|
|
| נשלח ב-16/7/2014 19:31 |
|
| |
מוטי תרשה לי להעיר לך הערונת קטנה. פתחת אשכול בבקשה לדון בהנחות המתודולוגיות של הדיונים המתנהלים כאן. כמו כן דנת בהשוואה לבתי מדרש קלאסיים. אני אישית נטיתי לך חסד. היו שחלקו עלי, אבל ניסתי. כעת לאחר 6 עמודים אני חוזר בי ומודה לדברי ירוחם. איך משאלת מעמדם של אגדותות הדרדרת להכפשה אישית, הן הכפשת אחרים והן הכפשתי? כל הנושא שאתה מצליח לגרד זה שאלת "קידושי אישה"? בישיבות שאני למדתי ובכוללים שאני לומד, כאשר מאן דהו נדרש לנפק"מ מסוג זה נוטים להניח שהדובר מבלבל את המוח. כאשר אני מביא לך רמב"ן, ואתה מבטיח לי שתעיין בו, וכל מה שנשאר לך זה לתקוף, ללא כל התמודדות שיטתית עם שלוש הקטגוריות שהוא מציע שם, זה אומר שירוחם צודק.
בנוסף, ערבובם של ניטשה, אפלטון והכשל הנטורליסטי לתוך דיון ענייני, ללא כל מטרה ברורה, לא משקף יכולות עיוניות גבוהות. איני מכירך, ואני דנך לכף זכות, ייתכן ואתה נסער קמעא. אני מציע לך לקחת כוס מים, (או לחלופין כוס קולה, אם אתה רוצה חלילה להדרדר למדע...). תעשה חושבים, ותראה איך לנסות להחזיר את הדיון לרמה מהותית ועקרונית, מתוך כבוד אנושי לכל כותב, בין אם הוא כופר, לוגיקן, אברך או מדען. או לחלופין; כלך לך אצל נגעים ואוהלות. דרך אגב אשמח לדון איתך גם על סוגיות אלו, כמובן מתוך ענייניות ומכובדות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 19:40 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | וכי לא ידוע הסיפור על רבי שלמה זלמן אויערבאך שכיבד את הרב קאפח לסדר קידושין על מת שלא ישמש כעד היות והוא םסול מחמת כפירתו בספר הזוהר
אני רק מציין דוגמא |
|
והנה זאת דוגמה של מעשה רב שכל פרשנות מכל סוג יכול להתקבל. למשל החסידים של הרב קפח יחשבו שלהפך שגם ר' שלמה זלמן כיבד אותו.
כל זה בא שיהדותו של האדם הוא בלי שימוש תלמידי חכמים רק על פי מעשה רב שבטבעם שהם תלויים בפרשנויות דמגוגיות של כל אדם.
היהדות היא לא מעשה רב ובוודאי לא אג'נדה של מישהו. היהדות היא אך ורק עיסוק בחכמה (היא חכמתכם ובינתכם בין העמים). כל אדם דוגמטי ובעיקר רשע חושב שמה שהוא חושב חייב כל אחר לקבל. הוא חושב שהזוהר הוא קודם לתורה ולכן כל מי שלא מאמין בו אז הוא פסול לעדות. אחר חושב שרק בריסק או חזו"א או חבד או סטמאר הם התורה האמיתית והשאר כופרים. האונגרי לא יזמין ספר תורה אצל אדם ס"ת שאשתו לא מגלחת את שערה. איש סטמאר לא יזמין ספר תורה אצל המשתתף בבחירות. שךניק לא ישתה יין של חבדניק. ירושלמי לא ישתה יין של מתמידיניקעס. ולכן מכאן להביא אותם לראיה מהי כפירה ?! נשמע לי הזוי לגמרי !! האם לא לומדים רשב"ם כי האבן עזרא כתב נגדו איגרת שלימה ? האם לא לומדים רמב"ם כי רבינו יונה שרף את ספריו ? האם לא לומדים אבן עזרא כי המרשל ועוד האשימו אותו בכל מיני דברים ? האם לא לומדים חסידיות כי הגר"א הוציא עליהם חרם ?
בקיצור: כל האויבים בהווה ביהדות, נהפכים לתורה משמים בדור הבא. כלומר שניהם נהפכים להיות תורה אלוהית על דרך אלו ואלו דברי אלוהים חיים.
הסיבה למה זה כך שהם קודם אויבים ואחר כך נהפכים לחלק של התורה שלנו, בא מהמציאות שכל אחד יש לו את הסיבות שלו למה אומר כך ואחרת מהשני ולכן בא המחלוקת. אבל בדור הבא שאין יותר את הצורך לריב בעניין זה או זה, אז שניהם נהפכים לתורה משמים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 19:44 |
|
| |
לא נראה לי שהכפשתי יותר משהוכפשתי
קראתי היטב את הרמבן ואת ההערות שם למטה
ועניתי לך שהרמבן עצמו על כל החידוש שבדבריו מזכיר שהוא פשוט בוחר להאמין לדרשה אחרת אבל הוא לא אומר באופן מכליל את מה שאתה הוצאת מתוך דבריו אני כתבתי לך את זה כבר בהתחלה ואני חושב שו תשובה עניינית
שאלת קידושי אשה היתה המחשה על ךי המעשה עם רבי שלמה זלמן לא יותר מזה
האזכור של אפלטון בא בעקבות הפורום על הילד שידע את כל התורה
ניטשה הוזכר שוב כהמחשה על השפעת הדעות על המעשים
אני לא חושב להציג את דברי בצורה כזו מהוה הוכחה ליכולת העיונית של הכותב
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 19:49 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | לכותב הנכבד הפרפסור ללוגיקה שאין לי מושג איך לבטא את שמו- אין לי מושג מה אתה רוצה אתה היחיד שתוקף כאן לאחר דיון ארוך והוגן
הכשל הלוגי שאתה מציג(שלדעתי איננו קשור לעצם הדיון כלל היות ורק הדגמתי את שוני הדעות המקובלות כאן מהדעות היהודיות של כל הזרמים)
הוא מהוה קושיה עליך אם כבר היות ואם אתה מוכן לקרוא רב לכל מי יביע דעה אפילו של כפירה אם כן מי הוא רב וכי כופר יכול להיות רב וגם לשיטתך יש סטטוס של כפירה נכון?
אבל שוב אתה סתם מסיט את הויכוח למחוזות אחרים
אני לא באתי לומר שלשאול זו כפירה
אבל דעות הן לא שאלות דעות הן השקפות ותפיסות עולם
ותפיסות עולם שבאות פה לידי ביטוי כאמת מוחלטת נחשבות בעולם היהודי האורתודוקסי לכפירה אז על מה הויכוח כאן?
וכי לא ידוע הסיפור על רבי שלמה זלמן אויערבאך שכיבד את הרב קאפח לסדר קידושין על מת שלא ישמש כעד היות והוא םסול מחמת כפירתו בספר הזוהר
אני רק מציין דוגמא
אני לא חושב שיש מישהו שיאמר שהרב אויערבאך איננו רב לכל דבר וענין והמעשה הזה משמש אותי בסך הכל להמחשת הסטטוס של הכותבים פה ואני מעוניין לדעת מה הם חושבים על עצמם
אני די בטוח שאני מסביר את עצמי מצויין ואין צורך לגלוש לפסים ״פלצניים אקדמאיים״ במטרה להרשים או לסטות מהנושא אפשר לדבר ברמה גבוהה ועניינית גם ללא התפאורה הפומפוזית
כך נראה לי לפחות
מי שבכל זאת מרגיש שדעתו לא תובהר דיה בלא עזרת מילים לועזיות הרי שהוא אנוס ולא נבוא אליו בטענות |
|
שמו של האיש שהגבת לו הוא הרב ד״ר מיכאל אברהם. אני מניח שיש לך דבר או שניים ללמוד ממנו. לגבי מה שטענת קודם על לקיחת ערכים מגויים - הנה ציטוט מדברי הרב אהרן ליכטנשטיין, שגם אצה מסכים שהוא גדול עולם ״אדם אחד שאל אותי: האם הרב סולובייצ׳יק הושפע מקירקגור? אני מבין שמי ששואל שאלה כזו, שואל אותה בנימה ביקורתית- כמי שקובע: אם הרב הושפע מקירקגור, אוי ואבוי לנו! השבתי לו: שמע, אם כוונת שאלתך היא, האם הרב סולובייצ׳יק קרא את קירקגור? בוודאי שהוא קרא. אבל אם אתה שואל: האם הוא דלה ממנו משהו? איני יודע בוודאות, אך אני סבור שגם על השאלה הזאת התשובה היא חיובית. כמובן, אדם גדול כמו הרב סולובייצ׳יק, שכל ימיו לומד תורה, מושרש בעולמה, בהשקפתם ובערכיה - אדם גדול כזה, כשהוא עומד מול ספר של קירקגור, אם לאחר בדיקתו הזהירה, הוא מוצא את הדברים שקרא שם כאמתיים, כמוסריים, כמעמיקים את תודעתנו לגבי עבודת ה׳, האם עליו להסיר את הדברים הללו הצדה? האם עליו להתעלם מהם? למה? רק מפני שהם מבוססים על קירקגור? אם הרעיון אמתי, הוא ייטול אותו, ואם לאו, הוא יתעלם ממנו, לא מפני שהרעיון נמצא אצל קירקגור, אלא מפני שהוא אינו נכון.״ מבקשי פניך עמודים 76-77.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 19:52 |
|
| |
זו באמת שאלה קשה
איך הגרא עסק בדברי הרמבם לאחר שכתב עליו מה שכתב לגביי הפילוסופיה
זה באמת לא ברור איך המערכת הזו עובדת
אבל למה שאלה אישית מביאה דוגמא ידועה מאבדת את הלגטימיות שלה
כל הדוגמאות של המחלוקות שהבאת לא קשורות לדעתי לשאלה שלי בכלל
לא כל מחלוקת השקפתית או הלכתית הופכת את הצד השני לכופר
ומי שכן חושב כך אז הוא אכן דוגמטי פנאט
אבל כאשר כמעט בכל דיון בפורום מביעים הכותבים כמעט בכל נישא שיהיה - דעות שונות במוצהר בעיקרי הדת
הרי שיש כאן מגמה כללית וסך הכל ניסיתי לחקור ולעמוד על שורש המגמה
למה כאן חושבים בהכרח אומר לחשוב הפוך זו הדוגמטיות והסגירות הכי גדולה שיש
לנסות תמיד לשלול את המסורת המקובלת ואת המציאות הרוחנית כפי שהיא נתפסת בלב כל יהודי מאמין באופן נורמלי
זו מגמה בעיני מאוד ברורה ומוצהרת ועניין אותי לשמוע האם הכותבים מזהים את המרחק שלהם מהתפיסות המקובלות והאם יש גבול למרחק או שמא לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 19:55 |
|
| |
לא באתי לומר שאין ללמוד חכמה מהגויים כפי שכתב זאת הרמבם בפירושו לאבות
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 20:01 |
|
| |
תסלח לי; הבה נקרא יחד את דברי הרמב"ן:
"אנחנו יש לנו שלשה מינין של ספרים, האחד הוא הבב"ליה, וכולנו מאמינים בו אמונה שלמה. והשני הוא נקרא תלמוד, והוא פירוש למצות התורה, כי בתורה יש תרי"ג מצות ואין בה אחת שלא נתפרשה בתלמוד, ואנחנו מאמינים בו בפירוש המצות. עוד יש לנו ספר שלישי הנקרא מדרש, רוצה לומר שרמ"וניש. כמו שאם יעמוד ההגמון ויעשה שרמון (אחד), ואחד מן השומעין היה טוב בעיניו וכתבו. וזה הספר מי שיאמין בו טוב, ומי שלא יאמין בו לא יזיק.
כעת אשמח אם תסביר לי האם קידושין שהרמב"ן שימש בהם כעד, תופסים או לא. בנוגע להכפשות, נדון פעם אחרת. בוא ננסה לדון בדברים כשלעצמם, אם יש לך נכונות. (רק שים לב שאתה מידרדר לדיונים עם כופרים שיינם יין נסך).
בשולי דברי אוסיף, כי הדוגמה הזו הינה רק אחת מיני רבות. ישנן תפיסות רדיקליות מאוד בנוגע למגוון סוגיות, החל מביאת המשיח וכלה ביעילותה של תפילה. פעמים רבות כאשר אתה נחשף ליהדות במקורתיה אתה נוכח לדעת כי אין התאמה בין האמונות הרווחות והמקובלות לאמונות המקוריות והשורשיות. זה מסביר מה שפעמים רבות נתקלים בכך שדווקא הת"ח הגדולים, הרבה יותר "כופרים" מאשר המון העם. דוק בזה היטב.
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 16/07/2014 20:16:54
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 16/07/2014 20:18:23
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 20:02 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | זו באמת שאלה קשה
איך הגרא עסק בדברי הרמבם לאחר שכתב עליו מה שכתב לגביי הפילוסופיה
זה באמת לא ברור איך המערכת הזו עובדת |
|
היא עובדת דיי פשוט. יש שני דברים ביהדות. 1, המעשה 2, העיסוק בתורה. על המעשה רבים אחד בשני ומשום צורך תלמידיהם הם ולכן בהווה באמת יאשימו את השני בכפירה שמה הילד ח"ו יקבל ממנו. כלומר בהווה באמת ובתמים המחלוקת היא לשם שמים = חינוך תלמידיו. אחרי דור שאין יותר את הצורך הזה אז שניהם נהפכים להיות חלק של התורה שלנו.
עשיתי פעם תרגיל עם אחד הגדולים של הדור ושאלתי אותו האם היה פוסק כך לו היה רב של סוג תלמידים אחרים לגמרי. במושכל ראשון ענה לי שבוודאי שלא ואחר כך התכחש לדבריו הוא כי כמה מתלמידיו עמדו שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 20:03 |
|
| |
| Motiahu כתב: |  | | ברור חכמה בגויים תאמין אבל המלאך שמלמד את העובר ברחם לא נראה לי שזו החכמה בגויים אליה כיוונו חזל לגביי עדי קידושין אני בטוח שאתה מתלוצץ ואני גם בטוח שלא תוכל לנקוב בשמו של רב אחד שיערוך חופה עם עד כמוך(אולי שי פירון...) אדרבה אשמח לשמוע אם יש לך שם כי קצת הייתי מופתע מהבוטות שלך |
|
אתה דבק במלאך- וגם ברמב"ם- האם ת"ח כמוך לא יודע כי הרמב"ם לא האמין במלאכים, לא בזה ולא באחרים
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 20:13 |
|
| |
| חסדא כתב: |  | מואדיב כתב...חקריינא דאיגרתא, בדידו הוה עובדה.[/quote]מהיכן דנתני?הנני ב"ה בעל משפחה עם אורח חיים של תורה ומצוות,אני פשוט מכיר באופן אישי פליטי עצכ"ח ,מאמין שגם אתה מכיר ,שני כותבים דכאן לשעבר הם עכשיו גם פליטי ריאליטי חילוניים,
תוקן על ידי חסדא ב- 16/07/2014 18:04:18
|
|
המממ, זהו, שלא.
אני לא מכיר פליטי עצכ"ח, וגם אין לי טלויזיה, כך שפליטי ריאליטי, חילונים או לא, לא ממש מוכרים לי או לבני ביתי.
והוא שאמרתי, הסביבה בה אתה מסתובב, וסוג הידע אותו אתה מפגין - מלמדים עליך משהו.
התקלקלת מהפורום הזה, אך אינך מצליח לפרוש.
ידעו רבניך מה הם עושים, כשאסרו על גלישה באינטרנט.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 20:21 |
|
| |
| דה_וינצי2 כתב: |  |
|
|
הרמב"ן עומד כאן על משהו אחר לגמרי. יש את ההלכה למעשה שהם בידי החכמים ולכן הם מחייבים את כולם בהווה. יש את הדרש שהיא מקור כל התורה כולה ולכן לא ממש רלוונטי למעשה לאיש ההמוני, רק לקובעי ההלכות והנהגות הציבור בהווה. זה רלוונטי לדעת תורה לאלה שהם מגדירים את ההשקפה של תלמידיהם.
בעיקר חייבים לשים לב שהרמב"ן דיבר לגויים כאן ולא בשבילינו. והיות שאי אפשר להסביר לגוי מהי תורה ומהי מדרש אז הוא אמר שרק ההלכה למעשה חייבים להאמין.
אי אפשר ח"ו לומר שהרמבן חשב שמדרש הם שטויות, כי אם חשב כך וגם היה מזלזל במדרש ?! אז בוודאי הוא כופר ובעיקר בור ועם ארץ במדרש.
בוודאי שמי שמזלזל בכל דברי החכמים הוא פשוט בור ועם ארץ, כי אין מדרש סתם, לכל מדרש יש מסר עמוק. אימון בדברי חכמים היא יסוד ראשוני בלימוד ועיסוק בתורה, אחרת לעולם לא ישיג את התורה והתבונה. ולכן כל העוסק בתורה ובמדרש חייב להעמיק להבין מה רצה החכם לומר לנו.
לסיכום: בלי אימון במדרשים ?! אין האדם משיג את התורה כלל וכלל, ונשאר דוגמטי ובעיקר בור ועםארץ. כבר אמרו חכמים דווקא במדרש ההלכה (ספרי דברים פרשת עקב פיסקא מט)רצונך להכיר את מי שאמר והיה העולם ?! למוד הגדה !!!! שמתוך כך אתה מכיר את מי שאמר והיה העולם ומדבק בדרכיו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 20:33 |
|
| |
מקס איך הגעת לכך שאין לי אמון במדרשים? יש לי אמון מלא במדרשים, בדיוק כמו שיש לי אמון בבטהובן ובמיכאלנג'לו. וכי כאשר אני מאזין לפרק הרביעי של הסימפוניה החמישית אני צריך לקבל איזשהי עובדה? יש כאן ביטוי אמנותי שפועל עלי פעולות חיוביות. כמו כן כאשר אני לומד אגדתות על כפיית הר כגיגית קשירת כתרים וכיו"ב, אני מתעורר לחשיבותה, עליונותה והכרחיותה של התורה הכפויה על המציאות באפון זה או אחר. מה הבעיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 20:42 |
|
| |
| דה_וינצי2 כתב: |  | מקס איך הגעת לכך שאין לי אמון במדרשים? יש לי אמון מלא במדרשים, בדיוק כמו שיש לי אמון בבטהובן ובמיכאלנג'לו. וכי כאשר אני מאזין לפרק הרביעי של הסימפוניה החמישית אני צריך לקבל איזשהי עובדה? יש כאן ביטוי אמנותי שפועל עלי פעולות חיוביות. כמו כן כאשר אני לומד אגדתות על כפיית הר כגיגית קשירת כתרים וכיו"ב, אני מתעורר לחשיבותה, עליונותה והכרחיותה של התורה הכפויה על המציאות באפון זה או אחר. מה הבעיה? |
|
לא התייחסתי אליך רק דווקא אל הרמב"ן, בעצם גם לא כלפיו ח"ו. רק הסברתי את כוונתו.
בוודאי חשוב להבין מהי כפה עליהם הר כגיגית. מהי קימו וקיבלו באהבה בזמן מרדכי ואסתר. בכל אלה יש עמקים פשוטים שחבל פשוט להפסיד אותם. ובאמת אלה שלא שמשו את רבותיהם באמת הפסידו להבין את המדרש הזה ודווקא בגלל זה יש את מלחמת התרבות בארץ ישראל היום.
ראה אשכול זה מהי "קימו וקיבלו" מול "כפה עליהם הר כגיגית"
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2014 22:51 |
|
| |
בעקבות האשכול שלך והחששות שלך לגבי הפורום, נזכרתי בשיר ענק של אחד מהזמרים הענקים ואהובים עלי מאוד. רציתי להקדיש לך את השיר.
https://www.youtube.com/watch?v=ahsd7suPIR0 מילות השיר
I walked in and she was standing there By the bar in a red dress, I couldn't catch my breath Her eyes, like fire, they reached into my heart But my soul was her target, I didn't know it yet I couldn't fight it, I felt my knees go weak She barely had to speak I don't really wanna dance with the devil I admit it, she's a little too hot for me I don't really wanna walk through the fire The flame's getting higher She's ing me when she says Dance with me, dance with me, oh baby dance with me Dance with me, dance with me, oh baby dance with me Dance with me, dance with me, oh baby dance with me Dance with me, dance with me, oh baby She took my hand and led me down the stairs To the floor the music was worshipped by strangers Her body moved in ways I've never seen How's the face of an angel so filled with danger I couldn't fight it, I couldn't take the heat She barely haad to speak I don't really wanna dance with the devil I admit it, she's a little too hot for me I don't really wanna walk through the fire The flame's getting higher She's ing me when she says Dance with me, dance with me, oh baby dance with me Dance with me, dance with me, oh baby dance with me Dance with me, dance with me, oh baby dance with me Dance with me, dance with me, oh baby I don't really wanna fall tonight But it feels so right when I know it's so wrong I don't really wanna walk away 'Cause she's beggin' me to stay And she's much too strong I don't really wanna dance with the devil I admit it, she's a little too hot for me I don't really wanna walk through the fire The flame's getting higher She's ing me when she says Dance with me, dance with me, oh baby dance with me Dance with me, dance with me, oh baby dance with me Dance with me, dance with me, oh baby dance with me Dance with me, dance with me, oh baby
Dance with me, dance with me, oh baby dance with me Dance with me, dance with me, oh baby dance with me Dance with me, dance with me, oh baby dance with me Dance with me, dance with me, oh baby תרגום לשיר מצאתי ברשת והנה. (מ 'בולטון / ב' מאן / G.Haase) אני נכנסתי והיא עמדה שם ליד הבר בשמלה אדומה, אני לא יכול להסדיר את נשימתי עיניה, כמו אש, שהגיעו ללבי אבל הנשמה שלי הייתה היעד שלה, אני לא יודע את זה עדיין אני לא יכול להילחם בו, הרגשתי שהברכיים שלי הולכות חלשות היא בקושי הייתי צריכה לדבר אני לא ממש רוצה לרקוד עם השטן אני מודה, שהיא קצת חמה מדי בשבילי אני לא באמת רוצה ללכת דרך האש הלהבה מתחילה להיות גבוהה יותר היא הרגה אותי כשהיא אומרת לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק לרקוד איתי לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק לרקוד איתי לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק לרקוד איתי לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק היא לקחה את ידי והובילה אותי במורד המדרגות על הרצפה שבו המוזיקה הייתה נערץ על ידי זרים הגופה נעים בדרכים שמעולם לא ראינו איך שהפנים של מלאך כל כך מלאים בסכנה אני לא יכול להילחם בזה, אני לא יכול לקחת את החום היא בקושי Haad לדבר אני לא ממש רוצה לרקוד עם השטן אני מודה, שהיא קצת חמה מדי בשבילי אני לא באמת רוצה ללכת דרך האש הלהבה מתחילה להיות גבוהה יותר היא הרגה אותי כשהיא אומרת לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק לרקוד איתי לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק לרקוד איתי לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק לרקוד איתי לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק אני לא ממש רוצה ליפול הלילה אבל זה מרגיש כל כך נכון כשאני יודע שזה כל כך לא נכון אני לא באמת רוצה ללכת משם בגלל שהיא תתחנן של 'לי להישאר והיא הרבה יותר מדי חזקה אני לא ממש רוצה לרקוד עם השטן אני מודה, שהיא קצת חמה מדי בשבילי אני לא באמת רוצה ללכת דרך האש הלהבה מתחילה להיות גבוהה יותר היא הרגה אותי כשהיא אומרת לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק לרקוד איתי לרקוד עם לי, לרקוד איתי, הו תינוק לרקוד איתי לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק לרקוד איתי לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק
לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק לרקוד איתי לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק לרקוד איתי לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק לרקוד איתי לרקוד איתי, לרקוד איתי, הו תינוק
תוקן על ידי maxmen ב- 16/07/2014 23:10:59
 |
|
|
|
|
|