בית פורומים עצור כאן חושבים

האם תפילה "עובדת"?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2014 22:13 לינק ישיר 

אז ככה:
ראשית, אני לא חייב לקבל את טענת האבן עזרא שהמלאך בן אדם לאלוקיו הוא שכלו.
שנית, זה שהשכל הוא המלאך בין אדם לאלוקיו, לא אומר בשום צורה שמה שלא הוכח אינו נכון.
שלישית, זה שמשהו לא הוכח לא אומר שהוא איננו נכון.
(רביעית, מי אמר לך שיהודשה התחתן עם תמר?)
חמישית - מה פירוש "ולכן הדרך לדעת דברים היא אך ורק בדרך של תוצאה סיבה"? אתה בעצמך כתבת שגם סטטיסטיקה נחשבת.
שישית, לא האשמתי אף אחד ע"י האמונה בתפילה, וק"ו שלא הוצאתי ע"פ זה ממון וק"ו בן בנו של ק"ו שלא דנתי ע"פ זה דיני נפשות. ומה הקשר לשלושת הצעירים שנהרגו.
שביעית, לא הבנתי מה הקשר להיתר א"א ע"פ חלום.
שמינית, בתנ"ך מצינו שתפילה עובדת. אתה יכול כמובן לטעון שהתנ"ך הוא אנטי מדעי, אבל עליך לומר זאת בפירוש.
תשיעית, אני בעצמי ציינתי בהודעה הפותחת ש"כ
מובן, צריך כל מיני תנאים כדי שזה יעבוד" - אני לא טענתי שזה עובד בקשר פשוט של סיבה ותוצאה, אלא שבתנאים מסויימים זה עשוי לעבוד, בדיוק כמו שבתנאים מסויימים אפשר להפעיל רדיו וקרינות למיניהם, ואף ידוע על בעלי חיים שמסוגלים לתופסם כדבר של מה בכך. למשל, לכוון בתפילה. למשל, לא להיות בזמן של הסתר פנים (וגם הסתר פנים הוא דבר שיכול להיות עובדתי וצריך לדעת מהו ומתי הוא קורה ואיך ומה משמעותו וכו'). אז ככה:
שנית, זה שהשכל הוא המלאך בין אדם לאלוקיו, לא אומר בשום צורה שמה שלא הוכח אינו נכון.
חמישית - מה פירוש "ולכן הדרך לדעת דברים היא אך ורק בדרך של תוצאה סיבה"? אתה בעצמך כתבת שגם סטטיסטיקה נחשבת.
שישית, לא האשמתי אף אחד ע"י האמונה בתפילה, וק"ו שלא הוצאתי ע"פ זה ממון וק"ו בן בנו של ק"ו שלא דנתי ע"פ זה דיני נפשות. ומה הקשר לשלושת הצעירים שנהרגו.
שמינית, בתנ"ך מצינו שתפילה עובדת. אתה יכול כמובן לטעון שהתנ"ך הוא אנטי מדעי, אבל עליך לומר זאת בפירוש.
תשיעית, אני בעצמי ציינתי בהודעה הפותחת ש"כ
מובן, צריך כל מיני תנאים כדי שזה יעבוד" - אני לא טענתי שזה עובד בקשר פשוט של סיבה ותוצאה, אלא שבתנאים מסויימים זה עשוי לעבוד, בדיוק כמו שבתנאים מסויימים אפשר להפעיל רדיו וקרינות למיניהם, ואף ידוע על בעלי חיים שמסוגלים לתופסם כדבר של מה בכך. למשל, לכוון בתפילה. למשל, לא להיות בזמן של הסתר פנים (וגם הסתר פנים הוא דבר שיכול להיות עובדתי וצריך לדעת מהו ומתי הוא קורה ואיך ומה משמעותו וכו'). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 22:42 לינק ישיר 

תיקח כוס מים ותירגע כי לא אשמתי אותך בשום דבר, אני פשוט משביע את המחשב והוא כותב מעצמו ואין אני אשם בכלום.

אליקים7241 כתב:
אז ככה:

אתה לא חייב לקבל כלום, אבל זה לא משנה את המציאות שאין לנו דרך אחרת לדעת דברים. אגב: גם חז"ל אומרים את אותו דבר שהתבונה קודמת לתורה. ראה כאן 
(יג') חכמים ונבנים וידעים,,,,,,(טו') ואקח ,,,,חכמים וידעים: בי"ת בו בינה וכו' שאלמלא בינה אין כל העולם כלו מתקיים אפילו שעה אחת, שנאמר: "הבו לכם אנשים חכמים ונבנים" באותה שעה אמר להם הקדוש ברוך הוא לישראל: בני ! הבו עליכם בעלי בינה להיות ראשים עליכם, מיד הלך משה רבינו והיה מחזיר (= מסובב ומחפש) בכל משכנותיהם של ישראל ובקש בני אדם בעלי בינה ולא מצא, שנאמר: "ואקח את ראשי שבטיכם אנשים חכמים וידעים" ולא מצא "נבנים" מכאן אתה למד שגדולה בינה לפני הקדוש ברוך הוא יותר מן התורה, שאפילו אדם קורא תורה נביאים וכתובים ושונה משנה ומדרש, הלכות ואגדות, שמועות ותוספתות, מושלות ומעמדות וכל סדרי בראשית, ואין בו בינה ?! אין תורתו שוה כלום !
שנאמר:(ישעיה כט' יד') "ובינת נבניו תסתתר" 
(אותיות דרבי עקיבא)

זה ניחוש שאסור על פי תורה. תבין שכל זמן שלא הוכח אז זה נקרא ניחוש. זה לא נקרא שזה לא נכון או כן נכון, זה נקרא פשוט ניחוש שאסור.

עניתי לעיל

כתוב בתורה.

מותרת אמרתי ולא אמרתי שזה נכון או לא נכון. בוודאי שהתורה רוצה מוחלטות ולא סטטיסטיקה.

רק הסברתי ונתתי דוגמאות, לא מחשבתי לרגע להאשים אותך או מישהו אחר.

אני מסביר לך מה ההבדל בין מקום שצריך מוחלטות כמו דיני ממון ולכן אסור לסמוך על חלום, מה שאין כן א"א מותר להתיר על ידי חלום, ולמה ? התשובה היא פשוטה כי אין בעיה להתיר א"א עם הבעל והציבור ידעו שילדיו לא שלו, ולכן אין בעיה שהפוסק ימציא להמונים שחלם חלום שבעלה נפטר העיקר להתיר את האישה מכבליה.
את כל זה אמרתי להסביר לך שתבין מתי מותר להשתמש עם דמיונות כמו חלומות ומתי אסור. בדיני ממון אסור כי שם צריך צדק מוחלט. ובלהתיר אשת איש, מותר להשתמש עם דמיונות שכאלה.

דברי תורה ודברי נביאים ודברי חכמים בלשון הבאי.

תשיעית, אני בעצמי ציינתי בהודעה הפותחת ש"כמובן, צריך כל מיני תנאים כדי שזה יעבוד" - אני לא טענתי שזה עובד בקשר פשוט של סיבה ותוצאה, אלא שבתנאים מסויימים זה עשוי לעבוד, בדיוק כמו שבתנאים מסויימים אפשר להפעיל רדיו וקרינות למיניהם, ואף ידוע על בעלי חיים שמסוגלים לתופסם כדבר של מה בכך. למשל, לכוון בתפילה. למשל, לא להיות בזמן של הסתר פנים (וגם הסתר פנים הוא דבר שיכול להיות עובדתי וצריך לדעת מהו ומתי הוא קורה ואיך ומה משמעותו וכו'). אז ככה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 00:43 לינק ישיר 

אליקים,
אבל למה לך להניח היפותזות מופרעות אם אין לך הכרח?
את המח והמחשב אנו מבינים מצויין למה ואיך, אבל אתה, לא סיפקת הסבר ברור לתהליך פעולת "תפילה-תוצאה",

א"כ, מה לנו כי נניח שהיא קיימת בכלל? גם יש קנקן תה סביב הירח ששולח פירמידות אור לאי אלו ניקים בפורום, אז נפתח תיאוריה להסביר איך ולמה? מי אמר לך שתפילה בכלל עובדת שאתה מחפש לה הסברים משוגעים?

בעצם נכון, יש מחקר[ים] ש"תפילה-תוצאה" קיימת, אבל יש גם מחקרים הפוכים... (הכל אינטרסים וכסף, חשבת אחרת??)
אם אתה מתעניין מעבר לגוגל, קרא את נספח ה' מ"אלוהים משחק בקוביות" של רבינו מיכי (שדומני כלל לא הבין מה רצית כאן) שם, חוץ מסקירת המחקרים, תוכל למצוא בעיקר קריאת תיגר על המגמתיות שלהם, כך שהוא בהחלט שכנע אותי להתחיל מאפס =קרי, ההגיון הפשוט שמסרב לקבל שתפילות פועלות (מהעדר מחקרים הפוכים).

בקיצור, אם אתה ממילא דוחה את המסורת, תן לי סיבה למה בכלל לפתוח את השכול הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 00:52 לינק ישיר 

biutiLife כתב:

אליקים,
אבל למה לך להניח היפותזות מופרעות אם אין לך הכרח?
את המח והמחשב אנו מבינים מצויין למה ואיך, אבל אתה, לא סיפקת הסבר ברור לתהליך פעולת "תפילה-תוצאה",

א"כ, מה לנו כי נניח שהיא קיימת בכלל? גם יש קנקן תה סביב הירח ששולח פירמידות אור לאי אלו ניקים בפורום, אז נפתח תיאוריה להסביר איך ולמה? מי אמר לך שתפילה בכלל עובדת שאתה מחפש לה הסברים משוגעים?

בעצם נכון, יש מחקר[ים] ש"תפילה-תוצאה" קיימת, אבל יש גם מחקרים הפוכים... (הכל אינטרסים וכסף, חשבת אחרת??)
אם אתה מתעניין מעבר לגוגל, קרא את נספח ה' מ"אלוהים משחק בקוביות" של רבינו מיכי (שדומני כלל לא הבין מה רצית כאן) שם, חוץ מסקירת המחקרים, תוכל למצוא בעיקר קריאת תיגר על המגמתיות שלהם, כך שהוא בהחלט שכנע אותי להתחיל מאפס =קרי, ההגיון הפשוט שמסרב לקבל שתפילות פועלות (מהעדר מחקרים הפוכים).

בקיצור, אם אתה ממילא דוחה את המסורת, תן לי סיבה למה בכלל לפתוח את השכול הזה?

אם אתה מאמין בתנ"ך או לפחות בתורה, עליך להניח בפשטות שכנראה תפלה עובדת. זאת גם הסיבה שכל מאמיני התנ"ך חושבים שהיא עובדת.
אם החלטת שלא, דעתך היא המחודשת ועליך להביא נימוקים/ראיות לדבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 01:08 לינק ישיר 

אריאל,
נווו בחייך,
אם אתה מאמין בתנ"ך, אז תפילות עובדות כי אלוהים שומע ולא בגלל הוליסטיקה ומאגיקה.

א"כ הנחת היסוד של פותח האשכול שללה את האמונה במסורת,

והיא גופא מה שהביא את תמיהתי עליו: אם כבר, אז כבר...

[תזכורת מדברי: "בקיצור, אם אתה ממילא דוחה את המסורת, תן לי סיבה למה בכלל לפתוח את השכול הזה?"]

תוקן על ידי biutiLife ב- 18/07/2014 01:10:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 01:44 לינק ישיר 

אני הבנתי אותו כבא לשלול את האסכולה הרציונליסטית שטוענת שהתנ"ך אמת והתפילות הצגה.
נלענ"ד שכן הבין אותו גם רבינו מיכי שליט"א ולפיכך הגיב כפי שהגיב.

ודאי שאם אין תנ"ך יתכן שהתפילות עובדות, יתכן שלא. יתכן שקיים מסדר מרושע של חיזרים שזומם ללכוד את נשמותינו באמצעות שילוב של תחנות רדיו בפרסית וסמרטוטי רצפה לבנים. ויתכן שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 03:44 לינק ישיר 

תוקן על ידי גברארבה ב- 18/07/2014 03:45:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 03:46 לינק ישיר 

אשמח לקבל הסבר מחכמי הפורום מדוע לדעתם תפילה לא עובדת, או שכן.

האם הספקות הם במישור הרעיוני אמוני דהיינו

א   אם אלוקים חושב שמגיע לי לפי מעשי מדוע לא נותן לי.

ב    אם הנחת המצב שלא מגיע לי, איך ע"י התפילה מתהפך המצב, האם אני משכנע את הבורא, הוא נתון לשכנוע ולשינוי???

נקודה נוספת,

ידועים דברי הרמב"ם והראשונים בהבנת הסתירה בין 'בחירה לידיעה' כיצד ידיעת הבורא אינה סותרת את בחירתי.

הרמב"ם כתב שידעת הבורא אחרת מהידיעה שלנו, סוג ידיעה אחר, שאם נבין אותו תוסר הקושיה. הרמב"ם כותב שדבר זה קשה להבינו. הכיוון שנראה לי בדבריו, שמציאות הבורא אינה שייכת לזמן, זמן שייך לחומר לא לבורא, וא"כ העבר ההוה והעתיד כלולים בו כעת ברגע זה [לא שייך לומר ברגע זה, אלא הכוונה בבת אחת ללא חילוקי זמן].

לאחר השגת דבר זה עניין התפילה אינו מובן, מילא בחירה לטוב או רע, נמדד לפי 'הזמן' שלי וכעת אני לא יודע את העתיד, מה שה' יודע זה לא בסוג הידיעה שלנו.

אבל 'לשנות' את העתיד הידוע ע"י תפילה זה נראה כבר ממש לא מובן.

אני מקווה שאני ברור במושגים כאלו קשה הכתיבה

בכל אופן אשמח להחכים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 08:27 לינק ישיר 

"ולעבדו בכל לבבכם - איזו היא עבודה שבלב - זו תפילה"

התפילה היא היא עבודת האלקים.

כמובן שהחלק החיצוני של עבודת האלקים הוא קיום מצוותיו, אך החלק הפנימי - הוא החלק המתרגש - הלב.

בעצם חז"ל מלמדים אותנו שהתפילה היא ה"קב חומטין" של כל העבודות האחרות.

אז מה זה קשור ל"בקשת צרכיו"?

כאשר אתה עומד ומדבר לפני המלך - אתה גם מבקש את צרכיך, ללא קשר אם זה פועל או לא.

ההנחה היא שאדם שעובד את אלקיו ושוכח באותו רגע מצרכיו - הוא סוג של נזיר מנותק, ואילו המצב המתוקן זה "כל עצמותי תאמרנה", שהתפילה תהיה טבעית, אנושית, נפש וגוף.

יתר על כן, אדם המתעלם מצרכיו בשעת תפילתו - מבטא אמירה של יאוש, כאילו אין סיכוי לישועת ה', וזה גם סוג של זלזול באלקים תוך כדי עבודה.

אין לנו מושג אם התפילה "עובדת" במובן האופרטיבי של המילה, אך היא בהחלט "עובדת את האלקים"! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 11:13 לינק ישיר 

גברא, כפי שה' קבע, קובע או יקבע את מה שיקרה לך, הוא גם קבע, קובע ויקבע שאם תתפלל יקרה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 11:44 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
מה פתאום, הרי שם הקב"ה נענה לתפילות. הוא אפילו דיבר איתם ישירות. מה כל זה קשור אלינו?
כידוע, בטל טעם לא בטלה תקנה. ולשיטת הרמב"ם שתפילה דאורייתא לא בהכרח מדובר על בקשת צרכים.

מה לדעתך הטעם שאלוקים שומע תפילה? ולמה קולקטיבית זה לא שייך היום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 00:49 לינק ישיר 

אם יורשה לי להצטרף לדיון, 
אני מסתפק האם ניתן להסיק את גישתם של חז"ל לעניין התפילה מההלכות העוסקות בסדר ומועד התפילה.
מדוע אם שכחתי "יעלה ויבוא" לא יצאתי ידי חובת התפילה ועלי לשוב ולהתפלל? וכי כל תמצית נפשי ששפכתי בצקון תפילתי נגוז כלא היה? ואם לא אחזור ואתפלל לא עלתה ולא כלום? יתירה מזאת, מהי בכלל משמעות השלמת התפילה (לגבי מי שנאנס ולא התפלל שחרית, יתפלל שתיים במנחה) מה יתן ומה יוסיף לומר פעמיים אותה תפילה? ואיך זה מתקן את מה שלא התפללתי בבוקר?

איך אני מבין הלכות אלו לפי הגישה שהתפילה לא "עובדת" במובן הפשוט שיש מישהו ששומע ופועל על פי זה, אלא משמעותה של התפילה היא השיח הסובייקטיבי של האדם עם עצמו והגדרת רצונותיו ומאוויו. 
לפי הגישה שיש מישהו שפועל (או נפעל..)  ע"פ תפילות אלו. יש קצת מקום להבין שברגע שתכלית התפילה תלויה בגורם חיצוני אזי יש מקום להנחיות של מתי כמה היכן ואיך..

כתבתי שאני מסתפק אם ניתן ללמוד מכך מכיון שאפשר לומר שכל הדיון ההלכתי לא קשור ישירות לתוכן ומהות התפילה תיהיה אשר תיהיה, מכיון שאחרי שיש חובה כזו והיא "הלכה"  ניתן ואולי אפי' ראוי ליצוק אותה לתוך מסגרת של זמנים ותפילות הראויות לזמנים מסוימים. וכן לדון על כמות התפילות המצטברת (השלמת התפילה). 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2014 01:30 לינק ישיר 

יש גם דיון הלכתי על אדם שמנע מחברו להתפלל בדרך שתתקבל. הגמרא פוסקת שבמקרים מסויימים הוא יכול לדרוש ממנו תשלום. (ב"מ פרק ט)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 13:24 לינק ישיר 

אריאל

ברור הדבר שתפילה היא מצווה ככל המצוות וא"כ בכוחה לשנות את הדין כמו כל זכות שאני מוסיף לטנק המצוות שלי. 

ידועה מחלוקת הראשונים האם תפילה דאורייתא או לא, זכורני שיש דעות שכל עיקרה מדרבנן (?) ורק בעת צרה או מלחמה זו מצווה,

לדבריהם איך מצווה  דרבנן משפיעה על רצון הבורא, שלדעתי מתגלם במצוות דאורייתא?  לא נעלם ממני שיש לפלפל וליישב, אבל אני עדיין לא מרגיש את ברור הדברים כל הצורך.

ועוד לשיטות אלו אדם שהיה מתפלל שלא בעת צרה, לפני  תקנת חכמים להתפלל [מה שגורם לזה להיות מצווה מדרבנן] מה אז התפילה לא הייתה משפיעה 
ההתבוננות בפשוטי המקראות מלמדת שהאבות התפללו רק בעת צרה, אברהם בעת החרבת סדום, יעקב כשפגש את עשו.
צריך להבין איך השיטה הנ"ל עולה בקנה עם מבה שחז"ל למדונו תפילות אבות תיקנום?

גם לשיטת הרמב"ם שזו מצווה להתפלל כל יום עדיין קשה לי, שנניח אדם שידוע לו שרוב מעשיו הם מעשי עבירות, וכדברי הרמב"ם בהלכות תשובה הוא רשע גמור, האם אדם כזה מיותר שיתפלל? שהרי התפילה היא מצווה קטנה [כך אמור להיות?], ביחס לאדם שמלא עבירות כרימון, ואם נגזר עליו רע מחמת ריבוי רשעו כיצד ע"י התפילה המצב ישתנה? האם התפילה עדי כדי כך חזקה שתשנה את דעתו של הבורא לתת לאדם זה את משאלות ליבו לטובה , רק בגלל שבקש יפה, חרף כל הפשעים שעה מחוץ לבית תפילתו??. האם אדם כזה פטור מתפילה? לגביו לא נאמרה אותה המצווה?

אני חושב שבפן הפילוספי עדיין יש מה להרחיב ורמזתי על זה קודם, הדברים עדיין לא מוגדרים אצלי, לכן אעזוב את כרגע.

אתן לגדולים ממני להביע את דעתם, אני מאמין שהיה מועיל לכולנו אם הרב מיכי היה מסביר את פשר הודעתו לעיל, שהתפילה היא סוג של אחיזת עניים... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 13:34 לינק ישיר 

עיין ב"מ קו. ובתוס' שם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם תפילה "עובדת"?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.