|
|
| נשלח ב-16/7/2014 17:33 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | אני קורא באופן קבוע את הדיונים בפורום הזה
אני לא נולדתי היום ולא אתמול אני בקיא בספרות חזל ובספרות כללית
ורציתי לומר שלי באופן אישי מלבד הרהורי כפירה לא יוצא מאומה מהפורום
אני יודע שגדולי החכמים כאן יגדירו אחרת כפירה וימצאו מילים מפוצצות כדרכם בקודש להסביר את גישתם
אבל אני באמת רוצה לשאול בכנות
האם תורה יש כאן? האם צריך לברך ברכת התורה או מותר לברך ברכת התורה על הדיונים הללו???
האם יש בית מדרש אמיתי שהיה נותן לדיבורים כמו שיש כאן להיאמר בין כתליו?
הייתי שמח לשמוע דברים ברורים כפי שאני שח את אשר על ליבי |
|
דבר ראשון, ברוכה הבאה לפורום ותצליחי בכל אשר תלכי.
מטרת הפורום ברור משמו של הפורום "עצור כאן, חושבים" "עצור, כאן חושבים" (מושך אחר עמו. (אבן עזרא)) כך הבנתי את זה ביום הראשון שראיתי את הפורום. לתומי לא חשבתי לרגע שמדובר בפורום כללי, כלומר חשבתי שזה פורום חרדי = בית מדרש חרדי (הרי זה אתר חרדי), כלומר בתוכן של האשכולות, הנושאים שדנים בו, שום דבר לא היה נראה לי זר, רק להפך הרגשתי בבית המדרש, הרגשתי שאני יושב עם רבותי ומתווכח עמם בדם וביזע.
לימים התברר לי מאנשי ההנהלה שהפורום ממש במקרה נמצא באתר חרדי. (טוב, זה אמור להיות מצחיק כי בשום אתר אחר לא היו מצליחים, כי אם יש כבר אנשים עוצרים וחושבים ?! הם בדרך כלל יהודים דתיים או חרדים או יוצאים בשאלה שזה אותו דבר = גנטיקה יהודית) התברר לי גם שלהרבה משתתפים כאן, ממש לא מעניין אותם לעצור ולחשוב. מעניין אותם שהזולת יעצור ויחשוב כמותו, ולא ? פשוט ירחים אותו ברבים וישתין עליו. בכל זאת יש הרבה חברים כאן שכן רוצים לעצור ולחשוב, ולהם אין פורום\בית מדרש טוב יותר מכאן בפורום. כמובן שהבית המדרש האמיתי הוא הספרות עצמה ובעיקר השימוש תלמידי חכמים חיים. (הדגש היא על חיים ולא מתים כי את המתים אי אפשר לשאול שוב ושוב מה שלא ברור)
אדם לא יכול לעצור ולחשוב רק מהפורום. הוא גם לא יכול ללמוד מהספרות עצמו ולרדת לסוף דעתם. הוא חייב תלמידי חכמים חיים לשמש אותם וכך יבין וישיג את דרישתך של "התלמוד שמביא למעשה"
לעצם שאלתך האם יש לברך ברכת התורה: בוודאי שכן הרי התורה היא לא רק הלכה למעשה היא בעיקר להבין דבר מתוך דבר שמביא למעשה הנכון ואייך מבינים דבר מתוך דבר בלי לעסוק בתורה ובחשיבתה הבסיסית ?
לשאלתך האם יש בית מדרש כזו שנותנת לדון בדברים שדנים כאן: בוודאי, הרי כל אדם חייב שתהיה לו רב מובהק חיי, ואם התורה זה רק הספרות או ספרות ההלכה, אז מה הוא צריך רב מובהק ? כל מבקש (מבקש = מחפש) שאין לו רב מובהק ? יורד שאולה !! גם חייב כל תלמיד לדעת שרב מובהק חייבים להחליף ברגע שגמרת ללמוד ממנו ולחפש רב מובהק אחר ולהתקדם. כלומר אסור לעמוד במקום אחרת אז יש באמת שאלה האם מותר לו לברך ברכת התורה. כל מי שדבק ברב יחיד ?! פשוט עומד במקום ולא משיג יותר תורה והתורה שהוא כבר כן השיג, נהפך להיות אג'נדה ודוגמטיות ונהפך להיות אדם ששייך לכת ההשקפה. וכמובן לכל רב יש את ההשקפה שלו כך שיש לנו הרבה אלוהי השקפות מכל הסוגים. וכולם וכל אחד לחוד הוא דוגמטי למה שלמד ועושה.
אחרי שהסברתי את מה שצריך כל אדם לעשות בכדי להבין דבר מתוך דבר שזה עיקר התורה ולימוד התורה (הרי חייב שליש לימודו לעסוק בזה דווקא, כך נפסק בשלחן ערוך). אפשר להתקדם ולהסביר מהי בית מדרש רגיל בכללי ומהי רב מובהק.
שרב יושב עם תלמידיו, יושבים שם רבים כמובן ואז אי אפשר ללמוד ולעסוק בתורה אך ורק בהלכה פסוקה כי ברבים אי אפשר לעסוק בתורה לעומק כי לכל יחיד יש את החשיבה וסוג החשיבה וההשכלה וכדומה. וגם תועלתית ורלוונטית להם היא בעיקר המעשה כפי שטענת.
העוסק בתורה לעומק הוא בדרך כלל זה שמחפש = מבקש. הוא יחיד ומיוחד וכך הרב מתייחס כלפיו וכך התלמד זוכה לשמש את רבו ולהשיג את שניהם, את העיסוק העמוק וגם את המעשה מכאן המושג של "מעשה רב" כך כל יחיד ומיוחד מקבל מרבו, ושגמר לשמש את רבו (ירד לסוף דעתו ומבין דבר מתוך דבר) הוא הולך לרב אחר ללמוד ממנו וכן עד יום מותו. בדרך כלל זה עובד דיי פשוט, התלמיד המבקש שומע בשם אומרו דבר עמוק שלא קיבל אצל רבו ואז בטבעיות הוא רץ להידבק ברב החדש, וכן בהמשך עד יום מותו. כך נהגו כל חכמי התלמוד.
וכאן אני מגיע להסביר את הסגולה של הפורום. בפורום יש כל כך הרבה מקבלים מכל מיני סוגי שימוש תלמידי חכמים וספרות. כך שהמבקש מוצא כאן את הניצוץ שגורמת לו ללכת לחפש את הרב החדש את הספרות החדשה וכדומה. כך שאם בבית מדרש רגיל ישמע במקרה משהו בשם אומרו וירוץ להידבק לרב ההוא, אז כאן בפורום יש לו את זה לא במקרה. זה לדעתי סגולתה של הפורום כאן.
שאלתי פעם את רבי מורי למה הירושלמים החסידיים שולחים את בניהם לישיבות ליטאיות דווקא ? הרי רחוק מזרח ממערב בין ירושלמי לבני ברקי כמעט בכל תחום ותחום ?! ענה לי רבי מורי משהו ענק: אחרי שהתלמיד כבר בוגר, הוא צריך להתמודד ולהכיר ולקבל את התורה של אחרים, גם תורה וגם יהודות וגם השקפה וגם אפי' חברתית. כלומר זה בריא מאוד שחברתית הוא יכיר גם את האחר.
ובכן גם כאן בפורום יש למשתתפים את הסגולה הזה. אני רק ממליץ מאוד לכל גולש ומשתתף לא להתנהל עם אמוציות. כי באמוציות אי אפשר לעסוק בתורה.
אני אישית קיבלתי בזכות הפורום הקדוש הזה כמה דברים טובים. אחד, עוד מקורות שלא הכרתי. שנים, להכיר עוד סוגי חשיבה. שלוש, לקבל עוד רבנים ללמוד מהם ולשמש אותם. ארבע, הדיונים חייבו אותי להכיר לעומק את החשיבה של האומות בכל תוחם ותחום. אם עד אז קיבלתי אותם בגוף שני ושלישי ?! אז הדיונים חייבו אותי ללכת ולעמול על הספרות שלהם. כך שרבותי גם לומדים ממני מגוף ראשון. ובאמת רוב רבותי נהפכו לחברי\לשותפי בעיסוק בתורה. ואני הגיד את האמת, אני לא מרגיש מסופק ואני עוד מחפש ומבקש גם רבנים חדשים וגם ספרות חדשה. אני חושב שמיציתי כבר את הפורום ואת החברים כאן. אני כאן רק בהשתוקקות אולי יבוא כאן מישהו חדש שנוכל לקבל ממנו משהו חדש.
כאן המקום שוב להודות להנהלה של הפורום ולהודות לכל החברים כאן שלמדתי מהם הרבה מאוד. ואולי שוב הזמן עכשיו לבקש סליחה מכל מי שנפגע ממני בכל דרך.
בברכה ואוהב אותכם מאוד max
תוקן על ידי maxmen ב- 16/07/2014 18:21:15
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 17:42 |
|
| |
היי אליקים
דבריך מענינים מאוד
אולם תסכים איתי שיש הבדל בין ארבעה שהיו ראויים לחשוב להיכנס לפרדס לבין פורום חסר שליטה
תסכים איתי שיש הבדל בין כתיבה אחראית של הרמבם לבין כתיבה חסרת גבולות כמו פה
האלף שנכנסים למקרא נכנסים למקום טהור בכוונה טובה מה אתה רוצה מהם???
אני לא מבין למה חושבים שביקשתי לסגור את הפורום אני באתי לשאול את הכותבים באיזה מקום הם נמצאים האם הם חושבים שעל פי אמת מידה יהודית כל שהיא( ולא סתם להיתלות בציטטה מהרמבם או הרמבן)
הם עדיין נחשבים למאמינים
האם יש רב כל שהוא שהיה מוכן לערוך חופה עם עד מהפורום שכותב שהגמרא לקחה רעיון מאפלטון או שמאמרי חזל הם רק ביטוי אומנותי וכן הלאה וכן הלאה
שוב לא באתי להכריע
אבל אני רוצה לדעת מה סבורים האנשים כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 17:54 |
|
| |
מוטייהו. יש הרבה מאד רבנים כאלה. למעשה, אני בספק האם אפשר לערוך חופה עם עדים שלא חושבים כך. הרי ת"ח כמוך ודאי יודע ששוטה פסול לעדות. למעשה, מי שלא חושב כך לא ראוי להיות החתן ולא רק עד. שהרי גם חתן שוטה אין קידושיו קידושין. אמנם אם ג' הסימנים בריש חגיגה הם לעיכובא יש להקל. והנעלנ"ד כתבתי. כעת חשבתי לגבי נושא האשכול (מה מטרת הפורום). לדעתי מטרת הפורום היא להרבות חיי קדושה בישראל, שהרי מי שנישא עם עדים שוטים חי עם זוגתו בחטא ר"ל. אז ראוי למעט שוטים בישראל ולהרבות עדים כשרים וקידושין תקפים. ולהשומע ינעם.
תוקן על ידי mdabraham ב- 16/07/2014 17:55:35
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 17:57 |
|
| |
מוטי
תזכור שהפורום נפתח על ידי חרדים, אני אישית מכיר אחד מהם והוא אכן לפי דעתי כופר, אבל יחד איתו יש עוד כמה שהם "בסדר", כך נראה לי לפחות, בסופו של דבר היום רוב היהודים לא יקבלו את הדרך המסורתית ללימוד תורה, ולכן צריך לתת להם את זה בדרך שלהם, כן נראה לי. וגם איפה יש מקום ליהודים שרוצים את זה בדרך הכשרה - ולמי שראוי - מקום לעשות זאת מבלי שיתגלו ע"י הממסד החרדי?
ועוד הערה קטנה ששכחתי: גם בלימוד קבלה יש סכנה גדולה להגשמה ומינות ועוד טעויות, ובודאי לא תאסור משום כך את לימודה. (ואני מקוה שגם הרציונליסטים שבכאן לא יאסרו).
ואגב לא הבנתי מה הבעיה להגיד שהגמרא לקחה רעיונות מאפלטון, מצינו גם שאמוראים הלכו לפותר חלומות גוי. ובודאי יש עוד דוגמאות אני פזוט לא יודע או לא זוכר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 18:03 |
|
| |
מואדיב כתב
...חקריינא דאיגרתא, בדידו הוה עובדה. [/quote]
מהיכן דנתני?
הנני ב"ה בעל משפחה עם אורח חיים של תורה ומצוות, אני פשוט מכיר באופן אישי פליטי עצכ"ח , מאמין שגם אתה מכיר , שני כותבים דכאן לשעבר הם עכשיו גם פליטי ריאליטי חילוניים,
תוקן על ידי חסדא ב- 16/07/2014 18:04:18
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 18:04 |
|
| |
ברור
חכמה בגויים תאמין אבל המלאך שמלמד את העובר ברחם לא נראה לי שזו החכמה בגויים אליה כיוונו חזל
לגביי עדי קידושין אני בטוח שאתה מתלוצץ ואני גם בטוח שלא תוכל לנקוב בשמו של רב אחד שיערוך חופה עם עד כמוך(אולי שי פירון...)
אדרבה אשמח לשמוע אם יש לך שם כי קצת הייתי מופתע מהבוטות שלך
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 18:09 |
|
| |
| חסדא כתב: |  | אני פשוט מכיר באופן אישי פליטי עצכ"ח , מאמין שגם אתה מכיר , שני כותבים דכאן לשעבר הם עכשיו גם פליטי ריאליטי חילוניים, |
|
יש כלל גדול בתורה. "צדיקים ילכו בו ורשעים כשלו בו" אני מכיר אישית אנשים שבועטים בתורה וביהדות ובאלוהים דווקא בגלל סוג החשיבה שלך. אז מה נאסור עליך לדבר ? השאלה היא מה האדם מבקש כאן, אם מבקש כאן תירוצים ? אז בוודאי יקבל את מבוקשתו בדיוק כמו כל נבל ברשות התורה. הרי הרשעים התורניים מבקשים את סמכותם מהתורה ומוצאים אותם, אז מה נאסור גם את התורה ?
תוקן על ידי maxmen ב- 16/07/2014 18:12:21
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 18:10 |
|
| |
מוטייהו
אינני חושב שרב שיגיד על דברים מסויימים שנלקחו מאפלטון כפי שהרמבם העיד על חז,ל יפסל לעדות ,
אני גם חושב ששוטה שקידש לפי רבני צפת קידושיו קידושין ,
ואכן אני די משוכנע שרוב מהכותבים דכאן פסולים לקידושין ,[לפחות מצד יג עיקרים]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 18:37 |
|
| |
הרמבם דיבר על דברי חכמה לא על מסורות רוחניות
מה לאפלטון ולתורה?
חוץ מזה שהרמבם העריץ את חכמת אריסטו אך על אפלטון לא שמענו
מלבד מה שידוע שחכמת אפלטון מקורה בירמיהו הנביא כפי שכתב רבי מנשה בן ישראל וכפי שתוכל למצוא לכך מקורות נוספים בספר רקחות וטבחות בהוצאת מגנס
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 18:41 |
|
| |
מוטייהו שליט"א, תרשה לי לערוך לך היכרות קצרה ותמציתית (בחינם, אל חשש) עם תחום שאינך מכיר: הלוגיקה. מומלץ, אגב. אם כל רב שאביא אתה תתייחס אליו כמי שאינו רב, אז מה משמעותה של השאלה הזאת? האם יש רב שיסכים שאני (כופר בוטה שכמותי) אהיה עד, ובכל זאת אתה תשאיר לו את התואר רב? הרי אצלך זה סותר את ההגדרה של התואר הזה. הדבר דומה לשאלה לגבי האבן שהכל יכול לא יכול להרים. בעצם יש לי אנלוגיה טובה יותר: זה דומה לבקשה שלי ממך להביא רב שיאשר אותך ושכמותך כעדי חתונה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 18:46 |
|
| |
ידיד היקר יותר משאני תמה על הכפירה אני תמה על הגאווה
אני באקדמיה שנים רבות לא אתה ושכמותך ילמדוני לוגיקה
( מי לימד אותך את המילה המצוחצחת הזו? חיים ולדר?...)
אני אמרתי שאני לא מניח הנחות ולא שופט מאומה בדיון הזה חזרתי על כך מספר רב של פעמים
אתה הוא המגמתי כאן!!!!
אני לא קובע מי הוא רב ומי הוא לא
אבל אני כן יודע שבתפיסה המקובלת הן בציבור החרדי הן הדתי והן ברבנות דיבורים כמו שנאמרים כאן יחשבו לכפירה ולכן הייתי סקרן האם בנמצא רב שכזה
ואני עדיין ממתין היות וסקרנותי לא יודעת שובע
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 18:53 |
|
| |
יש הבדל בין אפלטון לאריסטו לעניני קידושין מלבד בעל מנת ? טענת שאין רב שיסכים לקחת לעד את מי שטוען שרעיון מסוים מהגמרא לקוח מאפלטון ,אז עניתי לך שהרמבם טוען שהרבה הנחות של חזל לקוחות מחכמה יונית,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 18:55 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | י אבל אני כן יודע שבתפיסה המקובלת הן בציבור החרדי הן הדתי והן ברבנות דיבורים כמו שנאמרים כאן יחשבו לכפירה ולכן הייתי סקרן האם בנמצא רב שכזה
ואני עדיין ממתין היות וסקרנותי לא יודעת שובע |
|
טוב, את מתבלבלת בין לימוד לקנטר לבין לימוד תמים של מבקש. כל רב וראש ישיבה לא מתרגש משאלות שהם תמימות ולצורך לימוד. ולכן אף רב או ראש ישיבה לא פסל לעולם שום שאלה, לא היום ולא בספרות, לא ראינו דבר שכזה. מה עוד שרוב הספרות שלנו (מסוג ההגדה ומחשבת ישראל מה שאין כן ספרות ההלכה) הם תשובות לשאלות זמנם כך שאי אפשר לטעון שפסלו שאלות והפכו את השואלים לכופרים ופסולי עדות.
תוקן על ידי maxmen ב- 16/07/2014 18:58:20
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 19:00 |
|
| |
מוטל'ה היקר. אכן לא אני ולא שכמותי, ואפילו לא פרופ' חיים ולדר שליט"א, יוכלו ללמד אותך לוגיקה. נראה שהמשימה הזאת היא הרבה מעבר לכוחותיו של בן תמותה רגיל. אבל אל תגיד שלא ניסיתי... 
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 19:18 |
|
| |
לכותב הנכבד הפרפסור ללוגיקה שאין לי מושג איך לבטא את שמו- אין לי מושג מה אתה רוצה אתה היחיד שתוקף כאן לאחר דיון ארוך והוגן
הכשל הלוגי שאתה מציג(שלדעתי איננו קשור לעצם הדיון כלל היות ורק הדגמתי את שוני הדעות המקובלות כאן מהדעות היהודיות של כל הזרמים)
הוא מהוה קושיה עליך אם כבר היות ואם אתה מוכן לקרוא רב לכל מי יביע דעה אפילו של כפירה אם כן מי הוא רב וכי כופר יכול להיות רב וגם לשיטתך יש סטטוס של כפירה נכון?
אבל שוב אתה סתם מסיט את הויכוח למחוזות אחרים
אני לא באתי לומר שלשאול זו כפירה
אבל דעות הן לא שאלות דעות הן השקפות ותפיסות עולם
ותפיסות עולם שבאות פה לידי ביטוי כאמת מוחלטת נחשבות בעולם היהודי האורתודוקסי לכפירה אז על מה הויכוח כאן?
וכי לא ידוע הסיפור על רבי שלמה זלמן אויערבאך שכיבד את הרב קאפח לסדר קידושין על מת שלא ישמש כעד היות והוא םסול מחמת כפירתו בספר הזוהר
אני רק מציין דוגמא
אני לא חושב שיש מישהו שיאמר שהרב אויערבאך איננו רב לכל דבר וענין והמעשה הזה משמש אותי בסך הכל להמחשת הסטטוס של הכותבים פה ואני מעוניין לדעת מה הם חושבים על עצמם
אני די בטוח שאני מסביר את עצמי מצויין ואין צורך לגלוש לפסים ״פלצניים אקדמאיים״ במטרה להרשים או לסטות מהנושא אפשר לדבר ברמה גבוהה ועניינית גם ללא התפאורה הפומפוזית
כך נראה לי לפחות
מי שבכל זאת מרגיש שדעתו לא תובהר דיה בלא עזרת מילים לועזיות הרי שהוא אנוס ולא נבוא אליו בטענות
 |
|
|
|
|
|