|
|
| נשלח ב-16/7/2014 13:00 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | מה זה הכשל הנטורליסטי הזה
דה וינצי?
איפה הגישה?
הרמבן מסביר שיש לו מקור אחר ואתה אומר שהוא מסתמך על גישה עלומה?
זה קצת לא מתיישב לי |
|
זה נראה שקראת רק את המובאה הראשונה שהבאתי. לא הבנתי איך הכשל הנטורליסטי השתלב כאן בתמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 13:02 |
|
| |
הרמב"ן הזה המורה דרך
השגות הרמב"ן לספר המצוות לרמב"ם הקדמה
והנני עם חשקי וחפצי להיות לראשונים תלמיד, לקיים דבריהם ולהעמיד, לעשות אותם לצוארי רביד ועל ידי צמיד, לא אהיה להם חמור נושא ספרים תמיד. אבחר דרכם ואדע ערכם. אך באשר לא יכילו רעיוני אדון לפניהם בקרקע אשפוט למראה עיני. ובהלכה ברורה לא אשא פנים בתורה. כי י"י יתן חכמה בכל הזמנים ובכל הימים. לא ימנע טוב להולכים בתמים:
כך הדבר- מה שדורנו יודע ויכול בקלות לדעת הדורות הקודמים לא התחילו לדעת!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 13:02 |
|
| |
קראתי את שתי המובאות וכעת אעיין בהן שוב כדי לוודא
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 13:07 |
|
| |
ירוחם
דורנו יודע אם הצלאך מלמד את העובר או לא?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 13:08 |
|
| |
המלאך*
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 13:10 |
|
| |
דורינו לא יודע. מה הבעיה? אמונתך מבוססת על תורת המלאך ומכותיו בשפתי העוברים? או שמא אתה זקוק דווקא לאבנים מתעופפות 24/6 מעל נהר עלום?
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 16/07/2014 13:11:33
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 14:30 |
|
| |
נראה לי שכביכול לו יצוייר שתהיה הוכחה שהמלאך לא קיים או שסמבטיון לא קיים זה רק ישמח את כותבי הפורום
וזו בדיוק היתה השאלה שלי בתחילה
מהי מטרת הפורום
להוכיח שצריך להאמין במה שפחות ?
להוכיח שרוב הדברים אינם מכונים?
שוב אחזור ואומר למי לא מאמין לי- אני לא מקנטר פה אף אחד אני רק אומר מה ההתרשמות שלי ואני ממתין לתגובה שתתייחס לכך ממי שיחפוץ לשתף
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 14:30 |
|
| |
דורנו לא יודע- כי הסיפור הזה הוא סיפור יפה לאנשים שלא יודעים לחשוב לבד, תגיד אתה -שאתה כן יודע- למאי נפקא מינ הסיפור הזה. מה יוצא לילד מזה, לאחר ששכח, הרי לפי רבי מאיר אדם ששוכח את תלמודו חייב מיתה, אז מה הרבותא לבן האדם בסיפור הזה?
אגלה לך בסוד- רוב חברי הפורום הזה לא יודעים מהמלאך, כי הם יודעים שאין דבר כזה מלאך, חברי הפורום יודעים כי מלאך זה בן אדם שעושה שליחותו של מקום, בכל מקרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 14:42 |
|
| |
אולי חברי הפורום שאתה מדבר עליהם אכן לא זכו למלאך שילמד אותם......... אולי......
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 14:49 |
|
| |
לא אולי בטוח- כשם שבטוח שגם אותך הוא לא לימד. כפי שאני מכיר אותו, אני מדבר איתו לפחות 3 פעמים ביום -אלוקים לא שולח ולא מטריד מלאכים סתם בשביל הסיפור. ראה תשובתו של החז"א על החציל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 14:49 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | דורנו לא יודע- כי הסיפור הזה הוא סיפור יפה לאנשים שלא יודעים לחשוב לבד, תגיד אתה -שאתה כן יודע- למאי נפקא מינ הסיפור הזה. מה יוצא לילד מזה, לאחר ששכח, הרי לפי רבי מאיר אדם ששוכח את תלמודו חייב מיתה, אז מה הרבותא לבן האדם בסיפור הזה?
אגלה לך בסוד- רוב חברי הפורום הזה לא יודעים מהמלאך, כי הם יודעים שאין דבר כזה מלאך, חברי הפורום יודעים כי מלאך זה בן אדם שעושה שליחותו של מקום, בכל מקרה. |
|
ראה מה שכתבתי לעיל על זה המדרש.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 14:53 |
|
| |
| גושניק1 כתב: |  | דורנו לא יודע- כי הסיפור הזה הוא סיפור יפה לאנשים שלא יודעים לחשוב לבד,
תגיד אתה -שאתה כן יודע- למאי נפקא מינ הסיפור הזה. מה יוצא לילד מזה, לאחר ששכח, הרי לפי רבי מאיר אדם ששוכח את תלמודו חייב מיתה, אז מה הרבותא לבן האדם בסיפור הזה?
אגלה לך בסוד- רוב חברי הפורום הזה לא יודעים מהמלאך, כי הם יודעים שאין דבר כזה מלאך,
חברי הפורום יודעים כי מלאך זה בן אדם שעושה שליחותו של מקום, בכל מקרה. ראה מה שכתבתי לעיל על זה המדרש. |
|
איפה לעיל? העתק והדבק.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 15:01 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | נראה לי שכביכול לו יצוייר שתהיה הוכחה שהמלאך לא קיים או שסמבטיון לא קיים זה רק ישמח את כותבי הפורום
וזו בדיוק היתה השאלה שלי בתחילה
מהי מטרת הפורום
להוכיח שצריך להאמין במה שפחות ?
להוכיח שרוב הדברים אינם מכונים?
שוב אחזור ואומר למי לא מאמין לי- אני לא מקנטר פה אף אחד אני רק אומר מה ההתרשמות שלי ואני ממתין לתגובה שתתייחס לכך ממי שיחפוץ לשתף |
|
מטרת הפורום, לדעתי, היא מקום לדיונים עמוקים בענייני הגות, יהדות, אקטואליה. ואכן יש כאלו. נראה לי שאת הבעיות הצדדיות שעליהן הצבעת הסברתי קודם. אני גם לא מסכים עם הגישה של ביטול כל דעת או מדרש חזלי ובעד התעמקות בהם. זו הייתה גישתם של גדולי ישראל מימים ימימה של הרמב״ם, הראי״ה קוק ועוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 15:05 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | דורנו לא יודע- כי הסיפור הזה הוא סיפור יפה לאנשים שלא יודעים לחשוב לבד,
תגיד אתה -שאתה כן יודע- למאי נפקא מינ הסיפור הזה. מה יוצא לילד מזה, לאחר ששכח, הרי לפי רבי מאיר אדם ששוכח את תלמודו חייב מיתה, אז מה הרבותא לבן האדם בסיפור הזה?
אגלה לך בסוד- רוב חברי הפורום הזה לא יודעים מהמלאך, כי הם יודעים שאין דבר כזה מלאך,
חברי הפורום יודעים כי מלאך זה בן אדם שעושה שליחותו של מקום, בכל מקרה. ראה מה שכתבתי לעיל על זה המדרש.
איפה לעיל? העתק והדבק. |
|
בספר אמת מארץ תצמח לרב סבתו יש בסוף הסיפור השלישי(קוראים לו שברי לוחות אם אינני טועה) דרשה יפהפייה המסבירה את זאת הגמרא. עדיף לקרוא שם. אני אנסה להסביר ממה שאני זוכר- הדרשן שם מדבר על למה הקב״ה העלה את עמ״י ממט שערי טומאה למט שערי טהרה אם ידע שהם יפלו מיד, בשל המעבר החד, בעגל. הוא משווה זאת לעובר שמלאך מלמדו ואז התורה משתכחת ממנו. בעזרת הסיפור על עמ״י אותו הוא מסביר שהקב״ה הביאם למדרגה כה גבוהה, אע״פ שידע שיפלו, כדי שישתוקקו לשוב אליה וכך מסביר את הסיפור על העובר- שתמיד תהיה לו תשוקה להשיב אל עצמו את התורה שידע. לגבי זלזול במסורת אני ודאי מסכים איתך ועם שיטתו של הרב ליכטנשטיין, כפי שהיא גם מוצגת בספריו ההגותיים, שחזל היו גדולים מאתנו ואנו חייבים להתבטל בפניהם ולכבד את הדורות הקודמים. לדוגמה גם אם אני( לא אני ספציפית, אין ידע במחקר על זה, סובר שהזוהר לא נכתב ע״י רשבי, הוא נכתב ע״י גדולי ישראל ויש בו עמקות מחשבתית שחלילה מלזלזל בה. שאלת מה הקשר לשחרור מדוגמטיות- אני אעלה סברה, שאולי איננה נכונה כי אינני מבין בזה, שאולי בן אדם שכל חייו גודל לחשוב שיש רק דעה אחת נכונה ואז הוא מגלה שאיננה נכונה אז כל ההתבטלות שהייתה לו כלפי ״גדולי״ הדור וההערכה כלפיהם נעלמת ואת חוסר ההערכה הזאת הוא מעביר לכל דעה של חכמי הדורות וחזל. אם כנים דבריי אז זהו תהליך מובן מאד שלא ניתן להאשים את מי שעובר אותו, כי חינכו אותו לדוגמטיות של אמונת חכמים קיצונית וחולנית ומשזו התערערה היא התחלפה בדוגמטיות של ביקורתיות וזלזול תמידי כלפי חכמי הדורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 15:16 |
|
| |
סלח לי גושניק אבל לדעתי אתה נאיבי מדי
אתה מבין שלא מטריד אף אחד מה כתוב במגילת היסוד של טקס חניכת הפורום הקדוש והנכבד הזה
אני מדבר אתך על מה שקורה בשטח
ואם כולם מסכימים עם הכותב שלועג על דברי הגמרא ואומר שהם אינם רלונטיים לאנשים משכילים והגיוניים מהמאה העשרים ואחת
אזי שוב אשאל ושוב אתמה האם לא רואי לשנות את שם הפורוםל- עצור כאן כופרים
ושוב אחזור ואומר למי שבמקרה לא הבין אני לא מצדד לכאן או לכאן אני רק שואל אחרי כל המילים הגבוהות והציטוטים המדהימים האם לא תודו שתוכן הפורום הוא כפירה ברובו
אני פשוט מחכה לחבר פורום אחד שלא יפחד מהצל של עצמו אלא יסכים עם ההגדרה של מה שנעשה פה
עד מתי אתם פוסחים על שני הסעפים שאל אליהו שואל אני הקטן
|
|
|
|
|