בית פורומים עצור כאן חושבים

מהי מטרת הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/7/2014 15:27 לינק ישיר 

חבר פורום אחד לא קבלת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 15:28 לינק ישיר 

אמת מארץ תצמח
המדרש מספר כי כשה' רצה לברא את העולם קמו לו מתנגדים, מתוך הפמליאה של מעלה, בראשם עמד האמת.
ממשיך המדרש- זרק הקב"ה את האמת ארצה, וברא את-האדם- העולם!

ומאז יש לחפש את האמת בארץ, משם היא תצמח. ולא מכל מיני מגדלים פורחים באויר- כמו התרי נדרים- שאין להם על מה שיסמוכו.
לא כל דבר שאמר מישהו -שמת -אני חייב לקבל- לאחר שביררתי והבנתי שהוא דיבר דברים סתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 15:33 לינק ישיר 

Motiahu כתב:
סלח לי גושניק אבל לדעתי אתה נאיבי מדי אתה מבין שלא מטריד אף אחד מה כתוב במגילת היסוד של טקס חניכת הפורום הקדוש והנכבד הזה אני מדבר אתך על מה שקורה בשטח ואם כולם מסכימים עם הכותב שלועג על דברי הגמרא ואומר שהם אינם רלונטיים לאנשים משכילים והגיוניים מהמאה העשרים ואחת אזי שוב אשאל ושוב אתמה האם לא רואי לשנות את שם הפורוםל- עצור כאן כופרים ושוב אחזור ואומר למי שבמקרה לא הבין אני לא מצדד לכאן או לכאן אני רק שואל אחרי כל המילים הגבוהות והציטוטים המדהימים האם לא תודו שתוכן הפורום הוא כפירה ברובו אני פשוט מחכה לחבר פורום אחד שלא יפחד מהצל של עצמו אלא יסכים עם ההגדרה של מה שנעשה פה עד מתי אתם פוסחים על שני הסעפים שאל אליהו שואל אני הקטן
יכול להיות שאני לא מסתובב מספיק בפורום, אבל לא ראיתי כל כך הרבה כפירה וזלזול בחזל כפי שאתה מתאר. ודאי שקשה לי לראות בפורום דתי אשכול בשם אין עתיד לאמונת תורה מן השמיים. אעפ״כ אינני סבור שיש לסגור את הפורום או לשנות את שמו, מכנה סיבות: א) קראתי אנשים חרדים או חרדים לשעבר שאומרים שהפורום הזה חשוב מאד לחברה החרדית, לאנשים בתוכה שמאסו בהתנהלותה עד כה. ב) אין צורך להשמיד את כל הפורום בשל כנה דברי כפירה או זלזול ובכך גם להביא לקיצם של הרבה דיונים שהם כן עמוקים ואמוניים. ג) גם אם יש בפורום בעיות, במקום לברוח ממנו עדיף לקדשו ולהשפיע עליו מבפנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 15:45 לינק ישיר 

סלח לי אבל אתה רק מצדיק את מה שאמרתי......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 15:55 לינק ישיר 

חסדא כתב:
אם אתה קורא קבוע היאך עוד לא נתקלת בפורום הדן על מה שכבודו מנסה לדון עליו,?

למעשה התשובה לשאלתך הוא אכן כן ,הפורום רובו ככולו רק מביא לידי כפירה ,רבים הכותבים דכאן כבר עזבו ופירקו משפחות והתחלנו או נשארו אנוסים ועבירות בסתר בידם,
האחריות כמובן הוא על מקימי הפורום שכנראה מאמינים בשכר ועונש כמו שהם מאמינים בזוהר ,[וכבר אמר החתם סופר ,מי שמכחיש בגלוי את הנסתר בנסתר הוא מכחיש את את הגלוי]
לטוענים על חירות מחשבתית התשובה היא ,
א]יש צורה ,מקום ודרך איך לעשות אותה ,כמובן לא במקום פרוץ שכל קלוץ יכול לקשקש,
ב]ניפוץ אמונות הוא אכזרי הרבה יותר מאשר להשאר עם כמה קושיות,,
מה אמור אדם עם משפחה וילדים עם אורח חיים דתי לעשות ברגע שניפצת לו את עולמו ?
הפורום הזה הוא מלא זלזול ולעג על כל מה שיקר לאדם הדתי והחרדי 
אף ניפוץ אמונת חכמים או זילזול בהם ובדבריהם מביאה לידי הפיכת הקערה על פיה,

...חקריינא דאיגרתא, בדידו הוה עובדה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 16:09 לינק ישיר 

Motiahu כתב:
סלח לי אבל אתה רק מצדיק את מה שאמרתי......
איך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 16:22 לינק ישיר 

מואדיב אם אין לך הערה ענינית אל תיכנס לפסים אישיים בבקשה וגושניק אתה לא מבין מה אני רוצה בכלל מצידי תקדש לך עד מחר את הפורום הרבה צלחה כמו שאתם מקדשים את ראשית צמיחת גאולתנו אבל אני מנסה לתקשר כאן עם האנשים שמאחורי הכתיבה זה הכל ואתה נראה לי בעולם אחר ממני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 16:25 לינק ישיר 

"כל הכופר בעבודה זרה נקרא יהודי"

יש כפירה קדושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 16:39 לינק ישיר 

תודה על הליצנותא דעבודה זרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 16:51 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 16:54 לינק ישיר 

מוטי,
חכה חכה, כשיגיעו לכאן "המבוגרים האחראים" דפה,
פגעת בנקודה רגישה...

[רק אומר לך שגם אני פגעתי בעבר בנקודה רגישה זו, ומיימוני הציג נימה של הפתעה: "מה?! הפורום מוביל לכפירה??" הבה נראה אם יופתע גם הפעם]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 16:57 לינק ישיר 

כולי ציפייה כי שוב לא באתי להטיף לאף אחד רק לשמוע מה בדיוק חושבים הכותבים על המצב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 17:12 לינק ישיר 

Motiahu כתב:
מואדיב אם אין לך הערה ענינית אל תיכנס לפסים אישיים בבקשה וגושניק אתה לא מבין מה אני רוצה בכלל מצידי תקדש לך עד מחר את הפורום הרבה צלחה כמו שאתם מקדשים את ראשית צמיחת גאולתנו אבל אני מנסה לתקשר כאן עם האנשים שמאחורי הכתיבה זה הכל ואתה נראה לי בעולם אחר ממני

מוטיאל, 

הנה, לא היה לך משהו ענייני, והצלחת לגרום לשרשורפלצת בזמן קצר. 

אשריך!

נ.ב.

עדיין לא ענית על שאלתי דלעיל. האם באת להציל את נפשותינו? לגלות לנו את האור? לפלרטט עם הסכנה ולבחון את עצמך, האם תיכשל בכפירה בלי לשים לב, או שתשים לב להדרדרותך-שלך?

כך היא דרכו של יצר הרע. תחילה מסית אותך להחזיר אנשים בתשובה בפורום של כופרים, וסופו שאתה מוצא עצמך אומר תפילה לנצחונם של חיילי צה"ל על האויב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 17:17 לינק ישיר 

היי מואדיב זה לא חדש לי שאני כריזמטי ומוצלח אולי לך כן..... ועכשיו ברצינות אני מדי פעם קורא דיונים כאן ותמיד אני מופתע מחדש מהדעות המגמתיות והבטוחות בעצמן אני פשוט באתי לחקור מה נעשה כאן? מה חושבים הכותבים? הם מזכירים לי חבר מהישיבה שקרא את כתבי ניטשה באלול ואז לתומו אמר לי שאין לו שום חשק ללכת לסליחות ואני אמרתי לעצמי נו בטח מה הטעם ללכת לסליחות כשאתה בעולם החייתי של ניטשה בעולם בו האלוקים מת ככה חשתי תמיד כשהייתי כאן ורציתי לוודא מה חושבים האחרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2014 17:21 לינק ישיר 

מוטי

אליבא דהרמב"ם עיקר האדם הוא להיות "איש חכם וטוב". וכל סתרי התורה אינם אלא הבנות נכונות למצוות ולדברי התורה בכלל - הרמב"ם אומר שגם המופתים שעשה משה ביציאת מצרים - "כולם לפי הצורך עשאם", ולא ללמד על כוחו של האלוקים, כי כל נס ייתכן שייעשה על ידי כישוף ואין ראיה להיותו על ידי אלוקים. מה שנשאר לקשר בין האדם והאלוקים זו רק הנבואה - שאליבא דהרמב"ם מתקשרת יותר למושג השכלי מאשר לכל דבר אחר, מעשה או הרגשה, וההכנה המביאה את האדם אל הנבואה אינה אלא החכמה העמוקה, ודברי החכמה וההשכלה - הן הן סתרי תורה. גם את כל המצוות הוא מבאר בדרך שכלית, ובעיניו מצוות רבות אינן אלא כנגד עבודה זרה, (ויש רמב"מיסטים שנוטים לחשוב שבאמת אין צורך ותועלת בקרבנות מלבד כנגד עבודה זרה. ואני לא בטוח שלא זו היתה דעת הרמב"ם)

הפורום הזה מספק אפשרות לכל מי שרוצה להיות איש חכם וטוב, לדון בדברי התורה ולברר מה מתי ואיך ניתנה תורה, מאיזו סיבה ולאיזו מטרה. כל דיון כזה עלול להביא אדם לכפירה - בדיוק כפי שקרה לאלישע בן אבויה. ומתוך כל הארבעה שנכנסו לפרדס - רק אחד נכנס בשלום ויצא בשלום. אולם, ישנו מדרש ידוע - אלף נכנסים למקרא, מאה יוצאים למשנה, עשר לגמרא, אחד מכל האלף יוצא להוראה. וחז"ל אמרו גם על המאה שנכנסו למשנה, וק"ו על האלף שנכנסו למקרא, ומסתמא גם העשר שנכנסו לגמרא - שהם מבלי עולם שמורין הלכה מתוך משנתן (וכמו שגם כתב הרמב"ם בהקדמתו למו"נ - שהתורה נכתבה בשפה מגשימה וכד' - כדי שיבינום ההמון כפי הבנתם, והיחיד כפי הבנתו). האם משום כך תבטל את כל האלף מלימוד, שמא יורו הלכה מתוך משנתן? דבר זה בדיוק כתב הרמב"ם בהקדמתו למורה נבוכים - הוא כותב את דבריו בשביל האחד המשכיל הראוי להם, ואינו חושש לאלף הכסילים שיקראו בדבריו ויבזו אותם או אפילו יתקלקלו ("יתקלקלו" - זה הוא אינו אומר בפירוש, אבל לדעתי ניתן להבין זאת. וכמו אצל אלישע בן אבויה, וגם בן זומא שהציץ ונפגע ובן עזאי שהציץ ומת).

אבל בסופו של דבר אפשר להגיע לכפירה. אינני בטוח שהרמב"ם עצמו לא כפר (הגע בעצמך: אם הקרבנות הם רק כנגד ע"ז, אולי גם האמונה היא רק כנגד סכלויות אחרות? הרי הרמב"ם משווה זאת בעצמו באומרו שאילו היה משה אומר לישראל לא להקריב קרבנות, זה היה כמו להגיד לנו (כלומר לדורו של הרמב"ם) לעבוד את ה' מבלי תפילות ותעניות אלא רק במחשבה בלבד. משמע שאילו אפשר - זה עדיף. אם כך חשב הרמב"ם, האם עלינו להסכים איתו? אני לא מסכים איתו בכלל. אבל אם מישהו חושב שאנשי עצכח הם כופרים, אולי עליו לחשוב שגם הרמב"ם כופר, אלא אם אן הוא רוצה לעשות הברגה בתוך הרמב"ם.) גם אני לא אוהב את הרוח הזו של הפורום. אבל מכיוון שאין לי מקום אחר לדון בו וללמוד ממנו את מה שיש ללמוד, הן כ"תוכו אכל קליפתו זרק", והן כתפוח שתוכו וקליפתו גם יחד - אכל, בשביל זאת אני נמצא פה, ומשתדל להעיר את מה שיש לי להעיר. אם אתה אינך מוציא שום דבר טוב מהפורום - אתה כמובן יכול לא לעיין בו. 

ולגבי התועלת המעשית, אני מצטט את הרמב"ם מהקדמתו למו"נ:
*איני חושב שאדם בריא בשׂכלו ידמה שדברי תורה הנזכרים כאן, אשר לשם הבנתם חיבל תחבולה להבין את משמעויות המשלים, הם דיני עשׂיית סוכה ולולב ודין ארבעה שומרים59. אלא הכוונה כאן בלא ספק להבין את הדברים העמוקים והמעורפלים

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 16/07/2014 17:43:54

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהי מטרת הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 לדף הבא סך הכל 27 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.