אומר שהוא מסתמך על גישה עלומה? זה קצת לא מתיישב לי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 12:58 לינק ישיר 

כמו כן-
אני לא מתבייש להאמין בקנון היהודי. אני גאה בו מאוד. דומני שיש בינינו ויכוח מהו הקנון ומהם גבולותיו.
לומר כי לאגדות ישנה משמעות אמנותית זו הבנה שונה משלך, אך זו לא הבנה מצמצמת משלך.
אם אתה סבור כי הר סיני התרומם מעל לראשי עם ישראל, זו זכותך. אבל לא רואה כל השלכה מעשית בין הבנתך, לבין הבנתי.
אתה רואה בדבריהם אמירות היסטוריות, ואני רואה רואה בדבריהם אמירות ספרותיות.
זאת, בלי שום קשר לשום מדע זה או אחר; אלו דרכים שונות לקרוא את מאמרי חז"ל, ולא הצלחתי להבין למה הן אינן שקולות מבחינה אמונית\ערכית\דתית\whatever.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהי מטרת הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 25 26 27 לדף הבא סך הכל 27 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.