בית פורומים עצור כאן חושבים

מהי מטרת הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2014 14:04 לינק ישיר 

Motiahu כתב:
 בשיר הנחמד דוקא שהוקדש  

תראי אותך, כמה תגובות טרחתי לכתוב לך באשכול ואפי'  לא טרח לעיין ולהגיב לי ולהתייחס אפי' אלי.
ואני המשכתי לכתוב לך ואפי' שיר נחמד הקדשתי לך, שיר שמשקף את הרגשות של כל מבקש חכמה ומדע.

מילים שזועק

I don't really wanna dance with the devil
I admit it, she's a little too hot for me
I don't really wanna walk through the fire
The flame's getting higher
She's ing me

אני חושב שכל מבקש מרגיש את זה. ורציתי לומר לך שאני מבין את החששות שלך מהפורום.
ואת זאת שמרגישה הנרדפת ? ועוד ממני ? נווו באמת,,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 14:14 לינק ישיר 

היי סורי שלא התיחסתי מספיק מקסמן האמת רק עכשיו הבנתי שאתה הוא זה שירד קצת לעומק דעתי( לא שהיא בהכרח עמוקה) אני לא חושב שחשש היא המילה הנכונה אני כאילו יותר חושש מהמניעים שלו הוא נראה לי מאוד מגמתי אם מיכי מתנפל שוב ושוב על החרדיות המסוגרת והאוילית ומשייך אותי אליה כהנחת יסוד אז זה מה גורם לי לחשוש הכפייה הדעתנית שיש פה היא לדעתי מבטאת סגירות מחשבתית במובן מסויים לא םחות מסגירות מחשבתית של בחור מישיבת תפרח או חבד או מרכז הרב או סאטמר שלא התודע למקורות ידע נוספים אני חושש כי זה מרגיש שהדעות פה משוחדות מאוד מתסכולים ולכן הן בדרך כלל מובילות למסקנות ידועות מראש זו הרגשתי לפחות וחשוב לי לומר למיכי שאני לא מיילל אלא מנסה לעמוד על סודו של הפורום החכם הזה ועל יסודותיו לאחר שהחכמתי ממנו לא מעט בשנים שחלפו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 14:20 לינק ישיר 

אברם_העברי כתב:
  שים לב לתגובות כפויות הטובה והכפרניות הרבה יותר (לדעתי) של חלק מההנהגה החרדית לתנועת הציונות ולהקמת המדינה: גם שם היה ניפוץ של אמונות תמימות (=משיח שיגיע על חמור לבן וכו') ולכן גם שם התגובות היו נסיון לנתץ כל אהדה למדינת ישראל, לצבא וכו'.

בוקר טוב, עוד איזה טרול משיחי שמוכן להעביר את בניו ואת בני זולתו למולך. לא הספיק לו גירוש יושבי עזה ולא מספיק לו הוויתור על יהודה ושמרון לא הספיק לו הדם הרב שנשפך לריק עוד על חשבון דם של רווקים ורווקות שנכרתו מעולמם.
הוא ממשיך כמו כל משיחיסט בור ועם ארץ.
מילא אם לא היה מזיק המשיחיזם הזו, אבל מה המטרה שלך כאן ? לא להסיט ולהכפיש ציבור גדול שאתה יודע מתחילה שהם לא חלק במשחק הזה. לא היה ברור בקום המדינה שהם לא חלק ?

תעשה לעצמך טובה ותתחיל ללמוד קצת מהי תורה ומהי יהדות ומהי הדרך של אבות אבותיך מאז ומעולם ובעיקר מאז גלות בית ראשון ואולי תתחיל להבין שאתה משיחיסט זול שמוכן לכפור בכל ולרדוף כל חרדי מצוי העיקר להאמין במשיחיזם שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 14:23 לינק ישיר 

לירוחם- איך הניק שלי קשור אליך? ואיך החלטת שהוא לועזי ואני חרדי? זה לא נשמע לי מתאים לפורום מדעי מכובד לגבי הצדוקים אתה צודק שבזמנם היה לכולם שיוך דתי אבל לא הבנתי איך מי שחידש את הכפירה בתורה שבעל פה לא נחשב רפורמטור? כמו כן הכפירה שלהם כלל לא קשורה למדע כל שהוא של חזל עד כמה שידוע לי לדעתי הכפירה בכל דור תלויה בעולם הגדול למשל- בבית ראשון- עבודת אלילים בבית שני- תרבות הלניסטית בזמן הראשונים- פילוסופיה בזמן הרנסנס- אומנות ופתיחות בזמן החדש- הכלכלה ונפילת חומות הדת בכל החברות אינך חושב כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 14:29 לינק ישיר 

Motiahu כתב:
היי סורי שלא התיחסתי מספיק מקסמן האמת רק עכשיו הבנתי שאתה הוא זה שירד קצת לעומק דעתי( לא שהיא בהכרח עמוקה) אני לא חושב שחשש היא המילה הנכונה אני כאילו יותר חושש מהמניעים שלו הוא נראה לי מאוד מגמתי אם מיכי מתנפל שוב ושוב על החרדיות המסוגרת והאוילית ומשייך אותי אליה כהנחת יסוד אז זה מה גורם לי לחשוש הכפייה הדעתנית שיש פה היא לדעתי מבטאת סגירות מחשבתית במובן מסויים לא םחות מסגירות מחשבתית של בחור מישיבת תפרח או חבד או מרכז הרב או סאטמר שלא התודע למקורות ידע נוספים אני חושש כי זה מרגיש שהדעות פה משוחדות מאוד מתסכולים ולכן הן בדרך כלל מובילות למסקנות ידועות מראש זו הרגשתי לפחות וחשוב לי לומר למיכי שאני לא מיילל אלא מנסה לעמוד על סודו של הפורום החכם הזה ועל יסודותיו לאחר שהחכמתי ממנו לא מעט בשנים שחלפו

תשמעי, בכל קיבוץ של אנשים יש גם רעשי רקע. לא צריך להתרגש מיזה.
יש הרבה מאוד תוכן באשכולות ובדיונים כאן וזה מה שחשוב לכל מבקש חכמה ומדע. כל השאר הם רק רשעי רקע שפשוט חייבים להתעלם מהם (אני מודה שזה קשה וגם לי זה קשה להתעלם מהם אבל אני מרגיע את עצמי כל הזמן שוב ושוב שזה רק רעשי רקע).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 14:34 לינק ישיר 

היי מקסמן תודה אתה יודע בודאי שעל פי ההלכה אלימות מילולית חמורה מאלימות פיזית לכן מותר להכות עבד כנעני אך לא להשפילו אנחנו לא מלאכים וכל דעה תמיד תהיה מושפעת מפנימיותנו אבל הרבה פעמים יש לי תחושה כאן שהמון מהדעות משוחדות מראש ממש כפי שהן מאשימות את החרדים או את מי שלא יהיה בסגירות ואוילות אבל עדיין זה מחכים ומעניין למרות שלפעמים רעשי הרקע מקשים על ההאזנה לסימפוניית החכמה להתנגן בעוז ובחדוה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 14:41 לינק ישיר 

לחדש כפירה בתורה שבעל פה, אלו מילים שבאות מתוך האמונה שלך כי התורה שבעל פה היתתה מוסכמת על כל העם, ורק הצדוקים כפרו בה.
לשיטתם זה בדיוק ההיפך, הפרושים הובילו מהפכה וחידשו חידושים בתורה שלא לפי המסורת, דרשות שונות וכו'. ולכן דווקא הם לשיטתם מייצגים את היהדות הנאמנה והמסורתית ואילו הפרושים הם הם הכופרים לשיטת הצדוקים.
זו רק דוגמא קטנה לעובדות כביכול שהן בעצם אמונות. וזה בדיוק הכיף בפורום הזה, שאנשים שונים מביעים עמדות שונות מתוך השקפת העולם שלהם, ורק כך ניתן לברר מה באמת נכון.
לחששך, כי יש איזו שהיא אג'נדה עלומה מאחורי הפורום, אינני רואה הצדקה, ולו מהסיבה הפשוטה שהפורום מורכב מאנשים שונים ולכן קשה ליחס לכולם כוונה נסתרת, מלבד החלפת דעות.
כפי שכתב הרב מיכי, סביר שבפורום פתוח לא תמצאי חרדים שמרנים, ולכן אני חושב שנשמח (אני באופן אישי אשמח מאוד) לראות גם קולות כאלה כאן בפורום שלנו.
ומיני ומינך תסתיים שמעתתא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 14:44 לינק ישיר 

Motiahu כתב:
לירוחם- איך הניק שלי קשור אליך? ואיך החלטת שהוא לועזי ואני חרדי? זה לא נשמע לי מתאים לפורום מדעי מכובד לגבי הצדוקים אתה צודק שבזמנם היה לכולם שיוך דתי אבל לא הבנתי איך מי שחידש את הכפירה בתורה שבעל פה לא נחשב רפורמטור? כמו כן הכפירה שלהם כלל לא קשורה למדע כל שהוא של חזל עד כמה שידוע לי לדעתי הכפירה בכל דור תלויה בעולם הגדול למשל- בבית ראשון- עבודת אלילים בבית שני- תרבות הלניסטית בזמן הראשונים- פילוסופיה בזמן הרנסנס- אומנות ופתיחות בזמן החדש- הכלכלה ונפילת חומות הדת בכל החברות אינך חושב כך?

הניק שלך כתוב בלועזית. הוא לא קשור אלי הוא קשור אליך זה הניק שלך כאמור לועזי- ואתה חרדי.

הצדוקים היו חרדים של התורה שבכתב, ובעייניהם הפרושים כפרו בתורה הכתובה, והפרושים היו הרפורמים הםן שינו את התורה הכתובה לפי מחשבתם ברוח הזמן. לא היתה כפירה בתורה שבעל פה. כי עדיין התורה הזו לא היתה מבוססת דיה בזמנם. הכפירה היתה בזו שבכתב שאותה הפרושים שינו. ודאגו לגמד אותה.
הבית השני לא נחרב בגלל ההליניסטים או המתיונים אלא בגל המלוקות- ראה הנצי"ב בראש דברים או אולי בראשית.
נפילת החומות כן - חומות הבורות, גרמה כאמור לנפילת הדת שהיתה מבוססת על בורות וחשיכה, ואיסור להרהר.
הכלכלה והחיים הנוחים לא גרמו לעזיבת הדת, אין כל קשר בין הדברים. נכון כשהחיים קלים יותר, יש יותר זמן לאדם ללמוד ולחשוב יותר. וזה מה שמביא את הכפירה- בדת- לא בהכרח באלוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 14:57 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
הניק שלך כתוב בלועזית. הוא לא קשור אלי הוא קשור אליך זה הניק שלך כאמור לועזי- ואתה חרדי.

.

מה הבעיה בניק לועזי? לא מפריע לך שעם ישראל לומד את חוקיו בשפה לועזית?
יש עוד עם שלומד את חוקיו בשפה זרה?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 15:10 לינק ישיר 

על הראשונים אנחנו מצטערים, והם לא חרדים שלומדים כי נגאלנו שלא שיננו את שמותנו ולינקנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 15:11 לינק ישיר 

Motiahu כתב:
שהמון מהדעות משוחדות מראש  

הוא מה שאמרתי, התוכן העיקר ולא האיש המשוחד שאומר את זה. האיש המשוחד הוא רק רעש רקע. המבקש צריך אך ורק להאזין לתוכן ולהקשיב ולבדוק ולחקור.
האבן עזרא אומר "אוזן מילין תבחן"  (אבן עזרא קהלת פרק ה) 

יש אומרים אין משיבין את הארי אחר מותו התשובה רוח אל עשתנו כלנו ומחומר קורצו הקדמוני' כמונו ואוזן מלים תבחן וכלנו נדע כי דניאל היה נביא ורב על כל חרטומי בבל וחכמיה והנה אמרו חכמים ז"ל טעה דניאל בחשבונו והחשבון הוא דבר קל ועוד כי ירמיה הנביא בזמן דניאל היה ואחר שהראו חכמינו הראיה על טעותו האמור יאמר להם אילו היה דניאל חי היה מטעה המטעים אותו ? 

והוא (האבן עזרא) אומר את זה אפי' על דברי נביא שכביכול היינו אמורים לקבל את דבריו בלי לחשוב ובלי לבדוק, אז ק"ו דברים של משוחדים.
אבל אם לא נשמע ממשוחדים אז לא נשמע כלום הרי רוב דברי האדם הם משוחדים.
ולכן לדעתי שומעים הכל ולומדים הכל ואז מתחיל החלק הקשה והוא לעמול ולנפות את הרעשי רקע ולהבין דבר מתוך דבר. ואחרי כל המסה הזה (שלעולם לא נגמרת אבל החיים נגמרים מתי שהוא) כאיש זקן אנו מודים לחכמינו מכל הדורות שהם הם הובילו אותנו בדרך הנכונה.
אני למשל לא מתרגש שהזוהר הוא תליה באילן גבוה. אני יודע שזו היה דרך החכמים בכל הדורות.
תליה באילן גבוה לשם תועלת ההמונים היא דרך נכונה באין ברירה.
מצד שני אמת וצדק אבסולוטית כמו לזרוק את אורי לופוליאנסקי לכלא לשש שנים על שוחד ?! יותר גרוע מתליה באילן גובה שהיא לטובת ההמונים.

ברצוני לטעון שלקדש את האמת (שוחד) היא גם לא הדרך הנכונה לעומק. היא דוגמטיות ובעיקר בורות. חכמינו אמרו שלא חרבה ירושלים אלא כי העמידו דבריהם על פי דין.

דין (= אמת לוגית או מתמטית או לב מידות ויג מידות וכדומה), הם לא אבסולוטיות לגבי היהודי והיהדות (ואת זה לא מבינים הדוגמטיים.) להפך הוא מביא לחרבן.
זה המשמעות של דברי חז"ל שאמרו שביקש לבראו את העולם במידת הדין וצירף את מידת הרחמים.

לסיכום:
תליה באילן גבוה אם היא לטובת ההמונים אז נאמץ אותם בחום.
מצד שני אפי' דין תורה מוחלט שהיא לא לטובת ההמונים, אז לא נקדש אותו.
והבסיס הזה, היא מה שהיה לבסיס בסיסי לחכמי הדורות. ולכן שרדנו ונשרוד לעולמים.

מה שאין כן כל מי שמקדש בעיוורון את האמונות או כל מי שמקדש את הדין ואמת על חשבון ההמונים ?! שניהם פסולים היו אצל כל חכמי הדורות.

ולכן חשוב חכמים חיים שהם אלה שמביני דבר מתוך דבר ויודעים להוביל את ההמונים בין הטיפות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 15:16 לינק ישיר 

לירוחם-מעניין מאוד למה מיכי לא תוקף אותך על הנחות אויליות חסרות שחר שאתה מציג
לגבי הצדוקים אשאל אותך וכי עד לאותו זמן לא הניחו תפילין על המצח או נטלו אתרוג  אם כן אז זוהי התורה שבעל פה  ואם כן הרי שהצדוקים חידשו את הכפירה בה
לגביי הכלכלה והכפירה כמי שלמד קורס שלם בהיסטוריה על הנושא תרשה לי לחלוק עליך התפיסה השלטונית באירופה שראתה בפיתוח הכלכלה וחוזק המדינה ערך עליון היא זו שפתחה את שערי העולם בפני יהודי הגטאות וכך גרמה להם להתערות בחברה ולשנות את אורח חייהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 15:23 לינק ישיר 

מקסמן התרשמתי מדבריך
האם יש לך דוגמא  נוספת לכלל שהצגת
לפשט אותו אם שייך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 15:39 לינק ישיר 

מטרת הפורום: ללכת עם ולהרגיש בלי.
או "כל הדרכים מובילות לדת השכונה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 15:42 לינק ישיר 

אלי 
אולי תסביר את כוונתך במטותא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהי מטרת הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 25 26 27 לדף הבא סך הכל 27 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.