|
|
| נשלח ב-23/7/2014 05:36 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | | מקס אתה שוב לא עונה לשאלותיי (וגם לא לשאלותיהם של החברים האחרים) אך מוסיף שאלות חדשות - אם "אלוקי ישראל" "לא עובד כמו מכונה" ע"י הקרבנות, האם הוא כן עובד כמו מכונה על ידי זה שאתה אוכל ואז הוא מחייה אותך, למשל? הוא לא מחייה אותי, אני מחייה את עצמי. הוא הסיבה הראשונית של היקום אבל הוא לא מחייה אותי עכשיו. הוא יכול להחריב את היקום ולא לאפשר לי לחיות אבל האוכל היא לא הפעלת האלוהים. תבין את ההבדל. שאתה בא מכוח הקרבן אתה חושב שהאלוהים הוא מכונה שאפשר להפעיל אותה. שאתה אוכל אתה מפעיל את המכונה שלך ותו לא. אתה לא מפעיל את האלוהים. (אגב, האם המוח איננו סוג של מכונה? ואתה הרי תומך רק במדע הנתפס בחושים, ולא בנפש מופשטת( לא ולא, המוח הוא סוג מכונה אבל היא אקראית כך שהמודע בוחר במוח אייך היא תפעל. המודע הוא גם חלק במוח אבל בלי האקראיות לא היית מודעות ולכן מראש אנו מבינים שהמוח הוא אקראי והמודע יכול לשלוט בתוצאות הרצויות לו. ולסיכום: כל מכונה היא דטרמיניסטית מוחלט כך שהוא בעצם דומם, המוח הוא אקראי ומכאן התודעה יכולה להתערב. מכאן החלום של הפילוסופים כמו אפלטון כאילו יש נפש חוץ מהמוח. וזה לא נכון כי הוא מת יחד עם המוח, וההכוחה היא היין. היין הורגת את המודעות\הנפש לכמה זמן ואם הנפש הוא מחוץ לנו אז אייך היין שולט עליו ?? עכ"פ פשוט שזה לא "כמו מכונה" זאת אומרת הרצון החופשי של הקב"ה משחק פה תפקיד, אבל בדיוק כמו שזה שיש לאדם רצון חופשי לא אומר שהוא אמור לא להתייחס למה שמדברים אליו ומבקשים ממנו - גם אצל הקב"ה אותו דבר. אז מה אתה בא דווקא עם פרחים לבחורה ? האם הפרחים מדברת אל ליבה או ליבך מדברת אליה ? הרי הפרחים היא רק אמצעי שתבין מה יש בליבך. ולכן כך בדיוק כלפי האלוהים. הוא רואה את ליבך אז אתה לא צריך אמצעי כמו פרחים וקרבנות. בחורה שלא רואה מה יש בליבך אז אתה מביא לה פרחים אבל האלוהים ? "כמו הקרבנות אותו דבר התפילה, ח"ו לחשוב שהאלוהים הוא מכונה שאפשר הפעיל אותו אוטומטית על ידי כמה מילים וצירופים למיניהם. הרי מה ההבדל בין ע"ז ולבין זה ??" עוד לא הגדרנו מה היא עבודה זרה וכבר אתה שואל על ההבדלים? אחד מההגדרות של ע"ז היא להפוך אותו לדטרמיניסט = מכונה שאפשר להפעיל אותה על ידי ידע וכוח. וזה אבסורד. גם כתבת "רק ניתן להם להביא קרבנות ואז יהיה לחכמי ועבדי החברה - שהם שבט לוי והכהנים, לחם ובשר לאכול = לפרנס את עבדי החברה = שבט לוי." - האם מותר להיות עבדים לחברה? הרי תמיד אתה מסביר שזה עבודה זרה. אסור להיות עבדים לדמיון לישות דמיונית אבל להיות עבד לשם ?! = שבט לוי = עבד לחברה ?! בוודאי שכן. הרי אי אפשר חברה בלי עבדי החברה ולכן יעקב מבטיח מעשר מבניו שכל בכור במשפחה הוא קדוש לשם = עבד לכל המשפחה. הבכורים כשלו אז משה בחר בשבט לוי. שהם כשלו בזמן שמואל אז העם דרש מלך ושלטון ושהם כשלו בזמן שלמה מעם המיסים הגבוהים אז יצאנו לגלות ומחכים שיבוא משיח והוא יחזיר את הבכורים דווקא. כי אין לך חברה יותר טובה מיזה שבכל משפחה יש אחד שהוא איש הרוח איש הצדק והמשפט איש המלמד תורה לכל משפחתו. ואייך יהיה להם פרנסה ? מהמשפחה שתוריד מעשר כמו לשבט לוי. " אבל עצם שהוא נותן גשם גם לרשעים ? סימן שזה דרכיו שאם הוא מתערב אז הוא לא עושה איפה ואיפה, גם במקרה הטוב וגם במקרה הרע = ניתן למשחית וכו' " כלומר מהמציאות כפי שהיא נראית לך אתה מסיק על דרכי האלוקים של הנביאים. אותו דבר יכולת לומר: מזה שמהסלע אנחנו לא מצליחים להוציא מים - סימן שזה דרכיו, ואם כן גם משה רק עשה מעשה קסמים מהסיבות שאתה מסביר את כל עושי הקסמים שינם עובדי ע"ז - לפי שיטתך רמב"ן ויקרא פרק י ולדעתי בדרך הפשט אין צורך לכל זה, כי דבר השם, גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו, והדבור יאמר בכל אלה, דברתי אני עם לבי (קהלת א טז), חשבתי מחשבה זו. וזה הדבר אשר מל יהושע (יהושע ה ד), זה הענין, על דבר הכסף (בראשית מג יח). וכן ותהי אשה לבן אדוניך כאשר דבר ה' (שם כד נא), גזר, וכמוהו באבירם בכורו יסדה ובשגוב צעירו הציב דלתיה כדבר ה' אשר דבר ביד יהושע בן נון (מ"א טז לד): והנה אמר משה, המקרה הזה הוא אשר גזר השם לאמר אל לבו, בקרובי אקדש, שלא יהרסו אל קדושתי, ועל פני כל העם אכבד, שיהיו נוהגים כבוד במשכני: משה באמת עשה קסמים לצורך ולכן אומרים חז"ל על משה ויהושע שבתחבולות תעשה מלחמה. אבל למי מותר לעשות את זה ? אך ורק לנביא אמת !! וכל נביא שקר חייבים להרוג אפי' על חשבון למות עמו יחד כי הוא גורם להמונים למות כמו מי שאומר שהאלוהים יציל אותו מתאונת דרכים הוא פשוט נביא שקר שחייב מיתה. . והואיל והזכרת שוב את עניין המלכות - האם יוסף היה עובד עבודה זרה?http://kodesh.snunit.k12.il/i/t/t0147.htm (פסוקים יג עד כו) התורה מספרת את סיפור יוסף ללמד אותנו לשמוט את הכסף כל שבע שנים אחרת נהיה עבדים למלך כי הכסף מתכנסת אצל יחידים כמו אצל יוסף ופרעה. והעונש היא שכל צאצאי יוסף וכל בני ישראל נמכרו לעבדים. בוודאי שיוסף חטא וגרם לכל גלות מצרים, (עוד האחים גרמו לזה מעצם שמכרו אותו לעבד), רק החכמה היא להפוך כל כישלון לתורה. ולא להפך ח"ו. כך לומדים תורה וכך נכתבה התורה שלנו עד ימינו אנו. והאם הרמב"ם היה עובד עבודה זרה?http://he.wikisource.org/wiki/%D7%A8%D7%9E%D7%91%22%D7%9D_%D7%94 %D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%9C%D7%9B%D7%99%D7%9D _%D7%95%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%95%D7%AA_%D7%96 לא הבנתי מה השאלה האם הרמב"ם חשב שהמלכות היא דרך נכונה ? לדעתי רק מלכות בית דוד היא דרך נכונה כי "דנים" אותו כלומר הסמכות היא בידי העם = סנהדרין. בוודאי שמלכות בית דוד בא אך ורק לשמור על התורה ולא ח"ו להיות מעל התורה כמו מלכות ישראל שאסרו ברית מילה ולקחו מיסים מעל עשר אחוז מעשר ולא דנים אותו כלומר הסמכות היא בידי המלך ולא בידי העם. האם שאלתך לגבי מלחמות וכיבוש וכדומה: ובכן גם מלחמת משה לא מזכה הרי ראובן וגד לא מביאים ביכורים כי היא לא שלנו ולא האלוהים נתן לנו רק לקחנו בעצמינו. זה מה שלמדנו השבת תלמוד ירושלמי (וילנא) מסכת ביכורים פרק א הלכה ח מתני' אלו מביאין וקורין מן העצרת ועד החג משבעת המינין מן הפירות שבהרים ומן התמרים שבעמקים ומזיתי שמן ומעבר לירדן. רבי יוסי הגלילי אומר אין מביאין בכורים מעבר לירדן שאינה ארץ זבת חלב ודבש: גמ' רבי יוסי בשם רבי שמעון בן לקיש. רבי יונה רבי זעירה בשם רבי חנינה ששה עשר מיל חיזור חיזור לציפורין הן הן ארץ זבת חלב ודבש. אמר רבי יונה מאן דמקדר אילין שיגרונייה דבישן מינהון. מאן דמקדר הדא ביקעת גינוסר מינהון. מתיבון לרבי יונה והא כתיב [שמות ג יז] ואמר אעלה אתכם מעני מצרים אל ארץ טובה ורחבה אל ארץ זבת חלב ודבש. אמר לון אשר בה זבת חלב ודבש: תני [דברים כו י] אשר נתתה לי לא שנטלתי לי מעצמי. מה ביניהון אמר רבי אבין חצי שבט מנשה ביניהון. מאן דאמר אשר נתתה לי ולא שנטלתי לי מעצמי חצי שבט מנשה לא נטלו מעצמן. מאן דאמר ארץ זבת חלב ודבש אפילו כן אינה ארץ זבת חלב ודבש: ספרי דברים פרשת כי תבוא פיסקא רצט ואמרת אליו, ולא כפוי טובה. הגדתי היום לה' אלהיך כי באתי, פעם אחת אתה קורא בשנה ואין אתה קורא פעמים בשנה. כי באתי אל הארץ אשר נשבע ה' לאבותינו, פרט לגרים. לתת לנו, פרט לעבדים רבי שמעון אומר פרט לעבר הירדן שנטלתו מעצמך תפנימו, שנתינה אלוהית של אלוהי ישראל ?! = חלוקה. כל כיבוש ? היא נטלתי מעצמי !!! מכאן גם תבינו מהי ואייך פועל אלוהי ישראל לעומק.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2014 15:29 |
|
| |
הוא לא מחייה אותי, אני מחייה את עצמי. הוא הסיבה הראשונית של היקום אבל הוא לא מחייה אותי עכשיו.
ומה עם "המחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית"?
הוא יכול להחריב את היקום ולא לאפשר לי לחיות אבל האוכל היא לא הפעלת האלוהים. תבין את ההבדל. שאתה בא מכוח הקרבן אתה חושב שהאלוהים הוא מכונה שאפשר להפעיל אותה. שאתה אוכל אתה מפעיל את המכונה שלך ותו לא. אתה לא מפעיל את האלוהים.
זה בדיוק מה שטענתי - שהתפילה עובדת בדרך פיזית כמו האוכל, וגם הקרבנות, איזה הסבר שיהיה לתועלתם.
ולסיכום: כל מכונה היא דטרמיניסטית מוחלט כך שהוא בעצם דומם, המוח הוא אקראי ומכאן התודעה יכולה להתערב. מכאן החלום של הפילוסופים כמו אפלטון כאילו יש נפש חוץ מהמוח. וזה לא נכון כי הוא מת יחד עם המוח, וההכוחה היא היין. היין הורגת את המודעות\הנפש לכמה זמן ואם הנפש הוא מחוץ לנו אז אייך היין שולט עליו ?? זו שאלה מעניינת ותשובתי פשוטה - באמת היין לא שולט על הנפש. זו טעות של הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה בימינו, ששולטים בסימפטומים חיצוניים וחושבים שהם שולטים על האדם - זה פשוט לא נכון. היין רק מטשטש את החשיבה המוחית הגשמית - לא את זו הרוחנית - לא את הנפש והנשמה. הנשמה היא חלק אלוק ממעל, וכבר כתבו בספרים הקדושים שבחלק העליון של הנשמה פשוט אי אפשר לפגוע.
אסור להיות עבדים לדמיון לישות דמיונית אבל להיות עבד לשם ?! = שבט לוי = עבד לחברה ?! בוודאי שכן. הרי אי אפשר חברה בלי עבדי החברה
ובכן, עליך להבהיר מה ההבדל בין חברה דמיונית לחברה אמיתית?
לגבי הקסמים לא הבנת את טענתי - אני הבנתי שאתה לא מקבל את המופתים, ואני פשוט טוען שזו כפירה - אתה טוען שכל מעשי ה' הם תחבולות ושקרים. זוהי כפירה ברורה במה שכתוב בתנ"ך ובחז"ל
התורה מספרת את סיפור יוסף ללמד אותנו לשמוט את הכסף כל שבע שנים אחרת נהיה עבדים למלך כי הכסף מתכנסת אצל יחידים כמו אצל יוסף ופרעה. והעונש היא שכל צאצאי יוסף וכל בני ישראל נמכרו לעבדים. בוודאי שיוסף חטא וגרם לכל גלות מצרים, (עוד האחים גרמו לזה מעצם שמכרו אותו לעבד), רק החכמה היא להפוך כל כישלון לתורה. ולא להפך ח"ו. כך לומדים תורה וכך נכתבה התורה שלנו עד ימינו אנו.
ולמה זה העונש? ובאיזה זכות היתה אחר כך יציאת מצרים?
ולפי שיטתך בכלל אין "לא לעבוד עבודה זרה" אלא לעבוד יותר או לעבוד פחות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 02:49 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | הוא לא מחייה אותי, אני מחייה את עצמי. הוא הסיבה הראשונית של היקום אבל הוא לא מחייה אותי עכשיו.
ומה עם "המחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית"?
מטפורה כמובן, זה בא מהחשיבה הבסיסית שהוא הסיבה לכל והכל לא יכול להמשיך בלעדיו. אבל זה לא אומר שהוא מחייה אותי ממש כמו האוכל עצמו, כי אם כן בשביל מה צריך את האוכל באמצע ?? והבן זאת !!
הוא יכול להחריב את היקום ולא לאפשר לי לחיות אבל האוכל היא לא הפעלת האלוהים. תבין את ההבדל. שאתה בא מכוח הקרבן אתה חושב שהאלוהים הוא מכונה שאפשר להפעיל אותה. שאתה אוכל אתה מפעיל את המכונה שלך ותו לא. אתה לא מפעיל את האלוהים.
זה בדיוק מה שטענתי - שהתפילה עובדת בדרך פיזית כמו האוכל, וגם הקרבנות, איזה הסבר שיהיה לתועלתם.
תחשוב על בחורה שחושבת שאתה מביא לה פרחים אתה באמת מתכוון שהפרחים פועלים או שהלב שלך אוהב. אם אני הייתי אותו בחורה אז הייתי זורק אותך מכל המדרגות וכך גם האלוהים. כי מה יאמר האלוהים והבחורה לאדם שחושב כך ?? הבחורה רוצה את הלב והפרחים הם רק גילוי מה יש בלב שלך וכך גם האלוהים, הוא רוצה את הלב ולא את התפילה שהיא רק גילוי מה יש לך בלב (אם כי כמובן האלוהים לא צריך גילוי ולכן שוב נבין מכאן שהתפילה היא צורך שלנו ולא צורך להפעיל את האלוהים)
ולסיכום: כל מכונה היא דטרמיניסטית מוחלט כך שהוא בעצם דומם, המוח הוא אקראי ומכאן התודעה יכולה להתערב. מכאן החלום של הפילוסופים כמו אפלטון כאילו יש נפש חוץ מהמוח. וזה לא נכון כי הוא מת יחד עם המוח, וההכוחה היא היין. היין הורגת את המודעות\הנפש לכמה זמן ואם הנפש הוא מחוץ לנו אז אייך היין שולט עליו ?? זו שאלה מעניינת ותשובתי פשוטה - באמת היין לא שולט על הנפש. זו טעות של הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה בימינו, ששולטים בסימפטומים חיצוניים וחושבים שהם שולטים על האדם - זה פשוט לא נכון. היין רק מטשטש את החשיבה המוחית הגשמית - לא את זו הרוחנית - לא את הנפש והנשמה. הנשמה היא חלק אלוק ממעל, וכבר כתבו בספרים הקדושים שבחלק העליון של הנשמה פשוט אי אפשר לפגוע.
אפי' אם נסכים אתך שהיין לא ממש לוקח לנו את הדעת והמודעות (אייך תסביר את ברוך המן וארור מרדכי ח"ו ??), מה תשיב על נפגעי מוח שלא מזהים את ילדיהם ואת כל היקר להם ?? אם הנפש מבחוף לו אז אייך אפשר שלא מכיר את ילדיו ואת אשתו ??
לגבי הספרים הקדושים: הם דברי על פי ההנחה של אפלטון וכל ההולכים אחריו. אז אם שהם האמינו בכך (לא חושב שהאמינו בכך באמת הרי כל חשיבת התורה והנ"ך לא מאפשרת דבר שכזה) או שההמונים האמינו בכך, הם התייחסו למציאות ההמונית של דורם וכך ניסו להציל אותם. איפה שיש קוסמים הגדולים גם עושים קוסמות. זה הכלל של הנהגה בריאה ואחראית. אותו דבר אם השכר ועונש בעתיד לצאצאיו לא מאיימת על ההמונים אז נמציא להם חיים אחרי המוות אולי זה יעזור. ראה אייך מסביר הרמב"ם (במשנות סנהדרין פרק חלק ) את הכישלון של אנטיגנוס איש סוכו ותלמידיו כי הוא הכחיש את החיים אחרי המוות
אסור להיות עבדים לדמיון לישות דמיונית אבל להיות עבד לשם ?! = שבט לוי = עבד לחברה ?! בוודאי שכן. הרי אי אפשר חברה בלי עבדי החברה
ובכן, עליך להבהיר מה ההבדל בין חברה דמיונית לחברה אמיתית?
יש הבדל בין חברה טבעית שזה המשפחה לבין חברה דמיונית שזה בנויה מראש על אינטרס, כך שאין אינטרס אז מתפרקת החברה ולכן זה דמיון = ע"ז. ולכן המציא אברהם את ברית המילה לומר שאין חברה דמיונית רק אך ורק חברה טבעית שזה המשפחה של האדם.
לגבי הקסמים לא הבנת את טענתי - אני הבנתי שאתה לא מקבל את המופתים, ואני פשוט טוען שזו כפירה - אתה טוען שכל מעשי ה' הם תחבולות ושקרים. זוהי כפירה ברורה במה שכתוב בתנ"ך ובחז"ל
כדאי להעמיק ברמב"ם בפרק חלק, אז תבין מה אני אומר
התורה מספרת את סיפור יוסף ללמד אותנו לשמוט את הכסף כל שבע שנים אחרת נהיה עבדים למלך כי הכסף מתכנסת אצל יחידים כמו אצל יוסף ופרעה. והעונש היא שכל צאצאי יוסף וכל בני ישראל נמכרו לעבדים. בוודאי שיוסף חטא וגרם לכל גלות מצרים, (עוד האחים גרמו לזה מעצם שמכרו אותו לעבד), רק החכמה היא להפוך כל כישלון לתורה. ולא להפך ח"ו. כך לומדים תורה וכך נכתבה התורה שלנו עד ימינו אנו.
ולמה זה העונש? ובאיזה זכות היתה אחר כך יציאת מצרים?
בזכות משה וכל מי שיצא עמו. הרי יצאו רק אחד מחמש או מחמישים.
ולפי שיטתך בכלל אין "לא לעבוד עבודה זרה" אלא לעבוד יותר או לעבוד פחות.
מה שאני אומר היא שאסור להיות דוגמטיים בשום דבר, כמו שאברהם לא היה דוגמטי ומסר אשת איש למשכב לזר וכמו מרדכי ואסתר עשו תענית בליל פסח. ולכן חשוב מאוד שתהיה בכל דור ודור נביא כמשה כפי שמשה אומר בתורה. שהוא יפסוק מה לעשות בהווה. אסור לקדש שום דבר באופן אבסולוטית. המקדשים את הקדמונים - אומר הספורנו. הם עובדי אלוהים אחרים.
|
|
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 10:41 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
ולסיכום: כל מכונה היא דטרמיניסטית מוחלט כך שהוא בעצם דומם, המוח הוא אקראי ומכאן התודעה יכולה להתערב. מכאן החלום של הפילוסופים כמו אפלטון כאילו יש נפש חוץ מהמוח. וזה לא נכון כי הוא מת יחד עם המוח, וההכוחה היא היין. היין הורגת את המודעות\הנפש לכמה זמן ואם הנפש הוא מחוץ לנו אז אייך היין שולט עליו ??
|
|
חשבת שאולי הכישורים שלך אינם מספיק מפותחים לכך שיאפשרו לך שתהיה גם שיכור וגם מודע? אולי חווית במהלך חייך מצב של שכרות אבל להניח מכך שאי אפשר להיות מודע כאשר אתה תחת השפעת סמים-אלכוהול הדרך עדיין רחוקה. כל יום כאשר אתה ישן אתה נמצא במצב של חוסר הכרה. אתה חושב שהמודעות שלך מתה? השינה "הורגת" את המודעות? אם היית מכיר את המושג "חלום לבן" היית יודע שאתה יכול גם לחלום וגם להיות מודע לכך שאתה חולם. לדעתי עדיין אינך מבין את המושג "מודעות" וכדאי שתבדוק מה זה LUCID DREAM וגם OUT OF BODY EXPERIENCE
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 10:59 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | | חשבת שאולי הכישורים שלך אינם מספיק מפותחים לכך שיאפשרו לך שתהיה גם שיכור וגם מודע? אולי חווית במהלך חייך מצב של שכרות אבל להניח מכך שאי אפשר להיות מודע כאשר אתה תחת השפעת סמים-אלכוהול הדרך עדיין רחוקה. כל יום כאשר אתה ישן אתה נמצא במצב של חוסר הכרה. אתה חושב שהמודעות שלך מתה? השינה "הורגת" את המודעות? אם היית מכיר את המושג "חלום לבן" היית יודע שאתה יכול גם לחלום וגם להיות מודע לכך שאתה חולם. לדעתי עדיין אינך מבין את המושג "מודעות" וכדאי שתבדוק מה זה LUCID DREAM וגם OUT OF BODY EXPERIENCE |
|
קודמך שאל כבר על היין וראה מה עניתי לו.
עכשיו: אם יש לך משהו להסביר לי אז אני מאוד אשמח. הרי בשביל זה אני כאן, ללמוד ולהעביר לאחרים מה שלמדתי.
לגבי שינה, הדין הוא שהאדם הוא אנוס אם מישהו הכשיל אותו. למשל אם אני אשים תינוק ליד האימא שהיא יושנת והתינוק נפגע ממנה תוך השינה אז היא אנוסה ואני החייב. כך שבוודאי בשינה מבינים שהמודעות גם ישנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 16:33 |
|
| |
מקס
"ומה עם "המחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית"?
מטפורה כמובן, זה בא מהחשיבה הבסיסית שהוא הסיבה לכל והכל לא יכול להמשיך בלעדיו. אבל זה לא אומר שהוא מחייה אותי ממש כמו האוכל עצמו, כי אם כן בשביל מה צריך את האוכל באמצע ?? והבן זאת !! " כלומר אתה מאמין במה שאמרו השרים "עזב אלוקים את הארץ" " זה בדיוק מה שטענתי - שהתפילה עובדת בדרך פיזית כמו האוכל, וגם הקרבנות, איזה הסבר שיהיה לתועלתם.
תחשוב על בחורה שחושבת שאתה מביא לה פרחים אתה באמת מתכוון שהפרחים פועלים או שהלב שלך אוהב. אם אני הייתי אותו בחורה אז הייתי זורק אותך מכל המדרגות וכך גם האלוהים. כי מה יאמר האלוהים והבחורה לאדם שחושב כך ?? הבחורה רוצה את הלב והפרחים הם רק גילוי מה יש בלב שלך וכך גם האלוהים, הוא רוצה את הלב ולא את התפילה שהיא רק גילוי מה יש לך בלב (אם כי כמובן האלוהים לא צריך גילוי ולכן שוב נבין מכאן שהתפילה היא צורך שלנו ולא צורך להפעיל את האלוהים) " הקב"ה רוצה את התפילה מפני שאנחנו מבינים רק את גילוי הלב, ורק דרכו אנו מקבלים את ההשפעה העליונה - גם אם היא בדרך פיזית. וחוץ מזה, התפילה לא מפעילה את אלוקים, וגם הפרחים לא מפעילים את הבחורה. אם הבחורה היא כזאת שרק דרך הפרחים היא מבינה אותך - אזי הקשר איתה יהיה גרוע מאוד, לפי דעתי. וחוץ מזה, האלוקים שלך הוא בין כה וכה חסר לב (הוא רק עובד כמו מכונת תבונה), ככה שאין טעם לדבר על זה שהוא "רוצה את הלב".
אפי' אם נסכים אתך שהיין לא ממש לוקח לנו את הדעת והמודעות (אייך תסביר את ברוך המן וארור מרדכי ח"ו ??), מה תשיב על נפגעי מוח שלא מזהים את ילדיהם ואת כל היקר להם ?? אם הנפש מבחוף לו אז אייך אפשר שלא מכיר את ילדיו ואת אשתו ??
המוח לא מזהה - הנשמה כן, אבל הנשמה יכולה לפעול פיזית רק דרך גוף בריא
לגבי הספרים הקדושים: ... הם התייחסו למציאות ההמונית של דורם וכך ניסו להציל אותם.
שוב אתה כופר במה שלימדונו רבותינו ומשים אותם שקרנים
אבל הייתי מייעץ, כדי לקצר את הדיון - שכל עיקרון (כמו זה שכל הקוסמיות זה כנגד ע"ז וכמו שהחברה היא דמיונית וכד') שכתבת פעם אחת תנה אליו במשפט קצר, מכיוון שאת העיקרון אנחנו כבר מכירים אצלך.
יש הבדל בין חברה טבעית שזה המשפחה לבין חברה דמיונית שזה בנויה מראש על אינטרס, כך שאין אינטרס אז מתפרקת החברה ולכן זה דמיון = ע"ז. ולכן המציא אברהם את ברית המילה לומר שאין חברה דמיונית רק אך ורק חברה טבעית שזה המשפחה של האדם.
האם קשר בין איש לאישה הוא אמיתי או דמיוני?
"ולמה זה העונש? ובאיזה זכות היתה אחר כך יציאת מצרים?
בזכות משה וכל מי שיצא עמו. הרי יצאו רק אחד מחמש או מחמישים."
לא הסברת למה העונש. ולא הסברת מה הזכות, כלומר איך היא מכפרת. ואכתוב אחר כך עוד בקשר ליוסף.
המקדשים את הקדמונים - אומר הספורנו. הם עובדי אלוהים אחרים.
איפה הספורנו?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 16:41 |
|
| |
ובקשר ליוסף - המהרי"ץ חיות כותב (נמצא בחלק ה"מבוא לתלמוד" שלו שמדפס אי שם באיזושהיא הוצאה של משניות ע"ג) - שקבלה היתה בידי חז"ל לדרוש את כל הפסוקים המדברים על הצדיקים לטובה, ועל הרשעים לרעה (וכך נדמה לי שהוא מסביר למשל את "כל האומר דוד חטא אינו אל טועה. וגם אם הוא לא מסביר זאת - אנחנו יכול להסביר זאת).
והוא דבר מסתבר, כי היכן שהתורה סתמה את סיפורה על אדם צדיק, ולא הכפישה את מעשהו - מסתמא זה דבר נייטרלי. מה גם שלא מסתבר שאדם גדול כיוסף יעבור על הבסיסי שבחוקים (לשיטתך) - ועוד שהתורה תתייחס לזה בשוויון נפש, וגם יעקב אבינו לא יגיד על זה כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 16:50 |
|
| |
מקס כמדומני שמה ששלישי שאל אינו מה ששאלתי אני - אני טענתי שיש נשמה מעבר למוח שהיא מודעת - הוא טען שאפילו המוח עצמו מודע, רק שהמודעות הזאת מקסימום מסתתרת במה שנקרא "תתמודע", אבל אדם יודע מה קורה מסביב - והראיה - שאדם ישן הוא מודע - ועובדה שאם תקרא לו הוא יתעורר. רק אי אפשר לחייב אותו על נזיקין, מכיוון שאז לא שבקת חיי לכל בריה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2014 21:36 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
לגבי שינה, הדין הוא שהאדם הוא אנוס אם מישהו הכשיל אותו. למשל אם אני אשים תינוק ליד האימא שהיא יושנת והתינוק נפגע ממנה תוך השינה אז היא אנוסה ואני החייב. כך שבוודאי בשינה מבינים שהמודעות גם ישנה. |
|
אם היית שם את התינוק ליד אדם עיוור והתינוק היה נפגע, גם אז היית אומר שהמודעות של העיוור ישנה?...התינוק נפגע בגלל שאמו לא ראתה אותו. "המודעות" איננה ישנה. הכוונה למושג "מודעות" היא למצב שבו אני יודע מה מתרחש "בפנים / בחוץ" ( מחשבה, רגש, וכו' ). כאשר אני רואה - אני יודע שאני רואה. כאשר אני לא רואה - אני יודע שאני לא רואה וכאשר אני ישן - אני יודע שאני ישן נכון שרוב בני האדם חסרי מודעות (הדגש הוא על "חסרי") כאשר הם ישנים. אבל הוכח שע"י תרגול (LUCID DREAM) אפשר להיות מודע כאשר האדם חולם. משמעות הדבר שיש אפשרות "למתוח" את המודעות שלנו שתהיה ברורה יותר גם לשעות השינה. לגבי השאלה האם "המודעות" תלויה בכך שיהיה לנו גוף חי – מוח. כאן צריך לבחון אם הטענה של מי שעבר OUT OF BODY EXPERIENCE נכונה. ולמצוא מתנדבים שמוכנים לחוות OUT OF BODY EXPERIENCE ולא לחזור.......
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 08:49 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | מקס
כלומר אתה מאמין במה שאמרו השרים "עזב אלוקים את הארץ"
ח"ו לומר דבר כזה, אבל האוכל מחייה אותי ולא הוא כי אחרת בשביל מה לאכול ? אלוהים נמצא בשבילינו אך ורק בארץ ישראל שהיא מחולקת לכל פרט. אחרת אנו כמו בחול שכאילו אין לנו אלוהי. התורה בתוכחה והרמב"ם והספורנו ועוד אמורים שאנו תחת המקרה במצב שאין אנו בארץ ישראל וולא מקיימים שמיטה ויובלות.
הקב"ה רוצה את התפילה מפני שאנחנו מבינים רק את גילוי הלב, ורק דרכו אנו מקבלים את ההשפעה העליונה - גם אם היא בדרך פיזית.
מה פירוש הוא רוצה ? הוא צריך משהו ? הרי תפילה היא במקום קרבנות וזה מה שהנביא אומר מה אלוהי ישראל רוצה:
ישעיהו פרק א
(י) שִׁמְעוּ דְבַר יְקֹוָק קְצִינֵי סְדֹם הַאֲזִינוּ תּוֹרַת אֱלֹהֵינוּ עַם עֲמֹרָה: (יא) לָמָּה לִּי רֹב זִבְחֵיכֶם יֹאמַר יְקֹוָק שָׂבַעְתִּי עֹלוֹת אֵילִים וְחֵלֶב מְרִיאִים וְדַם פָּרִים וּכְבָשִׂים וְעַתּוּדִים לֹא חָפָצְתִּי: (יב) כִּי תָבֹאוּ לֵרָאוֹת פָּנָי מִי בִקֵּשׁ זֹאת מִיֶּדְכֶם רְמֹס חֲצֵרָי: (יג) לֹא תוֹסִיפוּ הָבִיא מִנְחַת שָׁוְא קְטֹרֶת תּוֹעֵבָה הִיא לִי חֹדֶשׁ וְשַׁבָּת קְרֹא מִקְרָא לֹא אוּכַל אָוֶן וַעֲצָרָה: (יד) חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי הָיוּ עָלַי לָטֹרַח נִלְאֵיתִי נְשֹׂא: (טו) וּבְפָרִשְׂכֶם כַּפֵּיכֶם אַעְלִים עֵינַי מִכֶּם (= מקרה) גַּם כִּי תַרְבּוּ תְפִלָּה (?!) אֵינֶנִּי שֹׁמֵעַ יְדֵיכֶם דָּמִים מָלֵאוּ: (טז) רַחֲצוּ הִזַּכּוּ הָסִירוּ רֹעַ מַעַלְלֵיכֶם מִנֶּגֶד עֵינָי חִדְלוּ הָרֵעַ: עכשיו שמע נא מה הוא רוצה, הוא רוצה לימוד היטב לדרוש משפט וצדק = תבונה. (יז) לִמְדוּ הֵיטֵב דִּרְשׁוּ מִשְׁפָּט אַשְּׁרוּ חָמוֹץ שִׁפְטוּ יָתוֹם רִיבוּ אַלְמָנָה: וחוץ מזה, התפילה לא מפעילה את אלוקים, וגם הפרחים לא מפעילים את הבחורה. אם הבחורה היא כזאת שרק דרך הפרחים היא מבינה אותך - אזי הקשר איתה יהיה גרוע מאוד, לפי דעתי.
אתה חייב לראות לה עם אמצעים (לאו דווקא פרחים הרי דיברה תורה בהווה) אחרת אתה מבקש ממנו להאמין. היא צריכה לא רק לראות שאתה טוב ונאמן לה, היא צריכה גם שתרצה להראות לה שאתה אוהב אותה. בכל אופן המשל לי ברור. וחוץ מזה, האלוקים שלך הוא בין כה וכה חסר לב (הוא רק עובד כמו מכונת תבונה), ככה שאין טעם לדבר על זה שהוא "רוצה את הלב".
במקום לומר לי מה אני חושב על אלוהים, אפשר לשאול אותי כך שלא תצטרך לעסוק בספקולציות. בכל אופן האלוהים שלי שומע ויש לו לב ענק ורחב ושאני מודה לו אני מרגיש שהם ככה מתבייש כזה צנוע, הוא אגב גם מדבר עלי רבו היום והלילה כך שהאלוהים שלי הוא לא אלוהי הבייביסיטר הנוצרי ולא אלוהי אריסטו ושפינוזה = המכונה, עד כדי כך שאיינשטיין התלמיד של שפינוזה שאל האם האלוהים היה מוכרח לברוא את העולם. אז לא האלוהים שלי לא מוכרח הוא פשוט טוב ולכן בראה את העולם.
המוח לא מזהה - הנשמה כן, אבל הנשמה יכולה לפעול פיזית רק דרך גוף בריא.
ה"אני" לא מזהה ולא המוח לא מזהה הרי המוח נשאר אחרי המוות עד שמסריח. ה"אני" הזה התודעה הזה לא קיים בשלימותו רק מגיל חצי שנה עד המוות או עד שהוא נפגע ח"ו במוחו. כך שהמוח נמצא אצלו לפני ואחרי ה"אני"
בכל אופן החשיבה של התורה והנביאים ורובם של חז"ל ואחריהם עד ימינו, לא חשבו כך. אפי' אם נצרך לשם חינוך הילדים כפי שהרמב"ם מסביר בפרק חלק, אז המצוות התורה וההלכה לא מתחשבנות עם זה כלל וכלל. כלומר לדעת לקיים כל מצווה לשמה אי אפשר להבין את התורה והמצוות למה הם כך ולא כך ומתי צריך לוותר על מצווה זו מול זו. איזה מצווה יותר קריטית. בקיצור האדם שחושב שיש חיים אחרי המוות ושם מקבל שכר ועונש, פשוט לא יכול לקיים שום מצווה לשמה ולא יכול להבין את התורה ואת חוקותיה.
ולכן אני אומר, שמה שצריך לחינוך הילדים, עד גיל ארבעים, נוו בסדר. אבל מגיל ארבעים אסור להאמין בזה יותר כי לעולם לא יקיים את המצוות לשמה ולעולם לא יבין את התורה.
הבן את הנקודה הזו וזה חשוב מאוד.
לגבי הספרים הקדושים: ... הם התייחסו למציאות ההמונית של דורם וכך ניסו להציל אותם.
שוב אתה כופר במה שלימדונו רבותינו ומשים אותם שקרנים.
למה שקרנים ? הרמב"ם אומר במפורש שבשביל חינוך מספרים אגדות. אמרתי לך כבר לעיין בפרק חלק ברמב"ם. וחוץ מיזה מותר לשקר בכדי להציל. כתוב מדבר שקר תרחק = אל תשתמש עם שקרים הרבה אבל מעט ולטובה ?! אפי' האלוהים משקר !!! הוא שיקר לאברהם ולעוד עיין בחז"לים בנושא.
האם קשר בין איש לאישה הוא אמיתי או דמיוני?
מה פירוש אמיתית ? שיש להם ילד אז זה קשר טבעי על ידי הילד. ההורים יכולים עכשיו גם להתגרש אבל הילד הוא עצמו החיבור של ההורים שלו. זה נקרה חברה טבעית = משפחה.
לא הסברת למה העונש. ולא הסברת מה הזכות, כלומר איך היא מכפרת. ואכתוב אחר כך עוד בקשר ליוסף.
שאתה לא מבטל את הכסף כל שבע שנים, אז הכסף מתכנסת אצל יחידים כך שכל מצרים שייך למלך אם כך הם כולם עבדים ואין להם זהות עצמאית, ולכן אומרים חז"ל שבזכות שלושה דברים יצאו ממצרים שפה ליבוש ושם, זה שמר עליהם מהתבוללות כך שמשה יכול היה להציל אותם.
יוסף המציא את הטריק הזה בשביל פרעה, אבל לא הבין שאם הוא ואחיו יעזבו את ישראל ויהיו במצרים ?! אז בדור הבא גם צאצאיו שלו ושל כל אחיו גם יהיו עבדים יוסף לא חיי לעולם. וזה מה שהתורה אומרת ויקם מלך חדש שלא ידע את יוסף, מה פירוש לא ידע ? לא הכיר היסטוריה ? לא ולא, לא ידע = לא הכיר בו ובצאצאיו והפך אותם לעבדים כמו כול אזרחי מצריים למלך בפה רך כמובן.
שואלים למה משה\האלוהים צריך היה את הסכמת פרעה לצאת ממצרים ? התשובה כי הם היו רכושו מדין כי נמכרו לו מרצון בפה רך !!
המקדשים את הקדמונים - אומר הספורנו. הם עובדי אלוהים אחרים.
איפה הספורנו?
ספורנו דברים פרק כח (יד) ולא תסור מכל הדברים אשר אנכי מצוה אתכם היום ימין ושמאל. שלא ישנו את מצות האל יתברך בפרט ענין המשפט. ולא ימירו את שאר המצות במנהגי הדיוט ומצות אנשים מלומדה כ"ש כשיעשו זה לכבוד קדמונים שהנהיגו אותם המנהגים לא לכבוד קונם ולא לשמור מצותיו "כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה" בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 08:53 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
כאשר אני רואה - אני יודע שאני רואה. כאשר אני לא רואה - אני יודע שאני לא רואה וכאשר אני ישן - אני יודע שאני ישן נכון שרוב בני האדם חסרי מודעות (הדגש הוא על "חסרי") כאשר הם ישנים. אבל הוכח שע"י תרגול (LUCID DREAM) אפשר להיות מודע כאשר האדם חולם. משמעות הדבר שיש אפשרות "למתוח" את המודעות שלנו שתהיה ברורה יותר גם לשעות השינה. לגבי השאלה האם "המודעות" תלויה בכך שיהיה לנו גוף חי – מוח. כאן צריך לבחון אם הטענה של מי שעבר OUT OF BODY EXPERIENCE נכונה. ולמצוא מתנדבים שמוכנים לחוות OUT OF BODY EXPERIENCE ולא לחזור.......
|
|
אתה אומר דברים מעניינים מאוד. ותודה לך כי נתת לי דברים חדשים לחשוב עליהם. אם אתה מכיר ספר או משהו יותר מסודר בנושא, הייתי שמח מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2014 09:32 |
|
| |
|
| נשלח ב-27/7/2014 13:29 |
|
| |
מקס, ראה פתיאמי לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2014 14:56 |
|
| |
כלומר אתה מאמין במה שאמרו השרים "עזב אלוקים את הארץ" ח"ו לומר דבר כזה, אבל האוכל מחייה אותי ולא הוא כי אחרת בשביל מה לאכול ? אלוהים נמצא בשבילינו אך ורק בארץ ישראל שהיא מחולקת לכל פרט. אחרת אנו כמו בחול שכאילו אין לנו אלוהי. התורה בתוכחה והרמב"ם והספורנו ועוד אמורים שאנו תחת המקרה במצב שאין אנו בארץ ישראל וולא מקיימים שמיטה ויובלות. " א. בשביל מה לאכול? כי הקב"ה רוצה שתאכל ברגע זה ממש. אתה אומר: עזב אלוקים את הארץ. אחרת למה אנחנו בכלל צריכים לעשות דברים? הרי הקב"ה היה עושה הכל במקומנו, והיה מחייה אותנו ללא אוכל. (מה שאתה קורא אלוהי הבייביסיטר). אבל זה לא רצונו של אלוקים, והאלוקים הוא היחיד שלא צריך לעשות כלום בשביל להתקיים. אותנו הוא רוצה לקיים רק עם אוכל. מה אפשר לעשות.
ב. האם במצב של גאולה אין צורך לאכול? " הקב"ה רוצה את התפילה מפני שאנחנו מבינים רק את גילוי הלב, ורק דרכו אנו מקבלים את ההשפעה העליונה - גם אם היא בדרך פיזית. מה פירוש הוא רוצה ? הוא צריך משהו ? הרי תפילה היא במקום קרבנות וזה מה שהנביא אומר מה אלוהי ישראל רוצה: " תקרא שוב מה כתבתי: הוא רוצה בשבילנו. " אתה חייב לראות לה עם אמצעים (לאו דווקא פרחים הרי דיברה תורה בהווה) אחרת אתה מבקש ממנו להאמין. היא צריכה לא רק לראות שאתה טוב ונאמן לה, היא צריכה גם שתרצה להראות לה שאתה אוהב אותה. בכל אופן המשל לי ברור. "
האמצעים הם רק הגילוי החיצוני, וצריך אותו בדיוק מאותה סיבה שצריך את האוכל - עיין לעיל. האהבה צריכה להתבטא במישור הפנימי ובמישור החיצוני גם יחד. "כל אופן האלוהים שלי שומע ויש לו לב ענק ורחב ושאני מודה לו אני מרגיש שהם ככה מתבייש כזה צנוע" זה שקר רמב"מיסטי אופייני - מבחינתך אני מייצג את ההמון, ואתה את היחד המעולה - שאתה משקר לי בשביל לקרב אותי כביכול לאמת עד שלא "אצטרך" יותר את הרגש. הרי מה בדיוק "טוב" באלוקים שלך? " למה שקרנים ? הרמב"ם אומר במפורש שבשביל חינוך מספרים אגדות. אמרתי לך כבר לעיין בפרק חלק ברמב"ם. " חז"ל סיפרו אגדות שההמון הבינו שהם אגדות. האם אתה חושב באמת שלפני 2000 שנה אנשים האמינו בחייזרים? אם כך אתה חושב, כנראה שאתה חושב שמבחינה שכלית אבות אבותיך היו חייזרים בעצמם. או במקרה הגרוע/הטוב – קופי שימפנזה (זה אולי במקרה הטוב, כי אז לפחות אתה לא משקר לגביהם) " וחוץ מיזה מותר לשקר בכדי להציל. כתוב מדבר שקר תרחק = אל תשתמש עם שקרים הרבה אבל מעט ולטובה ?! אפי' האלוהים משקר !!! הוא שיקר לאברהם ולעוד עיין בחז"לים בנושא. " אסור לשקר לאף אחד. נקודה. כמובן שכשאין ברירה משקרים, אבל צריך לזכור לתקן אחר כך את השקר. (הקב"ה לא שיקר לאברהם. שרה באמת אמרה "אחרי בלותי היתה לי עדנה") " האם קשר בין איש לאישה הוא אמיתי או דמיוני? מה פירוש אמיתית ? שיש להם ילד אז זה קשר טבעי על ידי הילד. ההורים יכולים עכשיו גם להתגרש אבל הילד הוא עצמו החיבור של ההורים שלו. זה נקרה חברה טבעית = משפחה. " האם רק הילד מקשר ביניהם? כלומר בזמן שהחתן נותן טבעת לכלה, זה בעצם קידושין על תנאי? אצלי בתורה כתוב "ויאמר האדם זאת הפעם עצם מעצמי ובשר מבשרי לזאת יקרא אשה כי מאיש לקחה זאת על כן יעזב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד" – האשה היא חלק מהאדם, עד כדי שהיא עדיפה וקודמת לו על פני הוריו. האם אינך מכיר במושג "ברית" (נניח ברית אברהם ואבימלך)? גם ברית מילה איננה בין האדם לבין אבר ההולדה שלו, אלא בין האדם לבין האלוקים. זה קשר טבעי ואמיתי בהחלט. " לא ולא, לא ידע = לא הכיר בו ובצאצאיו והפך אותם לעבדים כמו כול אזרחי מצריים למלך בפה רך כמובן." הרי בתורה כתוב שזה היה בעצה אחת עם העם המצרי? ונועד בכלל להגן על העם המצרי? שואלים למה משה\האלוהים צריך היה את הסכמת פרעה לצאת ממצרים ? התשובה כי הם היו רכושו מדין כי נמכרו לו מרצון בפה רך !! אבל לפי שיטתך זה לא רכושו בדין? תוקן הצבע
תוקן על ידי אליקים7241 ב- 27/07/2014 15:00:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2014 16:16 |
|
| |
תוקן על ידי אליקים7241 ב- 07/08/2014 16:22:23
|
|